Problém se startem simulátoru

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna jorges
  • Datum začátku Datum začátku
J_T: čemu říkáš původní instalace? Defaultní nebo nějakou jinou Tvoji starší? Znovu si přečti můj příspěvek (č.118 o stránku zpět - jen bych do řádku 1) doplnil k default tratím default vozidla a consisty). Pokud budeš podle něj postupovat, musí vše běhat bez chybových hlášek. Hlavně po kroku 1) se nesmí objevovat chybové hlášky, které jsi uvedl. Ty svědčí o tom, že nemáš žádnou čistou instalaci MSTS.

Původní říkám, defaultní... :))
Nainstaluju tedy default a šlape bez problémů...
A už při přidání update 1.4 (ano, stále do té defaultní), po spuštění a načtení MSTS mi to nahází chyby a po jejich odklikání, spadnu do win...
Žádné externí Routes, Trainset, Consist, Global ani Sound... nic, nic...

A jaké chyby ti to nahází? Chceš-li poradit tak to napiš pořádně a ne že to z tebe budeme tahat jak z chlupatý deky. Takže alespoň jednu chybu, kterou ti to hlásí po pouhém nainstalování update 1.4.

Miran napsal:
A jaké chyby ti to nahází? Chceš-li poradit tak to napiš pořádně a ne že to z tebe budeme tahat jak z chlupatý deky. Takže alespoň jednu chybu, kterou ti to hlásí po pouhém nainstalování update 1.4.
Řekl bych,že nepoužívá správný update,protože jsou tuším tři a každý má jinou velikost a je určen na něco jiného.Správný update se jmenuje trainupdate a má velikost 1,93 MB (2 030 944 bajtů) a je ze 17.4.2002 (časové razítko souboru).Stažení z : http://download.microsoft.com/download/TrainSimulator/Update/2.0/WIN98MeXP/EN-US/trainupdate.exe

A ještě,
vymazals veskeré staré consisty a tratě ze složky Train simulator?,popř.po odinstalaci vymazal registry? :eek:

Naposled editoval moderátor:
Ano, odinstalovány veškerý součásti MSTS, smazány veškerý zbylý součásti, koukám jsem to asi výše zapoměl napsat, i registry jsem promazával a to jak softwarem, tak manuálně a taktéž čištění disku, kvůli případným dočasným souborům...
Miran: viz. #119
Petr Novák: Podle popisu tento přesně mám, zatím se mi nedaří stahnout z odkazu, ale jistě vyzkouším... :)

Pokiaľ default inštalácia zháňa ČD 751 a podobné stroje, tak to je nejaká chyba medzi klávesnicou a stoličkou.

Přesně tak, defaultní instalace ani update MSTS na v 1.4 nemá co hledat česká vozidla. Já se těšil na nějakou jinou hlášku, ale spíš se domnívám, že J_T mele páté přes deváté a vůbec netuší která bije a zřejmě neví co je a k čemu aslouži ono update. Takž ještě jednou: je potřeba se přesně řídit postupem co popsal Honza U. o stránku výše. Ono to spíš vypadá, že panáček ten adresář s MSTS nesmazal, pouze tam naivně přejmenoval některé složky.

Ještě mne tak napadlo, zda panáček nemá několik instalací MSTS a nová instalece je jinde a zástupce pro spuštění ukazuje stále na tu poškozenou..

Ano, to máš pravdu a jelikož to je nestandartní chování, který jsem nikdy neviděl, proto jsem se rozhodl tady zeptat, logický docela, ne?
Nejsem blbec a snad ještě vím jaký je rozdíl mezi smazat a přejmenovat. MSTS jsem odinstaloval a už po několikáté píšu, že případný zbylý složky a soubory, potažmo celou složku Train simulator ve složce Microsoft Games, jsem SMAZAL (označit / Delete), takže jaký "nesmazal, pouze naivně přejmenoval"...?!? Se na to klidně dojeďte podívat, mile rád vám to předvedu a co víc, můžete si to sami zkusit... ;))
Celý roky sem s tím nikdy neměl problém, až teď se to prostě sere a já na to už taky... :)

Ne, panáček instaluje vždy na výchozí umístění, zde do Program files / Microsoft games...
Načež po odinstalování, nemám ani žádnýho zástupce pro spuštění... ;)

Tak sakra mi řekni, kde to bere odkazy na český stroje? Tohle není o nestandardním chování MSTS ale o tom že se pouze domníváš že jsi něco udělal! Vyprdni se na nějaké odinstalace, nech na celém compu vyhledat všechny výskyty složky Train Simulátor a všechny je smaž. Ale tak, že označíš celou složku a dáš SHIFT+Delete! Jo a nezapomeň být přihlášen s právy administrátora!

