Repainty Ronoath

Ronoath

Posunovač
Zdravím,

V souvislosti s plným provozem mého webu jsem si dovolil založit vlákno, kde je místo pro prezentaci mých výtvorů a popřípadě vašich komentářů k nim;)

Takže, mé stránce nyní naleznete ke stažení asi devět archivů, ale třeba zamračené jsou hned dva skiny v jednom balíčku:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t219547_scrgrb019.jpg[/URL]
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t219548_scrgrb26.jpg[/URL]

Dále naleznete dva stroje řady 123 ČD Cargo, lišící se v detailech:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t219546_scrgrb005.jpg[/URL]

Dále na stránce naleznete skiny nákladních vozů ČDC/ČD/ČSD Taes/Has/Zaz, starší skin ČD Cargo Eas-u a také mé starší práce, které jsou zatím u JiříkaTK. Mezi nimi již je na nové pozici známý vůz ČD Bdbmrsee.

Časem si budete moci stáhnout Bpee239, až budu mít povolení k šíření...
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t219545_scrgrb003.jpg[/URL]
... a asi nikdy si nestáhnete repaint vozu 843 028...
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t219544_scrgrb001.jpg[/URL]
...protože mi VrbaM zakázal jej šířit. Co už, i to je chleba skinaře:roll:

Takže přeji příjemnou jízdu a co nejméně nalezených chyb:-)

Ještě bych rád připomenul, že skiny tvořím poměrně primitivní technikou, takže nečekejte dokonalé výtvory.

Rád bych ještě poděkoval všem za podporu, ať již jde o webový prostor, povolení šíření modelů a také fotodokumentaci. Díky!

Ronoath

Martens: Sorry, tady je:

www.ronoath.estranky.cz

Čouda: Toto nehodlám extra komentovat, jen by mě zajímalo, jak jsi to udělal, že tobě to povolil.

Konečně moh bejt skin 843 bez těch šílených malovaných textur! To mě fakt mrzí. Ale ostatní skiny jsou fantastické!

Zdary,
dovolím si sem přidat moje poznatky. Snad mě za to neukamenujete.

První obrázek
Poznávám v tom svoje začátky okolo r.2005. Tehdy mi Duuso poskytl fotky na 751.201 (je to ona, ne?). Bylo to foceno při slunci, ošklivě se to blejská a nevypadá to vůbec hezky. Jsou tam i nějaké nepřesnosti na boku, o zadním stanovišti (odlesky) vůbec nemluvím. Čelo je zdevastované grafickým programem, ujetý přechod čelo->bok. Nekvalitní rám, zvláštní popisky. Ani ten pluh se mi moc nelíbí. O střechu bych se pokusil ještě jednou, udělat jí kvalitněji, aby to nevypadalo jako zebra. Podvozky jsou mapovány oba, proto bych nepoužíval stejné. Chtělo by to si pohrát i s alfou, někde mají okna nedokonalosti.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t219815_chyby1.jpg[/URL]
Zde je obrázek. A je to samozřejmě z blízka, kdybych to měl před sebou, asi bych tam ještě něco našel.

Druhý obrázek
Skoro to samé jako u první mašiny. Nesrovnaný přechod čelo bok - zde přetmavené čelo, stanoviště s odlesky. Bok použit stejný jako u výše uvedené barči, podvozky mi připomínají Ondrovu 751 nebo Jardovu T478.1230. Střecha už je tady o něco málo lepší než u prvého, ale rám opět kvalitně vedle.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t219817_chyby2.jpg[/URL]
zde opět verdikt.
Opět tu je pár chyb. Místy to vypadá, že si autor dopomohl nedokonalým grafickým programem, takže některé přechody jsou jako žebřík. U té druhé mi připadá moc ostrý přechod z té špíny, vypadá to jako když je textura pospojována z vícero fotek a fotka se špínou useknutá o chvilku blíže, takže je tam takovýto skok.

