Oboustranné polygony (gMax)

jm252485

Začátečník
Zkouším si pár drobností a narazil jsem - v momentě, kdy jsem si do kabiny vyřezal okna, tak pochopitelně pohledem skrz okno nevidím polygony, které tvoří stěnu kabiny a oknem se na ně dívím jakoby "zevnitř" (mají nastavené normály ven - logické). Existuje nějaká finta, kromě toho, abych celou kabinu zkopíroval s "dovnitř" obrácenými normálami polygonů, tedy aby byly polygony "oboustranné" ?

Díky za nápovědu

to nebulus,
pozorně si přečti ten dotaz, on se ptá na polygon s "dual normals", kdy jeden a ten samý polygon má dvě normály a je "vidět" z obou stran. Tvoje řešení zmiňuje.....
Polygony s "dual normals" podporuje 3dsmax, překladač conv3ds a MSTS toto nezná.

:eek: Nečítal som asi dosť pozorne a bola už lehce pokročilá hodina.

Naposled editoval moderátor:
Díky za odpověď. Při té příležitosti jeden dotaz. Dvakrát jsem reagoval na "důležité téma" - převod souborů z gMaxu do 3ds formátu a nabídl jednoduché řešení. Po obakrát se příspěvek po nějaké době (v řádu hodin) "ztratil". Jedná se o nějakou cenzuru nebo jsou zmínky o zpětné konverzi .s souborů "zakázané" ?

Miran napsal:
to nebulus,
pozorně si přečti ten dotaz, on se ptá na polygon s "dual normals", kdy jeden a ten samý polygon má dvě normály a je "vidět" z obou stran. Tvoje řešení zmiňuje.....
Polygony s "dual normals" podporuje 3dsmax, překladač conv3ds a MSTS toto nezná.
Navyše kabína ( rozumej interiér ) má spravidla iný materiál, než skriňa, preto obojstranné normály v MSTS nemajú až také opodstatnenie, ako je tomu napr. v trainze.

Back
Nahoře