Dílna Jiřík.TK & spol

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
To, co se píše na Fórum, už není tak moc pod pokličkou, ale budiž. Zakládám toto vlákno proto, abych nemusel zaplňovat vlákna svých tratí informacemi o vozidlech, kabinách, aktivitách a dalších činnostech vlastních či akcí dovedených do konce s pomocí mých pomocníků. No a aby zde na úvod bylo něco obsažného, tak načrtnu vizi své činnosti asi tak do konce roku. Takže mám tento plán:

1/ V příštích dnech uzavřu trať JZD_760mm do definitivní podoby s tím, že už ji já ani nikdo jiný nebude rozšiřovat či jinak upravovat.

2/ V trati Ztracená_old, zohledním poslední Taxovy připomínky a dokončím záměnu vozidel za vozidla Brzdova a vydám aktualizaci. Zda bude i tato definitivní, bude záviset ještě na dalších okolnostech.

3/ Průběžně, leč pomalu pracuji na aktualizaci Dvoukolejky, toto je ale už běh na delší trať. Ale do Vánoc to stihnu.

4/ V Hradecké tramvajové síti jsem odstranil několik chyb a předal jsem ji jednomu třicátníkovi, aby u přehrady postavil něco jako rekreační vláček. Pak bude následovat výměna většiny použitých zahraničních vozidel za Brzdova. A to bude také definitivní podoba tratě s tím, že už ji já ani nikdo jiný nebude rozšiřovat či jinak upravovat.

5/ Při práci na trati JZD jsem se z nutnosti začal zabývat úzkorozchodnými vozidly a dávat dohromady trainset JZD. Nyní v rámci relaxace od tratí se bavím znovuobjevováním starších vozidel a vytvářením fiktivních variant ČSD pro své fiktivní tratě. Z tohoto důvodu jsem začal stavět i jednoduchou třicetikilometrovou testovací trať s různými sklony na zátěžové a brzdové zkoušky vozidel, kterou samozřejmě dokončím. Bude však jen pro zájemce na požádání. Důvod je zcela praktický - abych věděl, komu mám v budoucnu posílat stroje na otestování

Určitě jste si všimli, že za mými slovy stály takřka vždy i činy, takže jsem si tento plán dovolil zveřejnit.

Až toto vše bude hotovo, pokusím se nalézt rovnováhu mezi tvůrčí prací a užíváním si ve formě ježdění aktivit. Ačkoli mne tvoření baví, chci, aby pro mne byl MSTS ještě více zábavou, nežli prací, byť vtahující a zajímavou.

JiříkTK napsal:
.... začal jsem stavět jednoduchou třicetikilometrovou testovací trať s různými sklony na zátěžové a brzdové zkoušky vozidel ...... Bude však jen pro zájemce na požádání. Důvod je zcela praktický - abych věděl, komu mám v budoucnu posílat stroje na otestování
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/test_route2.jpg

Takže první etapa splněna, zájemci naleznou trať zde: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/trate/test_route.rar
To požádání ovšem zůstává v platnosti.

Ode dneška si můžete stáhnout na mých stránkách další stroje ČSD - jsou to Arpád M283.004 a 05

Trochu OT ale predsa, Slovenského Árpiho je možno nájsť aj na Slovensku v Malokarpatských lesoch:
http://zeleznica.railnet.sk/modules/AMS/article.php?storyid=423

Dan J. napsal:
Ahoj Jirko, při pokusu jehékoliv stažení, se mi zobrazí napadení tvých stránek:
http://img5.imageshack.us/img5/7097/jikproblmwww.jpg
Dan

Dane, problém bude niekde u Teba, web je OK, downolad tiež.

Tax napsal:
Ahoj, před chvilkou jsem zjistil, že mi to dělá Mozila, v IE v pohodě, když dám v Mozile ignorovat, tak mne to hodí na titulní stránku.
Dan

JiříkTK napsal:
No ovšem pokud před nedávnem Mozila nereagovala a nyní reaguje, není to samo sebou.
Aho Jirko.

To, že Mozilla nereagovala a teraz reaguje nie je vírusom, ale chybou Mozilly. Mozilla je rovnako nedokonalá ako IE a obsahuje takisto množstvo bugov a chýb. ( a zas bude flame ... ) :D

Na priloženom screene máš report z Norton Internet Security, ak by tam na webe niečo bolo, už by mi to hulákalo. Na to, čo napíše IE alebo Mozilla sa so 100%-nou istotou spoliehať nedá.

8f63f15c6ed6f7cc8e2985d0d0e356a1.jpg

Naposled editoval moderátor:
Dan J. napsal:
Tax napsal:
Ahoj, před chvilkou jsouem zjistil, že mi to dělá Mozila, v IE v pohodě, když dám v Mozile ignorovat, tak mne to hodí na titulní stránku.
Dan

Mě to FF hlásil taky, ale stačilo v nástrojích vypnout "blokování nahlášené útočné stránky" a jde to pak normálně stahovat.

Tak si musím povzdechnout. Ach jo. Před časem jsem rozdělil úkoly, které bylo potřeba udělat k tomu, abychom mohli vrátit na net Arpáda. Vše se zdálo OK. Poslal jsem jej několika testrům, nikdo nic nenašel, dokonce jsem byl pochválen. Jen se objevil na netu, už se objevily chyby. Takže jsem jej smazal a kašlu na něj. V tomto "příjemném" rozhádaném ovzduší už nemám chuť nic dělat ani nic opravovat. Vracím se ke svému kopytu, rád bych ještě dokončil a uzavřel i Dvoukolejku.

