Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Re: Tvorba aktivity - problém

Jde nejak nastavit, tak abych mel na urcitem bode STUJ, ale tak aby se po urcite dobe taky zmenila na VOLNO? Aniz bych na to potreboval dalsi vlak, kterou by tu cervenou tam dostal.
Dik za navrhy.

Buď použiješ neviditelný blokovací vlak - servis2, nebo dáš někam před návěstidlo dva reverzní body kousek za sebe. Znak povolující jízdu ti nakočí po přejetí těchto dvou reverzích bodů.

Kank napsal:
Buď použiješ neviditelný blokovací vlak - servis2, nebo dáš někam před návěstidlo dva reverzní body kousek za sebe. Znak povolující jízdu ti nakočí po přejetí těchto dvou reverzích bodů.

No zní to dobře. Ale netuším jak bych to udělal.
Reverzní bod? To jsem nikde nenašel, jen Reverseable.
Servis 2? - to uz vůbec netuším.
Mohl by jsi to prosím trochu rozepsat.
Díky

Jsem spíše samouk :study: , a na nějaké věci nemůžu přijít.

Kevin napsal:
Je normálne, aby sam mi v AE nezobrazovali súpravy, ani úlohy :?:
Ne,ale občas se tak stane.Pomůže AE Fix nebo obnovení systému.

poison napsal:
Kevin napsal:
Je normálne, aby sam mi v AE nezobrazovali súpravy, ani úlohy :?:
Ne,ale občas se tak stane.Pomůže AE Fix nebo obnovení systému.
Nepomohlo ani jedno, tak to vidím na preinštalovanie MSTS aspoň si tam upracem

Naposled editoval moderátor:

Obnova systému pomůže,mě vždy pomohla,ale jen odtud,kdy to chodilo.

Chci se zeptat, udělal jsem si aktivitu z Bratislavy do Prahy a míjím po cetsě zhruba 24 vlaků, vše mám udělané jak má být, ale při spuštění aktivity mi simulátor při načítaní spadne.. Kde je nejspíš chyba?

mám trochu obdobný problém a nedokážu pochopit,kde je chyba.Začal jsem si dělat také activitu z Bratislavy do Prahy,natrasoval jsem a chtěl jsem vyzkoušet a zapsat si reálné časy oproti spočítanému JŘ.Ale ouha,activita se načte,zobrazí se kabina loko a pád do tmy.Dělá to s jakoukoliv soupravou,dělá to i po znovunatrasování ( i při odlišném).Ve volné jízdě bez problému.V activitě zatím není žádný trafic,tzn.zatížení PC zanedbatelné.Nestihne se ani zobrazit informační okno k activitě.

Hoši zkusil bych stabilní verzi Bin nebo vyzkoušet Bin jinej než tam máte teď.

poison napsal:
Hoši zkusil bych stabilní verzi Bin nebo vyzkoušet Bin jinej než tam máte teď.
Různé verze BIN způsobují různé chování aktivit, ale nikdy není příčinou pádu MSTS po načtení.
Doporučuji nejprve zjistit, zda mám správně nastaven PC a MSTS. Já každou novou instalaci testuji spuštěním aktivity Topírna noc. (doposud největší zátěž do MSTS) Pokud se vše načte a popojedu například prvních 10 minut hry, pak hru uložím a bez problémů loadnu, tak mám MSTS správně nastaven. (pokud ne, kouknu do desatera a porovnám, co mám jinak)
Když mi při startu padne vlastní aktivita, tak je nutné hledat příčinu hlavně v použitých vozidlech a hustotě provozu. V tomto případě bych vyzkoušel aktivitu bez traffic a kdyby ani to nepomohlo, tak vyházet všechny LC. ( Po té by už vše mělo jezdit, jinak už jen může být špatně vlak hráče). Pak postupně přidávat vyřazené soupravy a traffic, až se dostanu do bodu, kdy MSTS spadne. A pak už závadu hledám v konkrétní soupravě.

Zbyněk Šemora napsal:
...Já každou novou instalaci testuji spuštěním aktivity Topírna noc. (doposud největší zátěž do MSTS)...
Když to tu tak zmiňuješ, to mně se Topírna hryzne vždycky na samém začátku v okamžiku, kdy se mám rozjet, výjimečně ještě dřív. Tak nevím. Jo a mám dvojjádro, 2 giga ramky, takže hardwarem to není ;) Ale ty pražské spojky, speciálně Masarykovo v depu se mi hryže i při jiných aktivitách.

sokola.petr napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
...Já každou novou instalaci testuji spuštěním aktivity Topírna noc. (doposud největší zátěž do MSTS)...
Když to tu tak zmiňuješ, to mně se Topírna hryzne vždycky na samém začátku v okamžiku, kdy se mám rozjet, výjimečně ještě dřív. Tak nevím. Jo a mám dvojjádro, 2 giga ramky, takže hardwarem to není ;) Ale ty pražské spojky, speciálně Masarykovo v depu se mi hryže i při jiných aktivitách.
Počítač, co jsem teď reinstaloval, to je stařičký Athlon 2800XP, 2x500MB RAM, každý pes jiná ves v duálu, ATI radeon X800/256. Topírna funguje úplně normálně, Při první jízdě FPS kolem 11, po změně směru to spadne asi na 8, ale po příjezdu do pošty na Masaryčce FPS vyleze asi na 15. Na to, že se jedná o centrum Prahy, depo je plné lokomotiv a kolem jezdí 471 a 451 je to slušné.
Pokud se aktivita hryzně hned po rozjezdu, tak nejspíše to bude nesprávným nastavením PC a MSTS. Také u MSTS je nutná častá defragmentace disků.

