Jak udělat info k aktivitám?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna drn
  • Datum začátku Datum začátku
D

drn

Host
Blackwolf napsal:
Historický parní vlak - Vítání jara - autor Dan Jureček
Hmmm, tak tady nám to autorsky drobínek ujelo:
Archiv : DJ_310_new_Parni_vlak-vitani_jara.rar
Obsah : DJ_310_new_Parni vlak - vitani jara
Soubor1 : DJ_310_new_Parni vlak - vitani jara.apk
Soubor2 : Read Me Parní vlak pro trať 310 new.docx
Read Me k aktivitě Parn vlak (vítání jara) pro trať 310 new.

Drtivá většina zdejších "lovců" nejspíše nedisponuje poslední vezí MS Office (2007), pokud vůbec má to štěstí na legální MS Office nižší verze.
Bylo by nanejvýše vhodné konvertovat výstup pro kompatibilitu se staršími verzemi 2003/2000/XP nebo zvolit jiný bezproblémový formát (.pdf, .htm a zde by stačilo pouhé .txt díky rozsahu info) a nenutit uživatele hledat objemově nemalé berličky.
Děkuji.

RE: Aktivity k trati ČD 310 Olomouc - Opava

Dan J. napsal:
... ale nestěžoval bych si na používáné nových office ...
Pre Office 2000, 2002 a 2003 existuje nástroj na konverziu zo súborov Office 2007 - je zadarmo k stiahnutiu na stránkach Microsoft-u s názvom "Balík kompatibility balíka Microsoft Office pre súbory vo formáte programu Word, Excel a PowerPoint 2007"
Samozrejme len pre tých, ktorí nemajú pirátuš kópiu Windows XP alebo Vista a môžu sťahovať zo stránok Microsoft Update

RE: Aktivita Vítání jara k trati ČD 310 Olomouc - Opava (new verze)

drn napsal:
....
Bylo by nanejvýše vhodné konvertovat výstup pro kompatibilitu se staršími verzemi 2003/2000/XP nebo zvolit jiný bezproblémový formát (.pdf, .htm a zde by stačilo pouhé .txt díky rozsahu info) a nenutit uživatele hledat objemově nemalé berličky.
Děkuji.

Pro klid všem je soubor read-me v aktivitě "Vítání jara" již převeden na starší verzi Office (přípona doc)

A proč jsem asi napsal tothle ?!:
drn napsal:
a nenutit uživatele hledat objemově nemalé berličky.
Protože ten instalátor berličky ( FileFormatConverters.exe ) má pouhých 28MB a to není zanedbatelné, když mne každou chvíli někdo žádá o pomoc s navrácením chybějícího místa na disku u notasu, žeano.

drn:
Co to je 28 MB na dnešních discích? Připomínáš mi jednoho majitele firmy, který mi (za nemalý peníz) tiskl obtisky z mých souborů. Byla strašná potíž každou objednávku vůbec zrealizovat, používal totiž u všech programů snad úplně první verze, ač už existovalo mezi tím pět novějších. Nakonec jsem to vzdal a našel levnější firmu, která nežije v pravěku :D

drn napsal:
A proč jsem asi napsal tothle ?!:
drn napsal:
a nenutit uživatele hledat objemově nemalé berličky.
Uživatele nikdo k ničemu nenutí.

DanJ:
Pěkná mise,
Jen bych měl drobnou výtku k misím obecně. Nebylo by lepší místo prastarých malovaných modelů jako třeba CD_Gabs, použít něco kvalitnějšího?