JiříkTK napsal:
Tak si musím povzdechnout. Ach jo.
Když vidím na tvém webu pod V přípravě napsáno : Asi už nic , taky si musím povzdechnout . Ach jo . Ale ne nad Arpádem . Arpád byl (je) dobrý ( pokud těmi problémy myslíš to s těmi viry ) .
A stejně si to musím říct ještě jednou . Ach jo . Protože jsi se poslední dobou změnil . Jenže k horšímu . Kde je tvůj um a tvůj optimismus , kterým jsi byl pověstný ? A poslední dobou místo toho , aby jsi nás ohromil tím , co jsi udělal končíš se všemi projekty . To mě tedy dosti trápí . A ne jenom mě :(

Neboj, optimismus mne neopustil, ale začínám jej směrovat jinam. V kterémsi vláknu jsem před pár dny napsal, že přestávám být upoceným dělníkem a stavám se usměvavým uživatelem. Budu si užívat toho, co jsem vytvořil já i jiní. Je tolik aktivit pro mé tratě, které jsem ještě nejel. Je tolik zajímavých zahraničních tratí, po kterých jsem ještě nejel. Protože jsem na to neměl čas.

Takže z pohledu uživatelů mých výtvorů jsem se musel změnit k horšímu. Ale z pohledu mého jsem se změnil k lepšímu. V oblasti MSTS jsem sám ze sebou spokojen a nepotřebuju si potvrzovat, že něco umím. Už jsem toho udělal dost a teď si toho budu užívat. A jako melouch dodělám Dvoukolejku.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/arpad_red.jpg

JiříkTK napsal:
Tak si musím povzdechnout. Ach jo. Před časem jsem rozdělil úkoly, které bylo potřeba udělat k tomu, abychom mohli vrátit na net Arpáda. Vše se zdálo OK. Poslal jsem jej několika testrům, nikdo nic nenašel, dokonce jsem byl pochválen. Jen se objevil na netu, už se objevily chyby.

Tak už potřetí v tomto týdnu se musím někomu omluvit. Omlouvám se tentokrát svým spolupracovníkům, kteří se podíleli na Arpádovi, za to, že jsem o nich zapochyboval. Nedalo mi to totiž a zkontroloval jsem Arpáda a nezjistil žádnou reálnou závadu.

Problém je v testech prováděných Conbuilderem. Zvuky Arpáda obsahovaly odkazy na 8 souborů, které mají všichni v hlavním adresáři sound. CB je ovšem označil jako chybějící. Toto je například běžná situace v řadě našich tratích, které nemají své vlastní zvuky úplné a využívají hlavní adresář sound.

Takže prosím, používejte i CB moudře a přesvědčujte se také, zda to, co CB nahlásí jako chybu, je opravdu chyba či to MSTS bere jako chybu. U Arpáda jsem ty soubory zkopíroval do jeho adresáře sound, ale jen proto, aby se CB nažral a Arpád fungoval beze změny.

JiříkTK napsal:
V tomto "příjemném" rozhádaném ovzduší už nemám chuť nic dělat ani nic opravovat. Vracím se ke svému kopytu, rád bych ještě dokončil a uzavřel i Dvoukolejku.

Toto ovšem zůstává v platnosti.

Josef Vogeltanz napsal:
Řekl bych, že problém není není u Jiříka.TK, ale na simutrains.eu. kde má uložena vozidla i tratě.
Já nejdříve myslel, že Firefoxu prostě zakážu držkovat, jenže přidal se i Avast

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img193.imageshack.us/img193/2104/varovani.th.jpg[/URL]
Dovolil bych si o tom pochybovat,před malou chvílí jsem odtamtud stahoval nějaké mašiny.Jedu na Opeře 10.0 a Eset Smart Security 4.0.417.0 bez jakéhokoliv problému.Spíše bych to viděl na nastavení zabezpečení jak prohlížeče,tak i antiviru.

Petr Novák napsal:
Dovolil bych si o tom pochybovat,před malou chvílí jsem odtamtud stahoval nějaké mašiny.Jedu na Opeře 10.0 a Eset Smart Security 4.0.417.0 bez jakéhokoliv problému.Spíše bych to viděl na nastavení zabezpečení jak prohlížeče,tak i antiviru.

Já nevím, ale prohlížeč FF nijak speciálně nenastavuji a pokud přeci někdy protestuje, obejdu to když ty stránky znám. Hlášky Avastu alespoň ověřím na netu o čem to je. Rozhodně nejsem v klidu. když oba spustí současně. Nechci načínat ani rozviřovat nějaký flame, ale podle stejné analogie bych mohl tvrdit, Opera a Eset neumí nic najít (oba víme, že to není pravda)

A co jiné prohlížeče,jsou s nimi problémy?Já nemohu sloužit,jiné prostě nemám nainstalované a tak to sám otestovat nemohu.Pokud mi nešlo něco stáhnout z domény simutrains.eu,tak to vždy byl problém přímo na doméně.To by mohl posoudit někdo zasvěcený,třeba správce domény.

Back
Nahoře