Řada 163 serie 99E1

Do TBP jsem to ladil podle skutecnych chrakteristik, ale kouknu na to.
Diky za kazdou takovouhle informaci! Kdyby mel nekdo necopodobneho, sem s tim, vice informaci=presnejsi ladeni.
ZSR

Nevíte někdo, jestli jsou někde ke stažení nebo k sehnání detailnější informace o tyristorových měničích ve 163ce? V knihovnách obvykle bývá k mání jen literatura ke starším strojům...

Pinkas napsal:
Nevíte někdo, jestli jsou někde ke stažení nebo k sehnání detailnější informace o tyristorových měničích ve 163ce? V knihovnách obvykle bývá k mání jen literatura ke starším strojům...
A jak detailní by sis to představoval ? Nejsou všude stejné. Starší mají např. 8 a novější 5 prvků v serii v bloku. ...atd...
Podrobnější dokumentaci má jen výrobce a zkušebny jednotlivých DKV.

Což o to já mám bibli serie 98-9 E1. Byl jsem zrovna u toho, když se tato řada dělala. Prošel jsem konstrukcí a i zkušebnou. Tám od tud to mám. Ale není síla která by s těmi výkresy chtěla něco dělat. :(

bob57_cz napsal:
A jak detailní by sis to představoval ? Nejsou všude stejné. Starší mají např. 8 a novější 5 prvků v serii v bloku. ...atd...

Měl jsem na mysli nějaké blokové schéma a stručný popis, pár čísel a tak. Trochu podrobnější, než že by měnič představoval čtverec s nakresleným tyristorem, jistě mi rozumíte :wink: Aby z toho mohl člověk pochopit, jak to vevnitř funguje.

Zdeněk Itterheim napsal:
Což o to já mám bibli serie 98-9 E1. Byl jsem zrovna u toho, když se tato řada dělala. Prošel jsem konstrukcí a i zkušebnou. Tám od tud to mám. Ale není síla která by s těmi výkresy chtěla něco dělat. :(

Byl jste přímo u toho, tak to vám můžu jenom tiše závidět :o

Pinkas napsal:
bob57_cz napsal:
Měl jsem na mysli nějaké blokové schéma a stručný popis, pár čísel a tak. Trochu podrobnější, než že by měnič představoval čtverec s nakresleným tyristorem, jistě mi rozumíte :wink: Aby z toho mohl člověk pochopit, jak to vevnitř funguje.
Takže detailní popis toho "čtvertce" s tyristorem ?
Okopírovat škodovácké papíry je ti taky k ničemu, tam se jaksi předpokládá, že to už člověk zná.

Loko 111 má měnič totožný. Respektive - 163 mají stejné PM jako 111 akorát ve větším počtu - dvojnásobek.

A abych někomu vypisoval napěťověproudové průběhy v jednotlivých větvích, princip nucené komutace, pulzní trafíčko, tranzistorový zesilovač impulzů, čidla PUR a PIR, fázové překrytí a řadu dalších vyfikundaniček - tak to opravdu nemusím.
Každé jedno heslo je na minimálně jednodenní povídání.
Mohu ti to odvykládat ústně jako díťátkám ve škamnách, ale psát to nebudu a sekretářku nemám.
Už se mi nechce psát elaboráty. Vše už tady bylo.

Na internetu se dá sehnat základní teorie PM. A to že první kusy měli PM Delta A či Delta C, a tato řada má Delta M. Co na tom. Funkce je stejná. Požádej Boba, když už ti nabídl že ti to odrecituje.

Zdeněk Itterheim napsal:
Na internetu se dá sehnat základní teorie PM. A to že první kusy měli PM Delta A či Delta C, a tato řada má Delta M. Co na tom. Funkce je stejná. Požádej Boba, když už ti nabídl že ti to odrecituje.
Nenabídl jsem přímo.
Jinak jsme v tržním prostředí a za vzdělání se platí, takže mohu poskytnout soukromé hodiny doučování :study: výměnou za sponzorský příspěvek.

Naposled editoval moderátor:
Ta přednáška by byla jistě zajímavá, jenže jaku chudý student bych moh Boba za to pozvat tak leda na pivo... :)

A díky za informaci, že měniče jsou stejné jako ve 111 protože v STK jsem našel v katalogu knížku o el. výzbroji E 458.1, což by mohlo být to co hledám! (http://df.stk.cz/cgi-bin/dflex/CZE/STK/FULL/89331) :bounce:

bob57_cz napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:
Nenabídl jsem přímo.
Jinak jsme v tržním prostředí a za vzdělání se platí, takže mohu poskytnout soukromé hodiny doučování :study: výměnou za sponzorský příspěvek.

Tohle mě vysvětlil známej (fíra,strojmistr) :D

Chtěl bych se zeptat jestli je zachovanej poměr u 163.2 nebo ho vyměnili při výměně podvozku. Dik

Vitas napsal:
Chtěl bych se zeptat jestli je zachovanej poměr u 163.2 nebo ho vyměnili při výměně podvozku. Dik
Naprosto jednoduše se vyměnily kompletní podvozky mezi 162 a 363 takže i s převodem a tudíž se přečíslovalo na 163 a 362. Pohledej na "atlaslokomotiv.cz" a " http://www.prototypy.cz/ "

Samozřejmě, že nění. Ta kanibalizace 162 na 162.3 se provádí právě proto, aby rychlé podvozky z původních 162 byly dosazeny na 363 a staly se znich rychlé 362. Je to nejlevnější způsob. Už z toho, že se mění podvozky je jasné, že poměr nemůže být zachován (teda jestli myslíš ten převodový :-))
Další možnost je zachovat řadu 162 a 363 překopat na 362 tím, že:
- vyvážu podvozky
- stáhnu z náprav kola a ozubená kola, nalisuju nová kola s menším počtem zubů, tomu přizpůsobím pastorky a nalisuju kola zpět - drahééééé.

Takže jako nejlevnější se asi jeví degradovat řadu 162 na 163.2 a tuto ztátu krýt nepatrnými úpravami loko 150 na 150.2 tím, že se dosadí odpovídající VZ, tlumiče vrtivých pohybů podvozků a co já vím co ještě... :D

Dobrý den
Jmenuji se Tomáš Musílek a jsem z Děčína.Respektive z děčínského depa:)Pracuji jak elektromechanik a v současné době opravujeme a udržujeme lokomotivy řady 162,163 a mám i zkušenosti i s řadami 121,122,371 a 372.S radostí jsem uvítal,že jste zde před časem zveřejnil charakteristiky řady 163;) pro jejich ladění.Jenže ty už máme v dokumentaci od této řady.To co mám schází,jsou trakční,brzdové,energetické charakteristikya hlavně pak zátěžový diagram od řady 162:D Ty jsme právě v obdržené dokumentaci od řady 162 nedostali...Byl bych vám velice vděčný zda byste se s námi o ně podělil:)Jistě by to nebylo zadarmo,žijeme v tržním hospodářství a nebo kdyby vy jste měl o něco podobného zájem.Předem vám děkuji
Tomáš Musílek

Pánové, může mi někdo poradit??

Chtěl bych se za prvé zeptat, zdali se dá nějak obecněji říct, která inv.čísla lokomotiv 163 (E499.3) měla rychloměr Hasler a která elektronický? Zdali teda existovala "nějaká hranice".

A za druhé nemůžu nikde dohledat, která inv.čísla lokomotiv 163/162 prošla úpravou WTB.

Předem děkuji za jakýkoli "kopanec" kde případně hledat.

Back
Nahoře