Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Pepa z Nuslí napsal:
...
Zbyňku, nemáme ještě nafocené Vršovice, chci se zeptat, postačí obyčejné fotky z mobilu? Jinak to nemám šanci vyfotit.
Vršovice kdysi nafotil Michal Tuček. Jinak pokud chci něco nafotit, tak asi největší problém je dostat se na místo a mít vhodné počasí. Když jsou splněny tyto podmínky, tak je barbarství jít vybaven dělat zásznam nekvalitní technikou. To samé platí pro nádražní rozhlas nebo videa z lokomotivy.
Co se mobilu týká, není mobil jako mobil. Například můj N73, není nejnovější, ale fotky dělá slušné. Honza Švec také modeloval Choťovice z fotek z mobilu. Ale jinak většina starších nebo levnějších mobilů jsou pro takové fotografovvání nevhodné. Důležitá je i celková ostrost fotky. Jeden kamarád mi nafotil měnírnu, měl klasický digitální foťák, ale měl chybičku, okraje mírně rozmazané. Veškeré snažení pak přišlo v niveč.

Klimi: Právě testování je důležité a musím si navodit prostředí jak to bude mít hráč. Já než vypustil Topírnu noc, musel jsem to celé projet asi 15x. Den blbec to samé a tenkrát MSTS končil na každé nezahoukání. A šlo to přežít.
Já to beru i z jiného hlediska. Za vším je šíleně moc práce, tak proč nepotrápit i hráče. :D
Ale abych byl upřímný, nějaké houkání před přejezdy mi už vůbec nevadí a dělám to úplně automaticky, aniž bych nad tím nějak přemýšlel.

A to ešte podľa predpisu by si mal pred priecestím dávať návesť opakovane, čiže minimálne dva krát.:D

nebulus napsal:
A to ešte podľa predpisu by si mal pred priecestím dávať návesť opakovane, čiže minimálne dva krát.:D
To by Tě cvičnej hnal :D
Od pískáčku až k přejezdu v pravidelných krátkých intervalech.
Ale je fakt, když pojedu pendolinem 200, tak to ani dvakrát nestihnu :D
Já už mám takový reflex, když vidím pískáček, ruka mi automaticky padá na mezerník a houkám předpisově až k přejezdu. Jediný problém mám, když se kochám pohledy EX a dělám fotky.
Ale také se mi stalo, že jedu...... a kur**** vidím přejezd. Je nechráněný ? Tak raději ještě houknu, ale pak vidím blikače a tedy zbytečné šoky. Hlavně že mám seznání a všechny přejezdy jsem sám osazoval :D:D:D
Nemáte někdo tu krabičku z Amatérského rádia do USB, kde si vytáhnu jakoukoli klávesu. Těch 50 Euro bych za to dal (někdo o tom psal ve vláknu o pultech) a udělal si pro MSTS ten vysněný ovladač. Mít takový pultík, pak s radostí budete houkat na přejezdech všichni. Přivezte to někdo na slezinu.

to Luky:
a ona nějaká novější verze je ? co vím, tak mrkvochvost vydal pouze jakýsi up-grade na home stránkách msts, ale to je asi tak všechno. Jestli si viděl prodávat CD s jiným obrázkem, tak je to možná jen nějaký výtvor daného vydavatele,který koupil nově práva na prodej msts.

