Hospoda (restaurace)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Edie
  • Datum začátku Datum začátku
Tu zásluhu Ti také neodpírám.
Je to tam fajn,ale od té doby jsem tam nebyl.
Takže to čeká na vhodnou příležitost.

Laci, Ostravar není špatné pivko, ale ne každému chutná .... ještě než jsem odešel z Ostravy za prací, tak jsem chodil jen na Ostravu - prostě mi chutnala víc než Radek....... ale svijany u Kašpara neměly chybu .... to byl malvaz :D

Pratele, kam se hrabou Svijany na nefiltrovaneho Lobkowicze. To je teprve mnamka. Lepsi pivo jsem vazne nepil.

Docela me prekvapio, jak si jisty slovensky modelar pochvaluje Gambrihnus. To jsem vazne ziral, jak tele na novy vrata.

Třeba zná jen Smädného Mnicha (tuším jej dělá Šariš) nebo Bytčiansky samoser :D .... mimochodem ..... tuším, že to byl Prešovský pivovar, který před X lety začal vařit pivo Starý prameň s nápadně podobnou etiketou a názvem ..... jestli se ale vaří ještě dnes, to nevím .....

Ale kvalita a chuť piva je jedna věc - druhým faktorem je to, jak moc velký profesionál je hostinský a jak moc se stará o trubky či kolik toho vytočí....

Jen doplním - Ostravu pil i táta - a do Dudáka (knajpa velikostí nádražní haly a stále plná a pivo tam teklo proudem) jsme chodili doplňovat tekutiny po pravidelných odběrech na transfůzce v Porubě....pak se přestěhoval do Havířova a hledal hospu s Ostravou - a našel -byl tam poprvé a prohnalo jej to....byl tam podruhé a znova ..... potřetí se optal servírky ... prej že kolik piv tam tak vytočí ..... a ona prohlásila ..... no jak kdy..... včera jsme tady měli večer akci, tak ji padlo až 14 :D .... a bylo jasno ... od té doby chodí na Radka do Severky - je to non-stop pro haviře a duchodce a taky to tam diky štamgastum teče. A prej, že starého psa novým kouskům nenaučíš ...... paní vrchní, ještě 2 kousky :D :D

Jo s Ostravarem mám podobné zkušenosti jako tvůj táta :) Ale jak říkáš, hodně dělá jak to kdo "umí načepovat" a stará se o trubky. Já moc nemusím plzeň, ale v Olomouci u Drápala, kde se to čepuje přímo z tanku, tak to do mě letí jak skopčáci do krytu. Já spíše teď, pokud mám možnost, lezu do malých pivovarů. V Olmiku jsem si hodně oblíbil piva bavorského typu od Svatováclavského pivovaru. Mimochodem doporučuji navštívit, nekuřácká hospoda, dobře vaří, vaří vlastní pivo a dámskou část návštěvy určitě potěší piva jako banánové, višňové, grepové...Nebo jestli se někdo bude pohybovat v okolí Uherského Brodu, tak doporučuju minipivovar Balkán a tamní kvasnicová piva. Nebo místní pivovar, který se už nejmenuje Janáček ale pivovar Uherský Brod. Leč to je pro milovníky silněji hořkých piv.

Tak tak, male pivovary jsou skvele. Bohuzel k jejich produktum se clovek jen tak nedostane. Na Androida existuje aplikace Pivovary, kde jsou v mape zaneseny veskere pivovary na uzemi CR, i s uvedenymi kontakty.

No jo, Rychta je dobrá, jenže, s jídlem roste chuť, a mám chuť poznat i další pivovary. A od těch prostě produkci neseženu, pokud si to nenechám poslat poštou či si neudělám výlet přes půl republiky :D.

Alda: Další Olomoučák? Osobně nejraději chodím na Černou horu: Hospoda je asi dvacet metrů od mé fakulty:-)

Jinak ale SvatoVáclavský pivovar taktéž doporučuji.

Avšak oblíbené pivo nemám: Buď mi v hospodě chutná, to co mají, nebo nechutná. A zjistil jsem, že příliš nezáleží na značce.

Martens: Smädný Mnich vaří Velký Šariš a Starý prameň vařily Michalovce pivovar je zrušen,pivo jsem si kdysi koupil ve vlaku od chlapů co s tama jeli na ochutnávku.Dál to není třeba komentovat bylo teplé a hnusné jak prd.. !

Ze slovenských piv mi chutná Steiger Vyhne i Šariš.

Nejhorší je pivo z tanku tak se mi zhnusil Kozel. Jinak otevřeli tady znovu jednu hospodu a mají tam pivo Rychtář Hlinsko,tak toto pivo si nemůžu vynachválit.Mají ještě Lobkowicz 12 a Demon 12,taky dobré piva! Zitra zajdu na pár škopků Rychtáře. :)

Zdá se mi že malé pivovary,dávají těm průmyslovým tak trochu na prdel! :)

Tak přesně tohle mi tady chybí. Najít nějakého investora, tak si tohle v Ústí otevřu.

Back
Nahoře