Pomůcky GVD

Ty balíčky, co byly na uložto každý rok nové, byly super, tam bylo vše. Ale teď si myslím, že by ani uložto nepomohlo, protože už to není veřejně k dispozici, resp. nevím jak to tam je doslova, ale "blbě se to fasuje".
Také se chci na svých kanálech ještě poptat, ale myslím, že nepochodím ani tam.

Hoši, stejně chybí modely pro poslední GVD. Jestli teda nebudete jezdit jen IC, sami na širé trati. Třeba patra s řídícím vozem a spousta jiných.

Ty balíčky, co byly na uložto každý rok nové, byly super, tam bylo vše. Ale teď si myslím, že by ani uložto nepomohlo, protože už to není veřejně k dispozici, resp. nevím jak to tam je doslova, ale "blbě se to fasuje".
Také se chci na svých kanálech ještě poptat, ale myslím, že nepochodím ani tam.
Ono to "veřejně" k dispozici nebylo nikdy, ale vždy se našel někdo, kdo to nějak "propašoval" ven.
Jenže doba se změnila a smiřme se s tím že je konec. Začalo to tím, že přestaly být k dispozici jako balíček (ať už jako CD nebo ke stažení v *.iso) a postupně začal být rozsah těchto pomůcek ořezáván, a defacto se z nich už toho stejně moc člověk nedozví. Sice se na interních stánkách ještě dají jednotlivě stáhnout plachty grafikonu, jenže ani ty už nejsou dle D1 pomůckou jízdního řádu, takže je otázkou času kdy skončí i ty. Sešiťáky neexistují, pouze tabeláry, a i na ty se musí musí pro jednotlivé konkrétní vlaky člověk proklikat v provozních aplikacích. Stejnou otázkou je, jak dlouho bude k dispozici řazení vlaků osobní přepravy, o vlacích nákladních není třeba ani diskutovat.
Čím dál častěji vzpomínám na slova legendárního Ing. Měchury, který nám na průmce před čtyřiceti lety vtloukal do hlavy, že jízdní řád je bible každého nádražáka. Ten by se divil!
Takže dát někam něco pokoutně ke stažení dnes může pouze člověk, který má přístup k těmto "pomůckám" jako celku (v případě TJŘ nemožné) a bude riskovat, neboť to vypadá, že zveřejnění těchto materiálů je nadřazeno vyzrazení státního tajemství. ;)

To mi pripomína ako som zháňal sklonové a traťové údaje k úseku Devínska Nová Ves - Marchegg. Hoci som zapojil rôzne konexie na rôznych úrovniach, tak som sa nakoniec dozvedel že za socializmu to bola utajovaná skutočnosť a traťovka ani po 20 rokoch od revolúcie ich stále nemala k dispozícii. Vtipné bolo, že sme išli k výpravcovi v Marcheggu a ten nám ochotne na kopírke prefotil situačný plán stanice. Dnes už ani to nie je pravda, celá stanica tam prešla úplnou prestavbou a elektrifikáciou, takže vozidlový park na fotke je minulosťou.
march.jpg

Tak už to holt bude státní tajemství všechno. Je to divná doba, dříve si každý stěžoval, že se nic nesmělo, všechno bylo státní tajemství, ale vždycky se lidi domluvili a stát nepadl. Dneska je "volná doba", ale mně přijde, že je to čím dál horší a čím dál více "soudruhů" zakazovatelů. Je to škoda, také jsem se zájmem sledoval, jak co a s čím jezdí. Ostatně, i na Želpage už mají seznamy řazení svá nejlepší léta za sebou. :-/ Čím dál víc dozráváme do románu 1984 od neskutečného, až děsivě pravdivého vizionáře Orwella.

Však když jsem vydal první verze své trati, tak jsem byl stále pranýřován, že vyzrazuji státní tajemství. Však kdyby se změnil režim zpět, tak mne rovnou zavřou. Za Bolševika by tohle bylo něco neslýchaného. :) Naštěstí se už vše stačilo v reálu zmodernizovat tak mé koleje jsou už mnohde jen klamání nepřítele.

Fajn. Jak to tady tak čtu, tak celý balík njr asi nevyjde, proto bych se spokojil s plachtama L-305, 308, 309, 316, 501 a 525. A ten plán řadění nákladních vlaků může být přinejhorším i pro minulý GVD.

Tak už to holt bude státní tajemství všechno. Je to divná doba, dříve si každý stěžoval, že se nic nesmělo, všechno bylo státní tajemství, ale vždycky se lidi domluvili a stát nepadl. Dneska je "volná doba", ale mně přijde, že je to čím dál horší a čím dál více "soudruhů" zakazovatelů. Je to škoda, také jsem se zájmem sledoval, jak co a s čím jezdí. Ostatně, i na Želpage už mají seznamy řazení svá nejlepší léta za sebou. :-/ Čím dál víc dozráváme do románu 1984 od neskutečného, až děsivě pravdivého vizionáře Orwella.
Můžete si za to sami. Šotouši měli přistup do portálu SŽ, rovněž se vklidu dostali i do provozních aplikací jako je grapp. Takže se to vše zaheslovalo/zrušilo. Blbý je, že díky vesměs kinder dementům přišli o plný přístuo do grappu i strojvedoucí.

Však když jsem vydal první verze své trati, tak jsem byl stále pranýřován, že vyzrazuji státní tajemství. Však kdyby se změnil režim zpět, tak mne rovnou zavřou. Za Bolševika by tohle bylo něco neslýchaného. :) Naštěstí se už vše stačilo v reálu zmodernizovat tak mé koleje jsou už mnohde jen klamání nepřítele.
Teď bys měl navíc na krku i Stasi! :D

... Šotouši měli přistup do portálu SŽ, rovněž se vklidu dostali i do provozních aplikací jako je grapp. Takže se to vše zaheslovalo/zrušilo. ...
Neměli. Všechno bylo vždy pod heslem. A s rušením provozních aplikací nemají šotouši nic společného. Díky nim byl pouze znemožněn přístup z internetu do ISOŘ, protože se kšeftovalo s hesly.

Mám celý balík. Napsal bych ti, že ti ho pošlu, když si mi seženeš ty plachty, které jsem 4 příspěvky nad tebou chtěl. Ale vzhledem k tomu, že odkaz (dokud fungoval), ze kterého jsem ten balík stáhnul byl tady fóru, tak se určitě najde někdo jiný.

Back
Nahoře