Johny_travnikar napsal:
Ano, to máš pravdu a jelikož to je nestandartní chování, který jsem nikdy neviděl, proto jsem se rozhodl tady zeptat, logický docela, ne?
Nejsem blbec a snad ještě vím jaký je rozdíl mezi smazat a přejmenovat. MSTS jsem odinstaloval a už po několikáté píšu, že případný zbylý složky a soubory, potažmo celou složku Train simulator ve složce Microsoft Games, jsem SMAZAL (označit / Delete), takže jaký "nesmazal, pouze naivně přejmenoval"...?!? Se na to klidně dojeďte podívat, mile rád vám to předvedu a co víc, můžete si to sami zkusit... ;))
Celý roky sem s tím nikdy neměl problém, až teď se to prostě sere a já na to už taky... :)

Ne, panáček instaluje vždy na výchozí umístění, zde do Program files / Microsoft games...
Načež po odinstalování, nemám ani žádnýho zástupce pro spuštění... ;)

J_T propadej panice:D
Ale vážně. Nikdo Tě nechce urážet,ale minimálně 100 lidí si teď láme hlavu s Tvým problémem a věř mě,že tento případ se snad nikomu ještě nestal,tak buď má pravdu Miran a ostatní a nebo Ty,a věř mě,že spíš ty ostatní!:D

A já jenom ve vší slušnosti za sebe doplním takém, že JE NESMYSL, ABY tam, kde byl MSTS skutečně odinstalován (a teď mluvím jen o složkách, v registrech tohle není), HLEDAL SIMULÁTOR i po instalaci oficiálního update (jakékoliv verze), češtiny a Binu (jakékoliv verze) nějaká ČESKÁ VOZIDLA!!!
J_T, to není o tom, že se z Tebe někdo snaží dělat blbce. To je o tom, že nám poskytuješ nějaké informace a na jejich základě a na základě našich znalostí co a jak v MSTS je (a že Ti tu radí fakt zasloužilí harcovníci) nás napadá jediný problém, a to, fakt nic ve zlém, mezi klávesnicí a židlí.

Honza napsal:
A já jenom ve vší slušnosti za sebe doplním takém, že JE NESMYSL, ABY tam, kde byl MSTS skutečně odinstalován (a teď mluvím jen o složkách, v registrech tohle není), HLEDAL SIMULÁTOR i po instalaci oficiálního update (jakékoliv verze), češtiny a Binu (jakékoliv verze) nějaká ČESKÁ VOZIDLA!!!
J_T, to není o tom, že se z Tebe někdo snaží dělat blbce. To je o tom, že nám poskytuješ nějaké informace a na jejich základě a na základě našich znalostí co a jak v MSTS je (a že Ti tu radí fakt zasloužilí harcovníci) nás napadá jediný problém, a to, fakt nic ve zlém, mezi klávesnicí a židlí.

Jedno vysvětlení by bylo. Dotyčný používá Trains Store a než smazal MSTS nepoužil funkci VŠE ZPĚT DO MSTS. Alespoň myslím, že by to takhle mohlo být.

I kdyby používal Train Store a před mazáním nepoužil "vše zpět", předpokládám, že "vše zpět" z ničeho nic nepoužije při testování základní instalace, kdy k použití Trainstore důvod není.

I když je pravdou, že jednou cestou jak do základní instalace MSTS dostat něco záhadného by to být mohlo, ale byl by to typický příklad toho, jak někdo tvrdí, že vše dělá správně a přitom udělá školáckou chybu ukazující na základní neznalost funkcí MSTS a navazujících programů.

To Honza U.
Podle všeho to vypadá že jsi trefil velkým kladivem malý hřebíček na velkou hlavičku. Jiné řešení mne totiž nenapadá....

Back
Nahoře