Nezobrazující se modely

teď sem to kontroloval a všechny tři lokomotivy tyto soubory maj a stíny mam samozřejmě vypnutý a msts bin mam taky ale ještě jedn věc v con buildru se mi zobrazuje vše ale pak se to v menu hry stejně neobjeví ale v souboru COSIST je to uložené tak jak sem si to vyvtvořil v buildru
Nezobrazuje se Ti při startu msts nějaká hláška?Že je např.chyba v souboru např. 464_0.eng v řádku 533?Pokud se podobná hláška objeví,model se v seznamu lokomotiv neobjeví,msts ho vyřadí jako poškozený i když je jinak na první pohled v pořádku.Ono stačí špatně odřádkovat či použít závorku proti pravidlům a model je pro msts nečitelný a tak ho vyřadí.ConBuilder nekontroluje správnost zápisu v *eng či *wag,jen jestli nejsou špatně směrované zvuky či kabina.

Petr Novák napsal:
teď sem to kontroloval a všechny tři lokomotivy tyto soubory maj a stíny mam samozřejmě vypnutý a msts bin mam taky ale ještě jedn věc v con buildru se mi zobrazuje vše ale pak se to v menu hry stejně neobjeví ale v souboru COSIST je to uložené tak jak sem si to vyvtvořil v buildru
Nezobrazuje se Ti při startu msts nějaká hláška?Že je např.chyba v souboru např. 464_0.eng v řádku 533?Pokud se podobná hláška objeví,model se v seznamu lokomotiv neobjeví,msts ho vyřadí jako poškozený i když je jinak na první pohled v pořádku.Ono stačí špatně odřádkovat či použít závorku proti pravidlům a model je pro msts nečitelný a tak ho vyřadí.ConBuilder nekontroluje správnost zápisu v *eng či *wag,jen jestli nejsou špatně směrované zvuky či kabina.

tak chybovejch hlášek se mi zobrazuje docela dost

Patton napsal:
No to jsi napsal brzy. Takže je třeba vyřešit ty hlášky. A znovu se ptám: Máš instalován kromě základníhio MSTS i patch zvaný MSTS BIN??

Patton napsal:
jo mam bez toho by mi nic nešlo
Takže si přečti první hlášku a vyřeš ji. Pak druhou a pak další. A s největší pravděpodobností, až tam žádná hláška nebude, vše bude fungovat, jak má.

Patton napsal:
K sakru, to je takovej problém alespoň jednu chybovou hlášku opsat a dát ji sem? Už se tady s tím zabýváme třetí týden! Takhle je to o ničem!

Zdravím.
Chtěl bych poprosit o radu, neboli se i pozeptat, zda se tak děje jen u mne, či i u ostatních. Při tvorbě aktivity pro DVK a jízdě v noci jsem zjistil, že mi hážou blesky vozy ČSD Gags od Taxe a ČSD Vte/Es od Juraje P., načež mi Juraj psal, že u něj konkrétně u Esek tak není. GK AMD Radeon HD 6800, Vin7 Profesional.
PC:
http://img803.imageshack.us/img803/2540/87794987.jpg
Obrazek z MSTS:
http://img440.imageshack.us/img440/3491/bleskyvozy.jpg

Zdravím,

Nevím proč ale z ničeho nic mi přestal editor i CB zobrazovat několik lokomotiv i vozů. Vůbec netuším proč. Nevíte jak na to ?

1/ Ak používaš Trainstore, skontroluj, či si vrátil všetko späť.

2/ Neviem ako u editora, ale u CB je limit súborov eng a wag tuším 5000, čo je navyše sa nezobrazí.

Ano neco jsem delal v trainstore. Chyba bude asi tam.
CB zobtazi 8000 vozidel. Momentalne mi zobrazi kolem 300 to same msts editor.

Trochu oživím vlákno začátečnickým problémem, ale v jedné aktivitě, cca v půlce projeté aktivity, mi vyskočí chybová hláška vozu ZSSK WLABmee 603 a končím. Všechny jeho podsložky jsem prohnal Commanderem a zjistil rozdíly, takže jsem překopíroval všechny podsložky jako wag, s, sd z funkčního totožného Wlabmee a přečísloval. Chybová hláška je tam stále, commander rozdíly už nehlásí.
Co by se s tím dalo dělat? Začít znovu s jiným vozem? Přece by to mělo jít jednoduše opravit...
Na co jsem zapomněl, kde jsem se dopustil chyby?

