Hospoda (restaurace)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Edie
  • Datum začátku Datum začátku

Edie

Průvodčí
Ahoj všichni.
Hledám hospodu jménem "Výtopna". Je to prý někde na Hlinkách, což je jediná informace, kterou mám. Prý pak pivo rozvážejí pomocí modelové železnice. za veškerou radu budu vděčen.
Jirka

ahoj vsem
takže přesná adresa je Hlinky 34, je to kousek od pivovaru Starobrno. Pro mimobrněnské a méně zamalé místní poloh šalinou č. 1 od Hl. n. na Mendlovo nám. pak pořád okolo pivovaru až se dojde k novýmu baráku po pravé straně ve směru z města. Jinak se samozřejmě dá vystoupit i na zastávce Výstaviště hlavní vstup a pak se vrátit k městu.
int adresa je: www.vytopna.cz
Vrěle doporučuji vlačky jsou super kazdej pracovni den tam chodim se na ty vlacky koukat a pak se i nadlabnout.

Edie napsal:
Ahoj všichni.
Hledám hospodu jménem "Výtopna". Je to prý někde na Hlinkách, což je jediná informace, kterou mám. Prý pak pivo rozvážejí pomocí modelové železnice. za veškerou radu budu vděčen.
Jirka

Čaues, přeposlal jsem ti na majla majly, co mi přišly včetně fotodokumentace :oops: A už se tam skoro chystám... :oops:

Naposled editoval moderátor:
Čauves chlapi, díky za info.
Karlos: jo, ty fotky jsem už taky měl, a taky se chystám, ještě že existuje něco jako "dráha zadarmo" :D.

Tak zatím jsem tam nebyl, ale zjistil jsem, že posezení je možné pouze po rezervaci, jejíž podmínkou je objednávka hlavního jídla. Že tam teče Starobahno by se ještě překouslo, za podívání by to stálo, ale takhle... :puke_r:

Bohužel tak nějak to je :(

Kolega z práce tam byl a nepodal moc dobré reference. Železnice je sice pěkná, ale nemají ty jízdy ještě moc vychytané, takže leckdy přijede pivo bez pěny. Obsluha docela nepříjemná a navíc jsou tam teď docela vysoké ceny. Starobrno okolo 30 Kč a 12° Plzeň je za 35, což je ještě dražší než například u Mamuta, kde je také nesrovnatelně lepší. Ona je to zatím taková atrakce, ale až se lidi trochu nabaží, tak budou muset buď s cenami dolů a nebo rovnou půjdou, protože tam pak nepáchne ani noha.

Já bych kvůli tomu nejel do Brna i když to mám v dosahu IDS. Je nutné rozlišovat, mašinky jsou mašinky a dobrá hospoda je dobrá hospoda. A jaksi dohromady to asi mixovat nejde až na výjimku, kdy pan vrchní je fanda do MSTS. Ale neumím si představit, že by v restauraci kam chodím na obědy vše rozvážel vláček. Asi bych chodil jinam. Vlaky mívají zpoždění, nehody..... a na oběd mám jen hodinu pauzu. :-)
A platit nějaké "rychlíkové" příplatky také nemusím. U nás stojí Staropramen 12tka 22 korun. Personál roznáší rychle, ale představa, že by místo člověka pivo roznášel nějaký automat, to si mohu rovnou čepovat doma. A vo tom to je.

Zbyněk Šemora napsal:
Já bych kvůli tomu...

Však ono taky nejde o to tam být štamgastem a chodit tam kvůli vláčku, ani o to tvrdit že je to dobrá hospoda, protože tam pivo rozváží vláček, to spíš si tam tak jednou s kamarádama ze zajímavosti zajít, dát si pivko, podívat se na zajímavou scenérii, prozkoumat jak je to provedeno a pak si třeba říct, že to tam sice bylo pěkné, ale znovu se tam chodit nemusí.

Kdyby nebylo toho co jsem napsal v příspěvku výše tak bych to takhle nějak udělal :o)

Edie napsal:
Tak teda jsme mě docela odradili od výletu do Brna.

Ty ceny jsou opravdu nasazeny dost vysoko, ale přesto tam zítra vyrážíme z Prahy parta asi pěti lidí na průzkum. Dám potom vědět jak se nám to líbilo.

Edie napsal:
Tak jsem zvědav na report :).

Tak tedy podávám raport, vřele všem doporučuji návštěvu. Je to opravdu vynikající. Od hodně lidí jsem slyšel, že je to tam sice dobrý, ale že obsluha nestojí za nic. Nevím jestli jsme měli jen kliku, ale na obsluhu jsme si rozhodně nemohli stěžovat. Mašinky Tedík, Mirka a Vendulka jezdili bez sebemenšího zpoždění, což je dnes pomalu zázrak. Jen doporučuji se předem objednat, protože my jsme neměli objednávku a od 16ti hodin byla skoro celá hospoda plná, lidmi kteří to měli objednané. Až bude čas tak bych mohl přidat pár fotek.
P.S. Příští týden jedeme pro změnu do Olomouce, na banánové pivo.

Jedu tak 14 dnů zpět v sobotu ze Svitav a nechtělo se mi projíždět rozkopaný západní přivaděč v Brně, tak jsem to vzal přes centrum, na Mendlák a na Vídeňskou. No, a když už jsem byl na Mendláku, tak dvakrát doprava, jednou doleva a ejhle, volné parkovací místo hned u

Restaurace Výtopna.

Vevnitř obsazeno 50 procent, ještě jsme neseděli a "Co si dáte"? Nealko beer 2x. Než jsem se rozhlídl a vytáhl foťák, mašinka přijela i s pivem, focení povoleno, personál ochotně zapózoval.
Celkový dojem - pivo slušně vychlazený, obsluha příjemná, ceny vyšší než standard.
Mimochodem, kdo je z Prahy, údajně je to otevřeno i v Praze, někde dole pod Václavem, nemám ověřeno.

Martens napsal:
Je to tak, je v horní části Václaváku naproti Opletalce.

To hovoríš len tak, až včil ? Šak sme tam počas sleziny mohli odbehnúť na exkurziu

Naposled editoval moderátor:
No berou tam i brigádníky, tak by jim mohl někdo ukázat, jak správně brzdit :D.....a kdo nevybryndá škopek, tak je Mistr brzdič :D ..... jinak já o té hospodě vím tak 14 dní.

Trochu odbočím, ale měl bych tip na výlet.
V Pardubicích je celkem pěkná hospůdka "Hostinec u Jindřicha" (Google najde pozici), a čepujou tu 19°C Pernštejna (řekněme velice luxusní pivo) a kvasnicovou 12°C. Pro ty, co jsou z okololí a nebo mají In-kartu je to poměrně dobrý tip na výlet.
Ovšem malé uporoznění!: pokud se to rozhodnete konzumovat, buďte hodně najezení, a nepije na prázdný žaludek tak jako já, jinak podete řádně nalámaní, a nedoporučuju si tam dávat jídlo (je předražený - smažák je třeba za 90 Kč) ale pivo mají celkem levný.

Back
Nahoře