Problém se startem simulátoru

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna jorges
  • Datum začátku Datum začátku
BIN jsi měl, ale DVD od Zbyňka ho automaticky instaluje znovu. Takže pokud jsi ho měl, tak ti ho odinstalovalo. Nainstaluj si ho znova a mělo by to fungovat. Viz readme na DVD.

Napiš prosím sz nebo mail, co, jak a kam jsi přesně(!!!!!) instaloval. Když to funguje většině, není důvod, aby nefungovalo Tobě.

Pavlík napsal:
BIN jsi měl, ale DVD od Zbyňka ho automaticky instaluje znovu. Takže pokud jsi ho měl, tak ti ho odinstalovalo. Nainstaluj si ho znova a mělo by to fungovat. Viz readme na DVD.
Tohle je hodně špatná rada, moc špatná, proto mu to nefunguje. Jediné správné je, aby se podíval do readme a mělo být doplněno bod 15.
:D
Můj instalátor nic automaticky neinstaluje, ale instaluje jen to, co si uživatel sám nechá zatrženo.
Dále je rozdíl, jestli se něco odinstaluje nebo přepíše starší verzí. To je zásadní rozdíl. Pokud se MSTS BIN korektně neodinstaluje, ale přebije základním MSTS, tak vznikne tento popisovaný problém.
Takže asi po 142. píši stejnou radu, postupovat podle bodu 15 v pokynech na DVD a pak vše musí šlapat jako hodiny.

Jen tak mimochodem, když jsi nejsem jistý v instalacích MSTS, proč si z průvodce nenainstaluji češtinu a v instalaci MSTS BIN nezvolím také češtinu ?

Hra spadne při načítání tratě

Zdravím,
již si nevím rady.......
Nainstaluji trať 310 nejede aktivita mnou stažená (vložená již u tratě ano), nevyskočí žádná chyba a hra spadne do windows a hra se úplně vypne.
To stejné v případě tratě Luhačovice.
Prosím nevíte co stím? Už bych si velmi rád zahrál pořádně nějakou aktivitu, ne jen původní projížďky, které jsou u map a jedou mi.
Podle všeho, ale nemůže být problém v trati, když u některých- původních hra nepadá, až u nově doplněných aktivit.

Pro xinna: ty nemůžeš chvilku vydržet, že? Slíbil jsem Ti, že to s Tebou přes SZ dořeším, jenže bohužel nesedím 24 hodin denně u PC jen pro Tebe ... mám i jiné důležitější povinnosti než MSTS
A o termínu mapy jsem ti něco psal už v první sz, že ... !?!

Pro Pavlíka: prosím Tě v pohodě, už si připadám jak Jirásek, ale dořeším to, netřeba se zneklidňovat ...

Pavlík napsal:
Takže volná jízda ti v obou tratích funguje, ale aktivita nikoliv?

Ano, přesně tak.
xinn napsal:
Pavlík napsal:
Takže volná jízda ti v obou tratích funguje, ale aktivita nikoliv?

Ano, přesně tak.

Honza napsal:
Pro xinna: ty nemůžeš chvilku vydržet, že? Slíbil jsem Ti, že to s Tebou přes SZ dořeším, jenže bohužel nesedím 24 hodin denně u PC jen pro Tebe ... mám i jiné důležitější povinnosti než MSTS
A o termínu mapy jsem ti něco psal už v první sz, že ... !?!

Pro Pavlíka: prosím Tě v pohodě, už si připadám jak Jirásek, ale dořeším to, netřeba se zneklidňovat ...

Omlouvám se. Myslel jsem, že zprává nedorazila nebo tak nějak.
Děkuji

Naposled editoval moderátor:
Dobrý den. Měl bych do pléna jeden dotaz. Provozuji zatím pár dnů msts ve Windows 7 (home premium 64 bit), rozchodil jsem vše okolo, ale jedna věc mi stále nejde podle představ. Pokaždé, když spustím hru, musím hned jít do nastavení a tam pokaždé znovu nastavovat všechny posuvníky ve volbách zvuk, grafika, detaily grafiky. Prostě se mi po každém zapnutí simulátoru jakoby vrátí všechny nastavené hodnoty do defaultu. Na funkci (rostlináře =) to sice vliv nemá, ale docela to otravuje. Tak kdybyste někdo věděli, co s tím, budu rád za každý podnět.
Předem díky.

To Martin
nemáš dostatečná práva pro zápis do systémového registru, kam se tyto informace zapisují. Řešením je spouštět MSTS s právy admina (správce) nebo si tato práva nastavit, případně si je nechat nastavit.

