Aktivity Folcek

Pavlík

Pomocník strojvedoucího
Zkopírován příspěvek z burzy:
RE: Aktivity k trati Čierna n/T-Žilina(-Bratislava)-Ostrava-Přerov(-Vídeň)-Pardubice-Praha

Os 4217

Autor: Folcek
Úsek: Břeclav - Přerov
Verze trati: Aktualizace 17
Trainset: BP 8 + něco navíc,nutno doplnit nebo zaměnit!
Verze Bin: 1.8.0521
Download: Na mém webu

Chtěl jsem si tuto aktivitu na mé oblíbené trati zahrát, stáhl jsem si ji, ale asi si ji nezahraju. A hádejte proč?

Folcek uvádí, že aktivita běží pod TBP8 + něco navíc. Projel jsem si tedy consisty Conbuilderem a to něco navíc rovná se 246 chyb!!! Navíc mi program hlásí, že je chyba v souboru fo_os 4217 vozy tlumačov.srv a že je nečitelná celá složka SERVICES.

Problém bude v tom, že MSTS jaksi nerozumí češtině, takže je holý nesmysl dávat do souboru srv diakritiku. Navíc bych ještě místo mezer použil podtržítka. Autor si pravděpodobně svoje dílo nezkontroloval, než ho vypustil do světa. Tato aktivita je nehratelná.

Milí aktivitáři. Zamyslete se trošku nad tím. Nevím jak jiní, ale já rozhodně nehodlám řešit 246 chyb a hledat nebo nahrazovat vozidla. Myslím, že teď je v TBP vozidel opravdu dostatek tak já osobně nevidím důvod, zhánět si dalších 246.

Škoda, určitě to bude hezká aktivita.

Pavlík napsal:
Milí aktivitáři. Zamyslete se trošku nad tím. Nevím jak jiní, ale já rozhodně nehodlám řešit 246 chyb a hledat nebo nahrazovat vozidla. Myslím, že teď je v TBP vozidel opravdu dostatek tak já osobně nevidím důvod, zhánět si dalších 246.

Škoda, určitě to bude hezká aktivita.
To si asi ještě nehrál moje aktivity co?!?

Na druhou stranu není 246 chyb jako 246 chyb. Stačí když máš třeba ucelený vlak o 40 vozech, které nemáš a v CB to je otázka 10s vyměnit. A co se týče vozidel co jsou v TBP a nebo nejsou, co tu se už popsal stran. Napíšu ti jenom jeden argument a ten je myslím hodně pádný - proč by modeláři a skinaři, kteří nemají ( nechcou!!! ) své výtvory v TBP je neměli vidět v aktivitách??? TBP není dogma přes které nejede vlak, TBP je dobrý základ, ale určitě ne, abych měl v MSTS je TBP a nic víc. Já mít třeba nějaký skin či model, v životě bych nesouhlasil s tím, aby byl v TBP a proto bych své potenciální výtvory neměl v MSTS vidět??? Vy konzumenti by jste se spíš měli zamyslet a ne žít jenom na TBP.

Teď mě ještě napadla jedna věc - čistě osobní záležitost - až někdy vydám další aktivitu a budou v ní věci od Andrzeje nebo Zsolteeho ( a jako že určitě budou ), které jsou nyní v TBP, nebudou v adresářích co jsou od nového v TBP, ale v původních adresářích na které odkazujou TVŮRCI. To jenom tak na okraj, aby si věděl nač se připravit a že to určitě nebude jenom těch 246 chyb.:D

Naposled editoval moderátor:
Kuba: ale ve Folckově aktivitě je chyba hlavně v srv souboru. Jinak přehodit si vozy do jiných adresářů je otázka pár vteřin. To je v pohodě. Ale hledat něco na polských stránkách...
Navíc Folcek ani nedává seznam vozidel, které je potřeba doplnit.

Osobně jsem se pokusil tento seznam stvořit,ale po chvíly jsem to vzdal.Tu chybu se srv mi to nevyhodilo,ale byl jsem s chybami na 160.I přesto jsem aktivitu vydal s informací o nutnosti opravit/doplnit vozidla.Pokud je díky "Č" v názvu srv souboru aktivita nefunkční tak ji stáhnu s downloadu a požádám autora o opravu.

Pavlík napsal:
Kuba: ale ve Folckově aktivitě je chyba hlavně v srv souboru.
Jo to je jeho chyba, na to by si měl dávat pozor.

Pavlík napsal:
Ale hledat něco na polských stránkách...
Nevím co se ti na polských stránkách nelíbí, nenarazil jsem na žádnou, která by byla nepřehledná.

Jediná rada zní: szukaj smoluch szukaj

Pavlík napsal:
Navíc Folcek ani nedává seznam vozidel, které je potřeba doplnit.
No a, já taky ... viz.předchozí rada

Poison: jestli je aktivita nefunkční to nevím, ale CB mi vyhodil tu chybu s "č" tak vozidla jsem do ní ještě nedoplňoval, protože jich je celkem hodně a stáhl jsem si ji před chvíli. Zkus prosím požádat autora o seznam vozidel ke stažení. Rád bych si tu aktivitu zkusil ještě zahrát.

Kuba: já vím, hledat neboli "gůglit". Uznávám, že moje reakce byla ostřejší. Příspěvek jsem psal hned jak jsem zjistil počet chyb a dál jsem zatím nepátral. Tak sorry :eek:

Naposled editoval moderátor:
Právě jsem poisonovi poslal opravenou aktivitu a seznam chybějících vozidel. Doufám, že jsem na žádné vozidlo nezapoměl a kdyby nějáké chybělo, tak mě prosím neukamenujte. Je to moje první aktivita, takže se mám ještě co učit.

Oprava je na webu včetně textového souboru se seznamem vozidel mimo TBP 8.

poison napsal:
Oprava je na webu včetně textového souboru se seznamem vozidel mimo TBP 8.

Ahoj, tak chyba v tom srv souboru je stále, ikdyž už tam není diakrtitika. Můžu požádat autora ještě jednou o opravu?

Tak to jsem rád. Kldině sem pak napište co se vám líbí a nelíbí na této aktivitě. Ať vím co pro příště zlepšit.

Folcek_ napsal:
Tak to jsem rád. Kldině sem pak napište co se vám líbí a nelíbí na této aktivitě. Ať vím co pro příště zlepšit.
Mně se aktivita líbí, protože je celkem dost reálná a jede se po trati, kde jezdím celkem často, akorát jsem díky ní zjistil, že mi u 363.045 nefunguje EDB (musí se ovládat myší), ale to už je OT.

Folcek: ještě taková maličkost...
Kde se dají na ty polské vozy Falns Cargo stáhnout zvuky? Adresa, kterou udává server s vozy, není dostupná. Mohl bych o ně poprosit?

Pavlík napsal:
Folcek: ještě taková maličkost...
Kde se dají na ty polské vozy Falns Cargo stáhnout zvuky? Adresa, kterou udává server s vozy, není dostupná. Mohl bych o ně poprosit?
Myslím,že není problém si zvuky přepsat na klasický CZ Fals ve wag souborech,když je adresa nedostupná.Nakonec zjistíš,že ty zvuky jsou právě z CZ vozů a budeš se červenat.I tak je autor se svojí first aktivitou vyškolen.:)

Ahoj. Tak jsem si nainstaloval tvou aktivitu pro 321 Os 4217 Břeclav - Přerov. A při úpravě consists jsem narazil na jednu zajímavou věc, používáš u traffic vozů toto řazení:
servis1 + určitý počet vozu + servis1
servis1 + určitý počet vozu + servis1 + servis1
Servis 1 je neviditelná dieselová lokomotiva k tomu, aby mohl traffic vozů naskočit a zmizet, ale proč ty servisy na konci? jeden servis ti utáhne lobovolnou délku vozů v soupravě.
S pozdravem Dan.

Back
Nahoře