Chyba

rzifcak

Začátečník
Mam problem mam tyzden dvoj dvd od semory so vsetkym. Vsetko je a ide ako ma. Teraz som si stiahol nejake nove aktivity ale len tie ktore vyzaduju trainset ktory je na DVD nic viac. No a ono to uz hadze chyby napr. CHYBA PRI CTENI SOUBORU VOZIDLA. SOUBOR: TRAINS/TRAINSET/CD_130/ atd.. ale pri tom tie vozy v trainsete by maly byt. Tak neviem. Poradte

A máš tie vozidlá v Trainsete? To že je v aktivite napísané že je iba z TBP, ešte nezaručuje, že to tak je. A niekto používa svoje systémy značenia, stačí jedno písmenko iné a ....

V príslušnej zložke cd_130 sa musí nachádzať ten eng súbor, ktorý hlási MSTS ako chybu

No najlepšie ho je odniekadiaľ stiahnuť.Ten eng tam proste musí byť.Inak ti to bude blbnúť.
Inak máš v tej zložke cd_130 aj súbory .S, .SD a nejaké ACE ?

Pokiaľ chýba ten eng súbor, tak asi chýba príslušné vozidlo. Možností ako to riešiť je viac, od sťahovania chýbajúcich vozidiel až po ich náhradu pomocou programu Conbuilder, alebo Activity Analysis.
PS: Daľší s tou špeciálnou klávesnicou....Je zaujímavé že práve jej majitelia majú najviac problémov

Naposled editoval moderátor:
Nerobim v tom chybu ze si dam nainstalovat aktivitu na ten trainset da mi to otazku ci sa mi toma rozbalit ja dam ano a potom to este pyta ci sa maju prepisat nejake ine subory v CONSISTS ja davam ano nemal som nahodou davat nie.

Chtěl bych se zeptat, jak doplnit do MSTS náhled lokomotivy, který se zobrazuje při výběru vlaku po stisknutí tlačítka "PODROBNOSTI". Do CB se mi to již povedlo dát, ale do MSTS ještě ne. Díky.

Ten obrázek se jmenuje loco.ace, optimální je docela malá velikost. Z hlavy ji nevím, podívej se do složky mašiny, jejíž obrázek se Ti líbí. V jednom adresáři může ale být pouze jeden obrázek loco.ace, bez ohledu na to, kolik je tam mašin.

Zdravím.
Úplně nejlepší je nainstalovat Shape Vievwr a spřáhnout jej s CB. Pak nezáleří jestli má model onu texturu obrázku, po ozbačení jakéhokoliv vozidla a stisknutí žluté ikonky (v CB nahoře) "obrázek mašinky s nápisem 3D" se zobrazí každý model a ještě jej lze libovolně natáčet, takže jej může člověk pěkně prohlédnout.;)
S pozdravem Dan.

V akom programe viem vymenit lokomotivy alebo vagony ktore potrebujem v aktivite a ktore v trainsete nemam skusal so trainstore no nejak mi tonejde. Dik.

rzifcak napsal:
V akom programe viem vymenit lokomotivy alebo vagony ktore potrebujem v aktivite a ktore v trainsete nemam skusal so trainstore no nejak mi tonejde. Dik.
Už se tady nejméně desettisíckrát psalo že na výměnu vozidel je vhodný Conbuilder neb Convoi !!! Více v sekci Programy a utility. Ale co bych se namáhal si něco najít že?!

Miran napsal:
Už se tady nejméně desettisíckrát psalo že na výměnu vozidel je vhodný Conbuilder neb Convoi !!! Více v sekci Programy a utility. Ale co bych se namáhal si něco najít že?!

Ahoj Miran.
To je hold osud. Já když jsem začínal v MSTS, tak mi nefungovalo nic a pokud jsem napsal někomu na web, že mi u modelu nejde např. kabina, tak to radši ani nikdo nekomentoval. Dnes vypíšeš všechny linky k aktivitě a stejně ti chodí na mejla otázky já nemohu sehnat.... a třeba se jedná o Šlechtičnou u Taxe a uživatel není schopen najít. Pak mi píše vždyť ona tem není. Pak púošlu link napřímo a ejhle ona tam tam je.;)
S pozdravem Dan.

Zdravím :)
Mám tu menší problém s jednou chybou :(:D
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr108176_chyba.JPG
Stále mi toto vypisuje aj napriek tomu, že tento eng mám presne na tom mieste na ktorom to píše chybu :D tak nerozumiem tomu.
Väčšinou mi toto píše, keď mi eng chýba, ale tentokrát aj napriek tomu, že tam je to píše chybu.
Ďakujem za odpoveď

Naposled editoval moderátor:
No to vypadá na chybu v samotném engu, zkontroluj položky jako wagon, wagonshape a engine. Mělo by tam být totéž a mělo by to souhlasit s modelem. Porovnej si to s jinou 854. Někdy je tam zapomenuto něco z původního engu, ze kterého je ten nový naklonován.

Back
Nahoře