Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Kank napsal:Buď použiješ neviditelný blokovací vlak - servis2, nebo dáš někam před návěstidlo dva reverzní body kousek za sebe. Znak povolující jízdu ti nakočí po přejetí těchto dvou reverzích bodů.
Ne,ale občas se tak stane.Pomůže AE Fix nebo obnovení systému.Kevin napsal:Je normálne, aby sam mi v AE nezobrazovali súpravy, ani úlohy :?:
Nepomohlo ani jedno, tak to vidím na preinštalovanie MSTS aspoň si tam upracempoison napsal:Ne,ale občas se tak stane.Pomůže AE Fix nebo obnovení systému.Kevin napsal:Je normálne, aby sam mi v AE nezobrazovali súpravy, ani úlohy :?:
Různé verze BIN způsobují různé chování aktivit, ale nikdy není příčinou pádu MSTS po načtení.poison napsal:Hoši zkusil bych stabilní verzi Bin nebo vyzkoušet Bin jinej než tam máte teď.
Když to tu tak zmiňuješ, to mně se Topírna hryzne vždycky na samém začátku v okamžiku, kdy se mám rozjet, výjimečně ještě dřív. Tak nevím. Jo a mám dvojjádro, 2 giga ramky, takže hardwarem to neníZbyněk Šemora napsal:...Já každou novou instalaci testuji spuštěním aktivity Topírna noc. (doposud největší zátěž do MSTS)...
Počítač, co jsem teď reinstaloval, to je stařičký Athlon 2800XP, 2x500MB RAM, každý pes jiná ves v duálu, ATI radeon X800/256. Topírna funguje úplně normálně, Při první jízdě FPS kolem 11, po změně směru to spadne asi na 8, ale po příjezdu do pošty na Masaryčce FPS vyleze asi na 15. Na to, že se jedná o centrum Prahy, depo je plné lokomotiv a kolem jezdí 471 a 451 je to slušné.sokola.petr napsal:Když to tu tak zmiňuješ, to mně se Topírna hryzne vždycky na samém začátku v okamžiku, kdy se mám rozjet, výjimečně ještě dřív. Tak nevím. Jo a mám dvojjádro, 2 giga ramky, takže hardwarem to neníZbyněk Šemora napsal:...Já každou novou instalaci testuji spuštěním aktivity Topírna noc. (doposud největší zátěž do MSTS)...Ale ty pražské spojky, speciálně Masarykovo v depu se mi hryže i při jiných aktivitách.
Zbyňku přeji hezký podvečer, neboli už skoro noc.Zbyněk Šemora napsal:Počítač, co jsem teď reinstaloval, to je stařičký Athlon 2800XP, 2x500MB RAM, každý pes jiná ves v duálu, ATI radeon X800/256. Topírna funguje úplně normálně, Při první jízdě FPS kolem 11, po změně směru to spadne asi na 8, ale po příjezdu do pošty na Masaryčce FPS vyleze asi na 15. Na to, že se jedná o centrum Prahy, depo je plné lokomotiv a kolem jezdí 471 a 451 je to slušné.sokola.petr napsal:Když to tu tak zmiňuješ, to mně se Topírna hryzne vždycky na samém začátku v okamžiku, kdy se mám rozjet, výjimečně ještě dřív. Tak nevím. Jo a mám dvojjádro, 2 giga ramky, takže hardwarem to neníZbyněk Šemora napsal:...Já každou novou instalaci testuji spuštěním aktivity Topírna noc. (doposud největší zátěž do MSTS)...Ale ty pražské spojky, speciálně Masarykovo v depu se mi hryže i při jiných aktivitách.
Pokud se aktivita hryzně hned po rozjezdu, tak nejspíše to bude nesprávným nastavením PC a MSTS. Také u MSTS je nutná častá defragmentace disků.
