Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Tvorba aktivity - problém

Pánové hezký den.
Původně jsem chtěl dělat aktivitu pro Vysočinu Old, ale po včerejším projetí aktivit od Netsocky mne chytlo nutkání vytvořit aktivitu pro BP. :D Prozradím jen, že se bude jednat o historický rychlík z Hohenau a právě kvůli tomu zde kladu dotaz. V rakouských el. lokomotivách se fakt nevyznám a nechtěl bych mezi Hohenau a npř. Brnem nasadit lokomotivu pro jiné napájení, jaké je v tomto kraji.:D Pro tažení hist rychlíku z Hohenau jsem vybral tuto:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.image-hosting.okamzite.eu/pics/18bfeb67f07e3fbf1c42a2742f745455.jpg
Ale pro jakou trakci je určena nevím a v tom bych potřeboval prosím pomoct.
Předem díky Dan.

Dan J. napsal:
Pánové hezký den.
... historický rychlík z Hohenau a právě kvůli tomu zde kladu dotaz. V rakouských el. lokomotivách se fakt nevyznám a nechtěl bych mezi Hohenau a npř. Brnem nasadit lokomotivu pro jiné napájení, jaké je v tomto kraji.:D Pro tažení hist rychlíku z Hohenau jsem vybral tuto:...
Ale pro jakou trakci je určena nevím a v tom bych potřeboval prosím pomoct.
Předem díky Dan.
Toto určitě není dvousystémová lokomotiva, je na 15kV/16,7Hz a na našich 25kV/5Hz by se jí asi moc nelíbilo. :cool: Historickou dvousystémovku najdeš asi těžko (ale mohla by tě uspokojit dvoufrekvenční dvousystémová řada 340, koneckonců je to už taky pár let, co její tvary načrtl prof. Diblík :D ) Pokud vím, na přetahy mezi Břeclaví a Hohenau se používaly rakouské parní němky a pak nějaké dvousystémovky, podobné našim žehličkám.

Pikku napsal:
Toto určitě není dvousystémová lokomotiva, je na 15kV/16,7Hz a na našich 25kV/5Hz by se jí asi moc nelíbilo. :cool: Historickou dvousystémovku najdeš asi těžko (ale mohla by tě uspokojit dvoufrekvenční dvousystémová řada 340, koneckonců je to už taky pár let, co její tvary načrtl prof. Diblík :D ) Pokud vím, na přetahy mezi Břeclaví a Hohenau se používaly rakouské parní němky a pak nějaké dvousystémovky, podobné našim žehličkám.
Ahoj Pikku a díky moc za objasnění, takže z The train stáhnu nějakou tu páru. To jsem původně i zamýšlel a blejskla mi do oka ta elektrika a má i docela pěknou kabinu, tak jsem chtěl aktivitu trochu spestřit něčim hoodně starým a elektrickým.:D:D:D
S pozdravem Dan.

Pikku napsal:
Toto určitě není dvousystémová lokomotiva, je na 15kV/16,7Hz a na našich 25kV/5Hz by se jí asi moc nelíbilo.
Na 5Hz by se to nelíbilo asi nikde žádné ani střídavce ani stejnosměrce.
Tahle mi připadne spíš ještě z doby předstřídavé na stejnosměrném pomezí Itálie/Rakousko.

bob57_cz napsal:
Pikku napsal:
Toto určitě není dvousystémová lokomotiva, je na 15kV/16,7Hz a na našich 25kV/5Hz by se jí asi moc nelíbilo.
Na 5Hz by se to nelíbilo asi nikde žádné ani střídavce ani stejnosměrce.
Tahle mi připadne spíš ještě z doby předstřídavé na stejnosměrném pomezí Itálie/Rakousko.
No jo, když já použil klávesnici kde chybí klávesa "0" :D Tahle lokomotiva je pouze jednosystémová, další podrobnosti například zde