Zbyněk Šemora napsal:
sokola.petr napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Počítač, co jsem teď reinstaloval, to je stařičký Athlon 2800XP, 2x500MB RAM, každý pes jiná ves v duálu, ATI radeon X800/256. Topírna funguje úplně normálně, Při první jízdě FPS kolem 11, po změně směru to spadne asi na 8, ale po příjezdu do pošty na Masaryčce FPS vyleze asi na 15. Na to, že se jedná o centrum Prahy, depo je plné lokomotiv a kolem jezdí 471 a 451 je to slušné.
Pokud se aktivita hryzně hned po rozjezdu, tak nejspíše to bude nesprávným nastavením PC a MSTS. Také u MSTS je nutná častá defragmentace disků.
Zbyňku přeji hezký podvečer, neboli už skoro noc. :D Budu teď hodně oponovat. Dneska jsem byl kolegovi instalovat MSTS (právě jsem se vrátil z hradu... :D :D ) a s Topírnou přesně ten samý problém. Má poslední DVD, BP. Po instalaci včechno porobíhá v pohodě. Ani AE, CB, ba ani MSTS Activity Analysis nenajde v aktivitě chybu. Bin jsem nainstaloval na 100% správně. Mám simulátor už nějaký ten pátek. Ale Topírna má okamžitý pád po 2. hlášce, když se chci rozjet. (tedy u kolegy co jsem to instaloval). Na mém PC jsem to kdysi hrál celé, ale nevím pod jakou aktualizací. Asi stáhnu aktivitu znova a skusím to i na mém PC. Všechny ostatní aktivity kámošovi jedou. Tak jsem zvědavý zda někdo zjistí, kde je "zakopaný pes" :?:
S pozdravem Dan. :D

Tááák. To jsem z toho úplný.... Na mém PC po stažení aktivitu rozjedu. Sice začátak se neskutečně trhá (to mi dělalo i kdysi), ale jede. Tak to už nechápu. U toho kámoše jsem to instaloval tím samým způsobem. :?: :eek: :D
Dan

Dan J. napsal:
Tááák. To jsem z toho úplný.... Na mém PC po stažení aktivitu rozjedu. Sice začátak se neskutečně trhá (to mi dělalo i kdysi), ale jede. Tak to už nechápu. U toho kámoše jsem to instaloval tím samým způsobem. :?: :eek: :D
Dan
Zásadní věc je to, dát do zástupce pro spuštění MSTS parametr mem: 512, další věc je Global/soundcfg.dat, kde musí být oprava v jednom řádku místo 200 přepsat na 300, ale to řeší global.exe. Pokud to zůstane původní, tak aktivita pojede jen prvních 5 hodin a problém nastane při sestavování vlaku v Dřísech, kdy by po najetí na vozy MSTS spadl.

Zbyněk Šemora napsal:
Dan J. napsal:
Dan
Zásadní věc je to, dát do zástupce pro spuštění MSTS parametr mem: 512, další věc je Global/soundcfg.dat, kde musí být oprava v jednom řádku místo 200 přepsat na 300, ale to řeší global.exe. Pokud to zůstane původní, tak aktivita pojede jen prvních 5 hodin a problém nastane při sestavování vlaku v Dřísech, kdy by po najetí na vozy MSTS spadl.
Zdravím, ten parametr -mem: 512, to je jasná věc. Tak to mám nastavené. U mne v PC se děje to, ža i když jsem já dokončil aktivitu s historickým rychlíkem, která končila v Praze hln., tak když jsem dal před hlavákem save/load, tak se mi aktivita normálně načetla, cca 20s. se to chovalo jak "těžce zpomalený film" :D , ale nespadla a dojel jsem to bez problémů. Takže u Topírny, která začíná v Praze to samé. cca 20s. a pek jede jako by se nic nedělo a dojel jsem ji celou. :D Problém je, že když jsem to instaloval včera u kolegy. (čistý MSTS bez jakékoliv jiné tratě), přesně jsem dodržoval postup, stejně jako u mne na mém PC, kde mi to jede. Tak u něj se to zachová tak, že se Topírna načte bez problémů. Přijde 1. hláška. druhá, pak se chci rozjet a pád bez jakéhokoliv varování. Vím, že se holt MSTS chová podivně a nejhorší na tom je ta skutečnost, že se na každém PC chová jinak. :( To říkám hlavně ze svých zkušeností s mými aktivitami, kdy mi uživatelé napsali, že např zůstali někde viset na červené a já když jsem si to projížděl, tak v pohodě. Začínám však postupem času u tvorby aktivit zjišťovat, že čím delší aktivita, tím se víc zadělává na průser. :D :D Takže jestli má vůbec význam dělat "megaaktivity" 12 hod. a vice, nebo to např. není lepší rozdělit na 1. a 2. dil po 6 hod. :D :?:
S pozdravem a přáním hezkého dne. Dan

