Nejde rozbehnut masina po nudzovom brzdeni

Pořiď si tyto lokomotivy z TBP (stačí aktualizace). Tam vše funguje 100%
Jinak doporučuji nepřekračovat maximální povolenou rychlost a brzda určitě nezasáhne.

To viem ,ze ked neprekrocim napr v aktivite,brzda nezasiahne...Ale ci sa to da nejako obist v aktivite ked hram...?

Jezdi jak máš a nebude tě zajímat rychlobrzda. Tohle není akční hra, ale simulátor, to pak bych to tady zabalil, protože by si tu každej jezdil jak chce. A pokud si myslíš, že skušeným se to nestane, že to přešvihnou, stane.

Poslechni, jedná se o jednu věc, kdyby byla rychlobrzda všude vyházená, protože se jedná o unreal, tak je klid. Překračování rychlosti je kolikrát i nutný, protože ten debilní limit se ti při jízdě přes vexle zruší až u vjezdového návěstidla pro opačný směr, což je pochopitelně nesmysl. Když zmačkneš ctrl+4, tak máš klid. Sice ti nebude fungovat živák, ale budeš mít klid. Mě rychlobrzdy vyhazuje z vozidel kamarád, ale odstavec zkopírovat nemůžu, protože je to tajný...

Diky za rady :)
Len nechapemmm jednej veci....
Preco kazdy vlak sa inak ,,rozhybe" ( kazdy inym ovladanim,teda inym sposobom) po napr nudz.zabrzdeni....Pritom mam nastavene jednoduche ovladanie,...nechapem tomu
Niektore kym rozhybem trva pekneeee dlho a sere ma to :-/

No tak to sis vybral asi blbou hru, že ...

Každá lokomotiva má jiný způsob řízení ... a to nejen podle trakce (el., diesel, pára), ale liší se i jednotlivé řady ... a simulátor toto zohledňuje ...

Když je vlak zabržděn, tím spíš po zásahu nouzové brzdy, musí se celý brzdový systém "nafoukat". A to chvilku trvá. Také přesně dle reálu.

A pokud Ti vadí, že je něco v rámci možností podle reality, asi simulátor (jakýkoliv, nejen železniční) není ta pravá hra pro Tebe.

Čouda napsal:
.... protože ten debilní limit se ti při jízdě přes vexle zruší až u vjezdového návěstidla pro opačný směr, což je pochopitelně nesmysl. ....
Možná sis všiml, že mých tratích je to řešeno jinak. Jedna věc je, jak to řešit v trati a druhá věc, jak ve vozidle. Stačí přepsat jedno číslo v engu. A zdá se mi (ale nemám jistotu), že pod některými novějšími verzemi binu ten "postih" nefunguje, bez ohledu na to, že je v engu nastaven.

JiříkTK napsal:
Čouda napsal:
.... protože ten debilní limit se ti při jízdě přes vexle zruší až u vjezdového návěstidla pro opačný směr, což je pochopitelně nesmysl. ....
Možná sis všiml, že mých tratích je to řešeno jinak. Jedna věc je, jak to řešit v trati a druhá věc, jak ve vozidle. Stačí přepsat jedno číslo v engu. A zdá se mi (ale nemám jistotu), že pod některými novějšími verzemi binu ten "postih" nefunguje, bez ohledu na to, že je v engu nastaven.
Kde bude limit zrušen, to je záležitost každé trati. Že to rušilo vjezdové návěstidlo, to už mnoho let není pravda. Standartně to rušil označník, ale to už u mé trati dávno postupně mizí a rušení dávám hned za poslední vexli na solo mašinu.

Zbyněk Šemora napsal:
JiříkTK napsal:
Čouda napsal:
Kde bude limit zrušen, to je záležitost každé trati. Že to rušilo vjezdové návěstidlo, to už mnoho let není pravda. Standartně to rušil označník, ale to už u mé trati dávno postupně mizí a rušení dávám hned za poslední vexli na solo mašinu.
Je to především záležitost Binu,v některých verzích je překročení rychlosti úplně vypnuto.Trať jako taková na to nemá vliv.

