Turnusy, obehy a GVD

Pro tenhle příklad jsou lepší nákresné jízdní řády. Ale záleží na každém konkrétně.

556.042 - je to hra/simulátor železnice. Ak sa chceme čo najviac priblížiť reálnosti, aktivitári vytvoria aktivitu presne podľa skutočnosti aj vďaka listom GVD. Pri stiahnutí aktivity poskytnú nádejným rušňovodičom tabuľku CP zo ZCP. To je všetko. Hra na železnicu pre jej fanúšikov v uzavretej komunite.

Ale mě nejde o to, k čemu lze pomůcky využít. (Mimochodem, vytvoření aktivity nákladního vlaku jedoucího přesně podle jízdního řádu nemá s realitou nic společného) Jen mě zajímal rozumný důvod proč by služební pomůcky měly být veřejné. Takže proto, aby si pár lidí mohlo hrát na železnici. Tak to jo, tím by se SŽDC měla vážně co nejdřív začít zabývat!

Aby zamedzila miliardovým napáchaným škodám. Si k smiechu. Veľa krát mám pocit, že ľudia čo sa tu hrajú na železnicu vedia o železnici ďaleko viac, ako ľudia železnicou platení.
Kto tu píše o nákladných vlakoch idúcich presne podľa cestovného poriadku? Mimochodom, čo má spoločné SŽDC s pomôckami od ŽSR?

To je zakořeněné z dob dávno minulých, osobně si myslím, že to zajímá jen pár nadšenců, ostatní se spokojí s veřejným jízdním řádem, který je dostupný všude na internetu. Tak proč prezentovat interní věci SŽDC ČD nebo Cargo?
Služební pomůcky nejsou jen o jízdních řádech.

Poprosím konkrétnosti. Akým spôsobom poškodí SŽDC, ČD, alebo Cargo zverejnenie listov GVD, alebo zošitového cestovného poriadku? Konkurencia má k nim rovnako prístup ako menované spoločnosti. Tak?

Já pořád nechápu nad čím se rozčiluješ. Jednou jsou to služební pomůcky, takže jsou určeny pro služební potřebu lidí, kteří s nimi pracují. A jestli k nim má přístup konkurence to je asi zrovna u SJŘ logické, když tam mají natrasovány i svoje vlaky.

SŽDC by se měla spíš starat o toto. Stejně tak to jejich vykazování peněz za údržby tratí, kde je doprava zastavena už několik let a jsou zarostlé (Např. Horní Slavkov, Mladotice-Kralovice atd.), něčím smrdí...

passion napsal:
...Veľa krát mám pocit, že ľudia čo sa tu hrajú na železnicu vedia o železnici ďaleko viac, ako ľudia železnicou platení.
...
A právě tací jsou nejhorší a mohou být i nebezpeční, protože si o sobě myslí, že vše ví a mohou se v prostředí dráhy chovat nevyzpytatelně.
Možná by nebylo od věci někoho takového všeznalého odchytit a poslat ke zkouškám a věřím, že by neprošel.

Šnek napsal:
Já pořád nechápu nad čím se rozčiluješ. Jednou jsou to služební pomůcky, takže jsou určeny pro služební potřebu lidí, kteří s nimi pracují. A jestli k nim má přístup konkurence to je asi zrovna u SJŘ logické, když tam mají natrasovány i svoje vlaky.
Naopak, ja sa nad tým nerozčuľujem.

Všude se jezdí vpravo, kromě úseku Vídeň-Bohumín, tam je zatím ještě levostranný provoz, jako pozůstatek vlády Franze Josefa. Pokud byla tvá otázka myšlena takto.

petbar napsal:
Mohl by mi, prosím, někdo sdělit, po jaké straně jezdí vlaky v ČR a SR? Díky.

v ČR jezdí vlaky na dvoukolejných (případně tříkolejných) tratí téměř vždy vpravo. Ale většina dvoukolejných tratí je takzvaně banalizovaných a tak se dá jezdit dle potřeby. Ale to se týká většinou mimořádností.
Je však jedna vyjímka a tou je trať bývalé severní dráhy císaře Ferdinanda (tj Břeclav-Přerov-Hranice na Moravě- Ostrava - Dětmarovice - Petrovice u Karviné) kde je zaveden levostranný provoz, ale i tato trať je banalizována!
Ještě někde v severních čechách s jezdilo levostranně, ale to již v současnosti myslím neplatí.
Někdo jiný rád určitě doplní.

Doplnil jsi to ty. Jen ten levostranný provoz je už jen do Bohumína. Do Petrovic býval dříve.

Levostranný provoz u nás skončí k GVD 2012/2013.

NJŘ http://share-rapid.com/stahuj/z14jt3g4?dealer_id=668532
OJŘ http://share-rapid.com/stahuj/h351zvy4?dealer_id=668532
NJŘ http://share-rapid.com/stahuj/wr5i7qwx?dealer_id=668532

Tady máte komplet pomůcky GVD 2012 + sešiťáky ze Slovenska na dobře přístupném úložišti:

http://www.ulozto.cz/11646704/pomucky-gvd-2011-2012-cz-sk-rar

Back
Nahoře