Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

mirous napsal:
... skoro by mě zajímal váš život, vypadá to jako práce, trat, trocha spánku, práce, trat..a takhle pořád dokola ... přeji vám hodně štěstí..
Bohužel asi tak nějak. Ještě bych doplnil procházky s pejskem a nějaké práce doma.
Dřív jsem víc jezdil na kole a sem tam se i někam podíval. Jak jsem přestal být zaměstnanec a začal podnikat, změnilo se to. Sice klídek, žádný nadřízený mi nemůže nadávat, ale stal jsem se otrokem své firmy. Začátky byly příšerné, první dva roky jsem si nekoupil vůbec nic a oblékal jsem se erárem, co mi zbylo od dráhy (lokomotivní čety fasovaly riflovou soupravu, montérky a na dráhu celkem slušnou bundu, kde nebyla žádná drážní loga). Později si i něco mohl koupit jak na sebe tak pro radost. Teď jsem dával dohromady byt tou nejlevnější metodou (stále musí stačit původní nábytek, takže to u mě doma vypadadá jako v seriálu "Vyprávěj".)
Ale není důvod si stěžovat. Nic nedlužím, faktury jsem všechny zaplatil, úvěr je také za mnou. Jen na tu dovolenou zase nic nezbylo a budu doufat že zase tuto zimu nějak přežiju a nedostanu se do platební neschopnosti. Takže nesmím být nemocný. Povoleno je marodit jen o víkendech.:D
Všechno zlé je ale také k něčemu dobré. Mám prostor ke stavění této trati. :D Takže není ostuda, když někdo stavět zkusil a dílo nedokončil.

Dane, co to tam vidim v pozadi za krasny stroj? :-)

Dane, asi to bude muset ještě vykolejené chvilku vydržet. Nejsou lidi.
Já stále virtuálně cestuji na trati 251 a už to i nebaví. To nemá konce. Nejprve Tišnov - Žďár, kdy se tvarovaly kopce, teď jsem ze Žďáru zakotvil před Nedvědicí opět u hradu Pernštejn, tentokrát jsou za mnou natažené silnice a polní cesty. To také nemělo konce. Opět se krajina trochu dotvarovala. Až zase pojedu zpět z Tišnova do Žďáru, snad už poslední vlak, tak by za mnou měla být konečně zalesněná krajina. A trochu i zastavěná. Doufám že příjezd do Žďáru zvládnu asi tak do začátku prosince, abych pak do aktualizace měl klid na výstupní kontroly.
9c7bb4997bc46c576fb5ee07f30549ec.jpg
73e1c97ec4b98d44468853c5e1f60ca2.jpg

Naposled editoval moderátor:

Zbyněk Šemora napsal:
Dane, asi to bude muset ještě vykolejené chvilku vydržet. Nejsou lidi.
Jasně, však než se taková vyskočená mašinka nahodí, tak to chvíli travá a u té samé točny je vyvalená 810 úplně mimo koleje. Tak to nevím, co s tím při tom šibování v depu dělali, asi byli nalitý.:D:D:D:D Jinak ty screeny vypadají velice pěkně a hrad se velice povedl.
S pozdravem Dan.

Dobrý den, jakožto obyčejný hráč bych se Vás chtěl zeptat, zdali se na mapě nacházejí nějaká aktivní místa pro dotankování nafty a doplnění uhlí či vody:?: Předem díky ;)

Stačí otevřít editor aktivit a tam se vše na mapě zobrazí. Zatím ze strany aktivitářů nebylo připomínek a já tyto body ve svých aktivitách nezkoušel. Na přání, pokud někde takový bod chybí. (v reálu je, ale já tam tankování nemám), doplním do další aktualizace. Ale prosím doložit dokumentací, například fotkou. Většinou jsem osazoval vodní jeřáby pro parní lokomotivy. Ale nafta je v některých depech, určitě je, například v Bratislavě vedle točny.

Zbyněk Šemora napsal:
Stačí otevřít editor aktivit a tam se vše na mapě zobrazí. Zatím ze strany aktivitářů nebylo připomínek.....
Ahoj Zbyňku.
Tak jedna malá připomínka by byla.:D V Chocni v depu kdysi tankování bylo a po nějaké aktualizaci už není. Nešlo by tam dát ten tankovací bod znovu?
S pozdravem Dan.

Ano také jsem si na to vzpomněl, někam to tam šoupnout, aby se tam bylo možné s lokomotivou dostat. Nejlépe stejné místo, kde to bylo.

Jinak jsem dnes přijel s pracovním vlakem ze Žďáru do Tišnova, který za sebou pokládal silnice a cesty.
Teď se musím podívat, kdy mi jede nějaký další pracovní vlak zpět, který bude za sebou vysazovat stromy a stavět domy a napustí koryta řek. To nechci vidět ty záplavy, než se to zreguluje. :D

V tomto týdnu se mi splnil můj sen, konečně jsem propojil novou krajinu se starými úseky kajiny v Hradci Králové. Tak máme komplet krajinu z Choťovic do Hradce. Ještě zbývá úsek Choťovice - Sány (Velký Osek - Sány má Zbyněk včetně krajiny) a bude 020ka hotová. Dokončení a odeslání Zbyňkovi plánuji počátkem prosince. Pak bude ještě před aktualizací čas na drobné úpravy a dodělávky.
Fotky jsou z Praskačky, Lhoty pod Libčany, odbočky Plačice a okolí.

af26266b4fbb9e9f1f82075e6d618d1b.jpg
3210e1adc5211d3598fd4ec4a6ddf40c.jpg
06d2e3d2b5eea4473b19d39e4a255287.jpg
010013d91ad8227a5feaab419a02a4e3.jpg
e497d5e836446fb5780dd8e0a65edc54.jpg