Petr Novák napsal:
Je to především záležitost Binu,v některých verzích je překročení rychlosti úplně vypnuto.Trať jako taková na to nemá vliv.
Čouda se ale ptal na "ten debilní limit, co se ti při jízdě přes vexle zruší až u vjezdového návěstidla pro opačný směr". A ten nemá s vozidlem ani s BINem nic společného, to je záležitostí nastavení návěstního systému v trati. V trati se nastavuje, zda třeba při jízdě odbočkou skočí na TM omezená rychlost (např. 40) anebo ne a pokud ano, tak zda toto omezení skončí u dalšího (odjezdového) návěstidla, u protějšího označníku či kdekoli jinde. Jinak řečeno, toto může být v každé trati jinak.

Ahoj, nevím, zda-li to psát sem nebo někam 380 (pokud je to chyba engu), ale při hraní aktivity EC176 Johannes Brahms na BP s lokomotivou 380.002 mám přejet v řečanech nad labem tušim na kolej proti správnému směru: jedu 160, na vjezdu očekávej 100, prásk-Mirel (pomsta slováků) mi křápla, asi sem nebrzdil dostatečně nebo msts myslí, že musím jet už 100, nevím, rozhodně po zastavení a odbrždění (kontrolováno přes F5) mi prostě mašina neodbrzdí, zkusil jsem živáka, rychlobrzdu, vše zabrzdit a odbrzdit, přejít na druhé stan., prostě nic... A teď babo raď! :D

Tak to nabudúce skús uložiť a potom nahrať zase. Tuším to niekto spomínal, že niekomu to robí a niekomu nie. Že sa neviem prečo sa to deje, ak sa teda dobre pamätám.

Chyba je v tom, že tam jsou nastaveny nesmyslné rychlobrzdy. Pokud budeš mít zájem, pošlu ti engy bez nich. Dávno jsem si ty nesmysly vyházel.

Mortega napsal:
Ahoj, nevím, zda-li to psát sem nebo někam 380 (pokud je to chyba engu), ale při hraní aktivity EC176 Johannes Brahms na BP s lokomotivou 380.002 mám přejet v řečanech nad labem tušim na kolej proti správnému směru: jedu 160, na vjezdu očekávej 100, prásk-Mirel (pomsta slováků) mi křápla, asi sem nebrzdil dostatečně nebo msts myslí, že musím jet už 100, nevím, rozhodně po zastavení a odbrždění (kontrolováno přes F5) mi prostě mašina neodbrzdí, zkusil jsem živáka, rychlobrzdu, vše zabrzdit a odbrzdit, přejít na druhé stan., prostě nic... A teď babo raď! :D

Baba radí. :D
Já na to vydal obratem opravu a asi to nějak vyšumnělo. Bylo to provizorium dle rad boba57 a doufal jsem, že se na novém engu už pracuje. Jenomže jak píše Jarda Skůra, na ladění nejsou lidi. Stáhni si poslední update trainsetu z mých stránek a tam určitě je i 380. Uživatelé BP to mají opraveno automaticky instalací z DVD. Jenomže ani já nejsem schopný si udělat čas, abych tak naklonoval i druhou 005. V životě není jen MSTS.
Jo jo, kdyby člověka v životě trápily jen rychlobrzdy. To by byl nádherný život. A klidně bych snesl i toleranci 2 km/h, jen kdyby ostatní zásadní věci byly v pohodě. Já teď řeším, kde zaméct každou korunu, abych v pondělí zaplatil další faktury. Ale ty nejhorší už mám za sebou.
Tohle odbočení je jen reakce na Pavlíka, protože co se jemu a některým dalším zdá nesmyslné, tak ostatní mohou mít opačný názor a na tohle by mohl brát zřetel. A není to jen o rychlobrzdách a MSTS.

Zbyněk Šemora napsal:
Baba radí. :D
Já na to vydal obratem opravu a asi to nějak vyšumnělo.............