Jacek napsal:
DanJ:
Pěkná mise,
Jen bych měl drobnou výtku k misím obecně. Nebylo by lepší místo prastarých malovaných modelů jako třeba CD_Gabs, použít něco kvalitnějšího?
Ahoj, určitě ano. Ale když tvořím vozy ve stanicích kde stojím dýl, tak se určo hodí lepší nodel. Avšak traffic, který míjím, nebo jsem ve stanici 1 minutu, tak tam neřeším. Ale věc se má ještě malinko jinak. Přepisuji celé směrování zvuků, právě na tvoje dílko a můj megatrainset obsahuje tolik vozů, že to snad budu dělat ještě měsíc a abych se k tomu dokopal, tak jsem smazal složku zvuky\loko_diesel, atd. (takže nechci aby mi vyskakovaly chyby sms.) a vše směruji do common snd. Začaly mi totiž z nějakého nepochopitelného důvodu zlobit zvuky u MSTS a to tak, že mi např. kreslí určité tvuky u páry (syčení) a ze zadního vozu, venkovní pohled slyším vše přerušovaně, kteslí mi i žel. přejezdy, tedy zvonění a je zajímavé, že když MSTS spustím, nebo u přejezdu stojím, tak to nedělá. Jinak jsem moc rád, že se mise líbí.
S pozdravem Dan.

Jacek napsal:
drn napsal:
......... a nenutit uživatele hledat objemově nemalé berličky.
Nenutí, mohou to smazat. Ale na druhé straně by aktivitáři měli mít zájem, aby se jejich aktivity jezdily a aby bylo readme srozumitelné co nejširšímu okruhu příznivců MSTS. Proto se přimlouvám readme a podobné soubory psát v "nadčasových" formátech rtf či txt.

JiříkTK napsal:
Jacek napsal:
drn napsal:
......... a nenutit uživatele hledat objemově nemalé berličky.
Nenutí, mohou to smazat. Ale na druhé straně by aktivitáři měli mít zájem, aby se jejich aktivity jezdily a aby bylo readme srozumitelné co nejširšímu okruhu příznivců MSTS. Proto se přimlouvám readme a podobné soubory psát v "nadčasových" formátech rtf či txt.
Ahoj.
Jde o to, že vkládám do read me obrázky z aktivity aby to bylo pestřejší a tak. Do read me o kterém je řeč jsem sice obrázky nedával, ale ani mne nenapadlo, že by byl v texťáku office nějaký problém. Takže se příště polepším.:D Nadruhou stranu jsem jeden z mála aktivitářů, který popisuje podrobně linky na vozy a je dokonce ochoten odeslat modely, které již nejdou stáhnout viz ČSD Bpjo atd. Pokud jsem hrával aktivity od jiných tvůrců (neříkám od všech :D ), tak u nich bylo napsáno TBP + něco navíc a hotovo. Teď se starej a stahuj. Takže pokud už přináším linky vozidel na stříbrném podnose, tak se mne malinko dotklo to, že mi někdo vytkne verzi office a prohlásí aktivitu za autorsky nešťastnou, nebo jak to bylo přesně ;).
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
...
Jde o to, že vkládám do read me obrázky z aktivity aby to bylo pestřejší a tak ...
Dane, zaobstaraj si nejaký PDF exporter. PDF ukladá aj obrázky, aj dokáže používať linky a prečíta ho všetko na svete, aj staručký Acrobat Reader 4.0 používaný v časoch Win 95. A je po probléme :rolleyes:

Tax napsal:
Dan J. napsal:
...
Jde o to, že vkládám do read me obrázky z aktivity aby to bylo pestřejší a tak ...
Dane, zaobstaraj si nejaký PDF exporter. PDF ukladá aj obrázky, aj dokáže používať linky a prečíta ho všetko na svete, aj staručký Acrobat Reader 4.0 používaný v časoch Win 95. A je po probléme :rolleyes:
Ahoj. Na tom něco bude. No ale teď momentálně se snažím opravit "neopravitelnou aktivitu" o které jsem se tu nedávno zmiňoval. Jestli se nezdaří a budu ji muset rozdělit na 2 díly, tak nastane to správné peklo.:twisted::twisted: Jen kdyby mi jely ty spropadené zvuky jak mají ach jo.:D
Dan

Back
Nahoře