Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Lukyn-CZ napsal:
... vyskočí hláška tipu: "nelze pridat vozidlo XY do sveta" ci tak nejak ...
Tohle bohužel bývá také častá hláška, když PC nestíhá. Používej při testu častěji uložení hry přes F2. Po výše uvedené hlášce zkus aktivitu ukončit, ještě lépe celý MSTS, a začít znovu od poslední uložené pozice a uvidíš. Pokud se ve stejné chvíli objeví hláška znovu, je chyba v trafficu, pokud ne, je chyba výše uvedená.

Honza: Jo jo, přihořívá! Vypadá to, že odtud vítr vane. Puvodně sem myslel že to tim být nemůže, jelikož mam výkonný počítač, ale nejspíš to tim bude. Přesněji to je RAMkou, kterou hra dokáže využít (nebo spíš nevyužít). Díky tedy za rady a snad už to bude ok.

Ještě pozor, pokud odklepneš hlášku a pojedeš dále a pak uložíš, tak z toho save se nerozjedeš, hra ti při načitání spadne.

Luky, už se to tu psalo mnohokrát: MSTS vzhledem ke stáří svého jádra přes veškerá vylepšení Binu a sebelepší nastavení a kondici počítače neumí dobře hospodařit s HW a některé moderní vymoženosti neumí využít vůbec. Kdyby napsal hned to, co je ve tvém posledním příspěvku, byla by diagnóza jasná od začátku.

Ahoj lidi, mám docela velký problém. Vytvořil jsem si jednoduchou aktivitu. A servis2 jsem dal v Častolovicích s velkým předstihem. Servis je na kosteleckém zhlaví a vyčkává 10 minut. Pak se dává do pohybu směrem do stanice na tu samou kolej, hned za vyhybkou má další bod vyčkávání. A pak jede směrem ke mě a zmizí. Včera se mi choval korektně. Dneska jsem si to pokoušel nadefinovat znovu, bohužel se na prvním vyčkávacím bodě zasekl a nic nepomohlo, zkoušel jsem reinstalaci binu - taky nic. Jak to mám vyřešit?? Když tam ten servis nedám, tak protijedoucí spěšňák bude stát na vjezdu jak debil. Díky moc.

... bude stát na vjezdu jak debil. Díky moc.

Pepo tak toto ma dostalo do rehotu! :D a viem o čom hovoríš mne to robí servis vždy aj bez toho žeby to fungovalo.

Něco z mých zkušeností jsem popsal ve vedlejším tématu: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1482&pid=134921#pid134921

Naposled editoval moderátor:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak řešíte odjezdy "trafiku" do odbočných tratí, jež jsou postavené jen kousek za stanici. Pokoušel jsem se na Martinově trati nechat odjet vlaky z Kralup směrem na Kladno a Louny a z Vraňan na Zlonice, ale zůstaly mi viset na odjezdovém. Naopka na Lužec mi z Vraňan odjede bez problémů. Dělám někde chybu, nebo je to tratí, příp. chováním MSTS? Předem děkuji. T.

No, ono taky záleží, zda je v ukončení trasy skryté návěstidlo a nebo jak je nadefinováno návěstidlo když má traffic do této tratě odjet, někdy nepomůže ani svěcená voda a traffic vždy vytuhne.;)

Pěkné odpoledne, měl bych takový dotaz ohledně nástupu cestujících. Je přímo úměrný počet cestujících ve stanici počtu vteřin nástupu cestujících? Mě to vychází že cirka 20 cestujících nastupuje cirka 22 vteřin. Lze tedy předpokládat, že 180 cestujících bude nastupovat 180 vteřin?

Edie napsal:
Pěkné odpoledne, měl bych takový dotaz ohledně nástupu cestujících. Je přímo úměrný počet cestujících ve stanici počtu vteřin nástupu cestujících? Mě to vychází že cirka 20 cestujících nastupuje cirka 22 vteřin. Lze tedy předpokládat, že 180 cestujících bude nastupovat 180 vteřin?

Nie tak úplne. Ono je to závislé aj od dĺžky perónu a počtu os. vagónov, resp. vagónov definovaných ako schopných prepravy cestujúcich.

Back
Nahoře