www.train-sim.wbs.cz - dílna týmu

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dominik
  • Datum začátku Datum začátku

Líbí se Vám náš web a doplňky na něm?

• Hlasovalo členů
    46
Presne tak ako písal Jiřík TK. Keď ho to baví tak potom je jedno koľko balíkov niekto vydal na danú trať. Robiť veci len preto aby bol najlepší neprináša uspokojenie. Skôr naopak. A to že si to aj niekto stiahne , prejde a pochváli, je už bonus navyše. Iba s takýmto postojom sa dá uspokojivo tvoriť.

p.s: Gajdma mám dojem , že nevieš ako vyzerá hádka....

dem napsal:
Presne tak ako písal Jiřík TK. Keď ho to baví tak potom je jedno koľko balíkov niekto vydal na danú trať. Robiť veci len preto aby bol najlepší neprináša uspokojenie. Skôr naopak. A to že si to aj niekto stiahne , prejde a pochváli, je už bonus navyše. Iba s takýmto postojom sa dá uspokojivo tvoriť.

p.s: Gajdma mám dojem , že nevieš ako vyzerá hádka....

Dobrá, omlouvám se, pochopil jsem to špatně. Tím jsem já tuto diskuzi ukončil.

M.

Zdravím.
Takže když už jsme u souprav z dob ČSD, tak taky něco pro dodání. Nejde mi teď přímo o soupravy hráče ani traffic, ba ani o délku, či složitost aktivity. A teď nevím, zda je to případ Gajdmy, nebo Dominika, nebo úplně někoho jiného. Ale mne osobně vadí u některých tvůrců aktivit jedna věc, a tím je obsazování nádraží, kusých kolejí, nákladních kolejí atd. Na vedlejších tratích bylo možné potkat kde co, co se týká vyřazených, odstavených nepoživaných, nebo dlouhodobě odstavených vozidel. I tím jsou aktivity pestré a nejsou si podbné. Proto z mé strany moc nerad vidím pevně nasazený model v trati u ramp a tak podobně a Jiříku, konkrétně na Ztracené Old si myslím, že i zbytěčně, například v Mlýnech ty cisterny u rampy. Trať (stanice) není nijak velká a obsazování prázných kolejí je rukopis aktivitáře a v případě tratě Mlýny - Polana, pokud jsou obsazené koleje toho do budoucna v aktivitě moc nevymyslíš, mne vždy dostane, když začnu dělát nějaký manipulák a nakonec zjistím, že na koleji stojí statický model, to bych se vzteky roztrh.:D:D

Dan

Jiřík si dělá tak, aby se mu jeho tartě líbily. Aby, když si náhodou sedne do mašiny jen tak ve volné jízdě, aby všude nebylo pusto a prázdno. A to není až tak unreal, protože odstavené vozy patřily k běžnému koloratu našich nádraží a na té dané koleji stály mnohdy i řadu let.

Ve Ztracené_old Jiřík postavil tyto vozy na nedatabázové koleje, to znamená, že ty koleje se aktivitářům nezobrazí v AE. Tyto vozy dost pečlivě vybral, aby zbytečně nezvyšovaly zátěž procesoru. Protože není model jako model. Trať udělal tak, aby si tam mohl, protože je v některých věcech líný, stavět rozumné množství LC, aniž by i toto nějak nepřiměřeně zatěžovalo procesor.

Jiřík je z výsledkem spokojen, trať uzavřel a hned tak na ni nesáhne. Platí tady to, co o kousek výše napsal Dem. Jiřík nedělá tratě proto, aby za to byl chválen, i když rozumná pochvala těší a motivuje, ale proto, že ho to baví a dělá to tak, aby byl se svým byť nedokonalým dílem SÁM spokojen.

A pokud ho někdo náhodou vzteky roztrhne, tak smůla, coby roztrhnutý už nevytvoří nic :D:D:D

dem napsal:
© Intouro napsal:
Ajajaj Dan zrovna vydává balík aktivit pro DVK . To se asi bude prohánět spíš Danův balík

Robíš to preto aby si bol IN ,alebo preto, že ťa to baví ?

