Chovanie modelov parných lokomotív

RE: Modely parních lokomotiv ČSD

Pánové zdravím.
Nechci vám zasahovat do tématu, kterému prdlajs rozumím, ale, když už se tu nakouslo pohupování parních lokomotiv, tak k tomu musím napsat pár poznatků z tvorby aktivit, které mi komplikují snadný chod mise.:D
1. Odpojoení a přestupy mezi mašinkami:
Při odpojovýní parní lokomotivy musím mít zataženou lokomotivní brzdu, dát výkon tak, aby se mi mašinka po odbrždění rozjela, odpojit vozy, povolit brzdu a pak se v klidu odpojím, jinak nemám šanci. U přestupu např jako v jedné z mých aktivit z kremáku na pomeranč, jsem musel mít zatáhlou lokomotivní a vychytat 0 na TM, pak se přestup povedl jinak taky bez šance.
2. Zastavení ve stnicích:
Pokud jedu s mašinkou 524.1 a vozy, po zastavení ve stanici a povolení vlakovky, lokomotivní brzda naplno, se mi souprava zhoupne natolik, že mi způsobí předčasný odjezd ze stanice.
Toť tak zhruba všechno, já už jsem si na toto chování zvyknul, píšu to zde jen jako poznatek z tvorby aktivit.;)
S přáním hezkého dne Dan.

Řešení většiny problémů s přestupy je velmi jednoduché. Nastavíme počáteční polohu vlakové brzdy na nulu a necháme zataženou jen lokomotivní brzdu. Je mi jasné, že je to unreal, ale je to uživatelsky velmi přívětivé a neberu MSTS jako dokonalý simulátor reality, ale jako hru.
U mnoha strojů jsem si to k vlastní spokojenosti přestavil. Návod, jak na to, jsem před chvílí napsal na své stránky. Kdo chcete, přestavte si to též. Kdo nechcete, nepřestavujte a nekritizujte, že je to unreal. To já vím.
Mnohá vozidla, která jsou ke stažení na mých stránkách jsou takto nastavena. Bylo to mé přání a Petr Novák mi vyhověl.

JiříkTK napsal:
Řešení většiny problémů s přestupy je velmi jednoduché. Nastavíme počáteční polohu vlakové brzdy na nulu a necháme zataženou jen lokomotivní brzdu.
Ahoj.
POZOR, toto nepůjde, pokud necháš zataženou lokomotivní brzdu a přestoupíš do 2. mašinky, tak ti bude lokomotiva ze které jsi přelezl brzdit při další jízdě. Vyjímka je jen tehdy, pokud přestoupíš a 2. mašinu necháváš na místě. Pak můžeš před přestupem nechat zalaženou lok. brzdu.
S pozdravem Dan.

Petr Novák napsal:

Problém jak vyřešit nenulovou rychlost mašiny jsem nabídl již dříve,ale mé řešení nebylo přijato.

Ty, se tomu divíš já ani trochu. Asi k tomu byl důvod, aby tvé řešení na nenulovou rychlost mašiny nebylo přijato.

Naposled editoval moderátor:
Pánové, prosím bez invektiv, ať z diskuze o něčem není zase dizkuze o ničem. Díky Jarine, Honza U.

Měl bych takový dotaz, dobíral už někdo v Tišnově vodu? Nejsem schopný ji tam dobrat, a v AE je, a do stejné lokomotivy jsem ji i dobral v ČT. Předem díky za radu

Zdravím všetkých, určite nie som jediný, kto netrpezlivo očakáva ďalšie skvelé aktivity Dana J., avšak...

http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/476&pid=94700#pid94700

tu je možné vidieť niekoľko screenshotov s pikkovou 524kou a chcel by som tak sa spýtať, akým spôsobom sa dá zmenšiť objem dymu vychádzajúceho z dymnice tohto stroja (a nielen 524, ale aj 464.1 a 464.2 majú tento, podľa mňa, problém) - pretože aj na tých screenshotoch je vidieť, že tá mašinka dymí... no riadne... :) :) pritom u albatrosov alebo papouškov tento problém sa nevyskytuje... berte toto ako návrh na úpravu v ladeniach, určite netlačím na to, aby bol za každú cenu zrealizovaný...

Michailus napsal:
.....tu je možné vidieť niekoľko screenshotov s pikkovou 524kou a chcel by som tak sa spýtať, akým spôsobom sa dá zmenšiť objem dymu vychádzajúceho z dymnice tohto stroja.....

Ahoj Michailus.
Vím, že se to dá upravit někde v eng, ale už si to nepamatuji. Jde o jinou věc. S dýmem je to relativní, zrovna na mém screenu 524.1 Tak ten dým je hodně reálný. Ve stanicích a při posunech tyto mašinky dýmali velice hustým dýmem, Koukni např. do knihy "Toulky s párou", jestli ji vlastníš. Při jízdě na trati už toho dýmu bylo podstatně méně, ale toto MSTS bohužel asi neumí. Nicméně nechci psát blbosti, toť jen takový můj názor, takže budu velmi rád pokud někdo upřesní podrobněji.
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Michailus napsal:
.....tu je možné vidieť niekoľko screenshotov s pikkovou 524kou a chcel by som tak sa spýtať, akým spôsobom sa dá zmenšiť objem dymu vychádzajúceho z dymnice tohto stroja.....

Ahoj Michailus.
Vím, že se to dá upravit někde v eng, ale už si to nepamatuji. Jde o jinou věc. S dýmem je to relativní, zrovna na mém screenu 524.1 Tak ten dým je hodně reálný. Ve stanicích a při posunech tyto mašinky dýmali velice hustým dýmem, Koukni např. do knihy "Toulky s párou", jestli ji vlastníš. Při jízdě na trati už toho dýmu bylo podstatně méně, ale toto MSTS bohužel asi neumí. Nicméně nechci psát blbosti, toť jen takový můj názor, takže budu velmi rád pokud někdo upřesní podrobněji.
S pozdravem Dan.
Množství a barva kouře se nastavuje v engu v závislosti na výkonu stroje a vývinu páry.Jako dříve narozený si pamatuji,že mašinky dýmaly jen po přiložení uhlí do kotle,posun s tím nemá nic společného.Jinak řečeno,dá se dost přiblížit reálným podmínkám,jen se musí vědět jak na to.

Petr Novák napsal:
Dan J. napsal:
Michailus napsal:

Ahoj Michailus.
S pozdravem Dan.
Množství a barva kouře se nastavuje v engu v závislosti na výkonu stroje a vývinu páry.Jako dříve narozený si pamatuji,že mašinky dýmaly jen po přiložení uhlí do kotle,posun s tím nemá nic společného.Jinak řečeno,dá se dost přiblížit reálným podmínkám,jen se musí vědět jak na to.

Nebylo by lepší zde napsat návod jak se to v tom*engu upraví než, zde jízlivě napsat cituji: Jinak řečeno, dá se dost přiblížit reálným podmínkám, jen se musí vědět jak na to.

Kouř vypadá podle toho, jaké je zrovna uhlí. Může se třeba stát že mašina nekouří vůbec (to se stává hlavně ve vysokých teplotách). V zimě naopak se pára vsráží a vytváří to mohutný dým. Ten je hlavně bílý ale po přiložení může zčernat. Pak taky je velký rozdíl mezi černým uhlím a hnědým. To hnědé kouří víc. Takže bych to shrnul takto: závisí to hlavně na počasí a uhlí.
Pokud se mýlím, opravte mě.

... a diskuze zase utekla někam mimo ... k původnímu dotazu Michailuse: Michailusi, nic Ti nebrání zkusit si odstavce "Smoke and Steam" lokomotiv, u kterých se Ti dým líbí a nelíbí porovnat, upravit, poslat autorovi ... a třeba z Tebe bude ladič dýmu ... krátce zkus přiložit ruku k dílu místo ukládání úkolů ...

Ahoj,
mám dotaz. Když uložím hranou aktivitu s párou, tak po načtení nejde ovládat. Všechno je mrtvý... Dělá to když uložím hru za jízdy i ve stanici. Nevíte někdo jak to odstranit? Konkrétně jde o loko 423, která je v trainsetu BP. Zkoušel jsem to i u jiných a dělá to taky.

Topič je zaškrtnutej, zjednodušené ovládání vypnuto. S oknem jsem to zkoušel taky, leč bez úspěchu :( Asus opravdu mám , ale spíš to vypadá na "Aušus..." :) Udělal jsem tříhodinovou aktivitu. Abych ji v klidu projel, budu se v práci muset hodit marod a doma si na dveře napsat "nerušit"

Udělal jsem tříhodinovou aktivitu. Abych ji v klidu projel, budu se v práci muset hodit marod a doma si na dveře napsat "nerušit"
Tak to při bezdůvodných pádech MSTS přeji silné nervy, nikdy jsem tento sim neprojel dýl jak několik 10 minut bez pádu. :-)

Tak to zase prrr Dane. I ve tvých aktivitách se silným trafikem se dala v pohodě udělat i hoďka a něco v kuse.

se dala v pohodě udělat i hoďka a něco v kuse.
Tak to buď rád, že ti to takto jede, na mém PC s win7 to shazovaly zvuky traffic z jakéhokoliv neznámého důvodu, hoďka byla vzácnost. Proč myslíš, že jsem přešel na OR? Save jsem v MSTS mačkal místo živáku. 2 RailJety v Praze byly utopie a pokud se setkaly 3 ešusy, tak selhání vozidla do světa bylo víc než jistota.

Back
Nahoře