Dobrý den,

mám velký problém s rozchozením MSTS na mém notebooku Lenovo R61i. Nejde mi spustit už základní hra od Microsoftu. Spustím normálně podle instrukcí, hra se pustí, zčerná obrazovka a během sekundy se vypne. Zkoušel jsem vše možné, ale výsledek naprosto identický. S žádnou hrou jsem zatím neměl problém, většinou běžej lépe než na většině stolních počítačích. Grafika je dedikovaná Nvidea Quatro NVS 140. Prosím poraďte někdo.

Vše děláno na administrátorských právech.

nelze spustit

Zdravím, poradil by mi někdo kde je problém ? Včera vše ještě bez problémů fungovalo a dnes když si chci pustit simulátor tak naběhne, ale nelze nic otevřít. Všechno krom nastavení je šedivé..

http://www.glowfoto.com/static_image/16-...4/glowfoto

děkuji

Tohle se stává, pokud do trati nainstaluji aktivitu, která je pro starší verzi některé trati a má potrhané trasy.
Nevím to přesně, ale pokud MSTS spustím přímo, tak spadne, jen když spustím poškozenou aktivitu. Ale pokud MSTS spouštím přes Trainstore, tak když mám někde poškozené trasy, tak po nastartování MSTS jsou všechna políčka šedá.
Řešení je jednoduché.
Nainstalovat SW od Martense Activity Mover, je nutné nastavit cestu k MSTS a pak poslední aktivitu která dělá problém přesunout do odkládacího adresáře. Pokud už vše bude OK, tak stačí otevřít složku Train simulator/Routes/trať a smazat složky Activities_archiv, Paths_archiv, Services_archiv, Traffic_archiv. Pak je ještě nutné jít do Trains/Consists a podle indexů autora ručně smazat i consisty k této aktivitě. Pokud znovu spustím Activity Mover, složky archivu se znovu vytvoří a jsou už čisté.
Zkrátka, pokud do MSTS cokoli instaluji, doporučuji si udělat zálohu poslední funkční konfigurace. Vrátit zpět zálohu je rychlejší než preparovat do pryč zlobivou aktivitu. :D

DEFAULT.wag

Čau, nevim proč ale msts mi najednou začlo vyhazovat hlášku: Nelze najít adresář se souborem DEFAULT.wag, zkusil sem kompet reinstal ale nepomohlo to..Nevíte co by v tom mohlo bejt?

RE: DEFAULT.wag

tomasvon napsal:
Čau, nevim proč ale msts mi najednou začlo vyhazovat hlášku: Nelze najít adresář se souborem DEFAULT.wag, zkusil sem kompet reinstal ale nepomohlo to..Nevíte co by v tom mohlo bejt?

Ahoj, nesmazal jsi si trainset? Neboli něco s trainsetu, koukni, zda je v trainsetu složka Default a v ní wag soubor, jestli jo, tak nevím.

servis xxxx hráče je staršího data ..

Hezké sobotní dopoledne

Nevím proč? Ale opravdu se ze mě pomalu stává magnet na problémy,pády ohledně MSTS... Dnes mám tyto dva problémy:

1.
Jakmile spustím jakoukoliv aktivu z balíku aktivit 85.02 ( kromě aktivity MO_Lanskrounsko, ta jediná jde ), tak při nabíhání aktivity se zobrazí chybová hláška, že servis xxxx hráče je staršího data.. Zkoušel jsem aktivitu otevřít v Editoru, nechal přepočítat a uložit a bez kladného výsledku ( S tím přepočítáváním jsem našel ve starším vlákně, když jsem hledal tento problém )

2.
Chci si zahrát jinou trať ( např 321 ), mám v simu Global z BP .. tak ten smažu, nakopíruji global pro trať 321 ( vím, že existují programy na výměnu globalu apod.. Mě vyhovuje tento systém ;) ) Spustím TrainStore a jakmile dám, nějakou aktivitu pro trať 321 napíše mě to chybovou hlášku :

Pro trať nebyla nalezena platná aktivita!
MSTS vyžaduje nejméně jednu platnou aktivitu pro trať...

Přitom ve složce kde jsou aktivity.. několik je.. Poté jsem zkusil vytvořit aktivitu pomocí editoru .. Bohužel jakmile se dostanu do menu editoru dám tvorbu aktivit tak na výběr mám pouze trat BP a né 321, takže ani nevím jak mám vytvořit nějakou aktivitu .. Stáhnuté aktivity pro 321. se při rozbalování tváří jako když tam trať 321 není ..

Děkuji za odpovědi..

Magnet na problémy, nEotryx

Back
Nahoře