Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
polabec napsal:
Díky za rady, s tim neobjevením hlášky při pozdním příjezdu to budu asi muset vyřešit tím ukončením aktivity, protože by pak ta aktivita neměla moc smysl, každopádně moc díky za rady;) určitě mi moc pomůžou;)

V případě že přistoupíš k ukončení aktivity si dej pozor pouze na jednu a to dost podstatnou a zrádnou věc. A to je rychlost hráče. Každý jezdí trochu jinak. V případě že se jedná o aktivitu například os kde se dá rychlost regulovat odjezdem z předchozí stanice a nejedná se o příliš dlouhý úsek se dá příjezd celkem dobře odhadnout. Ovšem v případě že se jedná o delší jízdu např. rychlíku nebo nákladního vlaku, nebo o posun ve stanici už s tím může být problém který se musí ošetřit jinak.

Tohle mě taky napadlo, ale ta hláška se má ukázat pár vteřin po rozjezdu ze stanice, takže čas se srovná podle jř a vznikne tam odchylka maximálně plus mínus pár sekund, takže se to snese:)

Tak dneska se mi stala věc, kterou při tvorbě aktivity nepamatuju.:P Na 310 kde posunuji do vojenského prostoru v Dědřichově a mám zastavit před výhybkou, ať ji posunovač odemkne se mi stalo následující:
U výhybky poziční hláška se zaškrtnutím povinného zastavení, za ní hláška poziční konec úkolu v případě nezastavení, nebo nevyčkání k povolení posunu. Časová hláška povolující posun a kontrolní časový bod v podobě časové hláčky. Tak a následuje toto. Přijedu, zastavím, zobrazí se text oné poziční se zaškrtnutím povinného zastavení a deaktivuje se mi kontrolní časový bod. Pak přijde časová k povolení posunu, u které jsem měl na 100% zadanou deaktivaci vyřazovací události na místě. XXX krát jsem oním místem projížděl, poněvač aktivita končí až o jednou tolik dýl a dneska po celkovým testu mne ona hláška "vykopla" z aktivity. Tudiž otevřu editor a prvně co mne napadlo byla kontrola nových událostí co jsem zadával, jestli jsem někde něco nezoral a nic, pak jsem otevřel onu ČH povolující posun a zadaná deaktivace tam nebyla a byla tam pouze zpráva o povolení k posunu. Každopádně jsem si jistý, že na tuto hlášku jsem ani nesáhnul a tím nechápu, jak mi MSTS svévolně zrušil onu deaktivaci????:D S talo se to někdy někomu?
Dan

Ps: Takže jedu znova od začátku.

Naposled editoval moderátor:
Ano, to se mi stalo taky a ne jen jednou. Naposled u mise Mn 90890, kdy po hodinovém posunu v Krnově jedu s Mn do Milotic. Tam jsem měl nastavený čas na příjezd i s několika minutami rezervy. Po zastavení se zobrazila hláška, která měla deaktivovat časovou hlášku o pozdním příjezdu. Přesto mě po 5 minutách čekání vyhodila z mise hláška o pozdním příjezdu. A mohl jsem to jet od začátku. Od té doby ale zásadně nikde nepoužívám ukončení mise. Rozčílit mě to dokáže taky u misí jiných autorů, kde je konec kvůli překročení rychlosti o 1 km nebo zpoždění pár sekund.
Jinak násilný konec jsem upravil na zobrazení hlášky o pozdním příjezdu. To mě pak sice nevyhodilo, ale nedošlo k požadované nastavené aktivaci jiných hlášek. Ke změně došlo až pohnutím "zlobivé" hlášky. Tzn. posunutím o kousek vedle, uložením mise se pak přeuložila hláška a fungovala.

Jacek napsal:
Od té doby ale zásadně nikde nepoužívám ukončení mise. Rozčílit mě to dokáže taky u misí jiných autorů, kde je konec kvůli překročení rychlosti o 1 km nebo zpoždění pár sekund.
Ahoj Jacku.
No jo, jenže to je těžké. Já se snažím taky hráče nevyhazovat, dokonce po tvé výtce, když jsi tehdy jel moji aktivitu, už nedávám vyřazení ani po překročení rychlosti a to jsem míval rezervu 3 km/h.:D Ale s těmi kontrolními body, tak to musím nechat. Poněvač uznej, pokud budu na trati a on mi posunovač sdělí: "Odvěšeno", tak je to totální hovadina a navíc pokud budu mít na této hlášce závislost na jinou, tak se může rozbít celý scénář aktivity. Nicméně, nechávám benevolenci +/- 3. minuty a přkládám sjř. V něm uvádím např. rychlost 75/65, takže 10 km/h. rezerva. Dále pak například vyřazuji hráče pokud projede praporek a vesměs s rezervou půl lokomotivy za. Tady jde zase o to, aby seděly hlášky při posunu. Takže je to taky o citu při tvorbě aktivity. Tak a já jdu otevřít editor a kouknout na onu hlášku v Dědřichově. Jestli se mi to znova odmázlo, tak se du picnout, poněvač jsem stanici před.:D
Dan

Pánové zdravím. Po nové aktualizaci (pracovní) BP jsem si v editoru opravil trasy a vše ok, aktivitu taky rozjedu, ale ke konci trasy mi vyskočí tato hláška na screenu a okamžitý pád, nesetkali jste se stím někdo? Kdyby byla trasa špatně, tak přeci editor řve? Jinak otázka na Zbyňka, přestavoval jsi něco v Olbramovicích? Před něma mi to s touto hláškou sletí.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img196.imageshack.us/img196/1769/problemdc.jpg
Dan
Ps: Loose con tam kromě mašinky ve Vršovicích není žádný.

