Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Tvorba aktivity - problém

Ak vlak chodí len cez nákladné koľaje tak sa nedá nadefinovať cestovný poriadok, ktorý sa zobrazuje pod klávesou F10. Ja to mám ošetrené tak, že v Briefingu (F11) mám uvedené doporučené časy príchodov a odchodov vlaku v jednotlivých staniciach.

Dobrý den, mám v MSTS tramvajovou trať Olomouc. Dělám do ní aktivitu a když už mám hotový traffic, tak ve hře ten okolní provoz není. Všiml jsem si, že mám u TRAFFIC špatný jízdní řády (např., že mám příjezd i odjezd 4:41 u všech zastávek), tak jem to předělal podle skutečnosti, ale stále tam ten provoz není. Prosím o Vaši radu.
Kosac napsal:
rysanek.kubca napsal:
Ahoj lidi, mám problém se spuštěním MSTS Editoru. Když zapnu MSTS Editor, tak se mi zobrazí zpráva "Pomocné programy mohou být spuštěny pouze s rozlišením obrazovky 1024x768 nebo vyšším." A přitom mé rozlišení obrazovky je 1680x1050 pX a v MSTS mám rozlišení 1024x768. Prosím, jestli by mi někdo nemohl pomoci. Děkuji Ryšánek[/b]

Zkus si nastavit rozliseni 4:3 misto 16:10. Bud doporucovane 1024x768 nebo 1600x1200 nebo podobne.
Děkuji, ale stále to nejde. Mám rozlišení 1680x1050 pX, ale stále to nejde.

Naposled editoval moderátor:

Hezký den.
Prosím vás poraďte, pod jakým číslem je (byla) trať Ústí nad Orlicí - Letohrad? Já ji nějak nemohu v Jř (1988/89) najít a tyto končiny vůbec neznám. A popřípadě co se na této trati dalo potkat. Předem díky Dan.:cool:

radekedar napsal:
Trať Ústí nad Orlicí - Letohrad byla a je pod číslem 024, v JŘ 1988/89 je na straně 193 (http://www.zelpage.cz/gvd/1988/020_07.jpg) - zdroj www.trate.cz (provozuje ŽelPage)
Díky moc. Je to opravdu tam a já to přehlídnul. Dělat aktivitu a ještě hledat v jř. hold už na to zase nevidím.;);) Ještě bych potřeboval vědět co tam v té době jezdilo, jestli žehla s patráky a nebo jiné soupravy.:cool:

Ahoj
Určitě singrovka+vůz, u velkých to byla baika 4-4356, co to tahlo, netuším. Ale když tam dáš bobinu, tak nic neskazíš.

alcapone napsal:
Ahoj
Určitě singrovka+vůz, u velkých to byla baika 4-4356, co to tahlo, netuším. Ale když tam dáš bobinu, tak nic neskazíš.
Ahoj Josko.
Díky za info, ještě by mne zajímalo, jestli někdo neví co tahávalo osobáky (v 88/89.) z Č. Třebové na Svitavy a až do Brna, kvůli změně napětí v síti. Konkrétně Os 4717 Č. Třebová - Brno. Že by 362, nebo 363? Nebo nějaký diesel.
Dan

Brejlovec, elektrifikace probíhala až s koridorem, tedy od roku 1999.

alcapone napsal:
Brejlovec, elektrifikace probíhala až s koridorem, tedy od roku 1999.
Tak to jsem trefil. Super, o tom, že trať byla elektrifikována až od 99., jsem vůbec nevěděl. Já z toho vypad po roce 87/88, nebyl na to vůbec čas a teď se znovu k železnici dostávám, takže mám velké mezery.;):eek:;)

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. V aktivitě pro BP jsem se pokusil vytvořit tuto situaci: Přijedu s nákladem od Břeclavi do Šakvic na 4. kolej a kvůli výluce 1.TK mezi Vranovicemi a Šakvicemi bych zde měl počkat, až od Vranovic přijede rychlík a osobák, a pak ještě pustit před sebe osobák na Brno. Trasu mi blokuje servis dřív, než si zaberu cestu, až do doby, kdy mám ze Šakvic odjet, a ten osobák na Brno mi stejně zůstane stát na odjezdovém na stůj. Neznáte prosím Vás nějaký fígl, kterým by se tohle dalo vyřešit? Díky moc.

Tomachek napsal:
a ten osobák na Brno mi stejně zůstane stát na odjezdovém na stůj.
Tady bude trochu problém že jde o více křižování. Zkus ve chvíli kdy projede poslední vlak proti tobě a ten osobák by si měl postavit cestu škubnout se svojí soupravou směrem dozadu až se v TM ( F4 ) otočí tvoje šipka na opačnou stranu.

Ten rychlík a osobák vjíždějí do odbočky a v Šakvicích již po první koleji,nebo se na první kolej řadí až na odjezdu ze Šakvic?

U kžížování více traffic je vždy problém. Já to v aktivitě historický rychlík řešil takto: Nevím už ve které to bylo stanici, ale dělal jsem výluku a já přijel k 1. nástupišti, pak stanicí projelo Pendolino do Olomouce takže z koleje na kterou jsem měl vjet (nespržvná TK na správné výluka) a ještě mne předejel rychlík od Olomouce. Dělal jsem to stylem pokus omyl a nakonec to klaplo tak, že jsem to Pendolíno dal před výchozím časem hráče (začátek aktivity) a podržel jej na vyčkávacím bodě. Aby nezabralo trasu mě (hráči, poněvač ze stanice i odjíždí) tak jsem dal servis na vjezdové zhl. mé trasy a protáhnul jej až za odj. náv. a tam jej podržel tak, aby zmiznul po té, co projede rychlík od Olomouce, který mne měl předjet po průjezdu Pendolina. Nějak tak to bylo, už si to přesně nevybavuji.
S pozdravem Dan.

Děkuju Vám za rady. Vypadá to, že jsem to překombinoval a že to budu muset udělat jinak, protože nic nezabírá. Ten osobák ne a ne odjet před vlakem hráče. Ještě zkusím vyhodit servis a cuknout dozadu.
To Poison: Protijedoucí vlaky vjíždějí na 1. kolej už před stanicí.

Zkusím udělat simulaci jen v té stanici a dám vědět.

EDIT
Tak jsem ze sebe dostal snad všechny možnosti a opravdu ten osobák neodjede.Ať postavím hráče na 4.kolej nebo na 2.kolej,se servisem v jízdě oběma směry,bez servisu,reverzní body,tak vždy má přednost hráč.:roll:

Traffic se mnohdy chovají nevyzpytatelně. Já u své nové aktivity, kdy ve finále vjíždím z Vršovic do tunelu na hlavák a potkávám Ex101 do Benešova. Vše by bylo vpořádku, ale on zastavoval u vjezdu na červenou, i když mu nic nezavazí v cestě. A já viděl problém, protože tudy mám pokračovat do ONJ. Zachoval jsem chladnou hlavu a pokračoval dál. asi při posunu na hlavním, kdy jsem několikrát měnil směr jízdy se něco změnilo a po najetí na soupravu se mi rozsvítilo 40 očekávejte 60, tedy kontrola, že Ex odjel. Aktivitu jsem dokončil do cíle. Jsem zvědav, jestli se ozvou testeři, zda aktivitu také dojeli.

Tomachek napsal:
Děkuju Vám za rady. Vypadá to, že jsem to překombinoval a že to budu muset udělat jinak, protože nic nezabírá. Ten osobák ne a ne odjet před vlakem hráče. Ještě zkusím vyhodit servis a cuknout dozadu.
To Poison: Protijedoucí vlaky vjíždějí na 1. kolej už před stanicí.
Pokud chceš použít metodu cuknutí dozadu tak nevyhazuj servis

poison napsal:
Tak jsem ze sebe dostal snad všechny možnosti a opravdu ten osobák neodjede.Ať postavím hráče na 4.kolej nebo na 2.kolej,se servisem v jízdě oběma směry,bez servisu,reverzní body,tak vždy má přednost hráč.:roll:
Přesně to jsem také zkoušel a dopadl jsem stejně. Ale díky moc za ochotu.
Tommy, cuknutí se servisem mi také nepomohlo, to jsem zkoušel jako první - koneckonců i na Tvých manipulačních aktivitách jsem se učil, možná je to binem 1.8.0521. Ono totiž (myslím, že nově) i po změně směru v TM zůstává návěstidlo před hráčem nezměněné. Možná to ještě zkusím pod starším binem.
Díky všem za námahu.
Mám to!!!
V další stanici (Vranovicích) musí být osobák a vlak hráče směřovány každý na jinou kolej a kolej hráče musí být blokována servisem. Napadlo mě to úplnou náhodou, ale mám z toho
Tak příště už budeme vědět. Děkuji Vám za spolupráci.

Tomachek napsal:
Mám to!!!
V další stanici (Vranovicích) musí být osobák a vlak hráče směřovány každý na jinou kolej a kolej hráče musí být blokována servisem. Napadlo mě to úplnou náhodou, ale mám z toho
Tak příště už budeme vědět. Děkuji Vám za spolupráci.
Zdravím. Že to potěší.:D:D:D:D Já když se tak někdy drbu s křižováním v aktivitě a ono to zaboha nejde a pak se zadaří....:D:D:D
Tak ať se podaří i vdalších situacích.
Dan:cool:

Tomachek napsal:
Mám to!!!
V další stanici (Vranovicích) musí být osobák a vlak hráče směřovány každý na jinou kolej
Waooóó
Co dodat nevěřil jsem tomu a tak jsem svou testovací aktivitu upravil,aby ve Vranovicích hráč jel po 2.koleji a Os do odbočky.
Neuvěřitelné,ale fakt to klaplo.Nevěříte? VĚŘTE
To se tak někdy povede vyřešit problém.;)

Back
Nahoře