Nové modely vozů B (Bds)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Kontra
  • Datum začátku Datum začátku

Kontra

Cestující
Nikde jsem nenašel diskuzi zabývající se novými modely Ypsilonek od Ondry Janiše, zatím se tedy nenašel nikdo s připomínkou k nim? Já bych jednu měl. Stává se mi totiž jedna věc, kterou už jsem považoval za vyřešenou. Ačkoliv autor společně s testery správně nastavil velikost modelů dle Shape Vieweru a tyto hodnoty zanesl do wag a sd souborů včetně správného nastavení spřáhel stává se mi, že se vozy přímo řečeno navlékají do sebe a strkají při průjezdu výhybkami. Nechápu to, jak už jsem psal, všechny hodnoty jsou v pořádku, kontroloval jsem to snad pětkrát. Používám default na 30cm. Nestalo se to někomu také, nebo jsem zase sám?

No tam ide tušim o jednu položku Derail... (je to v cm) a keď som každý spravil podla BP trainsetu tak do seba prestali strkať a idú skvelo,pretože majú všetko jednotné :wink:

Kontra napsal:
Nikde jsem nenašel diskuzi zabývající se novými modely Ypsilonek od Ondry Janiše, zatím se tedy nenašel nikdo s připomínkou k nim? Já bych jednu měl. Stává se mi totiž jedna věc, kterou už jsem považoval za vyřešenou. Ačkoliv autor společně s testery správně nastavil velikost modelů dle Shape Vieweru a tyto hodnoty zanesl do wag a sd souborů včetně správného nastavení spřáhel stává se mi, že se vozy přímo řečeno navlékají do sebe a strkají při průjezdu výhybkami. Nechápu to, jak už jsem psal, všechny hodnoty jsou v pořádku, kontroloval jsem to snad pětkrát. Používám default na 30cm. Nestalo se to někomu také, nebo jsem zase sám?
Mě se stává to samé,při brzdění se vozy našupají do sebe a už tak zůstnou.

No, zkusil jsem změnit parametr "DerailBufferForce" z hodnoty 1200kN na 350kN, která je u většiny osobních vozů a vypadá to že problém je vyřešen. Co znamená tento údaj? Hodnota odporu (síla) nárazníku? Ale tuším, že jsem někde četl, že Msts nárazníky stejně nezná, nebo něco v tom smyslu...

Kontra : Ja som upravoval túto položku DerailRailHeight ( 10cm ) a potom sa od seba odstrčili a išli dobre

Ahoj,

pro TBP bych upavil takto:

Wag:
Size ( 3.16m 4.19m 24.36m )

Sd:
ESD_Bounding_Box ( -1.58 0.5 -12.18 1.58 4.19 12.18 )

Sprahlo:

Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Stiffness ( 7.5e6N/m 1e7N/m )
Damping ( 1e6N/m/s 2e6N/m/s )
Break ( 1.1e8N 5e8N )
r0 ( 30cm 60cm )
)
CouplingHasRigidConnection ( 0 )
Velocity ( 0.01m/s )
)

DerailRailHeight ( 10cm )

Ale nezkousel jsem.
V TBP ale spolu vozidla funguji na 100% podle techto vypoctu, ktere vychazeji ze ShapeVieweru.

Prima vecer

ZSR

Ahoj,
Ještě se vrátím k těm Y vozům: hodnoty spřáhel jsou nastaveny v pořádku, bohužel jsem si nevšiml chybějícího řádku "CouplingHasRigidConnection ( )", jehož absence způsobuje to prolínání. Tolik asi k tomu. Bohužel v současné době mám problém s přístupem na server, kde jsou umístěny downloady, a tak to nemůžu hned opravit.
ZSR: V podstatě to co píšeš je v pořádku, ale dovolil bych si na jednu ošidnost, která je spojena s výpočtem rozměrových parametrů osobních vozů z údajů v Sview: délka vozu je špatně spočtená na 24.36m místo 24.2m, neboť shapeview bere jako vnější rozměry vnější "hrany" gumových návalků (které se při spojení vozů mají prolínat, tedy v "prázdném" stavu 24,66m), nikoli nárazníky (správných 24,5m) !

Ještě jedna věc k novým ypsilonům:

Jistě všichni již netrpělivě očekáváte vozy další 8) Vymodelované je v podstatě všechno, zatím jsem neměl čas to jen připravit.
A především pár dodělávek ještě zbývá na tolik žádaném jídelním voze WR :eek: K tomu bych však potřeboval pomoc někoho z vás - konkrétně bych uvítal, kdyby se našel dobrovolník, který má v zásobě popř. je schopen dodat nějaké fotografie interiéru, především kuchyně :wink: (je mi jasné, že se to blbě fotí, zvláště za provozu :twisted: ale třeba se někdo najde).
Jedná se o klasický vůz WR série 88 41 pro 140km/h, se kterým jezdí Urblík.
http://www.parostroj.net/katalog/ov/formular.php3?ind=157&ktere=j&razeni=0&odkud=0&obdobi=6