Aby se tady jen neříkala prázná slova, udělal jsem několik fotek rekonstruovaného úseku z Třebovic za Tatenické tunely. Dál ještě nemám finál (kopou se koryta řeky a napouští voda).
Hodně lidí tady vzdychalo po starém zrušeném krasíkovském tunelu. Tak jsem udělal kompromis. Položil jsem koleje zrušené trati s okolím. Do lesů jsem pak schoval koleje, kterými se dá propojit trať, aby se dalo jezdit i po původní trati. U Tatenic je to jeden díl u Krasíkova je třeba vložit 4 kolejové díly. Pokud by někdo vymodeloval pěkný model originálního viaduktu a tunelu, čekárnu na zastávce Tatenice (stejná byla v Lupeném), mohu jako bonus udržovat obě varianty tohoto úseku. Ale samozřejmě by musela být i návěstidla se dvěma bílými pruhy. Ale za současného stavu, pokud zastavíte v Krasíkově, klávesou 7 se na starou trať budete moci podívat, jako jsem teď udělal některé následující fotky.
7c9fd9a48a983dda371acbfada6008fe.jpg
2627e43c660244d2c840cf102008eff8.jpg
aa38a70dfd4d27166b3232dc90d9698f.jpg
26a220bb5204867653a57c015fd60988.jpg
2363513feb77d33e6668aded04fdbcac.jpg
1731c1c4885da87d2db77d17903ccfe6.jpg
f2268397afa236a06688717ce2754260.jpg
86dbff0f9452169f7e2b37f9c147fd0f.jpg
47cc488e2858b7854fe7c3d8909518cb.jpg
4fc4492a4d8d6a73b7f626c7bda724f2.jpg
9260fe137c1f6c19e4e0b6aa9d2e0424.jpg
273285b115fa9904c08e8710560eda47.jpg

Naposled editoval moderátor:

No to je super, Zbyňku, vypadá to jako živé!!!
Opravdu sis vyhrál s každým detailem, tráva, stará trať, políčka, zářezy, náspy; a to uživatelé ještě nevidělu tu nově zrekonstruovanou
část "jednokolejky" od tunelu k Rudolticím, tam je to taky perfektní.
5. obrázek dokazuje, že i přímá trať nemusí být nudná.

Zbyňku,to nemá chybu!!!!! Velmi pěkné oživení tratě.Skládám poklonu.Zrušené tratě se v MSTS málo kde vidí,opravdu pěkný!!Jinak Vlasta H. když bude mít volno tak tě rád uvidí na slezině MSTS v Praze.Pracovně je nějak moc vytížen.

Zbyňku, to návěstidlo s dvěma bílými pruhy znamenalo dvoukolejný provoz (ne vozy ruského profilu)?

Mně to návěstidlo přijde paradoxní - což je ovšem jen laický pohled.
Jel jsem tudy na podbíječce z Hranic do Ústí nad Labem před deseti lety jakožto malý smrad.
Fíroval to pán ve výslužbe, někdejší elektroinženýr ze ŠKODY Plzeň, o to to bylo zajímavější.
Jediný rekonstruovaný úsek byl mezi Kolínem a Prahou, kterému jsme se úspěšně vyhnuli.
Okolo Pardubic se tehdy stavělo, Lipník to samé. Tehdy jsem si vůbec neuvědomoval, kudy projíždím
a že bych se měl pořádně dívat a užívat si Krasíkov, Třebovice atd...
Ale přijde mi zvláštní to použití dvou pruhů před tunelem. K čemu to bylo?
Hypoteticky, když jsem vezl ruské vozy a těsně před tunelem jsem zpozoroval návěst, která signalizovala kolizi v případě protijedoucího vlaku,
co jsem asi tak mohl zachraňovat???
Jak to vůbec fungovalo a jaký to mělo smysl? Jistě zde někdo z fírů, kteří tudy jezdili, je.

Já jsem tudy jel maximálně 4 páry a vždy jsem zažil jen pruhy dva. Tato světla byla zavedena jen kvůli ruským vozům s větším průjezdným průřezem. Takový rychlík v tomto tunelu nesměl potkat žádný vlak. Takže pokud jel tento rychlík, na návěstidlech svítil jeden bílý pruh. Ale podle osazení návěstidel se vše ovládalo z Krasíkova, tak není problém pro výpravčího nepostavit vjezd nebo odjezd. Vjezdové návěstidlo do Krasíkova bylo před zastávkou Tatenice a na viaduktu bylo cestové. Volno a jeden pruh mohlo tedy svítit jen pro ten ruský vlak.
Možná ještě žije někdo znalý, kdy tady jezdil pravidelně a vysvětlí podrobnosti.
Takže kdyby někdo (J. Polák) vyrobil návěstidlo, tak by asi stačilo, aby tam trvale svítily dva pruhy. Jen nevím, jestli pruhy svítily i při červené. Logiku by to mělo. Stojím u vjezdu na červenou a svítí jeden bílý pruh. Pak bych věděl, že výpravčí nespí, ale pojede proti nějaký sovětský expres.
Jinak přes krasíkovský viadukt byla mnoho let trvalá rychlost 20km/h.
Banán: Vlasta H. příjde na slezinu ? To by byla paráda. Spolu jsme měli hodně šichet na Berounech. Jezdil na 452017/18. Tam se točila parta Pepa K. Pepa. P. A ještě jeden...ta paměť. :D
Ale musí mít radost, že má zvěčněnou jeho bývalou turnusovku jako model.

ještě by na staré trati mohla být jedna vychytávka (pokud nebude průjezdná)....sundal bych TV a sloupy buď položit vedle kolejí do trávy, nebo je kus od země uříznout a nechat tam jen "pahýly" po nájezdu některých našich spoluobčanů...a pokud by stará trať byla sjízdná, tak bych to udělal také a nechal bych tam jezdit pouze diesely, nebo to použil jako el. výluku

Zbyněk Šemora napsal:
...Takže kdyby někdo (J. Polák) vyrobil návěstidlo, tak by asi stačilo, aby tam trvale svítily dva pruhy. ...
V tom případě by bylo možná jednodušší vyrobit ten indikátor jako statický model a "nalepit" na stávající návěstidlo. Proč kvůli dvou "klackům" v republice, mít v datábazi další návěstidlo?

Máme i kvůli jednomu klacku v republice rozšířenou databázi. Ale statický model by svítil i když je červená a jak jsem se před chvílí dozvěděl od boba57, to by bylo špatně... Ale ostatně mi napsal, abych to citoval zde:
Nějakých pár let jsem tu Duklu vozil tím Krasíkovem do Žiliny i zpátky a to ve dvou i jednomužně.
Pruhy byly už na předvěsti, takže info dostatečně včas.
Omezení platilo jak pro vlaky se zařazenými vozy obrysu 1VM tak pro vlaky s přepravou PLM, takže žádné plky "jen pro ten ruský vlak" !
Podrobné pojednání bylo v tab.11 SJŘ 500 !
S červenou nesmí nikdy svítit žádné jiné světlo a už vůbec pruhy, toliko norma, výjimkou je SPN, která případnou červenou ruší a jízdu kolem ní dovoluje.
..

(A můžeš to tam ode mne takto přesně prezentovat.)

b57

Hele, a proč to sem bob nenapsal sám?

A ten BAN má na doživotí, nebo ho sem ještě někdy pustíte?

Zbyněk Šemora napsal:
... Ale statický model by svítil i když je červená ...
Jasně, to mi v tu chvíli nedošlo.
SPN? Zřejmě přivolávačka? Není to jediný případ.
Kromě toho může s červenou svítit ještě kříž neplatnosti, bílá a svého času ve Vršovicích vj.n. svítila i druhá červená.

Tome jaká druhá červená. Na návěstidle je jenom jedno červený světlo a dvě červený světla nic neznamenají, čili pochybná návěst, takže stůj a žádnej kříž neplatnosti mě nezajímá. To si myslím, nebylo úplně v pořádku.

Čouda napsal:
Tome jaká druhá červená. Na návěstidle je jenom jedno červený světlo a dvě červený světla nic neznamenají, čili pochybná návěst, takže stůj a žádnej kříž neplatnosti mě nezajímá. To si myslím, nebylo úplně v pořádku.
Ve Vršovicích vj.n. byly návěstidla č-b-č a druhá červená znamenala "teď okamžitě zastav" - poslední vůz je na kolejové brzdě.
Prostě tam dvě červený byly (jsou dodneška, ale nepoužívají se), nějak se s tim smiř.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře