Eng, wag - ladění vozidel všeobecně

Milan, to co píšeš, to je právě cesta do pekel a můžeš rovnou stahovat od Zbyňka jednotlivé aktualizace a celé balíky i kvůli absenci jediného skinu. Právě tomu chtěl Zdeněk I. a posléze i Pavlík zabránit - proto je potřeba trainset rozpitvat na menší balíčky dle řad, zvuky a kabiny v aktuálním stavu tak, abych nemusel sosat celý několikaset megový balík. Takto to měl i Karel a bylo to optimální.

Pavlíku, ještě zvaž udělat i seznam toho, co vše je v aktuálním trainsetu ( hlavně seznam wag a eng souborů) - na to by šel napsat i udělátor, který provede scan trainsetu TBP (bacha hlavně na to, abys tam neměl zavlečeno něco, co do TBP nepatří nebo už dávno není aktuální - třeba z duuso.demmsts.sk nebo jiných webů.

Na co ta duplicita. TBP treba dat hore len raz. A potom stacia aktualizacie. AKonahle chcete vyspekulovat nieco ine zbytocne komplikovane tak budu problemy. Madari maju toto riesene takto.

ACthu osobny: zakladna verzia 1.0 a potom uz len update na 1.1 1.2 atd......
ACthu nakladny: zakladna verzia 1.0 a potom uz len update na 1.1 1.2 atd......
Acthu elektriky: zakladna verzia 1.0 a potom uz len update na 1.1 1.2 atd......
Acthu diesle: zakladna verzia 1.0 a potom uz len update na 1.1 1.2 atd......

Naco upravovat este aj zakladnu verziu ked staci aktualizovat?

Druha moznost. Ziadne aktualizacie a stale aktualny TBP. Ale takysto vzdy ocislovat aby user vedel ci ma ten aktualny.
Podla mna vymyslat nove system na nieco co uz davno funguje je zbytocne....

dem napsal:
Na co ta duplicita. TBP treba dat hore len raz. A potom stacia aktualizacie. AKonahle chcete vyspekulovat nieco ine zbytocne komplikovane tak budu problemy. Madari maju toto riesene takto.

ACthu osobny: zakladna verzia 1.0 a potom uz len update na 1.1 1.2 atd......
ACthu nakladny: zakladna verzia 1.0 a potom uz len update na 1.1 1.2 atd......
Acthu elektriky: zakladna verzia 1.0 a potom uz len update na 1.1 1.2 atd......
Acthu diesle: zakladna verzia 1.0 a potom uz len update na 1.1 1.2 atd......

Naco upravovat este aj zakladnu verziu ked staci aktualizovat?

Druha moznost. Ziadne aktualizacie a stale aktualny TBP. Ale takysto vzdy ocislovat aby user vedel ci ma ten aktualny.
Podla mna vymyslat nove system na nieco co uz davno funguje je zbytocne....

Milan a jak budeš instalovat základní verzí s několika aktualizacema? Proč budeš stahovat základní verzi a pak updaty? To chceš instalovat stejně, jako bys měl trať a k ní 83 updates? No pozdrav hodiny....

Takže jednoznačně vždy aktuální stav bez aktualizací a ostatní viz předchozí....

Díky za připomínky. Měl by tam být vždy aktuální stav TBP + zvlášť aktualizace pro uživatele s TBP na DVD. Nebo chcete aktualizovat po souborech? Samozřejmostí je uvedení verze a datum update ke každé řadě.

Seznam toho, co je obsaženo v TBP je samozřejmostí. A co odkazy na další vozidla ke stažení, ke kterým nedostanu souhlas k umístění na web? Ale pak už není zaručena kompatibilita s TBP. Půjde jen o jakýsi katalog dalších vozidel.

dem napsal:
No hlavne nech to nezostane zase len pri slovach a sluboch.

Teď čekám, jak se k tomu vyjádří Zbyněk (jakožto zdržovatel TBP). Další otázka bude webový prostor a pak už tomu snad nic bránit nebude.

Ach pánové, obdivuji váš optimismus. Já se starám o miniaturní úzkorozchodný vozidlový park pro trať JZD. Má necelých 20 položek. A přesto se už našla slušná řada jedinců, kteří se v tom nevyznají. Takovým větám, jako "ke správné funkčnosti modelu je nutno mít stáhnuto ještě to a to", se diví a ptají se "a proóč to tak musí být", či dokonce "próóč je to tak složité" (!!)". Mnozí jedinci nebyli schopni podívat se ani na datum, kdy jsem který soubor na web nahrál. A pak se dívili, jak to že jim chybí to a to v aktivitě, když si před púl rokem všechno stáhnuli a nainstalovali. A o tom, že by si přečetli read_me ani nemluvím.
Takže predpovídám coby meteorolog: Zmizí část dotazů typu kde to sehnat, proč je to jen na DVD a podobně, a objeví se množství jiných typu já se v tom nevyznám či mně to (podle mých představ) nefunguje.

Když už, tak model zvlášť (nebo skupina modelů), to se nemění a je to největší velikost archivu. A chování zvlášť. To je záležitost jako kompletu pár mega. Aby někdo stahoval nějaký základní balík a pak vždy stovky mega update je hovadina. To pak můžete jako základ stále používat MSTS Sinus.
Správce bude mít za úkol udržovat vždy modely v aktuální podobě a bude doplňovat aktualizované chování, pro jednoduchost jako komplet. Práce je to velmi zodpovědná a pro člověka, který je v adresářích vozidel znalý a umí, než dá cokoli ke stažení, vše otestovat. Ale než cokoli začnete podnikat, je nutné si vyjednat svolení od všech autorů. Přece jen mnozí mají své stránky a mají zájem, aby se jejich modely stahovaly z domovských webů.
Tyto modely je pak nutné odlišit a nedávat do balíku, ale udělat odkaz.
Dem, napsal jsi, že jsi život nezasvětil MSTS, tak nemůžeš znát poměry na MSTS scéně. A jako že je neznáš. MSTS Sisnus stále funguje a kdokoli si může TBP stáhnout a pak po Tvém návrhu si vše aktualizovat. (sice některé odkazy už jsou zrušeny, něco tedy může být nekompletní, ale většina TBP se stáhnout dá. Takže opravdu pravdu nemáš. To už sem nepatří, ale mám pocit, že ze sebe děláš neomylného a vždy správně jednajícího člověka. To je možné jen v jiném životě. Tady jsme omylní všichni a tací co si to o sobě nemysleli, také na ně došlo a s o to větším pádem. Tak Tě jen chci kamarádsky upozornit.

Myslím si, že když to bude tak jednoduché, jak to bylo zde http://msts.sinus.cz/ , tak problémy nebudou. Stáhnu si vozidlo, u něj bude uvedeno, že pokud nemám, tak musím ještě stáhnout kabinu a zvuky a musí to jet.

TBP je dobře udržovaný, jen chybí na webu v aktuální podobě. Ze sinusu už je prakticky neaktualizovatelný.
Zbyněk Šemora napsal:
Když už, tak model zvlášť (nebo skupina modelů), to se nemění a je to největší velikost archivu. A chování zvlášť. To je záležitost jako kompletu pár mega. Aby někdo stahoval nějaký základní balík a pak vždy stovky mega update je hovadina. To pak můžete jako základ stále používat MSTS Sinus.

Viděl bych to spíše na každý model zvlášť, i když to bude pro mě víc práce.

Zbyněk Šemora napsal:
Správce bude mít za úkol udržovat vždy modely v aktuální podobě a bude doplňovat aktualizované chování, pro jednoduchost jako komplet. Práce je to velmi zodpovědná a pro člověka, který je v adresářích vozidel znalý a umí, než dá cokoli ke stažení, vše otestovat.
Přesně tak si to představuju.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale než cokoli začnete podnikat, je nutné si vyjednat svolení od všech autorů. Přece jen mnozí mají své stránky a mají zájem, aby se jejich modely stahovaly z domovských webů.
Tyto modely je pak nutné odlišit a nedávat do balíku, ale udělat odkaz.

Pokud bude u modelu readme tak není problém autora kontaktovat, což si také vezmu na starosti. Předpokládám, že souhlas, který má Zbyněk od autorů modelů k distribuci na DVD, neplatí pro distribuci TBP na internetu. Nebo se mýlím?

Naposled editoval moderátor:
Na msts.sinus to opravdu dost jednoduché je, ale několik let staré. Co však brání případnému zájemci převzít nad tím správu, stávající soubory aktualizovat, podoplňovat postupně další a pak to udržovat v aktuální formě.

A co se týče autorů modelů a skinů? Plně je chápu. Nedávno si jeden skinař povzdechl. když mi říkal, že pokud si dá skin ke mně na web, tak o něm coby aktivním tvůrci lidé vědí. Pokud dal skin do TBP, tak se ztratil v davu jiných modelů a skinů.

A toto mi i na msts.sinus chybí. Ano, mohu si tam stáhnout třeba poštovní vůz ČSD Fa. Ale vedle by mělo stát, autor modelu popřípadě i autor skinu. Ale ono to tam není ani v read_me !

Sinus měl ve správě Karel. Na koho se ale teď obrátit, pokud bych chtěl sinus aktualizovat?

U každého modelu by měl být odkaz na jeho zdroj (nejlépe www stránky autora, pokud má) s poznámkou, že model stažený u autora nemusí být kompatibilní s TBP.

Pavlík napsal:
U každého modelu by měl být odkaz na jeho zdroj (nejlépe www stránky autora, pokud má) s poznámkou, že model stažený u autora nemusí být kompatibilní s TBP.
Pavlíku nezlob se, ale já být autor, kterého se to týká, vezmu na Tebe TBP je určitá forma služby uživatelům. To je jako kdyby obchodníci přejmenovávali výrobcům výrobky a něco na nich měnili. Nehledě k tomu, že tímto založíš další duplicity.

Jiříku, to je vlastně pravda, tož beru zpět . Readme bude stačit. Pravda, na sinusu ještě není, ale v současném TBP už ano, podle možností.