Jestli to tak vypadalo , tak to se omlouvám . Koukám že přeci jenom nápis Začátečník je oprávněný ...
Jinak je pravda , že se skládáním souprav z období ČSD mi dělá kapku problémy .

PS : A poprosil bych moderátory , aby zdejší téma i s mým minulým přípěvkem promázli . Děkuji .

Naposled editoval moderátor:
JiříkTK napsal:
Jiřík je z výsledkem spokojen, trať uzavřel a hned tak na ni nesáhne. Platí tady to, co o kousek výše napsal Dem. Jiřík nedělá tratě proto, aby za to byl chválen, i když rozumná pochvala těší a motivuje, ale proto, že ho to baví a dělá to tak, aby byl se svým byť nedokonalým dílem SÁM spokojen.

A pokud ho někdo náhodou vzteky roztrhne, tak smůla, coby roztrhnutý už nevytvoří nic :D:D:D
Já coby aktivitář jsem také velmi s výsledkem spokojen, jenže pokud máš umístěná vozidla coby statický model, tak pak vypadá brutálně, když děláš aktivitu z roku, např. 1938 a na koleji ti stojí cisterna Zaes. Vím, že návěstidla byly jinak, ale to se ztratí, narozdíl s jiným typem vozu, který bije do očí. Jako na staré 310, kde jsem dělal aktivitu z roku 1952 a v Krnově stály statické Raj a Uae.:D

Jinak Jiříka vzteky nikdo trhat nemíní, psal jsem, že bych se roztrhl já.:D:D:D

A Jiřík měl pravdu, nějako jsem si nevšim, že jsou ty koleje pro aktivitáře skryty a to si představ, že jsme se o tom v sobotu bavili s Tommym, takže skleróza jako prase.:D
Takže se omlouvám za OT a k tématu objekty versus aktivity už jinde a nee zde.;)
Dan

Ten problém je v tom, že jsem se snažil v rámci možností vložit trať do určitého období. Ale to období není donekonečna natahovací. A když uděláš aktivitu, která je mimo toto období, každého něco uhodí do očí. Aktivitáře či modeláře nesouhlasící nátěry vozidel, stavitele tratí a modeláře objektů zase některé stavby a návěstidla. Já vím, je to o kompromisu a mlčím. Třeba o tom, že by na Dvoukolejce neměla jet parní lokomotiva v jiné konstelaci, než v nostalgické jízdě. A přitom mezi koncem parního provozu a rokem 1987, do kterého je DVK vložena, je pouhých 10 let.
No a jestliže je 310 současná, tak aktivita z roku 1952, no to je velká nadsázka. Ale proč nemůžeme slavit x-té výročí trati jízdami historických vlaků a místo toho jezdíme po současné trati vozidly 60 let starými?

JiříkTK napsal:
... Ale proč ... jezdíme po současné trati vozidly 60 let starými?

Protože nemáme tvůrce historických reálných tratí

Pikku napsal:
A proč je nemáme? I proto, že by se stavitelé tratí museli naučit modelovat (jako třeba Tom Kaňka), aby mohli do své tratě dodat i dobové záležitosti, které zatím nejsou k dispozici. Dále by museli studovat dobové záležitosti i železniční předpisy.
Je to samozřejmě lákavé téma, ale za sebe mohu říct, že už jsem se rozhodl. Já lenoch si budu už jen užívat toho, co jsem už udělal. Třeba tím, že budu týmu, v jehož vlákně se teď bavíme, zkoušet a poznámkovat aktivity z dob ČSD poro mé tratě, a vůbec ty kluky podporovat. A třeba z některých z nich vyrostou časem tvůrci těch historických tratí.
---------------------
Jo a podle mne je otázka nahoře špatně položena. Nezáleží tak moc na to, jaké jsou stránky po formální stránce, ale důležitější je to, co tam najdeme. V tomto případě vozidla, objekty a aktivity.