Honzo to nemá chybu. To je paráda, také se už těším.
Já se bohužel dostal se stavěním 251 teprve do stádia, kdy jsem Ti poslal polotovar 020. Tak mám co dohánět.
Dnes mi už teče řeka z Doubravníku až do Tišnova. Záplavy byly také. Hold vodní váha je vodní váha. Ta odhalí nedostatky. Jenomže rozdíl výšky vodní hladiny je na obou koncích čtverce víc než 10m. A to pak dělá divy.
Ale jsem rád, že přes nedostatky MSTS editoru se mi podařilo alespoň kompromisně podplavat pod mosty. A ta kouzelná "cyklostezka" u Prudké, až někdo z modelářů bude mít chuť a náladu a bude opěrná zeď i s cestou vyměněná za náspy, už se těším.
Dnes mi poslal modelář Michal Th. další modely do stanice Praha Radotín. Tak se nám to rýsuje i tam. Ani jsem nevěděl, jaký tam mám na nádraží poutač. Snad po aktualizaci to zabere a obchody se konečně trochu pohnou :D
b860194fa72e85415170da2de4f0c9e4.jpg
03c93c2676602e261495e340bde23e19.jpg
a21afc29ba9c3cf3ca20fe4375ec97cd.jpg
04bd5d73055e4772b46a3617e96a343c.jpg
d1cbd1b335d5a59b31ae5f42915cd93e.jpg
f5cf2f828174b1a2730d3950d54d7a06.jpg

to vypadá všechno naprosto úžasně! :-) skládám před staviteli velkou poklonu ;-)

A kdo chce reklamu své firmy do některé z tratí, nechť se přihlásí. Jedna cedule podle velikosti za 100-500 korun.

Zdravím vás zbyňku, no když děláte mezi Tišnovem a Žďárem, tak jestli bych mohl poprosit tak tankovací bod nafty v Tišnově v depu:)

Jinak dotaz pro všechny: Podařilo se někomu už v Tišnově dobrat vodu ? Neboť mě to nejde, a nevím si už rady =(, dále jestli jde vůbec v trati BP dobrat uhlí ? V editoru jsem jej nikde nenašel. Předem díky

Ramon Juan napsal:
S tím poutačem to je skvělý nápad :D:D:D
On tam byl totiž původně Paroubek nebo podobný politik v předvolební kampani pro předčasné volby. To by kazilo celý model nádraží, tak autor improvizoval, jak plochu využít. Celkem jsem se pobavil a vylepšilo to i náladu v pochmurném víkendovém mrholení a smogu. (člověk se podíval z okna a bylo po náladě).
Autorovi patří velké díky za další objekty pro trať 171.

Ten tankovací bod do Tišnova doplním a také pole pro klávesu 7, hlavně do Nedvědice, aby si hráč mohl šipkama odskočit na prohlídku hradu Pernštejn, Není to jen kulisa, ale dokonalý model. Autor mi dodal i noční a zimní verzi viz foto s porovnáním v reálu.
98fe3bbdf9ec026043a5a9a46d690f95.jpg

Mě by jen zajímalo, jak ten Jan Švec dělá domečky... Než já vymodeluju jedno nádraží, on má osazenou celou trať. A stejně tak Zbyněk. Velká poklona.
Všechny ty obrázky vypadají tak skvěle, že se těším na plnohodnotnou Vánoční aktualizaci čím dál tím víc.

Nazdárek!

No vypadá to úžasně.

Honzo Šveci, nestálo by za to, dotáhnout krajinu až do Oseka, když to Zbyněk jaksi nestíhá do aktualizace v žádným případě stihnout?

Čouda napsal:
...
Honzo Šveci, nestálo by za to, dotáhnout krajinu až do Oseka, když to Zbyněk jaksi nestíhá do aktualizace v žádným případě stihnout?
Čti pořádně. Honza přece napsal, že do Oseka jsem to už dodělal dávno já. Snad kdyby Honza doplnil koupající se pod mostem :D
Pokoušel jsem se tenkrát osadit i něco jako Netsockův barák. Jenomže to by asi chtělo originál nafotit a vymodelovat. :D Každý z komunity, který bydlí u trati, by měl mít svůj domeček v modelu. Pak by si každý rád okopal tu svou zahrádku i v MSTS.

Jinak do Tišnova jsem konečně dal tankování nafty, jen při save se mi objevila ukončovací tabulka s pozdravem, ale po znovunačtení tam tankování je. Snad vše bude vpořádku. (použil jsem od Nebuluse z bratislavského depa, to vypadá velmi decentně a nijak nenarušuje okolí.
vohryz napsal:
....
Jinak dotaz pro všechny: Podařilo se někomu už v Tišnově dobrat vodu ? Neboť mě to nejde, a nevím si už rady =(, dále jestli jde vůbec v trati BP dobrat uhlí ? V editoru jsem jej nikde nenašel. Předem díky
Asi byl problém, že je nutné dobírat vodu jen z koleje, kde je umístěno tankování. Jelikož model je jednostranný a chtěl jsem dodržet směr ramene, tak je tankování ne z kolejí u peronů, ale vždy o jednu dál. Jelikož mi v době nedávné poslal Jirka Polák i verzi RV, tak nyní už bude možné dobírat vodu z kolejí 4 a 3 od peronů. Ale pokud někdo zajížděl tankovat na kolej 6 a 5, tak hold od aktualizace to už nebude pravda. Možná by byl dobrý vodní jeřáb bez modelu, a pak by se dala dobírat voda z obou stran VJ.
Nakládání uhlí, takový model neznám. Existuje něco takového?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře