Kde stáhnout model, skin... Hledám, hledáš, hledáme...

Ahoj,

kdysi jsem tady na foru viděl odkaz na tzv. pomůcky pro stavitele tratí. Tuším, že to bylo na stránkách někoho z místních (a pravděpodobně dnes již neaktivních) modelářů. Byla tam nějaká měřidla a další užitečné věcičky. Netušíte někdo, jestli se to dá ještě někde pořídit?

Zdravíčko.

Rád bych sa po měsíčním hledání optal, zda jsou vůbec k mání jako free či za peníz vozy pod hlavičkou RŽD a to WLABmz (Siemens Viaggio Classic),...
...dále pak od Maďarů H-START WLABmz 71-91.0 a H-START Bcmz 50-91 ?

Dík za odpověď.

Něco na tom je. I mě registrovanému to ukazuje chybu 404 - Stránka nenalezena.
Ono najít Bymee v celozelené na fotce je taky obtížné. Není divu, že k tomu žádný repaint nevznikl.

Ahoj.
Pánové historických vlaků, je někde ke stažení nějaká pěkná parní mašinka pro posun do cukrovaru na trati Zlatohorka? Nejlíp nějaká fakt stařičká malinká pára z dob Rakouskouherska.

No ono v tý době se malý posun prováděl spíše vrátkem nebo koňma, parní mašinka byla dost drahá.
Ale cukrovar v Dolanech je na tom finančně dobře, má i svou výtopnu. Navíc areál je to zozsáhlý a tak měšťané (akciunáři) nechali v Německu kolem roku 1920 pořídit tuto nádheru. Nikdo ještě netušil, že přijde krach na burze v USA.

Dane, Zlatohorka je I. republika. A dokumentu o trati (byť je fiktivní) se mluví, že cukrovar má ve vlastnictví lokomotivu řady 422.0:

cukrovar2.jpg

Ale na posun i přetahy do předávací stanice Dolany by stačil např. parovůz M112.0:

cukrovar.jpg

Mám za to, že i leckterý vyřazený Hurvínek o desítky let později sloužil podobným způsobem. Vlečkových lokotraktorů bylů nedostatek.

Jasně, že jo. Já jen prostě mám tu německou jedničku, co posunuje v pivovaru rád. A ta v cukrovaru se mi taky moc líbí. Nemohl jsem zaředit celý trainset. Býček posunuje ráno v Dolanech, sestaví smíšený vlak a hurá do Bekova, tam předá Lp do pivovaru, ve Zlatých Horách rozšibuje vozy a přebere nákladní co tm jsou a hurá se smíšeným vlakem zpět. V Bekově mi jedniča z pivovaru přidá Lp a v Dolanech lehké šibování a konec v depu, ta něnka z cukrovaru posunuje nezávisle a hráč jen k vytaženým vozům přidá ty ze Zlatých Hor. Někdy během posunu to Dolanama profičí M290. Moje srdcovka. Tak a teď jsem prozradil v kostce 6 a půl hodinovou aktivitu. :-)

Prostě fantazii me meze nekladou. :-)

Rozumím. Kvůli tomu mě Robert Zeman naučil dávat do tratě nakládací/vykládací body a já se to učil právě na Zlatohorce. A právě proto je trainset Zlatohorky upraven pro dynamický náklad.

Tak tady jen malá ukázka zlomku práce v aktivite Osobáku 1938.
Na videu jde i slyšet, jak ORCZ (ale asi i OR) zdehonestují zvuky tratě, které pak někdy začnou připomínat spíš horor se zombie, ale tady na videu to ještě tak zřetelné není, ale zpomalený štěkot psa na konci vide ve Velkém Bekově je výstižný. :) Jinak trať jsem jel pod Global 310, ale i pod doporučeným "uňasem", je to skoro nastejno, ale snad se my milovnící historie dočkáme opravy... (více neřeknu, ani kdyby mne mučili :) )

Back
Nahoře