Aktivity Silnice není závodní dráha

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zdravím vás a dovoluji si vám představit svou první uveřejněnou aktivitu MOs 12835, o níž padla zmínka v sekci "Burza". Níže přikládám několik screenů.

Odjezd Kocoura s Res-kami určenými do závodu v Hnojníku:
2af1d7cd173ff661b7ef1445b81d03ab.jpg

Křižování s MOs 12832:
a3ba4b9ca7403fc405420c61bd44d59f.jpg

Na vjezdu do cílové stanice (u 3. nástupiště stojí zpožděný IC 531):
232eeb82c65275ab11c707e0b33fca80.jpg

Pohled na českotěšínské nádraží (zleva MOs 12834, IC 531, Os 2945 a 3429:
e024d47bc5f7cf42e635b834d6a5ee22.jpg

Naposled editoval moderátor:
Tak jsem se pustil do další aktivity pro trať 321, tentokrát se jedná o noční rychlík 441 z Prahy do Košic. Z technických důvodů jsem aktivitu udělal se začátkem v Kolíně, kde dojde k výměně Banánu kvůli poruše. A samozřejmě přepřah v Přerově, tedy v místě, po které mám aktivitu hotovou. S výchozím zpožděním 20 minut by se snad mohlo jednat o větší lahůdku, než předchozí motorák.

Začínáme v lokomotivě 731, se kterou provedeme výměnu Banánů:
19d63ae7746c98fdaaee5e30474b0702.jpg
f07767aad02be0be9c4adc9e2d6acd72.jpg

Zde už najíždíme na soupravu R 441 se "zdravým" Banánem:
3e1c041d7f56a2b23ef3c2b54a71d96f.jpg

Potkáváme původní Banán, který nám rychlík až do Kolína přivezl:
1f8f2233efba0b2757b3f97f6693e389.jpg

Křižujeme s řadou nákladních vlaků, jako např. s tímto:
0d6afe47e2f3dab551ebd8cd0254580f.jpg

A v Přerově pak měníme Banán za Pershing:
bf150195c5a24d264af7640f728d36e3.jpg
d182aeec222bb7f7f47af8da97054533.jpg

Silnice není závodní dráha napsal:
E 499.2 napsal:

Motorák je OK jen tak dál :cool:

Moc děkuji za pochvalu, velmi mě těší. Je to můj tvůrčí začátek, rád bych se pohnul dál, ale dokud se mi nepodaří vyřešit záhadu vykolejování soupravy při přepřahu, nehnu se z místa...

Možná bych Vám zkusil pomoci ;-) též dělám aktivity.....Jestli Vám vykolejí souprava při přeprahu (nezapomeň te na maximální rychlost 5km/hod) tak zkuste jiný MSTS BIN ;)

E 499.2 napsal:

Motorák je OK jen tak dál :cool:

Moc děkuji za pochvalu, velmi mě těší. Je to můj tvůrčí začátek, rád bych se pohnul dál, ale dokud se mi nepodaří vyřešit záhadu vykolejování soupravy při přepřahu, nehnu se z místa...
Stačí se zkusit připojit z druhého stanoviště.

Děkuji vám za rady, vyzkouším obojí, třeba něco z toho zabere. MSTS Bin používám poslední stabilní. Co se týče rychlosti najíždění na vozy - snažím se nepřesáhnout rychlost 1 km/h. Přecijen 5 km/h je už relativně moc. Vyzkouším obě možnosti a pokud vše klapne, snad vám tu již brzy dodám další screeny ze své vznikající aktivity R 441 "Šírava".

Při najíždění na soupravu jde o základní věc ( něco už o tom vím ). V první řadě jde o vyladění vozu ze kterého je souprava složena (respektive na který se najíždí)!!! Ze svých zkušeností vím že toto je nejdůležitější a několikrát jsem s autory řešil problémy. Moje zkušenosti jsou takové že pokud je vůz správně vyladěn tak rychlost spojení 6-10 km/h nesmí způsobit při spojení žádný problém. Pokud ano, je chyba v nastavení wag. souboru vozu a je třeba skutečnost probrat s autorem. Pak už může jít i o ladění lokomotivy,ale to je vyjímečná situace.

