Info k trati Trnava - Kúty

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dobrý deň,
som veľký fanúšik železnice ( hlavne tej virtuálnej) a je škoda čo sa Vám stalo. Velmi sa nevyznám v systéme akým je Vista, ale možno by pomohlo obnovenie sytému.

Michal25 napsal:
... Velmi sa nevyznám v systéme akým je Vista, ale možno by pomohlo obnovenie sytému.

Tak toto si strelil riadneho capa. Keď neviem, radšej mlčím, ale nenapíšem takúto doneba volajúcu hlúposť.

Michal25 napsal:
Dobrý deň,
som veľký fanúšik železnice ( hlavne tej virtuálnej) a je škoda čo sa Vám stalo.

To all: Náreky nepomôžu, ale chyťte sa príležitosti a miesto nich robte niečo užitočné. Môžete modelovať, stavať trate, skinovať, tvoriť aktivity ... nie je v tom žiadem iný problém, len treba chcieť, skúsiť to a vytrvať v tom.

né že bych se v tom vyznal, ale nejde udělat vrácení změn např. na předešlý datum ? Myslím tím poslední bod obnovení. Tuhle jsem ho musel u Vist také použít

AlesB napsal:
né že bych se v tom vyznal, ale nejde udělat vrácení změn např. na předešlý datum ? Myslím tím poslední bod obnovení. Tuhle jsem ho musel u Vist také použít

Jasné, že sa nevyznáš. Napísal si presne takú istú kravinu, aká je o dva príspevky nad tým tvojim ( autor Michal25 ). Čo tak použiť šedú hmotu ?

Už jste někdo zkusil obnovení systému?
Pokud jste mezi tím pracovali s MSTS, tak se vytvoří dva stejné adresáře například trati a ten druhý má index 2. Ale ani jedna verze po tomto zásahu není funkční. Takže se přileje jen olej do ohně. Ale dá se to zachránit vrácení obnovení zpět.
Jinak jsem stále nepochopil, jak se mohou v PC zničit všechny zálohy. Pro mě je jediný způsob zálohování takový, že vezmu celý adresář například trati a komplet zkopíruji na jiný fyzický disk. A jak jsem se zmínil, pracovní aktualizace.

brzda1 napsal:
Veď tento prepis dát bude mať príčinu v zlom nastavení OS zálohovania, našiel súbory a všetky prepísal.......

To je mozne, ale USB by nenasiel pokial by nebol pichnuty. Ked mam zalohu, tak ju dam bokom. Potom ked som dokoncil usek ktory som postavil to dam ulozit. Ak sa to ulozilo spravne, zoberiem usb pichnem a nakopirujem aktualku. Ak sa to pokazilo zoberiem USB pichnem a nakopirujem trat pred poslednou zmenou. Nevidim tam extra velky problem ani pri Viste.

Neriešte to, proste som to zvoral , obnovenie systému nepomôže, pretože niektoré zmeny nie sú vratné . To, že zauktualizuje aj USB po napichnutí, to som teda nečakal, buď to zblblo, alebo je to naozaj v nastavení zálohovania súborov. Jediná cesta je uviesť do prevádzkyschopného stavu zničený HDD, čo by som mohol zvládnuť. Tým by som túto debatu ukončil, ak nikto nemá nič proti. A Vista je naozaj SW, ktorý si robí čo chce, mám stým bohaté skúsenosti, ale toto je vrchol.Veľa ľudí si nainštaľovalo downgrade na XP, tiež to hneď spravím.......... a bude kľud, XP je spoľahlivé.......

Asi by bolo vhodné aj tak 1x za mesiac zálohovať na DVD. Lebo ako vidno, niekedy nepomôžu ani 4 HDD.

Ahoj.
Tak toto je zlá zpráva. Už jsem se těšil na tvorbu aktivit pro další novou trať.:( Já osobně mám Visty v šuplíku a ani jsem je neinstaloval, Vista a MSTS je jeden velký problém. Koupil jsem nejvyšší řadu Vist a tím pádem jsem mohl nainstalovat ofiko XP profesionály, u kterých vím, že mi PC bordel nedělal. Za Visty by měl Bill obdržet... Co se týká XP profesionál, tak na starém compu jsem systém nemusel přeinstalovávat 5 let a počítač jel bez problémů. Takže můj názor je na Visty bych se vys..al a změnil Windows.;)
S pozdravem Dan.

brzda1 napsal:
Záloha na 4 nezávislých diskoch a jednom USB predsa fakt musí stačiť..............to je už teraz jedno , stalo sa a plakať nad rozliatým mliekom nebudeme.Mám ešte poškodený HDD s traťou a možno tie dáta z toho HDD dokážem dostať, tým by bola v ťahu len práca cca od 6/2009, čo by sa dalo stroviť rýchlejšie a lepšie, ako začínať znovu...............
Nechci tady nikomu dělat reklamu, ale než začneš cokoliv dělat s tím zhavarovaným diskem podívej se sem: http://www.datahelp.cz/ . Zástupce mají i v SR: http://www.datahelp.eu/contact/#bratislava
Myslím si že by to bylo výhodnější i když to asi bude něco stát.......