Ahoj Dane, hádám, že se ta souprava nevleze mezi počáteční bod a konec koleje, posuň počáteční bod o pár vozů dál.

Ahoj jacku, no, to je velmi divné, poněvač jde o trasu hráče a začínám v Berouně Závodí a tato hláška na mne bafne až v Olbramovicích. Jinak teď jsem si udělal testovací kousek trasy, Bystřice u Benešova, až do konce trasy, dal stejný traffic (z aktivity celková doprava) a normálně jsem to projel. Ještě mne napadá smazat celou trasu hráče a udělat ji znova, ale budu muset jet 3 hodiny aktivity znova po ono kritické místo. Ještě jedna věc mne napadá:
Začátek trasy, není výchozí bod moc blízko výhybce?
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img195.imageshack.us/img195/9246/zatrasy.jpg
Konec trasy, nedělá bordel, že je koncový bod blízko výhybce?
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img444.imageshack.us/img444/4830/konectrasy.jpg
Ale před poslední aktualizací jsem aktivitu jel uř několikrát a v pohodě, po poslední pracovce jsem opravil chybnou trasu ve Stránčicích, ale nic víc to po mne nechtělo.

Ahoj Dane. B Olbramovicích jsem nic neměnil, jestli tam něco teď začalo zlobit, já nic, já muzikant :D
Jen vstup dávat těsně před výhybku, nevím, neriskoval bych (výhybky mají tendenci se vracet do základní polohy), ale za výhybku, jak to máš ty, to by vadit nemělo. Ale ten konec bych dal před vjezd do Střezimíře, protože vjezdové návěstidlo Tě stejně dál nepustí. Výhybka je zakončená krátkým dílem koleje, jinak by následoval pád hry. V tom snad problém není.

Ahoj.
No, celou trasu jsem smazal a udělal znovu, koncový bod jsem dal kousek za poslední návěstidlo a počáteční dál od výhybky. Teď jsem teprve ve Vršovicích, tak uvidím jak dopadnu. Záhadou ale pro mne je to, že když jsem udělal novou testovací aktivitu, novou testovací trasu hráče z Bystřice u Benešova, až do úplného konce tratě a dal traffic (dopravu) z aktivity, tak jsem oním úsekem projel bez onoho pádu? Tak uvidím jak dopadnu v tomto testu.
Dan

Takže opět pád, tak já nevím, teď mi ty hlášky skákali dokola před Olbramovicemi, takže to asi fakt bude nějaký traffic vozů, jak psal Jacek, ale který, když já dělám tak poctivě traffic vozů, kdyby mi to aspoň padlo když udělám testovací trasu kousek před, ale jezdit celou aktivitu dokola.

Dan J. napsal:
Takže opět pád, tak já nevím, teď mi ty hlášky skákali dokola před Olbramovicemi, takže to asi fakt bude nějaký traffic vozů, jak psal Jacek, ale který, když já dělám tak poctivě traffic vozů, kdyby mi to aspoň padlo když udělám testovací trasu kousek před, ale jezdit celou aktivitu dokola.
Tak už asi vím, kde udělali soudruzi z NDR chybu. Ale bohužel to potvrdí až další test aktivity.:(
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img526.imageshack.us/img526/3323/97624053.jpg
Ale "pa čemu" to nepadne při testu s kratší trasou, no uvidíme, jde se na další 3 hodinový průjezd aktivity.

Dane, ty se trápíš s Olbramovicemi, ale já jsem bez šance to tam finálně dokončit do vánoc. Jedině, že bych si trochu pohrál s časoprostorem :D

Zbyněk Šemora napsal:
Dane, ty se trápíš s Olbramovicemi, ale já jsem bez šance to tam finálně dokončit do vánoc. Jedině, že bych si trochu pohrál s časoprostorem :D
Ahoj Zbyňku.
Plně tě chápu. Když vidím, co je na trati práce, jak z Berouna do Prahy, tak z Prahy směr Jesetice, tak tě obdivuji.;) Nic, jdu testovat, zítra odjíždím na víkend do OV, tak se k MSTS dostanu až po neděli. A jestli mi to před těma Olbramovicema padne tak jdu na a né jedno.:D
Dan

Tak problém vyřešen, projeto bez pádu. Dělalo to číslování v CB. Takže už nebudu přečíslovávat consisty.;) Tak a du na pivo.;)
Dan

Když chci vytvořit aktivitu s "pantografem", je lepší použít hotovou soupravu z trainsetu, nebo vytvořit nový (svůj) consist?

Pokud dodržíte alespoň základní pravidla (nervat do žabotlamu 10 vložených atp.), tak lze vytvořit i vlastní. Takové ešusy taky jezdí slátané z nové i staré verze nátěru.

Osobně si všechny consisty tvořím vlastní.

Dan.J- já mať takú trpenlivosť ako vy :D obdivujem :D hrať dookola tu istú trojhodinovu aktivitu sa mi nikdy nepodarilo. Možno to je tým že pri pohlade s kabiny mám FPS 9 :D tak čumím na mašinu s boku kde FPS je aspon 25 :D

Back
Nahoře