Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Re: Tvorba aktivity - problém

dakujem za radu. myslel som to ale tak, ze s tou 263 mam potom problem sa napojit na supravu osobaku. ale skusim teda iny model 263.

Ve spolupráci s adminem fóra bylo obnoveno zobrazování obrázků v návodu na tvorbu aktivit od Ppoolllla.

Nezobrazování některých objektů tratě pod X-tracks

Hezký den, nevím jestli jsem někde něco nezkonil, ale mám poslední dobou problém z nezobrazením určitých objektů u tratí používajicích X-tracks. Např. teď dotahuji aktivitu pro trať 2 kolejka a když dám omezenou rychlost 30km/h, tak na tabuli upozorňující na snížení rychlosti mám 20 a značka odkud ono snížení platí se mi nezobrazí vůbec. Tedy zobrazí, pokud před oným místem dám save/load. U 321 se mi čím dál častěji stává, mapř při vjezdu od Svinova do nádraží OV hln, vidím koleje zelenou plochu a nic víc. Opět platí ono save/load a vše opět v pohodě. Ale ty 20 tabule o snížení rychlosti zůstávají. Nevíte prosím někdo čím to, kde jsem co blbě přepsal, nebo co to způsobuje? Reinstal tratí se mi dělat moc nechce. Předem dík. Dan

Re: Nezobrazování některých objektů tratě pod X-tracks

Dan J. napsal:
Hezký den, nevím jestli jsem někde něco nezkonil, ale mám poslední dobou problém z nezobrazením určitých objektů u tratí používajicích X-tracks. Např. teď dotahuji aktivitu pro trať 2 kolejka a když dám omezenou rychlost 30km/h, tak na tabuli upozorňující na snížení rychlosti mám 20 a značka odkud ono snížení platí se mi nezobrazí vůbec. Tedy zobrazí, pokud před oným místem dám save/load. U 321 se mi čím dál častěji stává, mapř při vjezdu od Svinova do nádraží OV hln, vidím koleje zelenou plochu a nic víc. Opět platí ono save/load a vše opět v pohodě. Ale ty 20 tabule o snížení rychlosti zůstávají. Nevíte prosím někdo čím to, kde jsem co blbě přepsal, nebo co to způsobuje? Reinstal tratí se mi dělat moc nechce. Předem dík. Dan
Viděl bych to na nedostatečnou správu paměti. Pro uvolnění k použití v msts je dobré pozastavit všechny zbytečné služby systému, antivir, odpojit od sítě a spouštět simulátor s parametrem "mem".
Vůbec nejlepší řešení je použít samostatný odlehčený systém, na kterém nebude nic krom základu ( žádné ICQ, Skype, aj.pitominky ).
Pro konfiguraci odlehčení samostatného druhého OS se dá pouřít utilita XPlite (winXP), 98lite (win98),...
Viz též některá nastavení popsaná na homepage trati BP.

Zdravím, to vše samozřejmě nastaveno mám mám. Nikdy mě to nezlobilo až teď. Mě naopak napadlo, že jsem se vracel ke starší verzi BINu, jestli to nemůže mít nějakou souvislost. Ale u trati BP, Luhačovice mi to nedělá, tak fakt nevím. Dan

Ektivita vysočina rok 1945

Hezký den.
Tak jsem rozjel práci na další aktivitě. Už jsem se tu zmiňoval, Bude z poloviny roku 1945, tedy hned po kapitulaci Něměcka a tudiž dáVám dokupy trainset pro toto dílko. Velice mi pomohly stránky od Lorda, kde jsem stáhnul trainset z jedné trati situované do období 2. sv. války, ze kterého chci použít pár vozů pro vojenské transporty. (odsun německých vojsk atd.) Taky potřebuji stáhnout pár parních lokomotiv z The-train de., ale zde jsem narazil na problém se kterým si nevím rady. Modely lokomotiv jsem postahoval, ale absolutně se nevyznám jaké zvuky a kabiny k těmto mašinkám stáhnout. Když otevřu český eng. tak směrování pochopím. U eng německých parních lokomotiv nejsem schopný vyčíst co mám vlastně stáhnout a když už to vyčtu a stáhnu, tak zase nevím kam to v trainsetu nainstalovat. Hodně mi to komplikuje Angličtina/Němčina. Hold jsem se ještě učil "pa Rusky" :D . Tím bych chtěl moc poprosit, jestli někdo nemá nějaké modely něměckých parních mašinek stáhnuté a nemohl by mi poradit co kde sE MÁ nainstalovat, aby mi to fungovalo. Už se s tím drbkám 2 dny a čím dál víc zjišťuji, že jsem totální... :D Předem dík za každou radu.

S pozdravem Dan.

Ahoj
Tak že si děláš aktivitu sám pro sebe, nezapomeň, že kromě tebe si budou muset takhle komplikovaně stahovat i ostatní uživatelé, co budou chtít jet tvoji aktivitu. Snaž se používat naše vagony a mašiny. Jinak si místo třeba 500 lidiček ji stáhne třeba jenom 20 uživatelů. A na zvuky se vyprdni. Ty si to upravíš, ale ostatní ne. A zapomeň na to, že trainset přibalíš k aktivitě, na to by sis musel sjednat povolení. Tím tě nechci odrazovat, ale čím jednodušší instalace, tím více uživatelů si ji zahraje.

alcapone napsal:
Ahoj
Tak že si děláš aktivitu sám pro sebe, nezapomeň, že kromě tebe si budou muset takhle komplikovaně stahovat i ostatní uživatelé, co budou chtít jet tvoji aktivitu. Snaž se používat naše vagony a mašiny. Jinak si místo třeba 500 lidiček ji stáhne třeba jenom 20 uživatelů. A na zvuky se vyprdni. Ty si to upravíš, ale ostatní ne. A zapomeň na to, že trainset přibalíš k aktivitě, na to by sis musel sjednat povolení. Tím tě nechci odrazovat, ale čím jednodušší instalace, tím více uživatelů si ji zahraje.
Zdravím, věc se má tak, že samozřejmě použiji co nějvětší počet trainsetu BP a z Pikkových a Taxových stránek. Z the-train de tak 2 parní mašinky (k vagónům z těchto stránek není třeba nic doplňovat). Jednu už se mi podařilo rozchodit. Samozřejmě k aktivitě přihodím linky a návod přesně co a jak. Trainset z Lordových stránek myslím zvládne stáhnout každý, takže v tom zas takový problém nevidím, i když vím z různých anket, že hodně uživatelů má nejraději aktivity typu trainset BP a jízdu z bodu A do bodu B. Ale i tak doufám, že si aktivitu někdo stáhne. Dostal jsem nápad udělat něco, co tu u nás ještě nikdo nedělal. Věci se trochu pohly a scénář už se posunul spíš na samý konec 2. sv. války než do poválečného období. :D (i když nejsou parní mašinky se znakem V na čumáku, nad tím se hold musí přimhouřit oko. :D :D ) Trainset samozřejmě k aktivitě přibalovat nebudu, autorská práva jsou mi zcela jasná. Toť tak v kostce vše. Odradít se určo nenechám, tento nápad mám už hodně, hodně dlouho. I ksyž vím co jsem si na sebe upletl. No uvidíme jak to dopadne. S pozdravem Dan. :D

Já podotknu, že ka aktivitě by nebylo marné přihodit textový soubor s přesným linkem na danný model či zvuky. Dále jednoznačně souhlasím s použitím autentických parních lokomotiv. To na 100%, takže řada 50 DR se tu potloukala velice dlouho, dy´t je to také lokomotiva konstruovaná s ohledem na válku, tudíž velice jednoduchá a nekomplikovaná. Také tu jezdili i jiné řady bylo jich docela dost 56DR například(pár kusů). Chtělo by si to přečíst nějakou literaturu. Sehnat fotky a nejlépe přesně okopírovat soupravy i z fotek. Docela by mě zajímalo, jestli někdo vymodeloval hezčí němku než je v TBP.

Dobrý den.Jak nastavím,aby se mi v aktivitě zobrazila zpráva v určitý čas?Děkuji

V editoru nahoře Okna - Časové okno. Pozor nezobrazuje v reálném čase ale v čase od startu aktivity!

Chlapi zzdravím, tak jsem u trati 2 kolejka (na jiné jsem to zatím nezkoušel) narazil na zvláštní věc při dozbrojování parní mašinky. Co se týká dozbrojení samotného jak vody, tak udlí vše bez potíží. Jen je divné, že když mám výchozí nastavení v editoru uhlí, voda 20%, u jeřábů mám zadáno taky 20%, tak mi uhlí i vodu doplní na 100%. Mašinka hráče je "Rosnička" 464 a Bin mám poslední verzi. Nevím čím to, ale s trtí samotnou to asi souviset nebude. Tak se chci zeptat proč je loko vždy dozbrojena doplna. Díky Dan :D

Dan J.
To může být v pořádku. Kde je podle tebe problém?

Michal napsal:
Dan J.
To může být v pořádku. Kde je podle tebe problém?
Zdravím, Problém je v tom, že když mám vody cca 20% + - a chci dozbrojit a u stojenu dám zásoby dalších 20%, tak by měla být lajckým rozumem lokomotiva dozbrojená (uhlí v tendru+voda) 40% a ne uplně full. Jde mi o to, že např v polovině tratě musím zase dozbrojit, jinak dojde voda, uhlí a konec aktivity. Dan

Díky za upřesnění, je to tak, jak jsem se domníval. Tvůj předpoklad je špatný a platil by pouze tehdy, když by byl stejný objem nádrže jak u lokomotivy, tak i u dozbrojovací stanice. Já jsem tuto oblast v MSTS nezkoumal, ale předpokládal bych, že to funguje stejně jako klasická benzinka. Z jednoho stojanu taky naplníš nádrž u spousty aut. Takže v tvém případě bude oněch 20% zásoby ve stojanu stačit na plné dozbrojení tvé lokomotivy.

Michal napsal:
Díky za upřesnění, je to tak, jak jsem se domníval. Tvůj předpoklad je špatný a platil by pouze tehdy, když by byl stejný objem nádrže jak u lokomotivy, tak i u dozbrojovací stanice. Já jsem tuto oblast v MSTS nezkoumal, ale předpokládal bych, že to funguje stejně jako klasická benzinka. Z jednoho stojanu taky naplníš nádrž u spousty aut. Takže v tvém případě bude oněch 20% zásoby ve stojanu stačit na plné dozbrojení tvé lokomotivy.
To je vlastně pravda, nějak mi to nedošlo (už jsem tu někde na fóru psal, že mi s toho dělání aktivit hrabe :D :eek: :D ). No zkusím to ještě srazit, pokud to půjde, abych tu mašinku neměl doplněnou úplně. S pozdravem Dan. :D

Naposled editoval moderátor:

Chci udělat více událostí "Zobrazit zprávu", které jsou na sobě závislé. Takto:
Zobrazí se jedna zpráva a za minutu chci, aby se po té předchozí zprávě zobrazila nová zpráva.
Příklad:
Zobrazí se: Počkej chvíli!
A za minutu: Můžeme jet!

Jak to udělat, aby se to zobrazilo po té minutě? Nemyslím teď čas od začátku aktivity.

LuděkD napsal:
Chci udělat více událostí "Zobrazit zprávu", které jsou na sobě závislé. Takto:
Zobrazí se jedna zpráva a za minutu chci, aby se po té předchozí zprávě zobrazila nová zpráva.
Příklad:
Zobrazí se: Počkej chvíli!
A za minutu: Můžeme jet!

Jak to udělat, aby se to zobrazilo po té minutě? Nemyslím teď čas od začátku aktivity.
Musíš to udělat jako časový úkol od začátku aktivity a zpráva bude podmíněna příjezdem do určité tolerance. Pokud hráč pojede pozdě, buď aktivitu ukončíš nebo jde nadefinovat varianta 2, 3 pro opozdilce. Pokud přijedu včas, tak první varianta zruší varinanty dvě a tři. Atd.

Ale jinak doporučuji používat drážní terminologii. "Můžeme jet" asi nebude zrovna pravé ořechové. Vlak xxxxx z y koleje odjezd nebo mašinka od xxxx na z kolej posun dovolen, atd. Doporučuji se poradit s někým od dráhy. :lol:

To byl příklad. To bude samozřejmě vypadat jinak. 8)
Ale, jak to udělat, aby se mi ta druhá zpráva nezobrazila před tou první.
Aby se mi to nezobrazilo takhle:
Můžeme jet!
Počkej chvíli!

Back
Nahoře