Pikku napsal:

Ale tvůrci by byli, jenže reálná historická trať je téměř nereálná!:)
Na rozdíl od vozidel, kdy podklady se dají obstarat, je to u tratí mnohem mnohem obtížnější. A když už má tvůrce pohromadě všechny podklady pro stavbu trati, nastává problém největší - tj. okolí trati! Zde nastává téměř badatelská činnost, která nemá s drážní tématikou nic společného - shánění starých fotografií, pohlednic, knížek apod. A to chce čas, kterého (obzvlášť když si toho člověk nabere moc) je nedostatek! Takže vydržať! ;)

Ale co si budeme povídat, dost velký oříšek by byla i fiktivní historická trať. Já mám v tom dokonce už i praxi. No vzpomeň, jak dlouho jsem dělal plzeňskou Pionýrku dlouhou 3 km. Dobré 3 měsíce. Ale to jsem nestavěl, ale šťoural po internetu a čekal, co mi dodají dva ochotní plzeňáci, kteří fotili i hledali. A třeba cca 40 let staré dobové pohledy na město od trati či na vstup do ZOO se nám vůbec nepodařilo sehnat. Takže jsem vytvořil cosi, co jsem s nadsázkou nazval "pokus o rekonstrukci". Ale myslím, že to účel splnilo.

Samozřejmě, že to účel splnilo. I kdyby už nic, tak aspoň jsi připoměl trochu plzeňské historie o které už za pár let nebudou mít mladí ani potuchy.

Systém Websnadno se nám zase špatně probudil, takže žádné stránky na tomto serveru nefungujou. Kdy to zase půjde, nevím, ale zatím naše stránky nejdou.

Dominik napsal:
Systém Websnadno se nám zase špatně probudil, takže žádné stránky na tomto serveru nefungujou. Kdy to zase půjde, nevím, ale zatím naše stránky nejdou.
Už zase jedou ;)

Jak to již vypadá tým se se smazáním stránek rozpadl .
Pro pořádek si to schrneme
Gajdma a Dan J. se usídlili na novém webu http://www.activity-msts.wbs.cz/ , kde ovšem Dominikovy a Intourovy aktivity a modely nejsou . Ty jsou jinde . Kam se umístil Somatko netuším . Možná by bylo dobré , kdyby to zde pro pořádek uvedl .
Jestli se to zde zamkne přenechávám na moderátorech .

© Intouro napsal:
Jestli se to zde zamkne přenechávám na moderátorech .
To je opravdu velkorysé! Ještě, že na tomto fóru je pár takovýchto jedinců, kteří dokáží moderátorům poradit co mají dělat!

Intouro: Somatko se umístil k sobě na web. Link tu nebudu uvádět. Stačí u jeho příspěvku kliknout na WWW. Stejně tak se dostanete k nám. Chtěl jsem sice, aby o linku zatím o stránkách nevěděl, ale postupně jsme Vám to sdělovali, nejdříve jsem to přepsal v burze, pak jsem si to dal pod WWW a teď už jej každý veřejně zná.

Co se týče mne, od teď se přemisťuji do vlákna Aktivity Gajdma. Toto vlákno mi dříve založil Pavlík. Máte tam prostor pro otázky, ale ne vždy se odpovědi dočkáte. Pokud chce někdo znát heslo, tak SZ, mail, nebo ať to napíše veřejně, ale já mu napíšu po SZ. Tím se mi ovšem zavazuje, že jej nebude šířit jak soukromě, tak ani veřejně. Pokud to někde uvidím, či se něco dovím, změním heslo, slušným lidem rád zašlu, Ti co se nepěkně chovají nebudou mít nic. Něco za něco...

Taxovi pošlu čísla příspěvků, které bych chtěl přesunout do svého vlákna, jsou to ty nejdůležitější, posílám přes SZ. To ostatní nechám na ostatních členech týmu.

Gajdma napsal:

Měl bych jednu všetečnou otázku. Kolik máš vlastně let ? Mám ve zvyku nakouknout na webové stránky zdejších aktivních lidí a u Tebe mne pobavila stránka o Tvém profilu:
Bydlím ve Frýdku-Místku v osmipatrovém paneláku v nejvyšším patře, odkud je krásný výhled na trať ČD 322, už v mládí jsem vždy rád z okna sledoval motoráčky.
Já měl za to, že mládí končí tak nějak ve třiceti a to dětské mládí po vyjití ze školních lavic a nastoupení do zaměstnání.
Ale v deváté třídě vzpomínat "jo když jsem byl mladý..." :D:D:D

Back
Nahoře