Miran napsal:
brzda1 napsal:
Záloha na 4 nezávislých diskoch a jednom USB predsa fakt musí stačiť..............to je už teraz jedno , stalo sa a plakať nad rozliatým mliekom nebudeme.Mám ešte poškodený HDD s traťou a možno tie dáta z toho HDD dokážem dostať, tým by bola v ťahu len práca cca od 6/2009, čo by sa dalo stroviť rýchlejšie a lepšie, ako začínať znovu...............
Nechci tady nikomu dělat reklamu, ale než začneš cokoliv dělat s tím zhavarovaným diskem podívej se sem: http://www.datahelp.cz/ . Zástupce mají i v SR: http://www.datahelp.eu/contact/#bratislava
Myslím si že by to bylo výhodnější i když to asi bude něco stát.......
Miran, díky za link, raz som ich oslovil a nič moc, chceli to posieť dakam do holandska, už si nepämetám.......ale mám dakoho, kto mi stým pomôže.........ale ešte raz dík.

Je tady ještě možnost překopírovat veškerá data na nový HDD a na něm se pokusit o obnovu dat.S poškozenýmHDD už nepracovat.Je ovšem zapotřebi zapnout zobrazování veškerých souborů,aby se vše zkopírovalo na HDD.Pak bude zapotřebí někam nalezené soubory uložit,nejlépe na jiný HDD.Jak jsem už psal dříve,použít NTFS Undelete a nalezená data uložit na jiný HDD.Výhoda je v tom,že se nepracuje s originálním diskem,ale jeho kopíí,takže když se něco nepovede,o žádáná data se nepřijde.

Ale při kopírování bych použil Total Commander. Ne průzkumníka Windows. Total Commander zkopíruje vše i s chybami, ale průzkumník kopírování při chybě přeruší.

brzda1 napsal:
Miran, díky za link, raz som ich oslovil a nič moc, chceli to posieť dakam do holandska, už si nepämetám.......ale mám dakoho, kto mi stým pomôže.........ale ešte raz dík.

Vyskusaj to pripojit ako externy disk ku linuxu. Cez Linux sa daju zachranit veci, ktore Windows uz davno odpisal.

brzda1: tak tedy hodně štěstí! Doufám, že se data podaří zachránit. Ta krajina byla fakt perfektní!

To Pavlík a další
tyhle rady jsou k ničemu pokud nevíte co s oním diskem je. Pokud jsem dobře pochopil z toho co zde brzda1 napsal, tak je disk v čudu na jeho hw úrovni a tady nějaké domácí pokusy nikam nevedou. Nicméně i já přeji brzdovi hodně štěstí.........

Mě by jen zajímalo, co Brzda udělal za chybu, že si najednou smazal všechny zálohy (aby to bylo varování pro druhé). Pochopil jsem tolik, že mu zůstala nějaká starší verze trati, kde jsou jen koleje bez krajiny. Ale jestli mu zůstaly jeho pěkné modely budov, tak bych to neřešil. Hold stalo se a za ten čas, co se bude trápit s poškozeným diskem a možná bez výsledků, by už mohl hodně věcí osadit znovu. Jak jsem viděl na pěkných obrázcích, většina krajiny je v rovině, o to je to jednodušší. Také má člověk paměť a z vlastní zkušenosti vím, že když si po havárií si "pro velký úspěch" osazení krajiny zopakuji, jde to mnohem rychleji, než když jsem osazení poprvé vymýšlel. (například použití vhodných budov) Také screeny ve zrušeném vláknu mi mohou být velkou předlohou.
Takže doporučuji obrátit list, hold stalo se, a začít znovu. (Za předpokladu, že modely objektů zůstaly) Také vím, když jsem něco stavěl podruhé, většinou byl výsledek kvalitnější.

Miran napsal:
To Pavlík a další
tyhle rady jsou k ničemu pokud nevíte co s oním diskem je. Pokud jsem dobře pochopil z toho co zde brzda1 napsal, tak je disk v čudu na jeho hw úrovni a tady nějaké domácí pokusy nikam nevedou. Nicméně i já přeji brzdovi hodně štěstí.........

Nemas pravdu Miran. Mne zhavaroval disk. Bol mechanicky podkodeni. A cez Linux som vela dat zachranil. Windows sa mi s diskom vobec nebavil.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře