Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Tvorba aktivity - problém

Tomachek napsal:
V další stanici (Vranovicích) musí být osobák a vlak hráče směřovány každý na jinou kolej a kolej hráče musí být blokována servisem. Napadlo mě to úplnou náhodou, ale mám z toho
Tak to je teda věc která by mně nenapadla ani náhodou.
Myslím že jsi výborným nápadem přispěl každému z nás. Díky. Holt u MSTS se člověk stále učí.

Naposled editoval moderátor:

Tak já taky přispěji perličkou.:D:D V chystané aktivitě R 1125 Gerlach mám první část takřka hotovou a když mám pracovní trasu udělanou z Pardubic do Zábřehi n/M., tak mi v Č. Třebové vjede poštovní vlak do stanice od svitav k 1. nást. v pohodě. Když včak pracovní traso zkrátím z Č. Třebové do Zábřehu, tak mi zůstane viset na vjn. a prostě nevjede a to má výchozí čas o několik hodim dříve než já. Tj. aktivita normálně začíná v Praze Vršovicích v depu v 11:50 a traffic pžed Č. Třebovou v 11:45. 1. pracovní zkrácení trasy (hráč) vč 13:35 Pardubice a V ČT vlak vjede. 2. zkrácení 14:29 začaátek v ČT a traffic zůstane viset, což nechápu, ale je to jedno. Když je aktivita v celku PHA - Olomouc, tak normálně vjede.:D:D:D

Hezký den a šťastná Nový rok 2009 a všem modelářům/skinařům, aktivitářům a stavařům tratě, vlastně všem fandům tohoto simulátoru, mnoho úspěchů v tom následujícím roce a pevné nervy nejen s MSTS. :D
Dan.

Dane, tak to je vidět, že se někdy provoz v MSTS postaví navzdory vší logice. Pokud jde o to mé (rovněž značně nelogické) řešení, tak jen doufám, že bude mít obecnou platnost a nebude to jen nějaká šakvická specialitka. :D
Také já přeji (nejen) všem příznivcům MSTS a železnice hodně štěstí do nového roku.

Tak jsem tu zas.:D:D:D Já už asi fakt nevidím, čumím doma do jř.88/89 a nějako to nemohu najít.:( Neví někdo co je to za trať Zábřeh na Moravě - Postřelmov. (dál to v TBP nevede:D )
Předem díky Dan.
Ps: dnes budu ještě chvilku tvořit a pak se pudu zbořit. :twisted: :D :twisted: :D

Ahoj, mám takovejto problém, pro editaci JŘ.
1) Poklepu 2x do sloupečku příjezdy a vyskočí mi okno kde zedituji čas odjezdu
2) provedu to samé, akorát edituji čas příjezdu
ale:
3) udělám znovu to samé, ale už měním pouze čas příjezdu, nikoliv čas odjezdu.
4)pokud chci zeditovat jakokoliv jinou staici, tak už edituji vždy jen přijezdy, odjezdy nikoliv.
Věděl by někdo, tak bych mohl vyřešit svůj problém?

Edie: Pokud napíšeš čas pozdější, než je momentální čas odjezdu, tak se zedituje odjezd ;-)
Jinak můžeš časy editovat přímo v souboru .act, a to v jakémkoliv textovém editoru (notepad, PsPad...)
Kód:
Player_Traffic_Definition ( 28680                      // začátek aktivity v sekundách od půlnoci (zde 7:58:00) => 7*3600+58*60+0=28680

// 1. zastávka
ArrivalTime ( 28860 )         // příjezd, v sekundách od půlnoci H*3600 + M*60 + S => 8:01 => 8*3600+1*60+0 = 28860
DepartTime ( 28920 )        // odjezd, to samé (8:02)
SkipCount ( 0 )
DistanceDownPath ( 536.084 )
PlatformStartID ( 33401 )

// atd....

radekedar: A co když potřebuju čas menší, než je zrovna aktuální čas odjezdu? AE mi nepochoúpitelně natáhnul čas o 30 minut než je reálný JŘ. O této možnosti jsem nevěděl. Díky. Akorát zas ta matika :-D.

Pajavlaky: Díky za radu, zkouším to, jenže se to nějak nechce spustit. Budu se muset ponořit do tajů angličtny.

------------------------------------------------------------
Tak po 1. čísle jsem si řekl, že to počítat tedy opravdu nebudu a že si na to napíšu program. Pracuje spolehlivě a rychle. Kdyby měl někdo zájem rád zašlu.

Edie: Já na to mám následující jednoduchou metodu. Když potřebuju změnit čas odjezdu na dřívější, tak v trase hráče nejdřív odznačím příslušnou zastávku (jako by v ní nezastavoval), dám OK, pak ji znovu označím, tím se časy pro tuto zastávku vynulují a mohu zadat čas odjezdu, jaký chci. Výhodou je, že nemusím opouštět AE.

Ahoj.
Prosím o radu ,kde můžu změnit rychlost traffic vlaku při rozjezdu.

(Konkrétně mi jde mi o loko130+20xEAS-u s uhlím. Souprava mi po postavení vlakové cesty z nádraží odjede tak rychle ,že to vypadá jako kdyby jela s papírovími vozy)

Za odp.děkuji

Ve vlastnostech trafiku nastavuješ, tažnou sílu u srv 2 dáváš přeci def. 1 a ty další hodnoty taky lze libovolně měnit.

Zdravím. Mám problém pri tvorení aktivity:
Mám dva rušne, ale keď idem obiehať súpravu, tak zadný rušeň mi zostane stále zabrzdený, aj ked ho odbrzdím.
Zastavím, zabrzdím vlakovou brzdou, potom rušeň odbrzdím tlačítkom (pomlčka-vedľa pravého shiftu), ale potom prejdem do druhej loko, pohnem sa a tá zadná loko mi stále brzdí. Neviete niekto čo s tým??? Ďakujem za pomoc.