Vrbamovi se snad ani nedivím. Podívejte na ty fláky pod stanovištěm strojvůdce. I kdyby tam nějaké byly i v reále, ne takovéhle.

P.S. : A obzvlášť skiny ČSD jsou obtížné.

Berte to jako můj názor a radu, ne buzeraci ani odhánění od skinování. Nejsem vůbec žádný skinař, každý to vidí jinak. Já svůj názor napsal a za ním si budu stát. Já když začínal, taky jsem dostával pěkně zprdnuto (mám-li být slušný)...

Odlesky slunce na zamráčách jí dodávají na realističnosti. Mě osobně se to tak moc líbí.
Že tobě se zdá přechod špíny moc ostrý, nic neznamená. Co ty víš jak mašina vypadá ve skutečnosti. Ty stejkance tam takto klidně být můžou.
Jaký fláky na 843 vydíš? Já na tom screenu nic nevydim. Navíc pořád lepší než ty malované textury. Až naskinuješ nějakou 843 od Vrbama s fototext. tak pak kritizuj.

Hynďa napsal:
Odlesky slunce na zamráčách jí dodávají na realističnosti....

Možná, ale když je každá část berty focená z jiného místa na několikrát, pak se nedá sladit dohromady celý bok. Sám jsem to už zkoušel na 363. Např. stanoviště je foceno s odlesky, pak popojdeš kousek a už odlesky nejsou, pak to spojíš a...

Dominik: Díky za tvůj názor. Mohl být sice ještě měkčeji podaný, ale já se s tím poperu;)

Jo, skiny jsou nedokonalé, ale jak jsem předesílal v prvním příspěvku tohoto vlákna, pracuji s velmi primitivními postupy a osobně mi vyhovuje, že to je tak, jak je. Stroje totiž mají takový vzhled, který mi stačí; nemusím se kabonit při používání v MSTS a ty chyby, které tam skutečně jsou, neřeším a raději se jdu vyjezdit do sytosti. A protože pár lidí v tomto fóru smýšlí podobně, tak jsou skiny venku.

Prostě místo x času při odstraňování chyb se raději s Barčou vyřádím na DVK:D

Mě se to naopak docela líbí, musíme si uznat, že Ronoath není žádný zkušený skinař, ale začínající skinař. Tak samo jsem já začínající aktivitář a stavitel, takže tady raději ani moc nekritizuji. Bohužel, co se týká 843, já bych ji do trainsetu taky chtěl, jelikož rád tvořím pro své domovské tratě a na 310-tku nemám tak daleko a navíc tu dříve i jezdila mamka, nejdříve do školy do Krnova a pak chvíli i jako průvodčí, takže k té trati mám vztah. No, a 843-jek je málo a vím, jaký jsem měl problém jen ve své aktivitě, kdy jsem tvořil pro hlavní trať pouze úsek Krnov - Burntál a potřeboval použít 3 motorové vozy 843. Jackův skin a Vrbamovy 843 jsou jediné reálné, ty další se snad ani nedají použít...
Co se týče skinů ČSD, tak je to podobné, taky jsem rád za každý přírůstek, takže se mi to líbí... Určitě je použiji i v aktivitách...
No, a červený Bpee se taky hodí, protože na některé aktivity, třeba nedávno Os 4614/5 Lednice jsem nedal dohromady trainset na spoustu vlaků. Zvláště pak vozy IC, takže to se určitě hodí, jen se mi zdá ta barva moc světlá, ale kdoví, každý může mít jinou barvu a taky se mi to může jen zdát...

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t219887_Snmek1384.jpg[/URL]
(EC 273 Jaroslav Hašek, 25.7.2009, Štúrovo)

Ronoath napsal:
Dominik: Díky za tvůj názor. Mohl být sice ještě měkčeji podaný, ale já se s tím poperu;)

Jo, skiny jsou nedokonalé, ale jak jsem předesílal v prvním příspěvku tohoto vlákna, pracuji s velmi primitivními postupy a osobně mi vyhovuje, že to je tak, jak je. Stroje totiž mají takový vzhled, který mi stačí; nemusím se kabonit při používání v MSTS a ty chyby, které tam skutečně jsou, neřeším a raději se jdu vyjezdit do sytosti. A protože pár lidí v tomto fóru smýšlí podobně, tak jsou skiny venku.

