Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.

E499_2002 napsal:Pěkný podvečer,
což o to, skiny to jsou pěkné, ale co to ladění? Najbrtí Bčko:
Váha: 39t. Já mám u jiných Bček 44, 43 i 39t. Nevím, já ty konstrukční rozdíly v jednotlivých řadách vozů neznám. Jenže, když má 39 tun, tak proč je DerailRailForce ( 2.5*45t )? Sice větší polovina trainsetu má špatně naladěné brzdy, ale když už se jedná o jeden skin, to si to nemůžete zkontrolovat? Dobře, MsTS není od toho, abysme vykolejovali, ale jak tím pak chcete docílit té "reálnosti"? Ono je tam toho více, ale já ladění osobních vozl moc nehovím, takže si správností nejsem jist. Byl bych rád, kdyby mne někdo poučil o těch váhových rozdílech. Nebo se to počítá jako obsazenost vozu cestujícími? Neberte to jako buzeraci, jen oznamuji. Je mi jasné, že se najdou tací, kteří na mě hned vytasí bizarní argumenty, místo toho, aby se to jednoduše opravilo.![]()
Tohle je u B série 1974. B série 1984 má 40t prázdný, celkem tedy 44 t. Hmotnosti prázdných vozů jsou v katalogu os. vozů na parostroji. Obsazení jsem bral něco kolem poloviny sedících + stojících * 80 kg, jelikož MSTS neuvažuje proměnnou hmotnost vozidel a zdá se mi to reálnější než vozit jen prázdné vozy. A podle mě to, jestli u derailForce bude 2.5*45 nebo 2.5*43 je asi skoro jedno, neboť to je hodnota natolik vycucaná z prstu, že rozdíl dvou tun chování zásadně neovlivní.Mass ( 43t )
comment (hmotnost prazdneho vozu 39t, obsazeni 50 os.)
Na dráze se bere u B 80místx80kg.Takže prázdný B většinou vážily 38t + 6t cestující bylo 44t.Bere se pouze počet míst k sezení.OndraJ napsal:Tohle je u B série 1974. B série 1984 má 40t prázdný, celkem tedy 44 t. Hmotnosti prázdných vozů jsou v katalogu os. vozů na parostroji. Obsazení jsem bral něco kolem poloviny sedících + stojících * 80 kg, jelikož MSTS neuvažuje proměnnou hmotnost vozidel a zdá se mi to reálnější než vozit jen prázdné vozy. A podle mě to, jestli u derailForce bude 2.5*45 nebo 2.5*43 je asi skoro jedno, neboť to je hodnota natolik vycucaná z prstu, že rozdíl dvou tun chování zásadně neovlivní.
Ano, pro různé výpočty se uvažuje jako "plný" (v dálkové dopravě) takový vůz, u kterého jsou obsazena všechna místa k sezení, u vozu B tedy 80. Jeden "normocestující" pak váží pro dálkovou dopravu 80kg, v případě příměstské dopravy a MHD 70 kg (ovšem tam se zase obvykle započítává obsazení i stojícími osobami). Těch 50 lidí v nastavení pro MSTS taky nepovažuji za plný vůz, ale je spíše jakýsi "odhad" průměrného provozního obsazení - sem tam nám budou jezdit rychlíky s vozy po 100 lidech, sem tam pojede vůz s 1-2 osobami v každém kupé atd. Přičemž z vlastní zkušenosti asi většina z vás ví, že i v případě opticky "plného" vozu je málokdy každé kupé obsazeno 8 lidmi (obzvláště u těchto vozů, kde nejsou oddělená jednotlivá sedadla).Matýsek napsal:Na dráze se bere u B 80místx80kg.Takže prázdný B většinou vážily 38t + 6t cestující bylo 44t.Bere se pouze počet míst k sezení.
OndraJ napsal:Ano, pro různé výpočty se uvažuje jako "plný" (v dálkové dopravě) takový vůz, u kterého jsou obsazena všechna místa k sezení, u vozu B tedy 80. Jeden "normocestující" pak váží pro dálkovou dopravu 80kg, v případě příměstské dopravy a MHD 70 kg (ovšem tam se zase obvykle započítává obsazení i stojícími osobami). Těch 50 lidí v nastavení pro MSTS taky nepovažuji za plný vůz, ale je spíše jakýsi "odhad" průměrného provozního obsazení - sem tam nám budou jezdit rychlíky s vozy po 100 lidech, sem tam pojede vůz s 1-2 osobami v každém kupé atd. Přičemž z vlastní zkušenosti asi většina z vás ví, že i v případě opticky "plného" vozu je málokdy každé kupé obsazeno 8 lidmi (obzvláště u těchto vozů, kde nejsou oddělená jednotlivá sedadla).Matýsek napsal:Na dráze se bere u B 80místx80kg.Takže prázdný B většinou vážily 38t + 6t cestující bylo 44t.Bere se pouze počet míst k sezení.
Plně souhlasím s Duusem, zato áček, béček v Najbrtu je hafo, neuvažuje někdo i o Jídelních vozech do Najbrtu? Celkem by se šikly do aktivit.duuso napsal:Tie skiny sú pekné, dobrá práca. Poteší hlavne Bdbmsee, tých je málo.
Presne tak. A ešte 230 ČDC v nátere Cokoliv...Dan J. napsal:Plně souhlasím s Duusem, zato áček, béček v Najbrtu je hafo, neuvažuje někdo i o Jídelních vozech do Najbrtu? Celkem by se šikly do aktivit.duuso napsal:Tie skiny sú pekné, dobrá práca. Poteší hlavne Bdbmsee, tých je málo.
Dan
Mario napsal:Ahoj,vůz BDbmsee hází při rozbalování chybu.Pravděpodobně se něco nestahuje