Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Souhlasím Bobe,nějak se mi to zamotalo do sebe,myslím že petert volil stejně tu první možnost.;)

Nazdar, prvý problém som vyriešil, ale nastal druhý. Keď v Activity Editore idem pridať Loose Consist alebo traffic tak mi MSTS padne. Neviete prosím poradiť čo sa dá s týmto robiť? Dopredu ďakujem za odpoveď

poison napsal:
Souhlasím Bobe,nějak se mi to zamotalo do sebe,myslím že petert volil stejně tu první možnost.;)

Presne tak, použil som prvu moznost :)
Len horsie na tom je, ze po takomto zadani jizndeho radu nefunguje korektne simulacia v AE

augustus napsal:
Nazdar, prvý problém som vyriešil, ale nastal druhý. Keď v Activity Editore idem pridať Loose Consist alebo traffic tak mi MSTS padne. Neviete prosím poradiť čo sa dá s týmto robiť? Dopredu ďakujem za odpoveď

Měl jsem podobný problém. Vyřešilo ho snížení počtů vozidel v Trainsetu na minimum ( nechal jsem v něm pouze ty které potřebuji pro tvorbu aktivity ). Zkus, možná to pomůže i tobě

A je zapsán parametr pro spuštění editorů do zástupce :
"D:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -toolset -mem:512
??

petert napsal:
....nefunguje korektne simulacia v AE
Ta nikdy nefungovala korektně,asi by to měli aktivitáři moc jednoduchý,kdyby to šlo stejně v AE jako v jízdě,bohužel tomu tak není a nezbývá než testovat a testovat a testovat.

augustus napsal:

Takže tento problém je už vyriešený, ďakujem všetkím za rady:). Ale stále pretrváva tento problém. Keď spustím aktivitu tak pri loadingu vypíše ,,slehala inicializace manažeru aktivity,,. Skúšal som preinštalovať Bin, aj som si kontroloval či sa mi súprava zmestí na koľaj a všetko vyzerá byť v poriadku. Neviete čo s tým?

Zdraviim

no mam este jednu otazku, dufam ze uz poslednu :)

Je daná situácia. Vchádzam z jednokolajky do stanice, v ktorej na inej kolaji stojii traffic. No a chcem spravit asi to, ze ked ja vojdem do stanice, on napr. o 1 min odide na tu trat, z ktorej som ja prisiel ( cize na hracom projizdenu trat ). Neviem presne ako to mam spravit. Vlak odide zo stanice a pred navestidlom zostane stat. Viete mi poradit ako to mam vyriesit? Predpokladam ze nejakym Servisom, ale neviem kam ho dat

Podle mě pokud jej postavíš do stanice na vyčkávací bod zhruba pět minut před příjezdem hráče tak by měl odject normálně.Pokud to neklapne musíš mu dát servis2 mezi návěstidlo a výhybku až do příjezdu hráče.Pak by měl odjet normálně,pokud ani přeto neodjede,je třeba mu v další stamici dát,že má zastavit popřípadě před ukončením jeho trasy vložit dva otočné body.Někdy je to těžké u jednokolejky vůbec,záleží co je to za trať atp.Je třeba zkoušet.

poison napsal:
Podle mě pokud jej postavíš do stanice na vyčkávací bod zhruba pět minut před příjezdem hráče tak by měl odject normálně.Pokud to neklapne musíš mu dát servis2 mezi návěstidlo a výhybku až do příjezdu hráče.Pak by měl odjet normálně,pokud ani přeto neodjede,je třeba mu v další stamici dát,že má zastavit popřípadě před ukončením jeho trasy vložit dva otočné body.Někdy je to těžké u jednokolejky vůbec,záleží co je to za trať atp.Je třeba zkoušet.

ďakujem velmi pekne, už to ide tak jak má :)

Zdravim!mám takovýto problém:Jde o trat 321,ve stanici Ostrava Svinov!
Přijedu z Ostravského hlavniho,zastavim u peronu,pote jedu(s celým vlakem,né jen s loko) na zhlavi a sunu na vedlejší kolej kde stoji souprava (loose consist), kterou chci zapojit!to se podaří ale na odjezdu svítí "stůj" , i když jde projet tak stejně nejedu tam kam je postavená cesta,vyhybka se neprestavi!mam tam dany bod změny směru, ale při najíždění na tu soupravu se mi na track monitoru ukazuje jak šipka ( bodu změny směru) jede pořád někam dozadu od soupravy!At dám ten bod změny směru kamkoliv vždy je výsledek stejný!Nevedel by prosím vás někdo co se s tím dá dělat?dekuju za jakoukoliv radu!ahoj

Maš dlouhou soupravu. a neaktivuje se ti reverzák. Rada, dej si tam tu soupravu jako LC a budeš vědět, kde přesně dát reverzák. Hlavně si ji pak nezapomeň smazat.

ahoj!díky za odpoved!ale bohužel to nemůžu vyskoušet!už ani nenacouvam na to soupravu,ta šipka zase jede někam do kelu!prosím poradíte?
posílám obrázky jak mám reverzní body!a pozice souprav....

http://uloz.to/4974475/test1.jpg

http://uloz.to/4974474/test.jpg

manazer502503 napsal:
ahoj!díky za odpoved!ale bohužel to nemůžu vyskoušet!už ani nenacouvam na to soupravu,ta šipka zase jede někam do kelu!prosím poradíte?

A proč ten bod dáváš na konec soupravy, maš ho dát k mašině, ale i tak tady bych reverzák nedal, vyjel bych na trať. Jinak stejnak nevím od kud kam jedeš.
Prostě pokud myslím správně tak ty reverzy máš přesně opačně. Jak tě mohlo napadnou je takhle dát. Reverz dávák na první vůz ve směru.

Naposled editoval moderátor:
alcapone napsal:
manazer502503 napsal:

A proč ten bod dáváš na konec soupravy, maš ho dát k mašině, ale i tak tady bych reverzák nedal, vyjel bych na trať. Jinak stejnak nevím od kud kam jedeš.
Prostě pokud myslím správně tak ty reverzy máš přesně opačně. Jak tě mohlo napadnou je takhle dát. Reverz dávák na první vůz ve směru.
Díky díky díky moc!opravdu stačilo vyjet ze stanice na širou trat a pak to šlo jak po másle a ten nápad s s tou soupravou,abych vedel kam dát RB taky funguje!takže smekám!jinak se omlouvám za asi dost stupidní otázky ale já sem zatim tvořil posun jen s loko,s dlouhou soupravou ne,tak proto ten zádrhel,ted už si to budu pamatovat!ještě jednou díky moc ahoj

Naposled editoval moderátor:
Problem s vytvorenim aktivity

Prezeram si navod od PPoolllla , a ked si chcem dat vytvorit vlakovu supravu tak ked kliknem na "Nový" tak mi vybehne taka tabulka ako jemu v tom navode je to pod obrazkom Ukol04 a Ukol05 .. ale ked si dam vybrat masinu tak mi tam najde len tu, z ktorou som posledne jazdil a Acellu . co s tym ?

RE: Problem s vytvorenim aktivity

gtreeetik napsal:
Prezeram si navod od PPoolllla , a ked si chcem dat vytvorit vlakovu supravu tak ked kliknem na "Nový" tak mi vybehne taka tabulka ako jemu v tom navode je to pod obrazkom Ukol04 a Ukol05 .. ale ked si dam vybrat masinu tak mi tam najde len tu, z ktorou som posledne jazdil a Acellu . co s tym ?

Jestlipak nepoužíváš TrainStore nebo podobnou utilitku, která Ti "separuje" nepoužívané vozy, respektive jejich eng a wag soubory, mimo Trainset...

Zdravím,
mám problém se servisem2. Když ho umístím na trať, blokuje mi naráz hned 2 návěstidla. Například chci zablokovat odjezd a ono mě to vůbec nepustí do stanice.:( Nevíte někdo, co s tím? Budu rád za jakoukoliv radu.;-)

Také se mi to několikrát stalo. Přesně tato situace kdy ti servis zablokuje jak odjezdové tak příjezdové návěstidlo. A řešení?
Servis umístíš až za další návěstidlo které následuje za odjezdovým. Tímto ti uvolní vjezdové a mělo by blokovat odjezdové. Pokud se ti ale stane že odjezdové blokované nebude ( i to se mi už stalo ), musíš ve chvíli kdy svůj vlak budeš mít bezpečně za vjezdovým odstartovat původně myšlený servis za odjezdovým. Tady je nutná velice pečlivá načasovanost a tím i průběh aktivity aby rozdíl mezi průjezdy kolem vjezdového návěstidla byly minimální. Zkrátka aby se ti nestalo že jeddnomu se ještě před průjezdem kolem vjezdového už blokne nebo mu STŮJ na odjezdovém skočí 20m před mašinou.

Back
Nahoře