Zásadní věc je to, dát do zástupce pro spuštění MSTS parametr mem: 512, další věc je Global/soundcfg.dat, kde musí být oprava v jednom řádku místo 200 přepsat na 300, ale to řeší global.exe. Pokud to zůstane původní, tak aktivita pojede jen prvních 5 hodin a problém nastane při sestavování vlaku v Dřísech, kdy by po najetí na vozy MSTS spadl.Dan J. napsal:Tááák. To jsem z toho úplný.... Na mém PC po stažení aktivitu rozjedu. Sice začátak se neskutečně trhá (to mi dělalo i kdysi), ale jede. Tak to už nechápu. U toho kámoše jsem to instaloval tím samým způsobem. :?:![]()
![]()
Dan
Zdravím, ten parametr -mem: 512, to je jasná věc. Tak to mám nastavené. U mne v PC se děje to, ža i když jsem já dokončil aktivitu s historickým rychlíkem, která končila v Praze hln., tak když jsem dal před hlavákem save/load, tak se mi aktivita normálně načetla, cca 20s. se to chovalo jak "těžce zpomalený film"Zbyněk Šemora napsal:Zásadní věc je to, dát do zástupce pro spuštění MSTS parametr mem: 512, další věc je Global/soundcfg.dat, kde musí být oprava v jednom řádku místo 200 přepsat na 300, ale to řeší global.exe. Pokud to zůstane původní, tak aktivita pojede jen prvních 5 hodin a problém nastane při sestavování vlaku v Dřísech, kdy by po najetí na vozy MSTS spadl.Dan J. napsal:Tááák. To jsem z toho úplný.... Na mém PC po stažení aktivitu rozjedu. Sice začátak se neskutečně trhá (to mi dělalo i kdysi), ale jede. Tak to už nechápu. U toho kámoše jsem to instaloval tím samým způsobem. :?:![]()
![]()
Dan
Dan J. napsal:Zdravím, ten parametr -mem: 512, to je jasná věc. Tak to mám nastavené. U mne v PC se děje to, ža i když jsem já dokončil aktivitu s historickým rychlíkem, která končila v Praze hln., tak když jsem dal před hlavákem save/load, tak se mi aktivita normálně načetla, cca 20s. se to chovalo jak "těžce zpomalený film"Zbyněk Šemora napsal:Zásadní věc je to, dát do zástupce pro spuštění MSTS parametr mem: 512, další věc je Global/soundcfg.dat, kde musí být oprava v jednom řádku místo 200 přepsat na 300, ale to řeší global.exe. Pokud to zůstane původní, tak aktivita pojede jen prvních 5 hodin a problém nastane při sestavování vlaku v Dřísech, kdy by po najetí na vozy MSTS spadl.Dan J. napsal:Tááák. To jsem z toho úplný.... Na mém PC po stažení aktivitu rozjedu. Sice začátak se neskutečně trhá (to mi dělalo i kdysi), ale jede. Tak to už nechápu. U toho kámoše jsem to instaloval tím samým způsobem. :?:![]()
![]()
Dan, ale nespadla a dojel jsem to bez problémů. Takže u Topírny, která začíná v Praze to samé. cca 20s. a pek jede jako by se nic nedělo a dojel jsem ji celou.
Problém je, že když jsem to instaloval včera u kolegy. (čistý MSTS bez jakékoliv jiné tratě), přesně jsem dodržoval postup, stejně jako u mne na mém PC, kde mi to jede. Tak u něj se to zachová tak, že se Topírna načte bez problémů. Přijde 1. hláška. druhá, pak se chci rozjet a pád bez jakéhokoliv varování. Vím, že se holt MSTS chová podivně a nejhorší na tom je ta skutečnost, že se na každém PC chová jinak.
To říkám hlavně ze svých zkušeností s mými aktivitami, kdy mi uživatelé napsali, že např zůstali někde viset na červené a já když jsem si to projížděl, tak v pohodě. Začínám však postupem času u tvorby aktivit zjišťovat, že čím delší aktivita, tím se víc zadělává na průser.
![]()
Takže jestli má vůbec význam dělat "megaaktivity" 12 hod. a vice, nebo to např. není lepší rozdělit na 1. a 2. dil po 6 hod.
:?:
S pozdravem a přáním hezkého dne. Dan