Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Tvorba aktivity - problém

rysanek.kubca napsal:
Ahoj lidi, mám problém se spuštěním MSTS Editoru. Když zapnu MSTS Editor, tak se mi zobrazí zpráva "Pomocné programy mohou být spuštěny pouze s rozlišením obrazovky 1024x768 nebo vyšším." A přitom mé rozlišení obrazovky je 1680x1050 pX a v MSTS mám rozlišení 1024x768. Prosím, jestli by mi někdo nemohl pomoci. Děkuji Ryšánek[/b]

Zkus si nastavit rozliseni 4:3 misto 16:10. Bud doporucovane 1024x768 nebo 1600x1200 nebo podobne.

Zdravím. Tak jsem chtěl dneska opravit moji úplně 1. aktivitu pro 321 Slavnostní den a zjistil jsem jednu věc. To co spolehlivě fungovalu (myslím traffic = křižování) absolutně kolabuje. Zatím jsem koukal na traffic na OV hln, ale i tak jsem z toho... To samé u novější akt. OKD doprava, tam mi v editoru vlak hráče odjede ze Svinova, ale fyzicky zůstanu viset na stůj a dál se nedostanu, přitom kdysi v pohodě. Dokonce, když nechám PC traffic a přihodím si ho do jakoby nové aktivity ( test s kratší trasou ) Tak se dál dostanu v pohodě.
Dan

Doma jsem si dělal aktivitu,vše probíhalo v pohodě,doplňoval jsem si trasy v trafficu a zničeho nic mi zmizelo okno,kde se upravuje Traffic a vůbec nedokážu to okno opětovně otevřít.Nevíte někdo co s tím? Přeinstalovávat MSTS se mi zatím vůbec nechce.

Šnek: Klikáš na políčko upravit a pořád nic? Zkus si hýbnout s obrazovkou editoru, mohlo se někam schovat, popřípadě se podívej za dolní lištu Windowsu.

klimi napsal:
Šnek: Klikáš na políčko upravit a pořád nic? Zkus si hýbnout s obrazovkou editoru, mohlo se někam schovat, popřípadě se podívej za dolní lištu Windowsu.
Díky dolní lišta Windowsu to přikryla potvora jedna.Už jsem to začal vidět bledě.

Mě se to stalo také, než jsem omylem jednou posunul lištu a ono tam to okno bylo.

Taky se dá v případě "úplného" ztracení použít v menu editoru Výchozí rozložení oken (nebo tak nějak se to jmenuje).

Zdravím.
Chtěl bych se zeptat, zda někdo neví, kolik byla nejvyšší povolená rychlost na trati mezi Prahou hln - Ostravou a Kršicema v roce 1987 - 1991. Lokomotiva ČSD 350 + Amee, Bmee. Předem díky.
Dan

Dobrý den. Chtěl bych poprosit o radu. Testuji teď svou novou aktivitu R 673 Praha - Brno a narazil jsem při tom na takovýto problém: Přijedu s esem na Smíchov, požádám o jízdu proti stůj a připojím se na soupravu osobních vozů. Přejdu na druhé stanoviště ("lokomotivní" brzdu mám odbržděnu), zařadím dopředu a zabrzdím "vlakovou" brzdou. Potom má na soupravu zezadu najet žehlička, a také že najede. Potom si odbrzdím - někdy proběhne vše, jak má, ale někdy se vlak sám od sebe začne rozjíždět (byť pomalu), a naopak když pak nastavím na kontroleru tah, tak se chová, jako by nebyl zcela odbržděný. Nevíte, čím by to mohlo být? Děkuji předem za jakoukoliv pomoc.

Tomachek napsal:
Dobrý den. Chtěl bych poprosit o radu. Testuji teď svou novou aktivitu R 673 Praha - Brno a narazil jsem při tom na takovýto problém: Přijedu s esem na Smíchov, požádám o jízdu proti stůj a připojím se na soupravu osobních vozů. Přejdu na druhé stanoviště ("lokomotivní" brzdu mám odbržděnu), zařadím dopředu a zabrzdím "vlakovou" brzdou. Potom má na soupravu zezadu najet žehlička, a také že najede. Potom si odbrzdím - někdy proběhne vše, jak má, ale někdy se vlak sám od sebe začne rozjíždět (byť pomalu), a naopak když pak nastavím na kontroleru tah, tak se chová, jako by nebyl zcela odbržděný. Nevíte, čím by to mohlo být? Děkuji předem za jakoukoliv pomoc.
Ahoj.
Při spojení traffic řízený PC a Traffic hráče, vždy riskuješ, že se bude MSTS chovat podivně. Mám to odskoušené na DVK. Někdy to hold vyjde, někdy si MSTS postaví "hlavu".:D Já se proto snažím tomuto v aktivitách vyhýbat, i když jsem to párkrát použil, jak píšu, právě na DVK.
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Ahoj.
Při spojení traffic řízený PC a Traffic hráče, vždy riskuješ, že se bude MSTS chovat podivně

