Létající objekty pro stavitele tratí

Adnedz

Cestující
Tak hlásím a zároveň nabízím první výsledky. Animaci letu jsem vyřešil podobně jako tomu je u Airbusu v Martinově trati - odspodu neviditelným dva kilometry dlouhým pruhem, nad nímž se model pohybuje, rychlostí přiměřenou předloze. Noční textura je celkově neviditelná, kluzáky jsou neviditelné i v zimě. Zatím mám problém s animací kluzáku točícího termiku - řešil jsem to tak, že jsem vytvořil čtverec o hraně jednoho metru, na který jsem nalinkoval model v náklonu, vzdálený tak, aby opisoval kružnici. Uprostřed čtverce je osa, okolo které se celek otáčí. V MAXu mi všechno funguje v pořádku, ale v engine MSTS se otáčení "zasekává", zpomaluje skoro do zastavení a pak se zase rozjíždí. V SW dokonce opíše jen asi čtvrtinu kruhu a animuje se znovu, zasekává se taky. Nemá někdo nějaký tip? - Btw, ještě mě napadlo že animace kluzáku v termice by vyžadovala i model mraku, pod kterým by kluzák kroužil - a asi by s ním byl problém, jak z hlediska viditelnosti, tak i z hlediska toho... jak by to vlastně vypadalo. Eeh... nějaký tip? :o) Byl by o to vůbec zájem?

Tak tady ta hotová práce. Mám rozděláno více modelů, ale nebudu prozrazovat.

L-13 Blaník
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img40.imageshack.us/img40/8702/17534400.th.jpg[/url]

VSO-10 Gradient, řečená Vosa
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img36.imageshack.us/img36/3752/77917383.th.jpg[/url]

Neúnavný dříč aeroklubů Zlín Z-226 Trenér
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img36.imageshack.us/img36/9632/18950041.th.jpg[/url]

S texturami jsem se moc "nepáral", nejsou dělány na bližší okukování a to taky není účelem modelů. Tvar je podle výkresů předloh, s důrazem na šetření polys. Otexturováno z vygůglených fotografií, na každý model mi stačila jedna :oD Takže ani nevím, kterým aeroklubům daná kamufláž patří.

Hodila by se nějaká kritika. Nemám k dispozici prostor kam bych to uploadnul, takže ochotným zašlu na mejl. Zájemcům-traťstavitelům velice rád.

Zdeněk

RE: Objekty pro stavitele tratí

Adnedz napsal:
... Tak tady ta hotová práce. Mám rozděláno více modelů, ale nebudu prozrazovat. ...
Zdeněk

Moc pěkné ! Tohle se mi líbilo na Protrainech, poletující horkovzdušný balon nebo letadla Interflugu startující z letiště Berlin Schönefeld ... Díky Zdendo za další objekty do našich tratí.

Pikku napsal:
Moc pěkné ! Tohle se mi líbilo na Protrainech, poletující horkovzdušný balon nebo letadla Interflugu startující z letiště Berlin Schönefeld ... Díky Zdendo za další objekty do našich tratí.

Vida, horkovzdušný balón! Nějaké další návrhy? Sem s nimi :o)

Adnedz napsal:
Nějaké další návrhy? Sem s nimi :o)

Ešte by sa možno dal uplatniť Z 37 Čmelák, lietajú relatívne nízko, takže by ho aj mohlo byť reálne vidno.
Ináč lietadielka si vymodeloval pekné;-).

nebulus napsal:
Ešte by sa možno dal uplatniť Z 37 Čmelák, lietajú relatívne nízko, takže by ho aj mohlo byť reálne vidno.
Ináč lietadielka si vymodeloval pekné;-).

