Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Tvorba aktivity - problém

Amazon napsal:
Mě se stává, pokud si chci udělat consisty servisů přímo v AE, tak to pokaždé padlo. Proto si napřed všechny soupravy vytvořím v CB. Ale nevím jestli máš na mysli konkrétně toto nebo máš problém s trasováním servisů.

Já mám problém vůbec s vytvářením servisů celkově, nikoli jen se soupravou nebo trasou.

VladoM napsal:
Amazon napsal:
Mě se stává, pokud si chci udělat consisty servisů přímo v AE, tak to pokaždé padlo. Proto si napřed všechny soupravy vytvořím v CB. Ale nevím jestli máš na mysli konkrétně toto nebo máš problém s trasováním servisů.

Já mám problém vůbec s vytvářením servisů celkově, nikoli jen se soupravou nebo trasou.

A máš aktuální engy a wagy? Aby jsi neměl nějaký historický TS.

Zdeněk Itterheim napsal:
VladoM napsal:
Amazon napsal:

A máš aktuální engy a wagy? Aby jsi neměl nějaký historický TS.

Mám, mám. Staženo z msts.sinus.cz a ze stránek ostatních autorů.

Chlapi, přeji hezký podvečer.
Chtěl bych se zeptat, jestli někde existuje návod, jak předělat eng soubor lokomotivy na wag.:?: Jde mi o to, že bych chtěl vytvořit 2 lokomotivy mimo službu, pro chystanou aktivitu a to ČSD 456.003 a 524.1145 od Pikka. Celkem mě štve, když mám odstavené v aktivitě parní mašiny v depu, nevyřazené, ale jen prostě MS a ony dýmí, odfukují a vypadají, jako kdyby měly vyjet za chvilku na trať.:D
Díky za každou pomoc či radu. S pozdravem Dan;)

Dan J. napsal:
Chlapi, přeji hezký podvečer.
Chtěl bych se zeptat, jestli někde existuje návod, jak předělat eng soubor lokomotivy na wag.:?: Jde mi o to, že bych chtěl vytvořit 2 lokomotivy mimo službu, pro chystanou aktivitu a to ČSD 456.003 a 524.1145 od Pikka. Celkem mě štve, když mám odstavené v aktivitě parní mašiny v depu, nevyřazené, ale jen prostě MS a ony dýmí, odfukují a vypadají, jako kdyby měly vyjet za chvilku na trať.:D
Díky za každou pomoc či radu. S pozdravem Dan;)

Ak sa nemýlim,tak to sa to dá urobiť v Route Riteri.

Mám problém při tvirbě aktivity a to, že když udělám trasu pro vlak a chci nechat přepočítat jízdní řád, tak u každé stanice mi to napíše:
Požadováného času nejde dosáhnout.
2 otázka: Lze napsat jízdní řád podle sebe? Myslím tím že si ho vypíši ručně???

Johníík napsal:
Mám problém při tvirbě aktivity a to, že když udělám trasu pro vlak a chci nechat přepočítat jízdní řád, tak u každé stanice mi to napíše:
Lze, je to tu v návodech nekolikkrát.

bob57_cz napsal:
Johníík napsal:
Lze, je to tu v návodech nekolikkrát.
Kde?

Hezký den.
Chci začít makat na další aktivitě z období 1985 - 87 a chtěl bych se zeptat na možnost řazení vlaku hráče. Aktivita "Mos 1879/3358" tzv. noční šichťák. Soupravu hráče bych chtěl dát:
Mos 1879 (Dvorec -Aramov), Mos 3358 (Dvorec - Netomice - Huhřice -Kam. Újezd) zadní část vlaku, která se ve stanici odpojuje a pokracuje samostatně. Při přijezdu do stanice, hráč odpojí zadní část (M152+2Blm) a pokračuje dále. Souprava: ČSD M262+3balm+M262+M152+2Blm.
Je toto řazení možné:?: Nechci spáchat totální hovadinu. Popř. jak by měla v tomto pžípadě souprava vypadat:?:

Předem díky, s pozdravem Dan.

Chlapi zdravím.
Mám problém při tvorbě aktivity a to následující. Při načítání ůkolu se mi objeví tato hláška:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.image-hosting.okamzite.eu/pics/22c94dbbd4f6e05a5bb03d945b2f85ae.jpg
divné je, že ny 5.-6. pokus load v pohodě. Aktivita začíná v 22:10 a toto se mi zobrazí po load ve 23:10, 23:12. hra ukládat průběžně jde do 23:50 kdy přijíždím do stanice Kamenny Újezd. Dál nemám hotovo. Ale jakmile hru vypnu a loadnu to po kritickém místě v těch 23:10 - 12 a chci dát save, tak následuje toto:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.image-hosting.okamzite.eu/pics/8ad95d79ed37025adb222f94831efff2.jpg
Tato věc se mi stala i když jsem chtěl opravit aktivitu "Historický Motorák" pro BP. Já to nechápu, cu se MSTS nelíbí, ale když otevřu průzkumník, a složku save v MSTS, tak to vypadá, že prostě ten save nuloži celý a hra spadne. Fakt už jsem bezradný a mám sto chutí aktivitu smazat a....
Nevíte prosím někdo co to může dělat.:?:
S pozdravem Dan.

Takže po asi 2 hodinovém mazaáni a znovu nahazování traffic, jsem na to přišel:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.image-hosting.okamzite.eu/pics/84b49b545c09d9f64eb92281b26459a6.JPG
Co však MSTS vede k pádu, je pro mne nepochopitelné. Jednou se mi stalo to samé, když jsem postavil 2 traffic na jednu kolej proti sebě, aniž by se jejich trasy dotkly a v době kdy měly zmizet nastal onen problém save/load/pokus save = pád. Ale toto nebyl nynější případ. Fakt nevím proč.:?: Ale hlavně jsem to vyřešil, i když u MSTS po dnešku netvrdím, že jsem vůbec něco vyřešil.:D

Naposled editoval moderátor:

Zdravím, po asi měsíci sem spustil editor aktivit a chtěl vytvořit jednu aktivitu, problém ale nastane ve chvíli, kdy chci vytvořit consist s motorovou lokomotivou, editor spadne, ví někdo co s tím ?

Přeji hezký den. Koukám, že už jsem do tohto vlákna dlouho nepsal.:D:D:D Ne vážně, rád bych poprosil o radu, jsestli nějak nejdou odstranit statické objekty vozidel v trati. (chystná aktivita pro Opavu Olomouc 1948) Dost by mi to pomohlo. Pro hráče bych udělal Read me, kde co máznout a zazálohovat, aby to pak mohl vrátit zpět. Je fakt dost naprd, potkávat na trati v roce 1948 Uacs a Eas-u, ale to jsem ještě nějak přežil. Dorazyly mne až ty 2 elektriky v Olomouci.:D:D
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Chlapi zdravím.
Mám problém při tvorbě aktivity a to následující. Při načítání ůkolu se mi objeví tato hláška:
Dane možná to je pitomost, ale ten padající traffic začíná podle obrázku na kusé koleji - nemůže to být tím, že by byl dlouhý a část soupravy byla mimo koleje? Podle času nasazení by to taky mohlo zlobit až od určitého času.

Martens napsal:
Dan J. napsal:
Chlapi zdravím.
Dane možná to je pitomost, ale ten padající traffic začíná podle obrázku na kusé koleji - nemůže to být tím, že by byl dlouhý a část soupravy byla mimo koleje? Podle času nasazení by to taky mohlo zlobit až od určitého času.
Ten vrchní obrázek dělalo to, že nestíhla PC, to už jsem zjistil a ten 2. tak to dělá msts, když se mu nelíbí jakým směrem jede traffic. Myšleno takto: dám např. traffic vozů na jedné straně nádraži na koleji 7 a proti němu z kusé (prodloužení ze 7.) druhý traffic vozů, ale trasy se neprotínají, mezi těmito trf. není žádné náv., tak v této situaci nastane přesně toto. MSTS normálně aktivitu rozjede, ale v momentě, kdy se načtou ony traffic a jejich vyčkávací bod vyprši a ony se rozjedou a hráč aktivitu opustí a znova nahraje už ji neuloží a následuje pád. (onen screen 2) Před objevením traffic hru uloží i nahraje, ale po objevení, už neuloží ani tam, kde to pžedtím šlo. No prostě pakárna a nad tím jsem špekuloval tak půl roku, než jsem zjistil co mi to MSTS vyvádí a co se mu nelíbí a proč padá...:D
Jinak ta akt. co jsou ty chybové screeny už je dávno venku, teď se trápím s tím jak vyvalit ty objekty vozů z 310, aby to bylo věrohodnější k té akt. co píšu výš.