Prostě místo x času při odstraňování chyb se raději s Barčou vyřádím na DVK:D

Samozřejmě. Já si to také stáhnu a zajezdím si na DVK. Nic proti tomu nemám.

Gajdma: A to je ten důvod, proč skinuji. Tvořím to, co ještě není vytvořeno, a chci tu věc mít. Klidně časem někdo může přijít s dokonalými skiny vozů Bpee239 a taky na novém modelu 123 by se ty skvělé fotky od Zdeňka dobře vyjímaly, ale já mám potřebu se s nimi zrovna teď projet - a tak si je udělám.

S barvami je to obtíž, stačí maličko jiné nasvícení a je to jinde. Nicméně, alespoňtu červenou jsem se snažil přizpůsobit Heklově Bee, aby tvořily ladné soupravy:cool:

Já bych řekl , že skiny jsou skvělé . Pokud nikdo není přehnaný detailista ( nebo není skinař :D ) musí se se skiny spokojit . Už spolupráce s Jiříkem na VP JZD stojí za 1* . Takže pokračuj dále ;) stále je třeba doplňovat trainset . Mě osobně se skiny líbí ( akorát ten IC vagon posoudit nemůžu - v životě jsem ho asi naživo neviděl :D ) . Každý jednou začínal a jak se říká
Chybami se člověk učí

Ronoath napsal:
Gajdma: A to je ten důvod, proč skinuji. Tvořím to, co ještě není vytvořeno, a chci tu věc mít. Klidně časem někdo může přijít s dokonalými skiny vozů Bpee239 a taky na novém modelu 123 by se ty skvělé fotky od Zdeňka dobře vyjímaly, ale já mám potřebu se s nimi zrovna teď projet - a tak si je udělám.

S barvami je to obtíž, stačí maličko jiné nasvícení a je to jinde. Nicméně, alespoňtu červenou jsem se snažil přizpůsobit Heklově Bee, aby tvořily ladné soupravy:cool:

S farbami je to tak, ze staci ze fotograf zle nafoti a uz su farby zle.Ohladne Bee, ci je farba spravna na mojom skine, netusim, vozen som nevidel a fotky boli ake boli, takze je to ladene akurat podla par fotiek z netu.
K tej berte. Keby boli fotene prave na priamom slnku, odlesky nie su. Uhol sa musi vystihnut. Tie fotky mi uz Dusan poslal kedysi davno a vzdal som to. Dovod? 75% textur je prave v lesku, kde uz zo skutocnej farby na texturue neostane takmer nic. Osobne si myslim, ze tie fotky nie su vobec vhodne na nejaky skin (snad sa Dusan neurazi). Prave kvoli tym odleskom nie je skin dobry a od reality ma daleko uz len z toho hladiska, ze odlesky su stale stejne... Celkom komicky to potom posobi ked trebarz na to v msts svieti slnko, alebo nie, natoz ked je tma:) Ale nuz kazdy ma svoj vkus;)
Este jedna rada kazdemu zacinajucemu skinarovi, nezacinajte skinovat nieco, co je dost komplikovane, ci uz modelom, alebo fotkami. Potom vas to zbytocne odradi. Nik sa to nenaucil za hodinu, ani ja dodnes neviem skinovat, ucim sa kazdym dnom;-)

Hekl338 napsal:
...Celkom komicky to potom posobi ked trebarz na to v msts svieti slnko, alebo nie, natoz ked je tma:) Ale nuz kazdy ma svoj vkus;)
Jen málokdy se zadaří aby někde byla úplná tma. I když je zataženo, stejně světlo přes mraky prosvítá. V noci lokomotivu osvětlují světla lamp a i ten měsíc se nějak projeví. Ale jak říkáš, každý má jiný vkus a názor.

Hekl338 napsal:
...Osobne si myslim, ze tie fotky nie su vobec vhodne na nejaky skin (snad sa Dusan neurazi)...
Kdeže by som sa urážal :), tie fotky som posielal asi dvom ľuďom po ich naliehaní napriek upozorneniu že sú totálne nevhodné na textúry, toto boli po 721 078 moje druhé fotky na textúry a dopadlo to neslávne...čudujem sa že to niekto nahodil na model a vydal, ja som svoj skin na Starého model už dávno stiahol z webu, ale je to vec dotyčných, ale keď mám niečo do toho povedať tak ma dosť mrzí napriek nekvalite skinov, že autori nevytvorili napriek mojej jedinej podmienke aj pôvodnú verziu ZSSK 751 201 z ktorej vlastne fotky pochádzali, no nič nabudúce zvážim poskytovanie týchto vecí pre účely ČSD...
Hynďa napsal:
Jen málokdy se zadaří aby někde byla úplná tma. I když je zataženo, stejně světlo přes mraky prosvítá. V noci lokomotivu osvětlují světla lamp a i ten měsíc se nějak projeví. Ale jak říkáš, každý má jiný vkus a názor.
Ty si niekedy fotil na textúry ?;-)

Naposled editoval moderátor:
Duuso: Ta původní verze je v přípravě, ale pro mě měli přednost verze ČSD. Sorry, mohl jsem to vydat najednou, ale už se stalo.

Hekl: Máš částečně pravdu, že ty odlesky jsou pruda, ale nevím o žádné jiné zamračené, která by byla použitelná na textury ČSD verze a vzhledem k mým mizivým schopnostem práce s pokročilejšími grafickými editory ani nehrozí, že bych je nějak použil.

No, já když jsem něco fotil na textury, tak mi připadalo, že ani tak nezáleží, jestli je slunce nebo ne, ale jak paprsky na bočnice dopadají.

Nicméně, aby to mělo alespoň nějakou informační hodnotu, právě jsem zprovoznil download vozu Bpee. Za povolení šířit děkuji Radovi.

duuso napsal:
Ty si niekedy fotil na textúry ?;-)
Jo, už jsem něco nafotil. Já ale měl na mysli to, že ve skutečnosti mašinu pořád něco osvětluje takže nějaké odlesky na jednom skinu podle mě nejsou na škodu.

Ronoath napsal:
Duuso: Ta původní verze je v přípravě, ale pro mě měli přednost verze ČSD. Sorry, mohl jsem to vydat najednou, ale už se stalo.

Hekl: Máš částečně pravdu, že ty odlesky jsou pruda, ale nevím o žádné jiné zamračené, která by byla použitelná na textury ČSD verze a vzhledem k mým mizivým schopnostem práce s pokročilejšími grafickými editory ani nehrozí, že bych je nějak použil.

No, já když jsem něco fotil na textury, tak mi připadalo, že ani tak nezáleží, jestli je slunce nebo ne, ale jak paprsky na bočnice dopadají.

Nicméně, aby to mělo alespoň nějakou informační hodnotu, právě jsem zprovoznil download vozu Bpee. Za povolení šířit děkuji Radovi.

Taku lestenku ide nafotit len dvomi sposobmi. Bud bude dopadat priame slnko na bocnicu, nie pod uhlom, vtedy odlesky nebudu, alebo masina bude stat niekde u budovy, ktora je vyssia ako masina samotna. Tu je prave priklad toho, ze sice slnko je, ale uhol uz nie:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t221383_1.jpg[/URL]
Masinku sa uz pokusa Dant nafotit prave pri kazdej prilezitosti, zial stale cosi nevyjde, snad sa raz skutocne podari;)

Koukám, že zase dostala nový lak. Přeji hodně štěstí při focení!

A ještě jedna špatná zpráva: VrbaM definitivně zakázal veřejné šíření skinu 843.028 na mých stránkách. Každopádně kdo chce, může ho dostat mailem.

Back
Nahoře