Pokud někdo máte fotky, můžete poslat na ondrajanis(at)email.cz

Naposled editoval moderátor:
Ano, s tou chybou hodnoty v Sview souhlasím, ale není to chyba Sview, ten prostě jen bere vnější rozměr. Ladič spřáhel si tohle musí ohlídat a hodnotu ze Sview při testování přílsušně zkorigovat. Stejné to je třeba tam, kde tvoří vnější rozměr Freightanim, tam si ladič musí ohlídat, co je z hlediska nastavení spřáhel důležité, zda délka vlastního modelu či délka Freightanim. Jeden čas jsem ve velkém přepočítával spřáhla a používal jsem Sview a tabulku v Excelu. A když se vyskytl výše uvedený chyták, tak po týdnu trénování už nebyl problém udělat správnou korekci už po prvním testu.

Ahoj všichni,
tak jsem vydal i zbývající 2 "běžné" vozy - A a AB :wink: K downloadu jsou samozřejmě na mých stránkách :) Kromě toho jsem tam dal i malý update vlastností předchozích vozů, kde jsou (mimo dalších drobností) opraveny zde ve fóru zmíněné chyby spřáhel. Tak běžte rychle stahovat :lol:

Děkuju teď jsem všechny vozy přehodil a sem rád, že ten starej má stejné pojmenování jako nový, takže CB nepíše chyby. DĚKUJU MOC.

Teď čekám pouze na WR. :D

Fíííííra: Vozy Bc a WLAB zatím nechystám... Bc jedině jestli někdo naskinuje, tam kromě toho, že se bude jezdit jen s "denní" verzí, moc odlišností není; WLAB už je o dost jiný, ale stejně na něj nemám podklady.

Vitas: Děkuji za povzbuzení. Oproti modelování lokomotiv mám trochu pocit, že u těch vozů se člověk tolik nezavděčí :eek: WR bude až k tomu budu mít sílu a zbývající podklady především ke kuchyňské části; nerad bych vydával nějaké polofikce které bych pak musel opravovat ;)

OndraJ napsal:
Fíííííra: Vozy Bc a WLAB zatím nechystám... Bc jedině jestli někdo naskinuje, tam kromě toho, že se bude jezdit jen s "denní" verzí, moc odlišností není; WLAB už je o dost jiný, ale stejně na něj nemám podklady.

Vitas: Děkuji za povzbuzení. Oproti modelování lokomotiv mám trochu pocit, že u těch vozů se člověk tolik nezavděčí :eek: WR bude až k tomu budu mít sílu a zbývající podklady především ke kuchyňské části; nerad bych vydával nějaké polofikce které bych pak musel opravovat ;)

BC mam nafotene. Tak ak nebudes proti mozem sa do toho pustit. A pokial potrebujes Wlab tak ZSSK Wlab fotky mam od Duusa,alebo Dracika, teraz uz neviem. Nie je problem ich trochu poladit a poslat.

OndraJ napsal:
... Oproti modelování lokomotiv mám trochu pocit, že u těch vozů se člověk tolik nezavděčí :eek:
Neboj Ondro, dokonalá a bezchybná práce jako vždy! Modely jsou parádní a mě si třeba udělal velkou radost. Škoda, že nemám už tolik času, strašně moc jsem je chtěl všechny přeskinovat do podoby ČSD :( A ten jídelní bude perla, už se nemohu dočkat :bounce:

Dobrý večer.Teď by mě ale zajímalo,kolik verzí ČD B je momentálně ke stažení.A které jsou nejaktuálnější.Luboš.

Luboš: aktuální a jediná oficiální ke stažení je verze 3.0, která je k dispozici na mém webu. Předchozí verze a její skiny tedy dříve nebo později skončí v propadlišti dějin, a já se za ně zříkám jakékoli odpovědnosti a uživatelské podpory :wink: :lol: . Pár se jich ale především v podobě různých skinů (Bc, PKP B apod.) na netu určitě ještě potuluje :eek: . Poznat je lze podle hranatějších hran skříně a absencí postupného zjednodušení, ale dále používat spíše nedoporučuji :wink:

OndraJ napsal:
Luboš: aktuální a jediná oficiální ke stažení je verze 3.0, která je k dispozici na mém webu. Předchozí verze a její skiny tedy dříve nebo později skončí v propadlišti dějin....
Neskončí, některé svoje skiny, např. celozelené B, BDs, kabinet bezpečnosti práce, Bt, Btn, Bnp, atd. jsem upravil. Jestli bude nálada, vrátím se k tomu za nějaký čas.

Jacek: no já nemyslel, že by ty varianty vozů už přestaly existovat úplně - myslel jsem to jen s ohledem na starší model 2.0. Pokud sám píšeš, že jsi některé skiny upravil, resp. upravíš, předpokládám, že s úpravou skinu na nový model ten starý přestaneš používat, ne? 8) :wink:

Back
Nahoře