S pozdravem Dan.
Dan J. napsal:
Přeji hezký den. Koukám, že už jsem do tohto vlákna dlouho nepsal.:D:D:D Ne vážně, rád bych poprosil o radu, jsestli nějak nejdou odstranit statické objekty vozidel v trati. (chystná aktivita pro Opavu Olomouc 1948) Dost by mi to pomohlo. Pro hráče bych udělal Read me, kde co máznout a zazálohovat, aby to pak mohl vrátit zpět. Je fakt dost naprd, potkávat na trati v roce 1948 Uacs a Eas-u, ale to jsem ještě nějak přežil. Dorazyly mne až ty 2 elektriky v Olomouci.:D:D
Tááák, a už jsem na to přišel jak to vyhodit.:D:D Chce to jen ze složky Shapes u trati vamazat s + sd soubor a pak to hodit zpátky a trať bude původní. Tím bych chtěl moc moc poprosit, jestli někdo neumí udělat instalačku, která by byla u aktivity a tyto vozy by odebrala a následně po opětovném spuštění nebo uninstall vrátila vše zpět, něco jako kdysi v aktivitě u trati Luhačovice povodeň, po instalaci zvednutí vody a po uninstall vše původní. Tím by se daly vyvalit i ty autobusy Karosa a tak. Aby to vypadalo na rok 1948 a ne slatanina. Je fakt, že u normálních aktivit mi ty veterány tak nevadí, ale v opačném případě je to nářez.
Pokud by se někdo rozhodl mi s tímto problémem pomoct, napište mi prosím na SZ. Já jdu pokračovat v práci na aktivitě.
S pozdravem Dan.

Naposled editoval moderátor:

Dan J. napsal:
Tááák, a už jsem na to přišel jak to vyhodit.:D:D Chce to jen ze složky Shapes u trati vamazat s + sd soubor a pak to hodit zpátky a trať bude původní. Tím bych chtěl moc moc poprosit, jestli někdo neumí udělat instalačku, která by byla u aktivity a tyto vozy by odebrala a následně po opětovném spuštění nebo uninstall vrátila vše zpět, něco jako kdysi v aktivitě u trati Luhačovice povodeň, po instalaci zvednutí vody a po uninstall vše původní. Tím by se daly vyvalit i ty autobusy Karosa a tak. Aby to vypadalo na rok 1948 a ne slatanina. Je fakt, že u normálních aktivit mi ty veterány tak nevadí, ale v opačném případě je to nářez.
Pokud by se někdo rozhodl mi s tímto problémem pomoct, napište mi prosím na SZ. Já jdu pokračovat v práci na aktivitě.
S pozdravem Dan.
Podle mne, když pak přijedeš na ten příslušný čtverec, bude MSTS řvát, že mu chybí model. To zvednutí vody spočívá jen ve změně jednoho číselného parametru (výška hladiny vody) v jednom ze souborů v adresáři envfiles a to je něco jiného. Toto, co žádáš, je sice možné, ale jsou to v podstatě dvě aktualizace tratě. Nebylo by lepší se domluvit s autory tratě? Ale spíše o tom, jestli by trať nezasadili do určitého období. Ono když už jsme u roku 1948, tak nebudou v pořádku ani mnohá návěstidla a značky - řada z nich byla zavedena až okolo roku 1987.

