Zvuky vlaků

LUBA napsal:
Dobrý den.
Po přeistalaci Binu mi nefungují zvuky v kabině. Prosím o radu.
Děkuji. S pozdravem Luboš.
Už je to v pořádku. Problém byl v harwarové akceleraci zvukovky.

úprava/tvorba zvuku resp. zápis do SMS souboru

Zdravím! Chtěl bych se optat, jakým způsobem mám zapsat do již existujícího sms souboru zvuk houkačky?? reps co mám kde přepsat aby to šlo? Zkusil jsem přepsat soubor ale teď mi to vydává dlouhé temné a hoodně zpomalené troubení, tak jsem se chtěl zeptat, jaké hodnoty mám kde přepsat. pro názornou ukázku zde dám ten určitý řádek.

Skip ( 9. kurt )
Stream (
Priority ( 6 )
Volume (2.0)
Triggers ( 2
Discrete_Trigger ( 8 StartLoopRelease ( 1 File ( "Bzmot_kurt_b.wav" -1 ) SelectionMethod ( SequentialSelection ) ) )
Discrete_Trigger ( 9 ReleaseLoopReleaseWithJump () )
)
)

Děkuji za odpověd a předem se omlouvám za případné špatné umístění tématu... Pokud se vše podaří, pokusil bych se stvořit několikero zvuků houkaček pro 810ky... ;) :)

RE: úprava/tvorba zvuku resp. zápis do SMS souboru

Podívej se na vlastnosti původního zvukového souboru té houkačky a podle něj nastav vlastnosti hoho nového. Hlavně rychlost vzorkování ( 11025), typ ( mono nebo stereo) a hloubku vzorkování ( 8 nebo 16 bit )

To Čouda:
For a file to be useful in MSTS, it must adhere to the following formats:

External Sounds:
x_type_function.wav
Sampling Rate 11,025 Hz
16bit Mono Signed

Internal Sounds:
type_function.wav
Sampling Rate 11,025 Hz
16bit Stereo Signed

Stačí? Vliv v sms žádný.....

Zdravím
Mám takový problém se zvukem na lokomotivní řadě 242 Plecháč.Nejde mi zvuk živáku,vždy když jedu na výstrahu nebo proti stůj tak se neozve zvuk živáku a loko hned spustí rychlobrzdu a nevím,kde by mohla být zrada.Poradíte mi někdo prosím?
Děkuji

Chyba bude v .sms souboru.Najed do adresáře: X\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\TRAINS\TRAINSET\common.snd\sndElok a otevři např. ve WordPadu soubor 242cab.sms,až skoro dole je stream na zabezpečovač ale směrování na .wav soubory bude nejspíš špatně a příslušný .wav soubor patrně v trainsetu nemáš.Takže si najdi ve složce sndElok .wav soubor LVZ_9s.wav (případně jiný,který máš v trainsetu) a zapiš ho místo toho stávajícího,vypadalo by to takto:

Stream(
Skip ( **** LZV **** )
Priority ( 6 )
Volume(1.0)
Triggers( 5
Discrete_Trigger ( 56 SetStreamVolume ( 1.0 ) )
Discrete_Trigger ( 56 PlayOneShot ( 1 File ( "zivak_ticho.wav" -1 ) SelectionMethod ( SequentialSelection ) ) )
Discrete_Trigger ( 56 PlayOneShot ( 1 File ( "LVZ_9s.wav" -1 ) SelectionMethod ( SequentialSelection ) ) )
Discrete_Trigger ( 57 SetStreamVolume ( 0.0 ) )
Discrete_Trigger ( 57 ReleaseLoopRelease() )

Tak,směrování jsem přepsal na příslušný zabezpečovač,který mám ve složce sndElok,už vše funguje tak,jak má.Jen mám problém,že zvuk ,,živáku" neodpovídá.Když příslušný živák spustím v přehrávači tak má klasický zvuk a když je pak ve hře,tak je zvuk úplně jiný.Stále to dělá jen na řadě 242 Plecháč,že zvuk neodpovídá.V ostatních lokomotivních řadách je zvuk živáku stejný jako v přehrávači,jen na 242 je ten zvuk jiný než v přehrávači.
Mám odzkoušeno :
130_LVZ.waw
363_zivak_8s.waw
LVZ_9s.waw
zivak_8s.waw

Tak ještě zkus jestli máš správně frekvenci,to je hned další odstavec v tom .sms souboru.Mělo by být:

FrequencyCurve(
SpeedControlled
CurvePoints ( 2
0.0 22050
50.0 22050

Taaak po několikero experimentech se povedlo! Teď jen zápasím s tím jak udělat nekonečné houkání...pro to je potřeba co? Hádám že to opět bude něco se zásahem do zvukového souboru??

Bez experimentování nic pořádnýho nikdy nevzniklo,tak se nediv:) Proč chceš nekonečně houkat?Zásah do souboru to určitě ale nejsem si jistý jestli je to vůbec možné,do toho já už se ne.eru:D

no tak když to máš na čtyři sekundy a nemůžeš dýl nebo kratší je to takové divné...prostě abych podržel mezerník a po tu dobu to houkalo..ale nějako na to nemůžu přijít :(

A čo tak v nejakom zvukovom editore rozšíriť ten waw súbor a dobu ako chceš? Napríklad Virtual dj. Ak by si chcel pomohol by som ti stým.

Pokud se nemýlím, tak je potřeba přímo v tom zvukovém souboru definovat smyčku. Ne každý editor to ale dokáže.

Zdravím,

chcem sa spýtať ako funguje tlačítko bdelosti na nekódovanej trati. Na wikipedii som našiel toto: "V případě jízdy po nekódované trati musí periodicky (asi po 20 s) obsluhovat tlačítko bdělosti."

Je to pravda ? Ak áno, dalo by sa niečo také nastaviť aj v simulátore ?

Zapni si živák v nastavení a pomocí CTRL+NUM4, tlačítkem "Z" mačkáš, pokud nezmákneš po výstraze stojíš.

Back
Nahoře