Úprava .eng souboru

Dobrý den,
chtěl jsem se prosím zeptat, zdali se dá naladit Eng elektrické lokomotivy na akumulátorovou se sběračem? Takže pod trolejí bych jezdil se sběračem a naopak. Dalo by se nastavit, aby jezdila i bez napětí se staženým sběračem, fungoval kompresor a přehrávaly se zvuky el. lokomotiv?

Děkuji.

Ahoj, vím, že to zde nepatří, ale dá se nejspíše tento problém použít i na eng. Upravil jsem si cestu ve wag souboru na odkaz shapesu (př: WagonShape ( "..\\..\\FS_F_Pack\\FS_Faccs.s" )) neboť autor aktivity měl složku definovavou jako _FS_F_Pack, kvůli objemu dat mi přišlo nejlogičtější zkopírovat pouze wag s definicí cesty na původní shape (takto bych si mohl zminimalizovat celý trainset když nestojím o různorodst vozového parku), bohužel to nefunguje. Máte s tím někdo zkušenosti? Přemýšlel jsem ještě editovat pomocí těchto cest přímo shape soubor s odkazy textur, ale nezkoušel jsem , neboť by to bylo velice pracné. Předem díky za reakce.

Teda upřímně nevím, o co se snažíš. Proč zasahuješ do wagu/engu, když má autor aktivity model jen v jinak nazvané složce? Proč prostě model v aktivitě neopravíš. Buď některou utilitou nebo přímo v souboru s popisem soupravy (.con). Určitě je to elegantnější, jednodušší a správnější řešení. Už vůbec nechápu, proč bys chtěl z několika složek/modelů odkazovat na stejné textury.

add Honza neboť třeba mám 26 lokomotiv jedné řady (např 402b) a kdybych tam nechal jenom engy s odkazama na shape v jiném adresáři, zmenšil by se mi objem dat a zvlášť u italského trainsetu kde nepotřebuju 26 nátěrů, ale stačí mi dva, to samé u vozů je optimální řešení, pevně věřím, že jsi to pochopil. :o))

Nepochopil. Tak těch 24 nepotřebných vymaž a je to. Vneseš si do Trainsetu jen a jen chaos, který se Ti časem vymstí.

Honzo, ty mě nechápeš, mám např 500 aktivit a každá pátá chce jinou mašinu, proto si nemůžu dovolit mazat lokomotivy

Tak nic, tak si v trainsetu udělej co chceš ... hlavně ho pak nikam dál nešiř, nebo se tu zblázníme z toho, až někomu něco nebude fungovat ...

Honzo, to tě mohu ujistit, že jsem v úmyslu rozhodně neměl.
A proto pro ostatní opakuji otázku:
Upravil jsem si cestu ve wag souboru na odkaz shapu (př: WagonShape ( "..\\..\\FS_F_Pack\\FS_Faccs.s" )) ale při spuštění hry mi to napíše, že nelze najít, nevíte někdo jestli se to vůbec dá nějak usměrnit (cesta k souboru .s), když se shape nenachází v dané složce s wagem???

čistě teoreticky tam máš chybu s jednou dvojtečkou... mělo by to být "..\\FS_F_Pack\\FS_Faccs.s" a nebo "..\\..\\Trainset\\FS_F_Pack\\FS_Faccs.s"

Otázka -a kam dáš textury?

Nicméně, pokud chceš dělat takovéto harakiri v trainsetu, tak si raději sehraj ty mašinky do jednoho adresáře pro každou řadu.

Ale jinak na tohle mám stejný názor - je to zbytečná komplikace - ale je to Tvůj trainset.

Martens: díky mnohokráte..:o)) měl jsi naprostou pravdu, nepočítal jsem s tím, že když budu odkazovat na shape mimo adresář, tak že textury pro něj, tam budou muset být stejně /ve složce, kde je wag a nikoli shape/ tzn. musel bych postupovat stejně i se shapem při odkazování textur, což je bezpředmětné.. a v tuto chvíli jak jste psali oba. zbytečně komplikované. Každopádně , ještě jednou, veliké díky. :o)

U některých vozidel je třeba po rychlobrzdě zmáčknout živák. Dělají to i vozidla, kde žádný živák není (tramvaje).

Brzdil jsem průběžně. Pak přímočinně zabrzdil. Živák jsem zkoušel, druhé stanoviště také. Nic.

To sice neodpovídám, ale jelikož s ním býval stejný problém a nevím jak se to vyřešilo, chtěl jsem jen se pokusit "navest" (pokud si to pamatuje Tom, případně někdo jiný) na správnou cestu. Jinak mne napadlo ještě použití OL2, ale to asi Tom zkoušel.

Živák, OL2, rychlobrzda, druhá kabina... Bob57 se mi laskavě nabídl, že mi pomůže.

Neví někdo jak se dá v eng souboru nastavit časová doba na výkon lokomotivy od zvednutí pantografu, tak aby se zvednul pantograf ale ještě nějakou dobu nenaběhnul výkon.

Back
Nahoře