Problém se startem simulátoru

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna jorges
  • Datum začátku Datum začátku
To Rocker:
Tebou popisované problémy má pravděpodobně na svědomí známá bolístka MSTS, a to špatná správa systémových prostředků. Utrčitě to není chyba instalace. Takže jedna rada: když si hraješ s MSTS, nedělej na PC nic jiného.

To honzyf04:
Myslíš si, že water (=voda) souvisí s vozidlem? Udělal jsi zřejmě nějakou chybu při instalaci trati. Přečetl bych si pořádně readme k trati, zkusil najít požadovaný soubor jinde apod. Chce to jen a jen trošku zapnout šedou kůru ...

viem ze to vo FAQ ale ta rada nepomohla.po starte MSTS su vsetky tlacitka sede
konkretne mam aktivitu R 600 na trat 321 a spustam to cez trainstore.
Ako sa to da opravit?

honzyf04 napsal:
...... když jedu s tram KT4 xxx Berlin na trati linky U79 z www.thetrain.de tak mě MSTS vyhodilo hlášku "nelze otevřít soubor s texturou routes/U79/water.jpg"
water.jpg ani není textura, ale normální obrázek

Honza :
Len ja práve počas hrania MSTS nemám nič spustené,dokonca mám vypnuté všetko čo sa dá. Napr.pred niekoľkými mesiacmi to bolo úple bez problémov. Mohol som si hru minimalizovať,neskôr sa vrátiť naspäť a to úplne bez problémov, bez pádu. No škoda teda...:|

Zdravím,
po půl roce jsem byl opět nucen formátovat HDD /:rolleyes:/ a jako vždy se to neobešlo bez následků v podobě problémů se spuštěním následně nainstalovaného MSTS.
Měl jsem tedy snahu dodržet standartní postup /instalace MSTS + updaty ze Zbyňkova DVD + Bin 1.7.0819 + TBP 8 + trať BP + trať 310/,ale při načítání volné jízdy v 310-tce naskočí mi dosud neznámá chybová hláška /viz.níže/ a program "zamrzne" v prvotním menu.Stejná hláška se zobrazí i při načítání tratě v editoru tratí.Vzhledem k tomu,že trať BP funguje bez problémů,zádrhel bude zřejmě souviset s tratí 310 a to jen u mě.Předpokládám tedy,že nikdo jiný s 310-tkou takovýto problém nemá.;)
Ještě dodávám,že Globaly a Soundy od 310-tky a BP si přesouvám manuálně a nepoužívám vymoženosti typu Trainstore apod.

Předem děkuji za případné tipy na odstranění uvedeného zádrhelu.

David

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/hlaska.jpg

Zdravim. Bude mít nějaký vliv na hru to, když místo parametru mem512 zadám jiné číslo (třeba 1024,2048,...)

klimi: záleží na tom, kolik máš fyzické paměti RAM. Pokud máš 2 GB tak můžeš zadat -mem:1024. Pokud máš méně, tak -mem:512.

klimi napsal:
Zdravim. Bude mít nějaký vliv na hru to, když místo parametru mem512 zadám jiné číslo (třeba 1024,2048,...)

Ahoj, chce to poladit, protože v tom hraje roli i fakt, že msts umí pracovat jen s jedním jádrem procesoru, a s pamětí se trochu pere...:roll: Není vždy ideální řešení přidělit co nejvíce paměti. Mám 3GB a např jsem dal:
512, sekalo se malinko a pořád
1024, seklo se to málokdy, ale na delší dobu (cca 0,5 sec)
tak jsem dal 768 a je to slušný kompromis, sem tam se to sekne, ale jde to.

Problem z načitáním

Ahoj. Mam problem. Vždy když si vyberu mašinu a dam explorer route tak při načítání mi to spadne a už to nejde najet. Už fakt nevim co mam dělat. Prosím poradte.

Poradit nelze, protože dotaz je úplně obecný. Jaká trať, jaká mašina, jaké je nastavení MSTS, je nainstalován BIN ? Pokud vše doposud fungovalo, tak universální pomoc je reinstalovat MSTS BIN. To někdy dělá, když se přepnu na jinou trať s jiným Global.

Zdravím.Zničehonic mi to začalo dělat.Když dám jakoukoliv trať simulace se načte do 3/4 a vyskočí hláška:Nelze načíst soubor:Routes/Lokalka/prazce.ace.

A nemá to být spíše Routes/Lokalka/Textures/prazce.ace? Odpověď jednoduchá, podívej se, zda tam ten soubor textury máš.

honzyf04 napsal:
Zdravím.Zničehonic mi to začalo dělat.Když dám jakoukoliv trať simulace se načte do 3/4 a vyskočí hláška:Nelze načíst soubor:Routes/Lokalka/prazce.ace.
Pokud to padá po 3/4 načtení trati,tak je na vině většinou Global,je nekompatibilní s některou nainstalovanou tratí.Pokud máš jen trati pod Xtrack,zkus si od JiříkaTK stáhnout Uniglobal.Stávající Global si dej někam bokem a pak rozbal Uniglobal.Pokud tam máš trať jezdící pod BP,tak pomůže taktéž výměna Globalu,ale musí to být ten BP,jinak máš na problémy zaděláno.

jsem zacatecnik s MSTS, mam trat BP a vcera jsem chtel vytvorit nejake vlastni soupravy a nejakou jednoduchou aktivitu... kdyz sem tu soupravu ulozil tak sem ji pak ve hre nenasel, dosel jsem na to, ze je treba spustit MSTS editor jako spravce (pouzivam Win7 64)... takze soupravy jsou ok i tu aktivitu uz jsem nejakou sesmolil, ale je tu problem... vcera pri tom vytvareni souprav a aktivit v " nespravcovskem" editoru se asi nekde stala chyba, protoze mi to zacalo pri startu MSTS hlasit chyba pri nacitani souboru (242.217**.eng, ***.wag >> s temito lokomotivami a vagony jsem pracoval) pokracovat? kdyz dam ano tak se to normal rozjede, ale po ukonceni aktivity nebo projizdky to vyskoci znovu pred navratem do hlavniho menu MSTS... a zpomaluje to nacitani... a netusim jak tento problem odstranit..jestli se nekdo setkal se stejnym nebo podobnym problemem nebo ma nekdo jakykoli napad co s tim, tak predem mockrat diky za jakoukoli radu a pomoc smilie

Hoyt:Chyba je někde v kontaktu mezi .eng a .wag soubory vozidel a MSTS.Problém vyřešíš vymazáním consistů-soupav vyžadujících problémové lokomotivy;-)

No vymazání bych viděl až jako poslední možnost. Co takhle třeba Conbuilder a kontrola consistů v něm? Co zkontrolovat ručně, zda mám příslušná chybějící vozidla tam, kde mají být? A nepoužil jsi třeba Train Store?

ZDRAVIM. Mam original dvd od Semory aj s Trainset no ked spustim simulator tak najprv mi vypisuje asi 50 hlasok a ked spustim aktivitu tak mi hlasi chybu a to "Failled to load the camera configuration file" poradte kde je problem. VDAKA

dj-aj: Ahoj, instaloval jsi tuto trať do čisté instalace msts? Měl jsi už nainstalován MSTS BIN?

Back
Nahoře