P.S. Pokud jde o zmiňované přeinstalování BINu, tak to v mém případě můžu rovnou zapomenout. Po odinstalaci a pokusu nový BIN znovu nainstalovat, se mi ta možnost ani nezobrazí, protože BIN údajně v počítači už je (přestože jsem ho předtím odinstaloval a i resetoval pc).
Takže jsem několikrát hýbal s nastaveními a nepřeinstaloval BIN. Může i to být problém? Jak donutit pc odinstalovaný BIN skutečně odinstalovat, aby tam nebyl a výběrové okno mi ho umožnilo nakliknout a instalovat? Díky:rolleyes:

Ahoj,
když mi MSTS vyhodí, že daný Bin tam je a přitom jsem ho odinstaloval, tak to řeším přes Ovládací panely.
Tam si otevři Programy a funkce a v nabídce si najdi MSTS Patch 1.7xxxx (popř. jiné číslo, nevím, jakou verzi Bin používáš).
Pokud jsi ho mazal jen přes Uninstal ve složce Train Simulator, tak jeho některé soubory ještě zůstávají v určitých složkách a z tohoto důvodu ti to píše, že jej máš nainstalovaný.

Po odinstalování Binu Ti zřejmě zůstávají nesmazané složky patřící k Binu (tuším: MSTSBIN_BACKUP, Rail Driver DLLs a Translated DLLs). Je třeba ručně domazat (přesně to popisuje mimo jiné p. Šemora v nějakých návodech či desateru).

Zkoušel jsem to oběma popisovanými způsoby. Pravda, možná jsem nehrábl do Rail Driver DLLs. V tom by mohl být problém, Zkusím to a budu referovat, jestli se případně nerozběhlo i to slovenské lůžko (což ale pochybuji, asi je vadné).

zjistil rozdíly, takže jsem překopíroval všechny podsložky jako wag, s, sd z funkčního totožného Wlabmee a přečísloval.
Kde máš jaké podsložky? Co tu uvádíš, to jsou přípony souborů. Za ty roky jsi už mohl nějakou základní počítačovou gramotnost nastudovat.
Zase se hrabeš v něčem, čemu vůbec nerozumíš a ještě tak blbě, že ani nedodržuješ základní pravidla, která byla vypsána jak v desateru u Zbyňka tak u autora binu Džordže. Bin s tím vozem nemá co dělat. Nehledě k tomu, že jednotlivé verze binu jsou snadno zaměnitelné bez zbytečných od/instalací.
Pro instalaci binu je potřeba mít v simulátoru základní originální soubor train.exe verze 1.4 z updatu 1.2 msts a nemít přítomnou pomocnou složku instalátoru binu, kterou je nejlépe ihned po první instalaci rovnou odstranit i s vnořenými soubory. Bin se nainstaluje jednou nejlépe v poslední verzi a pak už není potřeba se v tom rýpat. Vzájemné záměny jednotlivých verzí pro účely testování jsou doporučeny jen znalým. Viz web binu.

bob_57: polopaticky vysvětleno, přecházím tu ironii, ale skutečně, do těchhle věcí se nehrabu denně, dokonce si myslím, že jsem na ně nesáhl od doby, co mám na daném pc simulátor instalován.
Ostatním děkuji za věcné rady. :-)

Nicméně, udělal jsem vše podle desatera a uvedené soubory ručně domazal. V seznamu programů jsem posledně udělal při popisování problému chybu - ten BIN jsem tam dle všeho vůbec neměl v seznamu. Přesto byl "někde" nainstalovaný a jezdil jsem.
Po domazání souborů a pokusu o přeinstalaci jsem měl ale smůlu: verze není kompatibilní s tou předchozí. Zkoušel jsem obě verze, jak "stabilní", tak tu nejnovější. Z originálu BP ho bohužel už vzít nemůžu, protože jedno z dývek přestalo být čitelné a tak jsem to celé zahodil a chystám se objednat si poslední verzi tratě. Zřejmě verze BINu v trati je jiná, než ty, co jsem stahoval k přeinstalaci. Ale zjistit, jaká.. :-/

verze není kompatibilní s tou předchozí.
Kdyby sis přečetl manuál binu a to, co je k od/instalaci u Džordže případně i jinde, nemohl bys dělat takové seky. Co je nepochopitelné na tom, co jsem napsal výše o potřebné verzi? Pro snadnější pochopení znovu okopíruji sem: „Pro instalaci binu je potřeba mít v simulátoru základní originální soubor train.exe verze 1.4 z updatu 1.2 msts.” Vše potřebné je stále ke stažení na webu binu .
Jaká je zrovna přítomna verze souboru, se zjistí snadno stejným způsobem jako u kteréhokoliv jiného souboru náhledem do vlastností konkrétního souboru. Je to ale zbytečné, když to není ten výchozí originální, který instalátor binu kontroluje.

Back
Nahoře