Srovnání výšky terénu pod kolejemi

Johníík

Skladník
Zdravím všechny přízdnivce msts!
Nastal problém při zvyšování kolejí na nadjezd.. lépeřečeno jejich srovnání s terénem v jiné výšce:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://train-sim.wbs.cz/fotogalerie/2/velke/Bez_nazvu.jpg
Zde se oddělují koleje a zvyšují se na nadjezd trati vedle....
Problém je ,že když se pokusím o srovnání s terénem aby byl terén vyvýšen pouze pod kolejema a aby nezasahoval dál.. vznine něco takového: [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://train-sim.wbs.cz/fotogalerie/2/velke/Bez_nazvu1.jpg
Ať dělám co dělám furt se mi nedaří terén dobře upravit.. Je na to nějaká finta??

RE: Srovnání výšky terénu od kolejemi

Johníík napsal:
....
Ať dělám co dělám furt se mi nedaří terén dobře upravit.. Je na to nějaká finta??
Ano, je, a dokonca je popísaná aj tu na fóre, buď v sekcii FAQ alebo Stavba tratí, už si nepamätám. Stačí použiť funkciu Hledat. Ináč okrem iného sa to dá tak, že označíš kolaj ( alebo úsek cesty ) pod ktorou chceš terén zarovnať a stlačíš klávesu Y ( alebo Z ??? ) :D

Zkus se pohrát s nastavením sklonu a šířky náspu. Druhá možnost je, že použiješ 10 m silnici, kterou budeš pomalu přisunovat ke kolejím a průběžně zarovnávat. Chce to cit i opatrnost.

To není tak jednoduché jak se na první pohled může zdát. Zkušení stavitelé tratí potvrdí, že pokud se tohle stává na přechodu modrého čtverce, tak je nemožné tohle opravit jen terénem. Opravíte a po restartu editoru to máte zavalené zpět. Pak jen pomůže vydolování kolem a díry zahladit modely náspů. Také jsem se nad tím natrápil a každý přechod na modré čáře, pokud je to šikmo na koleje, jde z toho hrůza už předem.

To já mám jiný problém. Když zarovnávám terén pod kolejí pomocí klávesy Z, tak mi terén zarovná do výšky 64.9m a dále už jdou koleje vzduchem.

Zbyněk Šemora napsal:
To není tak jednoduché jak se na první pohled může zdát. Zkušení stavitelé tratí potvrdí, že pokud se tohle stává na přechodu modrého čtverce, tak je nemožné tohle opravit jen terénem. Opravíte a po restartu editoru to máte zavalené zpět. Pak jen pomůže vydolování kolem a díry zahladit modely náspů. Také jsem se nad tím natrápil a každý přechod na modré čáře, pokud je to šikmo na koleje, jde z toho hrůza už předem.
Asi jsem měl neuvěřitelné štěstí, předevčírem se mi to stalo na nové trati poprvé
komarek napsal:
To já mám jiný problém. Když zarovnávám terén pod kolejí pomocí klávesy Z, tak mi terén zarovná do výšky 64.9m a dále už jdou koleje vzduchem.
Označíš čtverec, klikneš na nastavení a zadáš vyšší výškové rozpětí čtverce, které pak platí pro celý modrý čtverec.

Naposled editoval moderátor:

komarek napsal:
Označíš čtverec, klikneš na nastavení a zadáš vyšší výškové rozpětí čtverce, které pak platí pro celý modrý čtverec.
[/quote]

díky už to šlape

Back
Nahoře