Kde stáhnout model, skin... Hledám, hledáš, hledáme...

A co si stáhnout celej balík ode mě, nebo si to prostě vyměnit za jinou mašinu. Bude hůř. Kebbarko, Somatko a další budou za chvilku také končit. Tedy opravdu nehodlám tady neustále číst, že někdo něco chce. Prostě web skončil, tedy model není a musí jej někdo udělat.

Neodpustím si rýpnutí: a fakt je to takhle správně? My, kteří se pohybujeme v komunitě dlouhodobě, máme v archivech ledacos. Ale co nováčci? Stáhnou si aktivitu a mají si vyrobit chybějící skin/model jen proto, že autor přestal být v komunitě aktivní? A to už nemluvím např. o výše zmiňované kabině pro 125.8 Máme model o mistra modeláře Pikka, u něj je odkaz na kabinu k Somatkovi na stránky, které také fungují, ale download na edisku je smazaný. A jak si má začátečník poradit, než se ptát a prosit o zaslání. Nebylo by lépe, kdyby autoři zajistili, když už nechtějí být aktivní, aby jejich díla, která jsou mají vazbu na aktivity, modely atd., byla dále dostupná. Např. Čouda to se svými skiny kdysi tak udělal. Moc se za tohle přimlouvám.

Zdravím, nevíte, zda existuje do MSTS vůz AB v najbrtu s šedou střechou? Strýček google našel pouze bílý pruh s modrou střechou, nebo klasický nátěr.

Ahoj, nebyl jsem tu delší dobu, co je ze stránkama od Kaberka? Používám z nich skoro vše.
Dan

Hľadám model vozeň AB ZSSK našiel som len ho na vlaky.net ale bez odkazu resp. možnosti stiahnutia

Tie AB-čka sú od Taxa na starý Janišov model.....Niekto tu ponúkal celí obsah webu Filipa Havla.....Tak medzi nimi by asi mali byť....Ale to už je dosť stará záležitosť.

Schodnejšia cesta je od Ondra Janiša stiahnuť novší model AB a spraviť si repaint.

Dan J.: No asi šlus. Skiny, které jsem vytvořil na jeho modely mám stále, nicméně já žádný vlastní web neprovozuji. A trainset mám všechen na 80cm. Jde o Gbgkks, Gbqs a řadu Falls(ů) a Zas. Nejsem jist, zda je to vše.

Dobrý den,
byl by snímeček toho Zase? Vzpomínám si, že Carlos měl taky mraky skinů, ale bohužel ven nikdy nešly.

Tak nějak:
Zas.jpg

Problém by se dal shrnout asi takto: Skinuji poměrně dlouho a zatím mě to stále ještě baví. Ze začátku jsem se pokoušel kontaktovat autory modelů a domlouvat zveřejňování některých skinů. Třeba právě s Kebarkem ta spolupráce fungovala skvěle. Jindy jsem se na "oblékání" modelů podílel přímo (Pikku), jindy zase dodával podklady (J.Skura). Jenže třeba zahraniční autoři nereagovali vůbec a skin třeba skončil v neveřejném trainsetu (jirik.tk). Nejčastější případ je ovšem skinování do vlastního trainsetu. Tady se nemusím nikomu zpovídat jak naložím s modelem, jeho chováním a skinem.
Chování je další kámen úrazu. Trainset mám celá léta nastaven s nárazníky na 80cm, řadu jízdních parametrů a značení souborů podle "svého". Řeklo by se "mimo hlavní proud".

První model je od Boba? Za ten ČD Zas opravdu smekám. Sám jsem se jej pokoušel naskinovat a dopadlo to katastrofálně. Mohl bych vidět mapování? Mám podklady pro podobně orezlý kotel z Báňského nádraží v Ostravě.

Mapování se nechá zjistit velice jednoduchým způsobem:
1. Udělej si zálohu původní textury
2. Přes jednotlivé části (díly) původní textury polož pravoúhlou mřížku (nejlépe každý směr jinou barvou). Tuto mřížku je dobré aplikovat jednotlivě po částech nebo volit vždy odlišnou dvojici barev aby bylo jasno kam co patří.
3. Takto upravenou texturu aplikuj na model.
No a na modelu se ti zobrazí textura s mřížkou a uvidíš jak se ona mřížka pokládá na model. A mapování je na světě. Jak prosté milý Watsone....

Díky za cennou radu. Já ale myslel konkrétně tento Zas. V určité části pláště kotle se textura zrcadlí. Neseděla mi právě rez na vrchní části kotle.

Ahoj, chci se pozeptat na vůz Bai 4-3392 s kamny, ten orezlý. Pikku stáhnul jsi vagón z webu, nebo byl někde jinde?
Dan

Back
Nahoře