Dan J. napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Dan J. napsal:
Dan
Zdravím, ten parametr -mem: 512, to je jasná věc. Tak to mám nastavené. U mne v PC se děje to, ža i když jsem já dokončil aktivitu s historickým rychlíkem, která končila v Praze hln., tak když jsem dal před hlavákem save/load, tak se mi aktivita normálně načetla, cca 20s. se to chovalo jak "těžce zpomalený film" :D , ale nespadla a dojel jsem to bez problémů. Takže u Topírny, která začíná v Praze to samé. cca 20s. a pek jede jako by se nic nedělo a dojel jsem ji celou. :D Problém je, že když jsem to instaloval včera u kolegy. (čistý MSTS bez jakékoliv jiné tratě), přesně jsem dodržoval postup, stejně jako u mne na mém PC, kde mi to jede. Tak u něj se to zachová tak, že se Topírna načte bez problémů. Přijde 1. hláška. druhá, pak se chci rozjet a pád bez jakéhokoliv varování. Vím, že se holt MSTS chová podivně a nejhorší na tom je ta skutečnost, že se na každém PC chová jinak. :( To říkám hlavně ze svých zkušeností s mými aktivitami, kdy mi uživatelé napsali, že např zůstali někde viset na červené a já když jsem si to projížděl, tak v pohodě. Začínám však postupem času u tvorby aktivit zjišťovat, že čím delší aktivita, tím se víc zadělává na průser. :D :D Takže jestli má vůbec význam dělat "megaaktivity" 12 hod. a vice, nebo to např. není lepší rozdělit na 1. a 2. dil po 6 hod. :D :?:
S pozdravem a přáním hezkého dne. Dan

Dane, s tím zjištěním máš docela pravdu a trefil si hřebíček na hlavičku- hlavně tím rozdělením si můžeš i zkorigovat případná zpoždění místo toho, aby aktivita skončila hláškou, že jedeš pozdě a vypadneš na časový bod, když každou novou část de facto začínáš načas ..... ostatně tahle anketa tady běžela docela nedávno.

Takže opravdu je to na zvážení, jestli si s tím dělat práci nebo to nechat rozdělit na kratší části. Raději kratší a bezproblémové, než mega s tím, že si ji prostě nezajezdím nebo se budu stresovat, kdy mi to spadne.

P.S.: To ale neznamená, že se autorovi megaaktivit bude něco diktovat a přikazovat v tom smyslu, že megaaktivity přestane tvořit - je to jenom věc hráče, jestli si ji zajede a je věcí autora megaaktivity, jak dlouho vydrží řešit otázky pádů u jeho megaaktivit a jestli se hráči vyplatí strávit čas na rozchození takovéto megaaktivity.

Ahoj,

co se tyce Topirny BP81, tak jeji zacatek mi take proveril HW se stejnym vysledkem. Stara konfigurace notebook, Celeron M 1,7, 1GB RAM, ATI Fire GL2 128MB, XP SP2 Intl, cca, 4 roky stare - jede pomalu ale jiste, cca. 7fps, ale projedu celou Masarycku a jedu dal.
Novy notebook - Intel dvoujadro 2,2, 2GB RAM, NVidia 8600GT 512MB dedikovane, XP SP2 CZ, zadny antivir, firewall jen Windows, defragmentovane - 2. hlaska a bum.

Hral jsem si s tim - prvni pokus carspawn.dat, zkusil jsem vyhodit auticka. Malinkate zlepseni, alespon jsem se rozjel, ale jak jsem prejel asi 20m roh depa, zase bum.
Auticka vratit - kontrola posuvniku v nastaveni grafiky v MSTS a bylo to ono.

Train Objects Quality - na 2/3 uz jsem nabral vuz s odpadky, ale pak to spadlo pri pohledu zvenku. Nastaveno na 1/3 a uz to fachci, projedu celou Masarycku a pozdeji si muzu detaily vratit. Z toho odvozuji, ze problem je v mnozstvi vozidel a zrejme maji nektera LOD, i kdyz jsem nebyl ani pri detailnim zkoumani zjistit ktera a pomohlo to. Ostatni posuvniky v grafice na maximum, draty zapnuty. Stiny vypnuty.

Kazdopadne se zda, ze je to neco v novych HW, co tam zlobi. Nezda se mi, ze by to souviselo s delkou aktivity.

ZSR

Back
Nahoře