JiříkTK napsal:
Podle mne, když pak přijedeš na ten příslušný čtverec, bude MSTS řvát, že mu chybí model. To zvednutí vody spočívá jen ve změně jednoho číselného parametru (výška hladiny vody) v jednom ze souborů v adresáři envfiles a to je něco jiného. Toto, co žádáš, je sice možné, ale jsou to v podstatě dvě aktualizace tratě. Nebylo by lepší se domluvit s autory tratě? Ale spíše o tom, jestli by trať nezasadili do určitého období. Ono když už jsme u roku 1948, tak nebudou v pořádku ani mnohá návěstidla a značky - řada z nich byla zavedena až okolo roku 1987.
Ahoj Jirko.
Tak už jsem to zjistil i já, nepadá to, a hlášky řvou přesně jak píšeš.:D Na ta návěstidla mo mevím. Zdá se mi celkem zbytečné předělávat celý návěstní systém kvůli jedné aktivitě. Myslel jsem, že s těmi vozy to bude jednodužší. Co bych musel máznout, abych je zrošil a neřvalo to? Já z té složky máznul Shapes: Eas.s a sd, Raj.s a sd, cd363.s a sd. Textures: Raj.ace, Eas1.ace a cd363.ace. V Global jsem to nikde nenašel.?
Dan

[quote='Dan J.]... V Global jsem to nikde nenašel.?[/quote]A to je taky v pořádku. Do Global patří věci, které se mají týkat všech tratí GLOBALNĚ a nikoliv jediné.
Objekty konkrétní trati patří do trati. Co v ní má být načteno, ale není instalováno, hledá simulátor v náhradním umístění, tím je právě G.
Pokud chceš v trati odstranit nějaké objekty, musíš odstranit jejich záznamy v konkrétních čtvercích (.w), samotné modely s texturami pak již svou přítomností v adresářích žádnou chybu nevyvolávají.

bob57_cz napsal:
Pokud chceš v trati odstranit nějaké objekty, musíš odstranit jejich záznamy v konkrétních čtvercích (.w), samotné modely s texturami pak již svou přítomností v adresářích žádnou chybu nevyvolávají.
Ono by šlo udělat leccos, ale je otázka, zda se vůbec vydávat touto cestou. Znamenalo by to přidat k aktivitě pozměněné soubory .w, které se do tratě nakopírují před aktivitou a pak ještě ty původní, kterými se obnoví původní stav. Budou v tomto uživatelé dost důslední? Když se takovéto úpravy rozšíří a jeden aktivitář z tratě něco ubere, jiný tam zase něco přidá, jakou máme záruku, že po několika takových zásazích budeme mít všichni stále identickou trať?
Lepší by byla spolupráce aktivitářů s autory tratí. Ono je fakt, že v 310 jezdí některá auta pomalu z první republiky, ale jiné použité modely (skupinová návěstidla, telefony, některé "cedule") jsou z devadesátých let. Chtělo by to spíše něco jako kompromisní aktualizaci tratě.....

Pár screenů z chystané aktivity Osobák 1948 z Opavy do Olomouce.
http://www.image-hosting.okamzite.eu/#1c95f90bfa225792d08b0e1eb9b6e8d3.jpg
http://www.image-hosting.okamzite.eu/#59c49b76c8b2234eae310366096e1189.jpg
http://www.image-hosting.okamzite.eu/#f27adc0e1b6bec06c6c00d5473e05911.jpg
http://www.image-hosting.okamzite.eu/#75536aa91441e869479f1899d0e0edab.jpg
http://www.image-hosting.okamzite.eu/#c03a0c47fa37d0c42737418b5454f16e.jpg
http://www.image-hosting.okamzite.eu/#a98a8678bbb4de623f514a87b44b943a.jpg
http://www.image-hosting.okamzite.eu/#bfe20c28e16b069e483ccbdbbf29b850.jpg
http://www.image-hosting.okamzite.eu/#5cf370be219680e1bc2dee74940d4910.jpg

Pokud má někdo k screenům nějaké připomínky co se týká vozidel v aktivitě, sem s nima.:D
S pozdravem Dan.

Back
Nahoře