Hezký den.
Chlapi, nevíte jestli jezdila osobní doprava mezi st. Žilina a Zwarduň v letech 1988/89:?: Nějako to nemohu v JŘ z té doby najít a popřípadě co tam jezdívalo na osobácích a loko nákladních vlaků.
Předem díky za každou informaci. S pozdravem Dan.:cool:

Zdravím pánové,
chystám aktivitu pro trať 240 a jde o to že:
V Brně na hlavním naposunuju s Brejlovcem na soupravu a při spojení mi má vyskočit hláška (budeme jí říkat "hláška1"). V Okříškách se však musím odpřáhnout a jet na trať pro chcíplej Os, který dotlačím do Bransouz.
Po té se vracím strojně do Okříšek, kde mi má při spojení vyskočit "hláška2".
Ale:
V Brně vyskočí "hláška2" a při spojení v Okříškách (čili při druhém spojení s danou soupravou) se se soupravou teleportuji ze stanice někam na trať buď k Bransouzím či ke Krahulovu.
V soupravě jsem měl vozidla mimo TBP, které jsem následně vyměnil za ty, co v TBP jsou, avšak nepomohlo. Bin mám 1.7.00819.
Děkuji za rady.

350.009 napsal:
Zdravím pánové,
chystám aktivitu pro trať 240 a jde o to že:
V Brně na hlavním naposunuju s Brejlovcem na soupravu a při spojení mi má vyskočit hláška (budeme jí říkat "hláška1"). V Okříškách se však musím odpřáhnout a jet na trať pro chcíplej Os, který dotlačím do Bransouz.
Po té se vracím strojně do Okříšek, kde mi má při spojení vyskočit "hláška2".
Ale:
V Brně vyskočí "hláška2" a při spojení v Okříškách (čili při druhém spojení s danou soupravou) se se soupravou teleportuji ze stanice někam na trať buď k Bransouzím či ke Krahulovu.
V soupravě jsem měl vozidla mimo TBP, které jsem následně vyměnil za ty, co v TBP jsou, avšak nepomohlo. Bin mám 1.7.00819.
Děkuji za rady.
Když v hlášce 2 snížíš aktivační úroveň na 0 a pak ji nějakou událostí necháš zvýšit na 1, např. během jízdy se chcíplým osobákem (nesmíš být připojen k vozům, kterých se hláška týká), tak by se Ti v Brně měla zobrazit hláška 1 a v Okříškách hláška 2.
Pokud jde o ten nenadálý raketový rozjezd, tak nevím, zda s tím souvisí, ale někdy pomáhá, když na soupravu nenajedeš výběhem.

Hezký den.
Tak už jsem s aktivitou R1125 dorazil do Košic. Tím bych chtěl poprosit o rady a pomoc při dokončování aktivity. Vůbec nemám zdání co kde jezdívalo, v Košicích jsem byl jen jednou. Tedy takto.
1. Ke kterému nástupišti přijížděly rychlíky od Prahy 1988/89
Nevím, kterým směrem nechat odjíždět vlaky:
1. Kterým směrem vyůsťuje (odjíždí vlak ze zhlaví) trať 410 Košice - Lenartovce - Zvolen.
2. Kterým směrem vyůsťuje (odjíždí vlak ze zhlaví) trať 419 Košice - Kechnec - Hidasnémeti
Jde o to, že v editoru končí koleje v prostoru do ztracena, ale nevím co je kterým směrem.

Trať 440 je jasná, ta pokračuje na Čop a je součástí tratě 321 pro MSTS, pionýrskou železnici trať 405 hold ani nehledám.:D Indiáni vytrhalo koleje.:D

Předem díky, bez této pomoci určitě vyrobím nejakou blbost, nechci nechat odjíždět spoj např. na Lenartovce a hráč jej uvidí odjíždět na Kechnec.;)

S pozdravem Dan.

Přeji krásný večer, teď jsem v jiném vláknu náhodou narazil na tuto informaci:
"servis1 je náhrada lokomotivy,která se používá např.pro tažení souprav ve stanicích,kde je tato souprava vizuelně odstavená bez loko(jen proto,že před binem loose consisty ubíraly mnoho paměti)" (Poison)
Znamená to, že v současné době není z hlediska paměti žádný rozdíl mezi odstavenými soupravami tvořenými loose consisty a těmi tvořenými pohyblivým vlakem se servisem1? Jestli ano, tak jsem nad AE strávil řadu hodin zbytečně

Tomachek napsal:
Přeji krásný večer, teď jsem v jiném vláknu náhodou narazil na tuto informaci:
"servis1 je náhrada lokomotivy,která se používá např.pro tažení souprav ve stanicích,kde je tato souprava vizuelně odstavená bez loko(jen proto,že před binem loose consisty ubíraly mnoho paměti)" (Poison)
Znamená to, že v současné době není z hlediska paměti žádný rozdíl mezi odstavenými soupravami tvořenými loose consisty a těmi tvořenými pohyblivým vlakem se servisem1? Jestli ano, tak jsem nad AE strávil řadu hodin zbytečně
Ahoj, to si piš, že je v tom rozdíl. Nasáčkuj v editoru na 3 koleje ve stanici loose cony souprav vozů např. nákledních a spusť si aktivitu. Pak udělej to samé s vozy taženými servisem a uvidíš ten rozdíl. Já osobně loose cony používám:
a) pokud se mají připojovat
b) pokud je moc krátká kolej (povětšinou na tratích DVK, kde není takový záběr na MSTS)
c) pokud má k vozům přijet lokomotiva (traffic PC)
S pozdravem Dan.

Back
Nahoře