Prosba (T304)

jm252485

Začátečník
Něco zkouším - měla by to být taková kuriozita T304 (306):

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr207024_loko.JPG

Problém je v tom, že se mi podařilo sehnat pouze 6 poměrně nekvalitních fotografií. A tak se ptám (a prosím zároveň) - nemá někdo kvalitnější podklady pro T304 (306), které by se daly požít na textury?

Model je skoro hotov, zkoušel jsem textury "kreslit" podle fotek, ale to skutečně není ono. (Asi si řeknete, proč se do toho pouští, když nemá podklady - ale tak to v životě chodí, přecenil jsem z neznalosti kvalitu fotek a teď je mi trochu líto to celé zahodit...)

Za jakoukoliv zprávu předem díky.

Model vypadá nádherně, tomuto projektu moc fandím.

Asi moc nepomůžu, ale ZDE je několik málo fotek a informací. Nechci nic říkat za ostatní, ale asi budete muset opravdu zatvořit... protože oba prototypy byly už dáááávno sešrotovány :(

Dominik napsal:
Model vypadá nádherně, tomuto projektu moc fandím.

Asi moc nepomůžu, ale ZDE je několik málo fotek a informací. Nechci nic říkat za ostatní, ale asi budete muset opravdu zatvořit... protože oba prototypy byly už dáááávno sešrotovány :(

Právě těchto pár fotek a typák jsem měl na mysli, že je mám... Díky za informaci. Čerpal jsem právě z těchto stránek.

Asi nezostane nič iné ako improvizovať:
Textúry narazníkov, lámp, kolies a pojazdu použiť z nejakej parnej mašiny
Textúry kapoty a kabíny použiť a vyskladať z nejakých fotiek starších motorových lokomotív...

Přesně tak, vzhledem k tomu že stroje již bohužel neexistují, pomocí grafického editoru (nikoliv Malování ve Windows) lze textury vytvořit poměrně věrně. Jako předlohu bych si asi vybral onu fotku v modrozeleném provedení.

Díky za reakce. Využiji toho a zeptám se - je nutné žádat autory jednotlivých textur ke svolení, pokud od nich použiji třeba jen nárazník nebo okno (s tím, že tyto prvky stejně budu muset dotvořit k obrazu svému) ?

A druhá věc - co vy jako odborníci upřednostňujete při tvorbě oken - řezat je do stěn (což jsem provedl) za cenu poměrně vysokého nárůstu polygonů (na kabině je to z cca 200 na 700 a neumím to nijak ponížit) nebo pomocí alfa kanálu v textuře (tady mi vadí nerovnosti dané "pixelizací" - ani na alfě 512*512 se mi moc nedaří udělat hladký okraj rámečku okna v zaoblení nebo pokud je šikmý)

Možná jsou to otázky triviální, ale je to moje "první dítě" a tak povzpomínejte na svoje začátky :-)

Díky

jm252485 napsal:
Díky za reakce. Využiji toho a zeptám se - je nutné žádat autory jednotlivých textur ke svolení... ...

Je to přinejmenším slušnost :) Myslím, že pro autora textur je mnohem příjemnější povolit použití svých textur, než koukat, jak mu je někdo krade bez dovolení.

Každopádně přeji mnoho úspěchů.

jm252485 napsal:
... je nutné žádat autory jednotlivých textur ke svolení, pokud od nich použiji třeba jen ...

Patrilo by sa.

jm252485 napsal:
... co vy jako odborníci upřednostňujete při tvorbě oken ...

Používajú sa obe metódy, Ondra Janiš používa alfakanál, ja okná režem. Toto sa sa týka exteriéru.
Interiér jednoznačne alfakanál 8 bit ( 256 odtieňov šedej ) v rozlíšení 512x512 pix.

Back
Nahoře