Úprava .eng souboru

M.a.r.t.i.n

Začátečník
Mám problém, vytvořil jsem skin a po úpravě .eng souboru mi msts ukáže
Nelze najít soubor s modelem cd_163257.s a když dám pokračovat, tak nelze otevřít soubor s modelem routes\CR_310\Shapes\cd_163257.s .
Když jsem nechal .eng neupravený, tak to šlo v pohodě. Proč to hledá ten soubor v routes\CR_310\Shapes?

M.a.r.t.i.n napsal:
Mám problém, vytvořil jsem skin a po úpravě .eng souboru mi msts ukáže
Nelze najít soubor s modelem cd_163257.s a když dám pokračovat, tak nelze otevřít soubor s modelem routes\CR_310\Shapes\cd_163257.s .
Když jsem nechal .eng neupravený, tak to šlo v pohodě. Proč to hledá ten soubor v routes\CR_310\Shapes?
Je to jenom o logice postupu vyhledávání v MSTS. Zkus se do toho svého engu podívat, jestli odpovídá Tebou uváděný odkaz za *.s soubor tomu, jak jej máš ve skutečnosti pojmenovaný. a podívej se pro jistotu i do *.sd souboru.

zapomněl jsem upravit *.sd soubor, ale teď pro změnu - nelze přidat vozidlo cd_163257 (uid:200000) do světa.

Sedí ti názvy textur uvedené v *.s souboru vozidla s názvy textur v adresáři s modelem?

názvy jsou stejné

Edit: Tak jsem to zkoušel vše upravit znova a problém nastal po úpravě *.s souboru, přitom názvy souborů jsou shodné.

Tento problém je stále stejný pokud se neodborně ošetří *soubor. Tak tomu bylo jak u Čoudovi 163 tak i Tlamsíkovo skinech, kde jsem musel opravit oba *s soubory, aby je mohl dát ven ke stažení. Ono totiž nestačí pouze přepsat v *souboru původní ace. soubory jak se někteří mylně domnívají. Ale nebudu zde dělat přednášky, co vše musí být dodrženo při úpravě *s souboru. Ten, kdo upravuje tento soubor určitě má zkušenosti, co může nebo nemůže upravit, aby nedošlo k hlášce například (nelze přidat vozidlo xx_xxxxxx(uid:200000) do světa.)

Jardo, jen pro jistotu píšu, aby jsi si nemyslel, že tě sekýruju.
Ono se i v dobách dřívějších zde na fóru zaměňovalo Pawlik a Pavlík.:oops:

Naposled editoval moderátor:
Pawlik napsal:
Jardo, jen pro jistotu píšu, aby jsi si nemyslel, že tě sekýruju.
Ono se i v dobách dřívějších zde na fóru zaměňovalo Pawlik a Pavlík.:oops:

:D a není to jedno? Přes držku můžete dostat oba :cool:

Naposled editoval moderátor:
Zdravím a potřeboval bych poradit. Jezdím rád s parními lokomotivami, ale ne všude jsou tankovací body. Proto bych se rád zeptal jestli nejde změnit v .eng souboru nějaký parametr, tak aby umožňoval jezdit s nekonečně plnou vanou, protože když vám v půlce cesty dojde voda tak je to hodně rozčilující.
Děkuji předem za rady.

8171 napsal:
...ale ne všude jsou tankovací body. Proto bych se rád zeptal jestli nejde změnit v .eng souboru nějaký parametr, tak aby umožňoval jezdit s nekonečně plnou vanou, protože když vám v půlce cesty dojde voda tak je to hodně rozčilující.

Ve skutečnosti také nejsou vodní jeřáby všude a zbrojení taky ne i když v dřívějších dobách se dala voda dopájet pomalu v každé stanici.
musíš jezdit tak jak se jezdilo dřív. Amikus s 498.106 jel z Brna do Třebové,tam vzal vodu,udělal oheň a potom zase zpět do Brna a tam nazbrojil naplno.
A uhlí na Čtyřkoláku vydrželo Brno-Hrušovany n/Jevišovkou a zpět také.
Za parní éry se nejezdily tak dlouhé štreky.:D

8171 napsal:
Zdravím a potřeboval bych poradit. Jezdím rád s parními lokomotivami, ale ne všude jsou tankovací body. Proto bych se rád zeptal jestli nejde změnit v .eng souboru nějaký parametr, tak aby umožňoval jezdit s nekonečně plnou vanou, protože když vám v půlce cesty dojde voda tak je to hodně rozčilující.
Děkuji předem za rady.
Zatím nikdo nepřišel na to,jak mít neustále plné zásoby nafty,vody a uhlí.Podle mě je to tak lepší,fíra taky musí jezdit tak,aby nezůstal viset na trati s vlakem.Na druhé straně je pravda,že ve velkých tratích je málo tankovacích bodů,protože je po autorovi nikdo nechtěl.Na páry jsou dobré kratší české trati,kterých je dnes dost a tam se s párami počítá.I lokálky mají své kouzlo,pokud rád jezdíš rychlíky,tak se asi budeš muset smířit s tím,že na českých tratích dálkové parní rychlíky mají bohužel smůlu.Jak je to na cizích tratích,to nevím,žádnou v routes nemám.

Petr Novák napsal:
...,pokud rád jezdíš rychlíky,tak se asi budeš muset smířit s tím,že na českých tratích dálkové parní rychlíky mají bohužel smůlu.Jak je to na cizích tratích,to nevím,žádnou v routes nemám.
Já tedy nevím, ale na BP zbrojení po trati mám.
Nazpaměť to nevím, ale voda je v Kolíně, Třebové, kde je i uhlí, Brno to samé, Břeclav nevím, ale Kúty voda, atd. Stačí jen napsat a rád doplním.
Pro páry je zde nadšenec Dan, tvoří i pro BP a zatím páru i uhlí má kde dozbrojit a když ne, ozve se.
Ale je fakt, že ne každý má přehled co která trať obsahuje. Času je málo, tak se každý drží jen oblasti, která jej zajímá. Proto bych nelámal hůl nad tím, že není možné jezdit dálkové parní vlaky. Já se vyjít vstříc snažím.

Back
Nahoře