Jak jsem již řekl, připomínky budou vítány.

Zbyněk Šemora napsal:
Takže opravdu pravdu nemáš. To už sem nepatří, ale mám pocit, že ze sebe děláš neomylného a vždy správně jednajícího člověka. To je možné jen v jiném životě. Tady jsme omylní všichni a tací co si to o sobě nemysleli, také na ně došlo a s o to větším pádem. Tak Tě jen chci kamarádsky upozornit.

A ja ti len chcem kamaradsky povedat, ze si to kamaradsky prestrelil. Kedze nie je komlet tak je to k nicomu. A naposledy ti kamardsky hovorim, ze mne je to jedno ci to budete mat vyriesene ci nie. Ci si niekto stiahne moje modely a ci nie. Ja tvorim pre seba. A zo sebou som spokojny. Ozval som sa len preto, lebo mi uz bolo luto, ze ste dlhodobo v stave absolutneho patu. Nedokazete to riesit. TO je vsetko.
A este raz naposledy aj ja cisto kamardsky.
Tvoj TBP ak bude nie len jedna cast, ale celi volne k downloadu a bude trebars rozdeleny modely zvlast a ladenia zvlast tak to bude jedine a dobre riesenie tohto problemu. Lenze o tomto tu uz rozpravate tak dlho, ze aj teraz som radsej skeptik ako optimista.

p.s:Nie je dovod aby na mna doslo, pretoze ziadne ambicie na MSTS scene nemam. To fyzicky znamena, ze ked dnes prestanem tvorit a uplne sa venovat MSTS, nebude ma to vobec mrziet :)

Petr Novák napsal:
...Jen si vezměte,kolik variant zvuků existuje a kolik autorů zvuky nějak upravovalo.A co bylo kvůli tomu za spory.
Asi takhle, zvuky na stránkách mám vždy aktuální. To množství variant vzniklo právě kvůli novému ladění. Jde o to to jen použít, nedělat v tom žádné úpravy a nemíchat se zvuky jiných autorů. Pak by ty spory nebyly.
Tady bych právě neviděl vůbec žádný problém.

Zbyňku, jenže Dem má pravdu v tom, že aktuální ladění TBP na internetu neexistuje. A to jsem se právě rozhodl změnit. Pokud budou tvůrci modelů a skinů brát vyladěné engy z TBP, ubyde problémů.

V současné době jsem bez monitoru, píši pouze provizorně z PC kurzu, kde nejsem každý den. Tak mějte prosím strpení.

Zbyňek maďarský systém bol použitý ako vzor. Nie ako niečo čo musí byť tak a nijak inak. Bol to návrh skôr na rozmýšľanie niečo ako podnet, aby sa konečne pohli ľady v tomto smere. Mne je jedno akým systémom sa to spraví. Tak ako si to navrhol ty je to celkom dobré. Modely oddelene od ladenia. Keďže sa ladenie bude meniť asi častejšie ako samotný model, tak sa bude ľahšie sťahovať menej dát. Len nech to už ide. A že si protirečím ? Nie neprotirečím si. Trať je jedna kapitola a trainset a ladenie druhá. Čo sa týka ladenia tak toto ja uznávam. Je to dobre premakané. A prečo používam veci zo sínusu keď viem, že sú neaktuálne? Lebo nič lepšie sa zohnať nedá. Musím sa uspokojiť s tým čo je pre mňa verejne dostupné. Takže mi umožnite nové ladenie, aby Bh čko ktoré robím a reská boli už aktuálne. Keď nebudú tak pojdu von zo starým ladením zo sínusu.

Tonik napsal:
dem napsal:
....Keď nebudú tak pojdu von zo starým ladením zo sínusu.
Chytrému napověz,hloupého trkni. Vyber si z toho sám!
http://www.semora.cz/msts/download.htm
Prosím ťa čo sa montuješ do niečoho do čoho nerozumieš. Ale keď si taký múdri tak mi povedz prosím v ktorom update je Resko a Bh cko? Mudrlant:mad::mad:

dem napsal:
Tonik napsal:
dem napsal:
....Keď nebudú tak pojdu von zo starým ladením zo sínusu.
Chytrému napověz,hloupého trkni. Vyber si z toho sám!
http://www.semora.cz/msts/download.htm
Prosím ťa čo sa montuješ do niečoho do čoho nerozumieš. Ale keď si taký múdri tak mi povedz prosím v ktorom update je Resko a Bh cko? Mudrlant:mad::mad:
Rozumí a až moc dobře. Nejnovější ladění je vždy v poslední aktualizaci. Ale jestli Ti jde jen o ty dva wagy, copak je takový problém napsat mi email ? Nebo si myslíš, že koušu a že bych Ti ho neposlal ? Nevzpomínám si, že bych nějakého aktivního člověka s žádostí o pomoc odbyl. Ale jestli Ti napsat mi dělá problém, tak jsi mohl požádat ŽSRho .On ty balíky počítá a vydává.
Já píšu stále dokola, je to jen o vzájemné komunikaci.

Back
Nahoře