Pánové přeji hezký den.
Mám takový i když né zrovna nový problém, už se mi to stalo a taky na DVK, kde zrovna aktivitu dělám. Tehdy jsem to přisuzoval megaaktivitě, kterou jsem dělal a z tohoto důvodu nedokončil a leřží v šupkíku. Jde o toto.
MSTS mi po load vytváří v aktivitě "duchy" traffic, který už ve hře jednou projel a zmiznul. Konkrétní příklad, do Kam. Újezdu přijedu v 9:12, souprava traffic "os_kam_uj-aramov", vých. čas na tarti před stanicí 9:11:52, ve stanici vyčkávací bod 2 min. a odjede, konec trasy opět na trati, kde zmizí. Toto všechno klapne a teď příjde ta sranda, já posunuji a odjezd mám v 9:40. pokud jedu bez ukončení a Load, tak se nic nestane. Ale pokud hru nahraju po čase zmizení onoho traffic, tak mi za chvilku přijede k VJN a vidím ho když opouštím stanici a on do ní normálně vjede. Podotýkám, že jsem kontroloval, zda ho nemám definován 2x s rozdílným výchozím časem. Tím se dostávám k otázce. Já mom např. v této aktivitě v Křížanech nadefinován traffic 2x, jde o vozy na nákladní koleji, poněvač stanicí 2x projíždím. Takže mám zadaný consists, trasu a název trasy stejná, jen 2 výchozí časy, aby se mi ony vozy objevily, pžed mým příjezdem do stanice. A mě by zajímalo jestli to tak může být, a nebo MSTS kvůli tomu blbve a je třeba při 2. průjezdu oním nádražím nadefinovat vše znovu a nechat jen stejný consists. Definuje někdo z vás výchozí čas u jednoho traffic vícekrát?
Dan

Ahoj
Pokud jedeš stanicí několikrát, stačí nadefinovat jenom jednou trafik a pak mu nasazuješ jenom čas, kdy se má zobrazit. U mých aktivit to dělám běžně a ještě jsem neměl problém.

alcapone napsal:
Ahoj
Pokud jedeš stanicí několikrát, stačí nadefinovat jenom jednou trafik a pak mu nasazuješ jenom čas, kdy se má zobrazit. U mých aktivit to dělám běžně a ještě jsem neměl problém.
Ahoj, toto přesně dělám. Díkes, právě jsem nevěděl, jestli to MSTS nemá rád, když ten výchozí čas dám vícekrát.;) Myslíš, že si MSTS nasadí traffic (jen po load a v určitá čas), který už zmizel a není definován 2x, mohlo souviset s tím, že např. nestíhá PC?
Dan.

Já běžně nejezdím na jeden zátah. Třebe úsek ČT-Praha jedu na 2 části. Tedy uložím v Kolíně. Ukončím simulátor, provedu defregmentaci paměti a znovu najedu do simulátora loadnu hru a je tam vše co tam má být. No jo no chce to nové PC. Na tomhle železu už se těžko něco dělá.

Zdravím páni
Tento problém tu už bol,hladal som ale nikde som nenašiel jeho riešenie.
ConBuilder mi aktivitu otestoval - všetko bez problémov,
použil som aj Activity Analysis - tiež všetko bez problémov.
V Activity Editore som v aktivite spomíný consist umiestnil odznova ale nepomohlo. Z Trainsetu som jeho s,sd,wag nikde nepremiestňoval,sú stále tam ako boli. Neviete ako vyriešiť tento problém? Ďakujem

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img514.imageshack.us/img514/6748/schrnka02ym8.jpg[/URL]

Rocker napsal:
Zdravím páni
Tento problém tu už bol,hladal som ale nikde som nenašiel jeho riešenie.
ConBuilder mi aktivitu otestoval - všetko bez problémov,
použil som aj Activity Analysis - tiež všetko bez problémov.
V Activity Editore som v aktivite spomíný consist umiestnil odznova ale nepomohlo. Z Trainsetu som jeho s,sd,wag nikde nepremiestňoval,sú stále tam ako boli. Neviete ako vyriešiť tento problém? Ďakujem
Ahoj.
Toto vypadá ne 2 možnosti.
1. Tato hláška sem tam vyskočí pokud nestíhá PC (v aktivitě v daném mistě mnoho traffic).
2. To je ptavděpodobnější, někde v aktivitě na nějaké koleji je umístěn Loose Consists a souprava zasahuje mimo koleje. Otevři editor v MSTS a koukni na Loose Cony a skus je malinko potáhnout od šturcu.
Jestli v aktivitě Loose nejsou, tak pak nevím ani já.;)
S pozdravem Dan.
Ps: Ještě by to mohl dělat blbě umístěný počáteční bod trasy hráče.

Nazdar Dane
Consisty som popoťahoval ale nepomohlo,aj som ich zmazal a umiestnil odznova a tiez nepomohlo.Spomínané LP_Bdtmee sú odstavene na kolaji do ktorej mi nezasahuje ani môj vlak,nie su ani pri šturci.V podstate by mali byť bez problemov.V aktivitách používam vačšinou iba LP aby mi to moc nesekalo.Skúsim teda ešte odznova umiestniť počiatočný bod trasy hráča.

Ako vlastne zistím kde je dané uid:200278 ?? v súbore .act som nič nenašiel

Rocker napsal:
Nazdar Dane
Consisty som popoťahoval ale nepomohlo,aj som ich zmazal a umiestnil odznova a tiez nepomohlo.Spomínané LP_Bdtmee sú odstavene na kolaji do ktorej mi nezasahuje ani môj vlak,nie su ani pri šturci.V podstate by mali byť bez problemov.V aktivitách používam vačšinou iba LP aby mi to moc nesekalo.Skúsim teda ešte odznova umiestniť počiatočný bod trasy hráča.

Ako vlastne zistím kde je dané uid:200278 ?? v súbore .act som nič nenašiel
Ahoj, tak to je hodně zvláštní. Zkus kouknout, zda ti neco neblbne přímo v těch LP, nejlépe je skus vyměnit za jiné. Má např. blbne to, když nasadím Bai_parní topení, tak vše jede, ale když začnu nasazovat traffi-ky, tak mi MSTS při load vyhezuje chyby, že ono vozidlo Bai_parní topení nemůže načíst a hra mi padne. Taky jsem nikdy nezjistil proč a tak je prostě nepoužívám.
Dan

Servus,len je zaujívavé,že predtým túto chybu nikdy nevyhadzovalo čo mi teda príde zvláštne...Dokonca ani aktivita nie je až tak prepchatá consistmi ako som mával predtým a aj tak išlo všetko okey.
Ešte ma napadla možnosť že na jednej kolaji nemôžu byť umistnené dva loose consisty,lebo už zrejme viem ktorý je ten chybný ale prečo by to bolo zle to ozaj neviem.Poskúšam teda ešte čo s tým ale no neviem,MSTS má aj tak vlastný rozum

Naposled editoval moderátor:

A nemůže to být třeba tím, že jeden z LC je jedním nebo více vozy mimo koleje? KDysi se mi to stalo u Danovy aktivity, kde byl LC s patry - v AE to vypadalo, že je to OK, ale jinak poslední patro bylo ze šturcu ven mimo koleje a taky to řvalo, že se nemůže načíst....

Možná to je blbost, ale co když dojde k tomu, že jsou 2 LC na jedné koleji a při případné náhradě některých vozů se tyto LC protínají?

Mám consisty aj na šturci ale chybu,ktorú som dal na obrázku - LP_Bdtmee... sú umiestnené na staničnej kolaji,ktoré nezasahujú ani do mojej trasy.Aby som bol presnejší tak sú to dva consisty na jednej kolaji a sú umistnené aj v dostatočnej vzdialenosti od seba,čiže neviem čo tomu tak vadí

Ahoj.
Jenže MSTS ti někdy hlásí pitomosti. On to může dělat jakýkoliv LC a ono ti to bude psát zrovna ty u té budovy. Fakt nevím.:?:
To Martens.
To u te moji aktivity, tak to je záhada. Moc dobře vím o čem píšeš. Dělaly to patra Bpjo ve šturcu v Kam. Új. a záhadou pro mne zůstává, proč to neřvalo mně a ostatním ano. Ony mimo kolej nezasahovaly. Já je pak posunul a znovu aktivitu vydal a už to nedělalo nikomu.;)
Dan :cool:

Ahoj Dane,
Problém som už vyriešil a bolo to presne ako ste písali.Ja tupec som úplne zabudol na jeden consist,ktorý bol úplne mimo mojej trasy a kedže aktivitu som čiastočne prerábal,ten consist bol práve na šturci a spomínaný Bdtmee bol práve mimo koľaje:eek::eek: Takže sa ospravedlňujem ale na druhej strane aspoň viem ako v budúcnu vyriešiť ten problém.Vďaka páni za pomoc

Naposled editoval moderátor:

Ahoj lidi, mám problém se spuštěním MSTS Editoru. Když zapnu MSTS Editor, tak se mi zobrazí zpráva "Pomocné programy mohou být spuštěny pouze s rozlišením obrazovky 1024x768 nebo vyšším." A přitom mé rozlišení obrazovky je 1680x1050 pX a v MSTS mám rozlišení 1024x768. Prosím, jestli by mi někdo nemohl pomoci. Děkuji Ryšánek[/b]

Back
Nahoře