No, sice moje zkušenosti s mirelem v reálu jsou nulové, ale opravdu práskne, když se mu zdá, že pomalu brzdíte :D Takže jako simulace super, jen škoda, že se nedá vymáčknout do manuálu i v msts... :D Já si občas msts zahraju na odreagovanou, no holt je to živej organismus a je s nim občas trápení :D ale co, musim všem složit pochvalu a obdiv za to, kde ten simulátor je! Jinak aktualizace mam, včera jsem to zkoušel projet znova a zase mi to prásklo, ale tentokrát odbrzdila, tak nevím, co se tomu v minulé situaci nelíbilo... Co se týká mého názoru na ty rychlobrzdy, tak bych je tam nechal, je to simulátor a ten by si, kromě co nejreálnější simulace, měl klást za cíl také "vychovávat" strojvedoucí-tedy vštípit jim do hlavy, aby tu rychlost nepřekračovali, berte to tak, že s vámi jede cvičnej :D

ps: díky za rady ;)

Mortega napsal:

Zdravím,

myslím, že je to tím, že u návěstidel, která předvěstí rychlost na následujícím návěstidle, je z nějakého (pro mě nepochopitelného) důvodu nastavena rychlost 120 km/h a tudíž se už kolem návěstidla s návěstí 'očekávejte rychlost' musí jet maximálně 120.

Druhou možností je vypnout vlakový zabezpečovač (Ctrl + Num 4).

Jinak ten problém s odbrzděním jsem měl taky a vždy pomohlo rozpojit soupravu, s lokomotivou kousek popojet vpřed, potom přejít na opačné stanoviště a zpátky zapojit soupravu. Při jízdě zpět k soupravě se lokomotivní brzda uvolní. Jenom nevyjet moc daleko od stojících vozů, párkrát už jsem z nepozornosti zajel až za nějaké opačné návěstidlo a zpátky už jsem se přes Stůj nedostal. Pozor dát taky na výkon lokomotivy při jízdě zpět k soupravě. Musí se tam nastavit poměrně velký výkon, aby se lokomotiva dala přes zablokovanou lokomotivní brdu do pohybu, jenže ta brzda se následně velmi rychle odblokuje a lokomotiva akceleruje jak Ferrari --> jistá srážka s odpojenou soupravou.

Ta rychlost 120 km/h je nařízena u "očekávej" nebo u výstrahy pro vlaky s rozkladem zábrzdné vzdálenosti do dvou oddílů. Pokud brzdicí procenta soupravy jsou vyšší než procento uvedené v horním řádku procent v SJŘ, včetně - nemusí se při dané rychlosti zábrzdná rozkládat do dvou oddílů a je možné kolem výstrahy jet i 160, pokud ta souprava tak dobře brzdí a jsou na to na kolejích podmínky.

V simulátoru pokud toto udělám (po vyřazení VZ Ctrl+Num4, protože tam se rozklad nerozlišuje), na 90% nedobrzdím před následující stůj s jakoukoliv soupravou, pokud není vedena něčím s velmi účinnou EDB, která ale nesmí po přílišném snížení tlaku bouchnout (rády dělají 350 z dílny Hekl-Kulica).
Některé vozy H-start jak byly nedávno zmiňovány a možná ještě některé, bez úpravy brzdí tak tragicky mizerně, že jsem projel jedno stůj na 4x i s rozkladem do dvou a půl oddílu.:mad: Po páté jsem ihned po načtení hry práskl rychlobrzdu, písek a postupně utáhl všechny ruční brzdy na soupravě a zastavilo to těsně před tím. Veselé.

Někdy se holt v msts proti reálu musí udělat kompromisy. A co se týká toho bouchání VZ po překročení rychlosti, proč ne, rychlost se překračovat nemá, i v reálu to proužkaři kontrolují a strhávají se za to peníze po pětistovkách i víc. Aspoň si příště budete hlídat lépe traťové poznání, tzn. najet si trati a nejezdit se zapnutým trať. monitorem.:-P A když je velké štěstí, tak se těsně po zásahu VZ dá vypnout a brzdu se někdy podaří našvihat ještě předtím, než zastaví. Ale potom se VZ nesmí zapnout dříve, než vlak opět zastaví, jinak opět bouchne.

Naposled editoval moderátor:
ML636 napsal:
Ta rychlost 120 km/h je nařízena u "očekávej" nebo u výstrahy pro vlaky s rozkladem zábrzdné vzdálenosti do dvou oddílů ...

Díky za osvětlení. Dává to rozum, i když předpokládám, že strojvedoucí znají jak místní poměry, tak řízenou soupravu a tak ví, kolik metrů potřebují k úplnému zastavení vlaku.

Back
Nahoře