Díky. To je fakt, to už jsem taky zjistil :wink: Ale chtěl bych to udělat takhle, navíc když je ta žehlička už připojená v LC, tak mi to pro změnu ze záhadných důvodů nepostaví cestu do Vršovic (holt MSTS). Teď jsem to zkoušel asi šestkrát - pětkrát to fungovalo a nebudete věřit, čím se lišil ten šestý, vadný pokus - jen tím, že jsem si po změně kabiny přenastavil pohled 2 zpátky na lokomotivu a pohled 3 na konec vlaku. Je to absurdní, ale to byl asi ten kámen úrazu.

Kosac napsal:
rysanek.kubca napsal:
Ahoj lidi, mám problém se spuštěním MSTS Editoru. Když zapnu MSTS Editor, tak se mi zobrazí zpráva "Pomocné programy mohou být spuštěny pouze s rozlišením obrazovky 1024x768 nebo vyšším." A přitom mé rozlišení obrazovky je 1680x1050 pX a v MSTS mám rozlišení 1024x768. Prosím, jestli by mi někdo nemohl pomoci. Děkuji Ryšánek[/b]

Zkus si nastavit rozliseni 4:3 misto 16:10. Bud doporucovane 1024x768 nebo 1600x1200 nebo podobne.
jenomže ono to ani tak nejde:/(

Koukni se zda počáteční bod traficu nemáš příliš blízko kusé koleje a souprava není příliš dlouhá a vůz či vozy se nevejdou na koleje Odpozorovat jestli padá vždy ve stejnou dobu a potom v editoru provozu zjistit jáký trafic ti to dělá. Zkus to uvidíš je to bez záruky, ale sám jsem podobný problém řešil.

Akurát pred desiatimi minútami som problém konečne vyriešil.Opäť bol vozeň na šturci mimo koľaje,a to som ich všetky poctivo prekontroloval,ale aj tak...Teraz mi však nejde do hlavy prečo mi MSTS nevypísalo chybu "prumístení počátečního bodu trasy xy selhalo" na ,ktorú som sa pýtal pred týždňom.No MSTS si zase robí po svojom .Vďaka za pomoc;-)

Naposled editoval moderátor:

Zdravím. Mám takýto problém: Pri tvorbe aktivity (trať zsr 150) vytváram novú trať pre vlak, napr. v Leviciach a v Suranoch a v Nových Zámkoch dám aby vlak išiel do odbočky. Potom si to uložím a dám editovať cestovný poriadok. Ale už tam neviem nájsť stanice Levice, Surany, NZ. Ak nedám v týchto staniciach do odbočky ale rovno, tak mi v cest. por. ukazuje všetky stanice normálne. Tak tomuto nechápem. Ak niekto vie poradiť, tak mu vopred ďakujem. :(
V cest. poriadku idú názvy takto: napr. Hronské Klacany, Kalna nad Hronom. Levice vynechá.:?:

petko742: Musíš si to dole v editoru servisu znovu zatrhnout. Údaje jízdního řádu budou pro tyto stanice pak samozřejmě znulovány.

Pajavlaky:
V editore (editor trasy a vlakov - zastavky ) dole tiež nemám tie stanice, všetky ostatné tam sú iba tie nie, v ktorych idem do odbočky. Aj keď zafajknem všetky ostatné, v cestovnom mi tie druhé neukáže. Najprv som myslel, že v editore je nejaka chyba, ale potom som zistil, že ani do cestovného mi to nedá.

Pajavlaky:
Ja ho púšťam na nákladnú koľaj, lebo robím nákladný vlak. No ale keď mi nevypíše stanice, tak mu neviem dať príchod-odchod. Keď ho dám na koľaj s nástupišťom, tak mi tú stanicu zobrazí. To sa potom nedá dať príchod-odchod ak ho dám na nákladnú koľaj?
Ďakujem

Back
Nahoře