Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Sice jsem u své poslední aktivity udělal šalamounsky, že Pinďa má zpoždění, ale přece Pinďa jezdí většinou včas

Máš před rychlíkem (= mezi jeho odjezdovým návěstidlem a výhybkou společnou s trasou pendolína) servis? V některých případech mi jinak pomohlo dát přes výhybku soupravu servisů 4 sunutou (!) servisem 1 ve stejné trase, jako je trasa pendolína, a před jeho průjezdem ji nechat zmizet.

Pánové, poraďte, kdo můžete. Jak jsem psal ve svém tématu, snažím se dát dohromady jesenický manipulák z Hanušovic do kopců.

Problém první: Křižování v Ostružné. Zastavím nejdál od budovy, ale zadek soupravy s postrkovou mašinou mám ještě roztažený na výhybkách, protože se nevejdu do stanice. Na první kolej má proti mně přijet 843+2x043, která má u budovy vyčkávací bod (5 minut, abych stihl zmizet směr Ramzová) a o kus dál konec trasy. V simulaci v editoru i ve hře 843 přijede, ale ignoruje vyčkávací i koncový bod a zastaví až před odjezdovým návěstidlem směr Branná. Tam zůstane trčet do konce světa. Co s tím?

Problém druhý: V Lipové zastavím opět nejdál od budovy a přední část soupravy přestavuji o kolej blíž k budově. Vyjedu na záhlaví směr Vápenná a sunu zpátky do stanice, přičemž reverzní bod (umístěný na staniční koleji mezi odjezdovým návěstidlem a perónem tak, že se mezi něj a výhybku vejdou minimálně 2-3 mašiny) mi "utíká" směr Horní Lipová. Výhybky se samozřejmě nepřestaví a na odjezdovém návěstidle směr Vápenná/Jeseník tvrdohlavě svítí stůj. Co s tím?

Díky za případné rady, já už fakt nevím...

Mrkni se na nejnovější aktivitu VáclavaS. Křižování u něho funguje správně. I několik posunů v Lipové tam má.

http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1253&pid=133483#pid133483

Naposled editoval moderátor:
K 1. bodu, koukni se, zda tam nemáš ve stanici na trase kolečko, to musíš odstranit. Pak ti zastaví, kde má.
K 2. bodu si udělej LC a dej ho na kolej, ať vidíš kde máš dát otočný bod. Pokud se dá dříve, nefunguje.

Prosby k aktivitářům

Zdravím. Rozhodl jsem se založit toto téma, kam by každý napsal své žádosti všem, či více aktivitářům. Ale aby to nebylo jen tak od věci, že zde bude nějaké povídání a jinak nic, napíši sem své 2 žádosti.

1. Když dáváte k aktivitě readme psané ve wordu 2007, tak prosím prosím změňte formát na .doc nikoliv .docx - ne každý jej otevře.

2. Pokud máte v aktivitě posun, tak prosím dávejte rychlost posunu dle reálu -> to jest 40 KM/H, ne 30 km/h, jak je v spoustě aktivitách uděláno. Vyjímka je jízda proti stůj /pomocí TAB/, kdy na TM naskočí 30ka, nebo při sunutí, kde je ona 30ka i v reálu.

[/color]
Pokud by téma někomu vadilo, ať jej moderátoři odstraní, ale nevím proč by mělo. Neberte to prosím jako rejpanec. Lukáš

Zdravím. Rád bych se zeptal na něco k Velkému Oseku(trať Blava-Praha). Rychlík č. 790 ho projíždí bez úvratě že? Po té koleji, která vede od Hradce k druhé straně nádraží. Ale v AE mi na tuto kolej nejde postavit cesta. Jde to nějak udělat a tu cestu postavit nebo to mám vyřešit úvratí? Díky

Jak je to s rychlostí trafficu? Dodržuje maximální rychlost na trati? Já jen, že přijíždím do Hradce, jedu maximální povolenou 40 a najednou mě předjede Regionova a asi si s rychlostí moc hlavu neláme. Má na rychlost traffiku vliv jen nastavení výkonu v AE?

Ahoj! Potřeboval bych pomoci.
V připravené aktivitě projíždím přes osobní kolej až na nákladní, na které otáčím směr a přes stejnou osobní kolej jedu zpět. A chtěl bych, aby mi na té osobní koleji vyskočila hláška, ale až při druhém průjezdu. Je to prosím nějak možné? Tipuji, že to bude nějaká prkotina :D. Mockrát díky za rady.

Na osobní kolej dát "událost závislou na místě" a aktivaci nastavit na 0. Na nákladní kolej dát též "událost závislou na místě", aktivace na 1. Dole v tabulce nastavit "Zvýšit hodnotu Události1 [na osobní koleji] o 1", tím se ta "osobní" aktivuje a při zpětné jízdě bude funkční. Snad to jde pochopit :)

Jo, jde to pochopit, přesně nějak takhle jsem si to myslel, dokonce i udělal ale nefungovalo to. Zkusím to ještě jednou. Díky :).

Edie napsal:
Jo, jde to pochopit, přesně nějak takhle jsem si to myslel, dokonce i udělal ale nefungovalo to. Zkusím to ještě jednou. Díky :).

Nejedeš teda přes ten aktivační bod dvakrát?To by pak nejspíš nefungovalo,musel bys to nakombinovat aby se aktivovala událost "osobní kolej" jen jednou,ne?Např.při zastavení vlaku,zatrhnout povinné zastavení a zároveň aktivovat(spouští) "osobní kolej",doufám že neplácám :roll:,to by še mušelo vidět;-)
Nebo nechat aktivacni úroveň na 1 a při prvním průjezdu snížit akt.úroveň o 1,při druhém zvýšit.

Událost na nákladní koleji se spustí jenom jednou při prvním přejetí, tedy při opětovném přejetí už se nestane nic. A i kdyby se stalo, tak by to pouze zvýšilo aktivační úroveň události na osobní koleji na 2, což by ničemu nevadilo.

Pěknou neděli všem! Po dlouhé době sem se rozhodl udělat aktivitu. Jde o R-633 směr České Budějovice. Udělal sem trasu a dodal trafic. Jenže se mi při testování aktivity stává, že občas vyskočí hláška tipu: "nelze pridat vozidlo XY do sveta" ci tak nejak... Kdosi mi poradil, že je to tim, že se kříží trasa traficu s jinym. Tak sem to pozměnil, opravil a při dalšim testování mi zas nenaskočí jiný, který předtim naskočil a to sem s jeho trasou vůbec nehýbal a ani se nikde nekříží... Neví někdo co s tim??

A zkoušel jsi před inkriminovaným úsekem aktivitu uložit a znovu načíst? A co na to další testeři?

Ahojky, možná máš špatně to vozidlo v trainsetu, mě to občas udělá taky, buďto se proklikám,ale potom potkám jenom ¨loko bez vozů, nebo to vozidlo zkus stáhnout znova ze stránek autora a staré nech přepsat a nebo poslední možnost vyměnit za jiné. Je to můj postřeh jak to dělám já.

Back
Nahoře