To je dobrý nápad. Výkres vygooglen, zařazuji do fronty :o)

Z trochu jiného soudku:

L159 Alca
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img13.imageshack.us/img13/9150/11441186.th.jpg[/url]

Alca mě bavila, tak jsem si ji vystřihl ve dvou provedeních :o)
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img13.imageshack.us/img13/2574/14664215.jpg[/url]

Momentálně texturuju Mig-21 a Zlín Z-142, ale zdá se mi, že použitelné fotky se googlí čím dál hůř. Trubkovitého Miga jsem si vymodeloval jako odreagování po komplikovanějším tvaru Alcy. Třeba se bude hodit nějakému tvůrci ČSD tratí, do současných asi moc nepásne. Tak, a po třech dnech u MAXu jedu na výlet, venku je hrozně krásně.

RE: Létající objekty pro stavitelé tratí

Další typický český nezmar - Zlín Z142

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img34.imageshack.us/img34/7761/15945250.jpg[/url]

Snažím se zachovávat typické tvary za použití co nejmenšího počtu polygonů a textury používám 256x256. Pro model proletující relativně daleko od pozice hráče je to myslím dostatečné...

Až toho bude hotovo víc, tak z toho udělám balíček a dám někam ke stažení. Kdyby ale měl někdo zájem (nebo i připomínky) o už ukazáné modely, ať se klidně ozve třeba přes SZ. Zatím jsou vpodstatě dělány pro trať 321.

L 159 na trať 180 ve skutečnosti je opravdu k vidění.Z letiště Líně pro komerční účely létá Albatros celý v černém.

Jj. Czech Jet team pravidelně "větrá" tohoto černého krasavce prakticky každý měsíc někdy i častěji. Nicméně jde o L39C. Protože mám línské letiště tařka za zadkem mohu potvrdit, že z trati mezi Valchou až po Chlumčany bývá tento stroj k vidění v akrobatických figurách.

Šnek napsal:
L 159 na trať 180 ve skutečnosti je opravdu k vidění.Z letiště Líně pro komerční účely létá Albatros celý v černém.

Josef Vogeltanz napsal:
Jj. Czech Jet team pravidelně "větrá" tohoto černého krasavce prakticky každý měsíc někdy i častěji. Nicméně jde o L39C. Protože mám línské letiště tařka za zadkem mohu potvrdit, že z trati mezi Valchou až po Chlumčany bývá tento stroj k vidění v akrobatických figurách.

Šnek napsal:

Tak jestli se ho někomu podaří rozumně ulovit, není problém ho udělat i v černém :o)

Za toho Z37 "ČMELÁK" sa prihováram aj ja, využije sa to bohate v okolí polí, ale nezabudni na textúru /iba v lete/, ináč chválim Tvoju snahu a tvorbu, konečne niekto kto len nekecá ale niečo aj spraví.

Naposled editoval moderátor:

Adnedz napsal:
Takhle by mohl vypdat Mig-21 nad Jiříkovou DVK :o) ...

Pekné ... ovšem možno bolo by dobré, ak by existovala aj verzia s dvojčlennou letkou - migy som vždy vidiel lietať vo dvojici. Pri vzlete aj pri pristávaní bývali takmer bok po boku, jeden s malým predstihom pred druhým :idea:

Adnedz napsal:
Takhle by mohl vypdat Mig-21 nad Jiříkovou DVK :o) ...
No, chtěl bych Tě požádat, zda bys jej neposlal Tomovi Kaňkovi, pokud vím, tak ve Dvoukolejce_old je letiště.

Tax napsal:
...verzia s dvojčlennou letkou...

Něco takového jsem chtěl udělat, mám takhle udělané i Alcy v šedé kamufláži. Právě tvaruju toho Čmeláka, až ho dokončím nebo mě přestane bavit, tak naklonuju Migu wingmana.

JiříkTK napsal:
...zda bys jej neposlal Tomovi Kaňkovi...

Pošli mi v SZ adresu.

Paráda. A prosím, prosím, aby textury obsahovaly alfakanál, abychom mohli model nechat v některých ročních období "zmizet". Například v zimě.

Chválim, chválim, chválim-len tak ďalej, ten čmeliak je perfektný, už aby to bolo k stiahnutiu, hneď začnem s postrekmi v Podunajskej nížine.Mimochodom je ozaj chvályhodné, že sa nám formuje ďalší človek, ktorý nekecá a robí.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře