Osudy lokomotiv a unikátů

Co chtěji na tom opravovat na té kupě šrotu spíše by měly opravit páry,čmeláky, hektory atd

Dvojičky dostávajú nový náter postupne, ale stále bude aj ten nový len zeleno-žltý keďže sú Cargo ;-)

Ahoj Mirane.
Ani netušíš, jak mne tato zpráva potěšila, Historii tohoto vozu sleduji od klučičích let a pokaždé co jsem v Kopřivnici držím minutu ticha. Jestli jsem to dobže z dnešních zpráv pochopil, tak by ji snad měli i zprovoznit, ale nechci kecat. Pokud by to byla pravda, tak bych se z toho asi...:D:D:D
S pozdravem Dan.

Obávám se že po tolika letech venku je v takovém stavu že až ji budou chtít někam přesunout tak se jim rozpadne pod rukama

Naposled editoval moderátor:
Já myslím, že tam, kde je Strela teď, tak tam je jí nejlíp.
Ovšem slyšel jsem něco v tom smyslu, že se má Kopřivnické muzeum přesouvat, tak třeba se dočká toto vozidlo důstojnějšího ukrytí a pod střechou muzea.

Tatrovácké muzeum se mělo přesouvat přímo do areálu Tatry, ale bohužel krize tyto plány minimálně odsunula. Jen doufejme, že Tatra krizi přežije a dočkáme se konečně nového, velkého a důstojného muzea. Na internetu už kolovaly nějaké snímky...

Tommy66 napsal:
Obávám se že po tolika letech venku je v takovém stavu že až ji budou chtít někam přesunout tak se jim rozpadne pod rukama
No, co já vím, tak byla znova natřena, viděl jsem ji i v základní barvě, je to už dávno a to jsem se domnívla, že ji chcou Tatrováci uvést do provozu. :-)
Pavlík napsal:
Já myslím, že tam, kde je Strela teď, tak tam je jí nejlíp.
Ovšem slyšel jsem něco v tom smyslu, že se má Kopřivnické muzeum přesouvat, tak třeba se dočká toto vozidlo důstojnějšího ukrytí a pod střechou muzea.
Jak to mám chápat? Nemyslíš, že na trati by ji bylo líp, než aby chátrala někde pod kouskem střechy?

S pozdravem Dan.

Dane nevím kdy jsi ji viděl naposled. Já kolem ní jezdím prakticky denně a nevšiml jsem si že by se s jejím nátěrem něco dělalo. Jestli teda mluvíme o stejném stroji - stojí v Kopřivnici vedle kruhového objezdu.

Tommy66 napsal:
Dane nevím kdy jsi ji viděl naposled. Já kolem ní jezdím prakticky denně a nevšiml jsem si že by se s jejím nátěrem něco dělalo. Jestli teda mluvíme o stejném stroji - stojí v Kopřivnici vedle kruhového objezdu.
Zdarec Tommy. Však taky tam kde stojí nyní nee, ale před stěhováním ze starého místa na to nynější, jinak já tam taky jezdím velmi často, když vyzvedáváme zpěváka při výjezdu a vracení se z koncertů, Bydlí v Kopřivnici. :-)
Dan

Dan J. napsal:
Jak to mám chápat? Nemyslíš, že na trati by ji bylo líp, než aby chátrala někde pod kouskem střechy?
Ahoj,
naprostý souhlas. O tom, že by jí pod tím přístřeškem bylo nejlépe, by se dalo s úspěchem pochybovat.
Ovšem nedělám si velké iluze, že by někdy byla zprovozněna.
Přeci jenom se jedná o unikát (vlastně světový), a to zejména kvůli Sousedíkovu geniálnímu elektromechanickému přenostu výkonu. A pokud jsou v tahu hnací agregáty, znamenalo by je to prakticky vyrobit znova - což je drahé. Navíc pro historické jízdy je toto vozidlo díky své kapacitě dost nepraktické vzhledem k tomu, že může jezdit pouze sólo.
Ale kdo ví. Před pár lety by mě také nenapadlo, že uvidím v provozu Komárka.
Každopádně M 290.0 by si zasloužila minimálně renovaci do vystavovatelného stavu (včetně interiéru) a umístění na vhodnějším a důstojnějším místě.

Tom Kanka napsal:
......Ovšem nedělám si velké iluze, že by někdy byla zprovozněna.
Přeci jenom se jedná o unikát (vlastně světový), a to zejména kvůli Sousedíkovu geniálnímu elektromechanickému přenostu výkonu. A pokud jsou v tahu hnací agregáty, znamenalo by je to prakticky vyrobit znova - což je drahé.....
Ahoj.
Sakra, každou neděli dávám Sportku, až vyhraju první, tak to zainvestuji a bude klid. :D:D:D:D:D
Dan.

Tom Kanka napsal:
...
Ovšem nedělám si velké iluze, že by někdy byla zprovozněna.
Přeci jenom se jedná o unikát (vlastně světový), a to zejména kvůli Sousedíkovu geniálnímu elektromechanickému přenostu výkonu. A pokud jsou v tahu hnací agregáty, ...

Zdravím,
není tomu tak dávno,co se nechal ředitel kopřivnického muzea slyšet,že oba hnací agregáty a další díly pohonu vozu M 290.0 jsou uloženy v depozitáři muzea.
Takže,kdoví. ;)

David

David Hájek napsal:
Zdravím,
není tomu tak dávno,co se nechal ředitel kopřivnického muzea slyšet,že oba hnací agregáty a další díly pohonu vozu M 290.0 jsou uloženy v depozitáři muzea.
Takže,kdoví. ;)

David
Zajisté potěšující zpráva, hlavně pro laickou veřejnost! :)
Ovšem to, že je něco uloženo v depozitáři, nelze zaměňovat se slovem konzervace. Další otázka je - kdy a v jakém stavu to bylo uloženo?
I když, na druhou stranu, ono to bylo tak geniálně jednoduché!!!!

(Tou jednoduchostí je myšlen onen Sousedíkův patent)

Téměř 60 let bez provozu a padesát let v muzeu? Kolik z toho v depozitáři? Ale na druhou stranu, ony se ty Tatrovácké výrobky pyšní až celkem neuvěřitelnou životností. Ne nadarmo se říká: "každé auto časem zchátrá, věky přežije jen Tatra" :-)

Back
Nahoře