Nejde rozbehnut masina po nudzovom brzdeni

Podstatné je především to, že Výstraha nebo snížení rychlosti musí být na lokomotivu přenášena už od předchozího návěstidla. Což v MSTS není, takže platí 120 km/h! ;)

MIREL po nakódovaní výstrahy automaticky krokuje na 120 a je mu jedno, či sa vzdialenosť rozkladá na dva oddiely, alebo nie. Oklamať sa to dá jedine manuálom. Ale aj celé rozkladanie skrz brzdiace percentá je z technického hľadiska blbosť.

Nehledě k tomu, že si neumím představit šílence, který by kolem výstrahy si troufl víc než 120 jet. Každý zodpovědný fíra předpokládá, že to může i někde sklouznout, nehledě k tomu, že není kam pospíchat a když budu intenzivně brzdit až do vidlí, pak při změně znaku déle trvá povolení soupravy, takže nakonec nic na čase neušetřím a naopak ještě ztratím nějakou minutu.

Pawlik napsal:
A v reálu tomu tak je?
To nevím, nejsem fíra, ale dle předpisu D1 asi to možné je.
Další věc je, že nejde o dva oddíly, ale rozložení zábrzdné vzdálenosti na dvě zábrzdné vzdálenosti. Což se podle mého názoru může odehrát i v jednom oddílu.

Zbyněk Šemora napsal:
Nehledě k tomu, že si neumím představit šílence, který by kolem výstrahy si troufl víc než 120 jet. Každý zodpovědný fíra předpokládá, že to může i někde sklouznout, nehledě k tomu, že není kam pospíchat a když budu intenzivně brzdit až do vidlí, pak při změně znaku déle trvá povolení soupravy, takže nakonec nic na čase neušetřím a naopak ještě ztratím nějakou minutu.

Proč by nemohl, když mu souprava brzdí na 130% a další návěstidlo má za kilometr?

Někde má návěstidlo oddíl i za dva kilometry, ale i tak, žluté světlo na opakovači a snižuji rychlost. A kolem výstrahy pojedu například 80, žádných 120 a stále pomalu budu snižovat rychlost. když se změní znak, mohu to tam téměř okamžitě nakrokovat a svištět dál. Ale pokud tam bude opět výstraha, tak se budu držet té 80tky, protože zřejmě jsem dohonil nějaký vlak přede mnou a budu muset se přizpůsobit na jeho rychlost. Pokud bych kolem výstrahy jel 120 a nasypu to tam, tak po změně znaku, než to povolí téměř zastavím, budu se dlouho rozjíždět, spotřebuji víc energie nehledě k tomu, že pohodlí cestujících ve vlaku tímto stylem jízdy nic moc.
Staří fírové mne učili, že když mám v předpisech, že mohu jet stovkou, tak to neznamená, že tou stovkou musím jet. Jezdí se podle jízdního řádu a výstraha a následné stůj se ctilo a žádný zodpovědný fíra si nelajzne před červenou dělat nějaké machry. Takovým, kterým to nevyšlo a stálo je to jejich chleba, každý fíra zná hodně. A do práce se přece chodí proto, aby si člověk vydělal. Nejedná se o adrenalínové sporty. :)

Reaktore, podívejte se na poslední příspěvek vechtra. Bude-li jeho informace v souladu s realitou, respektive vašimi domnělými nebo skutečnými znalostmi, můžete být spokojen.
Víte, jak se pozná skutečný fachmann od machra? Fachmann (a mám tu čest znát ty nejlepší u nás) ví a mlčí. Machr machruje na "hobysty".
Prosím, kdybych měl nějaký dotaz v oblasti mechanické konstrukce vozidel, mohl bych se na vás obrátit? Již dlouho jsme tu neměli znalce.

Buďto opravdu nevíte, a pak by to chtělo při pokládání otázek více pokory.
Nebo to víte, a potom je celá tahle diskuse zcela zbytečná, vedená pouze za účelem někoho setřít.
Má to význam? Pomůže to někomu?
Pokud vám to stačí, podle mých strohých informací bylo nařízeno nepřekročit rychlost 120 km/h při míjení návěstidla; jehož zjednodušující znak se zobrazuje na návěstním opakovači řízeného vozidla znakem žluté barvy, u takových vozidel, jejichž brzdný účinek neumožňoval dosažení zábrzdné dráhy nižší, než je nejnižší stanovená zábrzdná vzdálenost pro rychlost 120 km/h, tedy 1 km; předpisem o používání vlakového zabezpečovače LS90. Stav v současnosti platné legislativy mi není znám, neboť se zabývám něčím zcela jiným.

No a už máme odpověď a rovnou na obě otázky najednou. Pak vyvstává třetí otázka, jestli ta první otázka nebyla vůbec zbytečná.

Moje odpověď byla sepsána pouze s jedním účelem, zjistit cíle vedení vaší debaty -
- uvádíte, že odpověď na otázku nevíte a poté ji vysypete z rukávu. Jste normální, netrpíte rozpolcením osobnosti?
Hlavní však je, že tímto bylo dokázáno, že evidentním účelem vašeho vedení debaty je prudit, machrovat.
Pojem pokora ve vztahu ke čtení textu jsem ještě neslyšel, velmi zajímavé spojení. Pokora může být např. ve vztahu k člověku, taková ale musí být přirozená na základě
jeho znalostí a chování. To první nedokážu posoudit, to druhé vám zcela chybí.
Do debaty se vměšovat budu do té doby, dokud se budete chovat jako hulvát a machrovat tady, buďto se s tím smiřte, nebo odejděte.

Stejně je sranda. Je dán nadpis o čem debata je, tedy že původní model, jak byl vydán, po zásahu rychlobrzdy už nepovolí. A je zde dlouhá debata, která neřeší příčinu, ale následky této chybičky v ladění. Netuším, jestli to už někdo oficiálně opravil, ale já tenkrát podle rad boba57 provedl provizorní opravu, kdy se tato chyba už neprojevuje. V TBP je to naklonováno i na ostatní varianty. Jednou se mi to sice v přímém přenosu na kameru zakouslo a nemohl jsem odbrzdit při šibování v Lichkově (aktivita Zábřeh - HK). Nějak změnou stanoviště jsem to ještě v časovém limitu rozdejchal.

Bohužel namísto příčiny se řeší jen následky snad všude a pak to vypadá v té naší republice, jak vypadá.

Zbyněk Šemora napsal:
... Bohužel namísto příčiny se řeší jen následky snad všude a pak to vypadá v té naší republice, jak vypadá.

No, to je zas rečí. On tu vykecáva namiesto aby mi v Šakviciach zakýval bielym ručníčkom. :P

Back
Nahoře