Somatkova dielňa ( http://www.somat-msts.wbs.cz )

Zdravím,
Som v MSTS už nejaký ten piatok, ale toto čo sa mi stalo u tohoto skinu sa mi ešte nikdy nestalo a nedokážem si to vysvetliť. Normálne som ho nahodil do trainsetu a hľa, v editore sa mi neukázal náhľad mašiny, ale ostal mi obrázok predošlého plecháča, ale to nie je všetko. Keď som s ním urobil consist, tak sa mi v okne kde je náhľad súpravy ukázalo miesto plecháča len prázdne miesto. Po spustení hry mi MSTS vyhodilo hlášku, že nie je možné umiestniť toto vozidlo citujem "do sveta". Má ešte niekto takýto problém? Všetko som x-krát kontroloval aj v engu aj všetky možné aj nemožné smerovania a všetko je v poriadku, toto sa mi ešte fakt nestalo.

Pegas: jestli to není tím, že starý skin 242 217 obsahuje TBP a pokud si ten od Somatka nakopíruješ přímo do cd_242, tak se to přepíše.

Pokud vydám nový model nebo skin, je nutné se podívat, jestli stejné inventární číslo náhodou někde neexistuje. Pokud ano a nátěr je odlišný, je nutné do značení dát na konec index roku tohoto provedení (jako například 151001).
Pro vlastní potřebu si každý může dělat co chce, ale jakmile je to jednou veřejné, je třeba dodržovat pravidla a ne bez jakékoli dohody přemazat práci jiného autora. Jiná věc je, pokud původní skin byl nepovedený a bude nahrazen stejným nátěrem v mnohem vyšší kvalitě. Ale i to je o dohodách s původním autorem.
Jinak pokud autor použil stejné ladění jako původní model, nemůže to být příčina chybových hlášení.

Pavlík: Nepoužívam TBP takže toto určite nie. Ako hovorím všetko som prekontroloval niekoľko krát a lámem si hlavu ako je to možné a neviem prísť na to. Viem, že msts má svoje nálady a nie vždy sa mu všetko páči, ale čo je veľa to je moc.

Po prověření:
Somatko nikde nepíše, že by se měla lokomotiva instalovat do složky cd_242. Po rozbalení je složka nazvaná cd_242-217, takže pokud někdo aktivně nepřesune Somatkům skin do cd_242, nic se mu nepřepíše.
Bohužel oba engy mají stejný název (cd_242017) i stejnou položku Name (CD 242.017-8). Takže simulátor, nevím na základě jaké logiky, volí starší skin. A ten "pegas" má, protože jak sám přiznal, objevuje se mu v nabídce. Takže trainset dodávaný s TBP používá, i když možná trať TBP ne.
Starý i nový skin jsou odlišné, proto pro zachování pestrosti vozového parku prosím Somatka, aby provedl přejmenování souborů eng, sd, s a změnil položku Name v duchu dalších obdobných zveřejňovaných duplicit. Je třeba to provést jednotně, kvůli použitím v aktivitách. Za celou komunitu děkuji.
Honza Ungrman
Poznámka pro pegase: sice se mi objevil jen starý skin, ale chyba o přidání do světa ne, takže tam budeš mít ještě nějakou chybu.
Poznámka pro vědátory o tajemných zákoutích MSTS: i po ruční editaci consistu, kde jsem zadal první loko jako "cd_242217 cd_242" a druhou jako "cd_242217 cd_242-217", šla hra spustit, ale za sebou stály dvě lokomotivy původního skinu.

To Honza:
Chyba je v zlom skomprimovaní modelu od somatka. Skús stiahnúť jeho skin a v sviewe zdvihnúť zberače. Problém som vyriešil tak ako je písané tu: http://sk-msts.ic.cz/showthread.php?tid=87 ak si dočasne presunieš zložku cd_242 z trainsetu a nakopíruješ tam somatkov skin urobí ti presne to isté čo mne. A ako som písal TBP nepoužívam.

To pegas : To je sice hezké, že se to vyřešilo takto, ale neřeší to ten problém, že se jedním skinem přebije další....proto chtěl Honza Ungrman, aby to Somatko přeznačil....

To Honza Ungrman : Honzo, ale to je stará známá vlastnost MSTS už z dob, kdy nebyl ještě nějaký systém v trainsetu - byly vozy cd_B B.wag a zssk_B B.wag.... prostě jak narazí na další výskyt engu či wagu se stejným názvem v jiném adresáři, tak už ho neřeší ....

takže proto se zavedly vlastnické správy i do názvů vozů a jak bylo psáno výše, v případě různých skinů na stejné číslo je potřeba to ještě rozlišit i rokem ( nejlépe v názvu souborů i v položce Name)

No dobře, ale nic to nemění v tom, že pro uživatele T8 jsou to duplicitní soubory .... takže by bylo dobře, pokud by Somatko vydal opravu včetně přejmenování souborů ...

Honzo, souhlas - i proto by tam měl být ten rok, od kdy je daný skin v reále......
A i proto jsem psal, že ikdyž to Pegas nějak pořešil, tak se to musí přejmenovat tak jako tak.

Naposled editoval moderátor:
Jinak nabízím, když mi Somatko napíše, jaký rok tam přidat, zaslání upravených souborů, aby to nemusel dělat sám.

Honza U.

Back
Nahoře