Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Re: Tvorba aktivity - problém

Dobrý večer, mám jen otázku, zda by si někdo našel chvíli a odpověděl, dá se přímo ve hře, posouvat nějak rychleji? Jde mi o to, že když mám ke konci aktivity křížení, a dojedu na to místo a třeba mi to nefunguje a pak hnus trasou vlaku už hru nenačtu a musel bych to hrát od znova. Nemyslím v editoru simulaci, ta totiž jsem zjistil neni vždy stejná jako realita. Děkuji zda by se někdo našel a odpověděl mi.

DJ LA DÉFENSE napsal:
Dobrý večer, mám jen otázku, zda by si někdo našel chvíli a odpověděl, dá se přímo ve hře, posouvat nějak rychleji? Jde mi o to, že když mám ke konci aktivity křížení, a dojedu na to místo a třeba mi to nefunguje a pak hnus trasou vlaku už hru nenačtu a musel bych to hrát od znova. Nemyslím v editoru simulaci, ta totiž jsem zjistil neni vždy stejná jako realita. Děkuji zda by se někdo našel a odpověděl mi.
Pokud dělám v aktivitě nějakou akci s nejistým výsledkem, kde je třeba experimentovat, je vhodné si tohle udělat jako samostatnou aktivitu. Až se celý proces naladí, tak se vše jednoduše opíše do aktivity ostré. Já jsem tímto způsobem řešil šibování v depu a příjezd na hlavní nádraží v aktivitě den blbec.

Simulátor spouštěj takto : "X:\XXX\Train Simulator\train.exe" /timeacceleration
CTRL+T zvyšuje rychlost - CTRL+Shift+T rychlost opět snižuje

Ještě jedna otázka. Stalo se mi, že jsem chtěl vlak zastavit u návěstidla pomocí SERVISU2, ale když mi servis vyjede, tak dojede na správný čekací bod a tam zmizí. Nevím proč? A jinak v čisté aktivitě, kde je jen toto to nedělá.

DJ LA DÉFENSE napsal:
Ještě jedna otázka. Stalo se mi, že jsem chtěl vlak zastavit u návěstidla pomocí SERVISU2, ale když mi servis vyjede, tak dojede na správný čekací bod a tam zmizí. Nevím proč? A jinak v čisté aktivitě, kde je jen toto to nedělá.
Asi máš čekací bod moc blízko konce trasy.

Hezký den předvánoční. Tak jsem během tvorby aktivity narazil na další problém. Pokud tvořím aktivitu s parní mašinkou ( pod binem MSTSPatch1.7.081920. pod jiným momentálně netvořím, pod nenjnovější verzí jsou problémy s 0km/h. ) a dám omezení rychlosti např na 20km/h (zpráva dosáhnout rychlost 22km/n = konec úkolu) tak vše funguje jen do chvíle, než jedu takzvaně pozadu, uhlákem napřed. To pak můžu jet třeba 60 a nic se neděje. Pokud následuje zvratný bod a jedu zase normálně, omezení začne fungovat a hláška mi opět úkol ukončí. S pozdravem Dan. :D

Dan J.: Pri tvorbe udalosti "Dosáhnete rychlosti" si zobraz okno "Podrobnosti úlohy" a v tomto okne skús zaškrtnúť možnosť Reversable. Možno to pomôže.

Kebarko napsal:
Dan J.: Pri tvorbe udalosti "Dosáhnete rychlosti" si zobraz okno "Podrobnosti úlohy" a v tomto okne skús zaškrtnúť možnosť Reversable. Možno to pomôže.
Dík, zkusím. Dan. :D

Krásné a šťastné Vánoce přeji všem.

A teďka k věci, nenašel by se zkušený aktivitář, který by umístil moji první aktivitu na web? Je na trati 321 a jde o první díl R 225 ŠÍRAVA. Děkuji, kdo by se ozval.

DJ LA DÉFENSE napsal:
Krásné a šťastné Vánoce přeji všem.

A teďka k věci, nenašel by se zkušený aktivitář, který by umístil moji první aktivitu na web? Je na trati 321 a jde o první díl R 225 ŠÍRAVA. Děkuji, kdo by se ozval.
zkus kontaktovat Honzu(blackwolfa).
Veselé Vánoce přeji i Tobě. Milan

Kebarko napsal:
Zdravím, Takže jsem to zkusil a bezvýsledně. I když zaškrtnu reversable, tak u parní mašinky platí: úkol ukončem při dané rychlosti jen dopředu, při couvání můžu vesele překračovat rychlost a nic se neděja, takže nezbývá než spoléhat na to, že hráč aktivity bude odpovědným fírou a rychlost nepřekročí. :D Dan

Hezký večer, nechci zakládat nové vlákno, tak to plácnu sem. :D Dokončuji aktivitu, pro fiktivní trať Dvojkolejka, která se odehrává v roce 1989/90, takže je jasné, že se můžou potkat vozy jak ČD, tak ČSD, samozřejmě v rozumné sestavě např vozy B ČD zelené s Ba ČSD, ale k věci, nechci, abych vyrobil totální blbost a tím bych se chtěl zeptat, jestli např. někdy mohla vézt mašinka 725 (nebo ječtě v barvách ČSD nyní v trainsetu BP jako KPKV...) vozy ČSD Balm. Vím, že už jsem ji kdysi na jedné historické jízdě viděl s rybáky, ale jde mi o to jestli tomu tak bylo někdy i za normálního provozu. :?: Dík předem za info. S pozdravem Dan. :D
Ps: nechci se dopustit takové hovadiny, jako když jsem v jedné aktivitě potkal v Ostravě 240 s vozy :eek:

Naposled editoval moderátor:

Dan J: Raději tam dej pouze Ypsilony ČSD, ČD jsou od roku 1993 :wink: Co se týče Karkule 725, babička mi říkala, že u ní na lokálce Zruč n. Sáz. - Kutná Hora jezdily před příchodem 810 i soupravy 725 (tehdy T444.0) + 2-3 Bai. Takže když za ní dáš Balmy, určitě se nic nestane.

Hezký den, tak se už druhý den snažím opravit aktivitu Ranní šichta OKD doprava, vydanou ještě na starou akt. 321 a jsem v koncích. Opravuji trasy, vše v pohodě, ale jakmile uložím a nahraji znovu, tak se mi ztratí výchozí časy některých souprav, i když předtím tam 100% byly zadány a ani mi nevyskakuji info hlášky o chybných trasách. I když je nemám ještě opravené. Nestalo se někomu něco podobného :?: Nebo mi nestíhá comp :?: Nedej bože reinstal MSTS :?: (je fakt, že mi to dělá od jedné doby, kdy mi MSTS padnul při tvorbě akt) Reinstal mě asi zničí. mám toho v MSTS tolik, že to zabere tak celé dopoledne. S pozdravem Dan.

Ahoj
Co se týká oprav tras, tak je to celkem normální, že některé vlaky zmizí z trafiku, proto si u těch opravovaných napíšu čas rozjezdu a pak po opravě si zkontroluji zda je tam nebo zmizel a co se týká hlášek, tak ty na opravu tras nemají vliv, pokud nejsou mimo kolej, ale mám takovej dojem, že se posunují samy. A nemáš některé trasy společné pro různé vlaky. Ono to dělá rotyku.

alcapone napsal:
Ahoj
Co se týká oprav tras, tak je to celkem normální, že některé vlaky zmizí z trafiku, proto si u těch opravovaných napíšu čas rozjezdu a pak po opravě si zkontroluji zda je tam nebo zmizel a co se týká hlášek, tak ty na opravu tras nemají vliv, pokud nejsou mimo kolej, ale mám takovej dojem, že se posunují samy. A nemáš některé trasy společné pro různé vlaky. Ono to dělá rotyku.
Zdravím, Trasy společné mám, navíc ta akt má 8 hod. takže vlaků je tam požehnaně. S těma hláškama je to tak: Otevřu aktivitu pod novou akt. taratě a začnou vyskakovat hláška, toť normál, opravím třeba jen jednu tarsu, save/load a např z 10 hlaášek co mi vyskakovyly předtím mi vyzkočí jen dvě. Ale ten opis výchozích časů traffic, to mě nenapadlo, jdu to nahodit ještě jednou a opsat si ty časy. Už mi z toho editoru hrabe. S pozdravem Dan. :D

No právě, opravíš trasu jednoho vlaku, ale tu trasu používá dalších 5 vlaků, proto ti vyskočí méně hlášek, ale pozor ono se to může chovat divně. Trafik může jezdit pomaleji. A bacha pokud v trafiku sáhneš na vlak, který si neopravoval, může nastat pád simulátoru, třeba, když mu dáš propočítat.

pri tvorbe aktivity mam nasledovny problem. z 810 v stanici prestupujem do 263 a s tou sa mam potom napojit na supravu osobaku. avsak k spojeniu nepride napriek tomu, ze sa k suprave prirazim. pri stlaceni klavesy 6 sa mi zobrazuje vzdialenost 26, z coho sa domnievam, ze ide o dlzku lokomotivy a MSTS akoby chcel, aby som sa na supravu pripojil opacnym celom lokomotivy. ako toto odstranit? resp. nemoze byt pricina aj v zlom zadefinovani ulohy - pripojenia vozov?

Back
Nahoře