Vozen CD DDm

matostav napsal:
Zdravim vsetkych priaznivcov MSTS. Mam taku prosbu. Neviete ci je niekde k stiahnutiu Vozen DDm, ktory je radeny napriklad v EC Kosican?
Tu uvadzam link na nejake fotky http://www.parostroj.net/katalog/nv/clanky/Vozy_DDm/vozy_DDm.php3
Hladal som tu na fore nejake temy o tomto vozni ale nenasiel som.
A to som sa snazil aj cez 2 hodiny :)
Dakujem za opovede a prajem prijemne leto

Tuším, že byl na www.zsoltee75.extra.hu , ale asi ho smazali, už ho tam nevidím :(

Ano, u zsolteeho býval, ale rakouský. Bohužel ho zřejmě stáhl :( hodil by se třeba do Metropola...:)

Zsoltee práve dokončil nový web a postupne tam pridáva staré addony, takže strpenie, určite to tam časom vyloží.Zatiaľ by mohli nejakí adepti tie vozne nafotiť a nachystať si textúry.:cool:

Vdaka tak to si pockam. Nemam skusenosti ani s modelovanim voznov (teda okrem CAD programov :) ) a ani s fotenim voznov na textury. Keby som vedel ako ich treba pofotit. Je mi jasne ze nie na slnku ani v tme a skor z profilu ako z uhla. Ale ci musi byt vozen foteny napriklad z boku po castiach a potom z toho spravit nieco ako panoramaticku foto? Byvam totiz v KE a ten vozen tu samozrejme je :)

Zdar, ak ten voz môžeš nafotiť tak Ti píšem zopár rád:
Foť stále kolmo a pokiaľ možno v rovine, keď je pod mrakom, bez slnka a tieňov.Postav sa radšej ďalej a použi zoom, vozeň /bočnicu/ môžeš nafotiť buď na viac kusov alebo na dva-tri zábery, všetko závisí od toho ako ďaleko sa vieš postaviť a zazoomovať.No a samozrejme čelo, podvozky, detaily, obe bočnice /pokiaľ to ide/ všetko hlavne kolmo, ináč je to nepoužiteľné.Rozlíšenie od 1024 hore.Keď nafotíš daj vedieť.

Vdaka za typy. Pokusim sa nieco spachat. Este ma napadla jedna vec. A to ohladne rozlysenia fotiek. Ci postacuje 8 Mpx alebo nie. Moj fotak toho viac totiz nevymackne :)

A este na ktore detaily sa mam sustredit? Casti podvozku, napisy a pod?

matostav napsal:
...Ci postacuje 8 Mpx alebo nie. Moj fotak toho viac totiz nevymackne :)
...
V pohode stačí, ja fotím na 7 mpix a stačí, ale blesku sa ani nedotkni. Detaily ?
Tabuľky s popiskami, podvozky, vzduchové valce, boky a taniere nárazníkov, čelník nar. ústrojenstva.

duuso napsal:
V pohode stačí, ja fotím na 7 mpix a stačí, ale blesku sa ani nedotkni. Detaily ?
Tabuľky s popiskami, podvozky, vzduchové valce, boky a taniere nárazníkov, čelník nar. ústrojenstva.

Přesně tak, 7MPix je paráda. Já mám tuším 8.2. Ale nejde o počet megapixelů, ale hlavně o správné nastavení fotoaparátu. Nastavit clonu, závěrku atd.

Asi víš jak moc barevné fotky ti z foťáku lezou - takže podle toho si ve foťáku nastavíš saturaci, kontrast, případně odstín. Tato nastavení lze doladit i v editoru. Určitě bych ale při focení věnoval pozornost nastavení vyvážení bílé, ne vždy se dá spoléhat na režim Auto.

Back
Nahoře