Tommy66 napsal:
... pokud je vůz správně vyladěn tak rychlost spojení 6-10 km/h nesmí způsobit při spojení žádný problém ...

6-10 km/h? To by se Ti cestující poděkovali! Než začnete něco ladit, projděte si historii fóra. Právě proto, že nastavení spřáhel kdysi umožňovalo najetí na vlak poměrně velkou rychlostí, se přijala dohoda, která se promítla do nastavení českých a slovenských vozidel v TBP i mimo něj, a to nastavení rychlosti při spřahování na hodnotu 0,01 m/s, které nás nutí najíždět opatrně.

Najíždím nejprve špagetou 731 z trainsetu BP na soupravu s chcíplým Potkanem 150, viz screen výše. Ten je také obsažen v trainsetu BP. Tam spřažení probíhá v pořádku, i když, dalo by se říci - podle nálady MSTS - někdy se to podaří, jindy ne. Jak už jsem zmiňoval dříve, snažím se nepřesáhnout rychlost najíždění 1 km/h, eventuálně dojet ještě nižší rychlostí k vozům a jakmile se mi o ně lokomotiva zastaví, pak začít couvat a vozy se pak připřáhnou, ale toto nepovažuji za regulérní postup. Poté v případě úspěchu přepřahám z chcíplého Potkana na funkčního a tam je to výhradně bez problémů. Zásadní zlom nastává v okamžiku, kdy už "definitivním" Potkanem najíždím na připravenou soupravu, která obsahuje vozy ZSSK Bc (první na ráně, z trainsetu BP), pak nějaká česká Béčka a Bcčka, eventuálně WLABy, rovněž TBP, a na konci soupravy jsou dva vozy ZSSK WLABmee, které TBP doposud neobsahuje. Zde by eventuálně mohl být problém v "nevyladěnosti" vůči TBP, ale těžko říci, protože jsem tyto WLABmee nahradil vozy WLABm z TBP a k tomuto jevu došlo i tehdy, tedy v případě použití výhradně vozidel z TBP, povětšinou po osmé aktualizaci.

Při rychlosti pod 1 km/h zase není dost síly na spřažení ... optimum je někde mezi 1 až 3 km/h. Ostatní problémy přes SZ.

Zdravím vás. Takže přináším další postřeh z tvorby mé vznikající aktivity. Už se zdálo, že je problém vyřešen, ale není. Když edituji aktivitu jakkoli související s vlakem hráče, bezproblémové spřažení se soupravou je vždy pouze při prvním hraní aktivity. Jakmile ji spustím podruhé, potřetí atd., pokaždé dojde k vykolejení a mašina se se soupravou nespřáhne.

Chceš říci, že dokončíš tvorbu aktivity, aktivitu si pro kontrolu projedeš, je vše OK a aniž bys něco měnil, je aktivita druhý den nehratelná? ... Teda MSTS se chová občas divně, ale tohle se mi nezdá. Pokud jde stále o stejné consisty, které jsme spolu již řešili, pošli mi mailem zazipované eng, wag a sd soubory vozidel z consistů ve verzích, které vlastníš Ty, porovnám s aktuálním nastavením, ale pokud bude vše OK, tak pak už fakt nevím.
Honza U.

Tak jak jsem psal už jinde - aktivita "Šírava" z Prahy do Košic byla pro mne jakožto začínajícího aktivitáře velmi silné sousto, které jsem nedokázal dotáhnout do konce. Zkusil jsem tvorbu pár kratších a jednodušších aktivit a proto teď nabízím své aktivity k otestování. Proto prosím seriózní zájemce o test mých aktivit, aby se mi ozvali. Děkuji!

Právě jsem dojel aktivitu Os 3152,moc pěkná aktivita včetně trafficu,odstavených vozů různě po stanicích a celkově vše fungovalo i to jak jsem odjížděl ze stanice za Sp proti stůj.Do dalších takto pěkných aktivit hodně štěstí. Radek.

Dnes jsem vypustil ven naprosto pohodovou aktivitu MOs 12829 + 12828. Povezete motorák ve složení 810+010+742 z Frýdku-Místku do Hnojníka a tam z důvodu plánované výluky provádíte obrat zpátky. :cool: Nečekejte zázraky, fakt jen takovou typickou relaxační lokálkovou jízdu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře