Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Tak, tak, je vidět, že mikulda je znalec!
Ještě s červenou může svítit modrá, bílá šipka a "Z". Takže ta norma (jako všechno na dráze) zase tak definitivní není.

Naposled editoval moderátor:

b25998bee2ab9d1cc92bb04ca0603861.gif
Stoj, absolútny zákaz jazdy

Já sem zase viděl na jedné stránce tento signál, ale nikdy sem se s ním nesetkal

Tak zákaz jízdy na STŮJ je tak jako tak, ne? Jakej to má teda význam?

Ramon Juan napsal:
b25998bee2ab9d1cc92bb04ca0603861.gif
Stoj, absolútny zákaz jazdy

Já sem zase viděl na jedné stránce tento signál, ale nikdy sem se s ním nesetkal
A jak to souvisí s touto tratí ?

Hynďa napsal:
Tak zákaz jízdy na STŮJ je tak jako tak, ne? Jakej to má teda význam?
Význam stůj (jedno červené světlo) je ten že dojedeš až k návěstidlu a před ním zastavíš. Význam návěsti "Okamžitě zastavte" je ten, že zastavíš hned, jakmile jí spatříš. V těch Vršovicích to bylo tak, že vlak vjížděl a v dálce svítilo "Stůj". V okamžiku, kdy byly poslední vozy v zádržných brzdách, rozsvítila se druhá červená, vlak zastavil. Pak se odvázala vlaková lokomotiva a celá souprava byla držena (a následně přes hrb rozpouštěna samospádem) pomocí kolejových brzd.

Ramon Juan napsal:
Ono si stačí tu stránku přečíst a zjistíš, proč jsi se s tím nesetkal a nikdy nesetkáš.

Tom Kanka napsal:
Tak, tak, je vidět, že mikulda je znalec!
Zas tak moc ne, mám zkoušky pouze z pěti návěstních soustav :-)
(ČR, SR, a všechny tři v D)

Mikulda: Já se nemám s čím smiřovat, prostě to v ČR neexistuje, v D1 to není, takže pochybná návěst. Co bylo mě nezajímá, za to si nic nekoupím...
Mikulda: V D1 to není, takže pochybná návěst. Víc nebudu diskutovat. Co bylo mě nezajímá, to mě nenakrmí...

Čouda nezná pojem "výjimka z předpisu"?
Druhé červené světlo bylo uvedeno ve staničním řádu a v sešiťákách v části Ustanovení místního významu.
Čouda napsal:
Mikulda: Já se nemám s čím smiřovat, prostě to v ČR neexistuje
Neviděl jsem to a proto to neexistuje?
Ty návěstidla tam dodneška stojí, můžeš se na ně jít podívat.

Já už nééééchci. Bůůůůůůůů.
Ani v neděli mi nedají pokoj s tak zásadními věcmi, že MSTS je MSTS a Trainz je Trainz

Mám problem, při spuštění hry MSTS s chybějící knihovnou dle screenu.
Mám nainstalovanou hru TS2009, kde jsem též nainstaloval Váš Aktualizační balík "trať Bratislava/Hohenau-Praha_verze 30.6.2009 BP83-T8" stejného adresáře hry. Podle Pokynů.
Prosím o pomoc průběhu instalace.

Zbyněk Šemora napsal:
Já už nééééchci. Bůůůůůůůů.
Ani v neděli mi nedají pokoj s tak zásadními věcmi, že MSTS je MSTS a Trainz je Trainz

Mám problem, při spuštění hry MSTS s chybějící knihovnou dle screenu.
Mám nainstalovanou hru TS2009, kde jsem též nainstaloval Váš Aktualizační balík "trať Bratislava/Hohenau-Praha_verze 30.6.2009 BP83-T8" stejného adresáře hry. Podle Pokynů.
Prosím o pomoc průběhu instalace.

Zbyňku, já bych to udělal asi následovně na vaši stránku bych dal obrázek z menu Tranz a MSTS a pod každý bych napsal přesný název co je co.
A pak nějaký vysvětlivky pro nechápaví :D a to samí bych možná hodil i sem do FAQ

Ještě dlužím fotky z dalšího úseku Tatenice - Zábřeh. Respektive se pojede v opačném směru.
Hodně jsem se soustředil na zaoblení kopců. Takže mlácením do klávesy F jsem zničil asi 4 klávesnice :D (ne dělám si srandu, klávesnice zatím drží).
Zatím není finální vegetace. Ta je původní a na mnohá místa bude nutné ji ještě doplnit. Hodně kopců také kousek odpochodovalo nebo připochodovalo. Zářezy jsou proti původním strmější.
Budovy teprve budu doplňovat. Je to tak trochu magořina, ale výsledný efekt by měl být maximální. Pak už nám asi zbývá udělat podobnou revizi z ČT do Brna. Také na to někdy dojde.
df7ea4f59682e6bf212c09f62564fcb0.jpg
3871920fc3001c94e7f692032e8056f1.jpg
763b58a4b83be5db1c22d155584b5a41.jpg
1aa066aba214dc56fdf0641ea9b556d0.jpg
52af2fbdef55f1fec50e1a593ddd4988.jpg
32e855eb2fb5773a14fa1c337f11b724.jpg
9f12038dbf444bc2bd77ab7cfaf62943.jpg
926bb274c2b428333a6dc2e88f9895b6.jpg
11faecca28b1ef6a292e121b2b7b2f60.jpg
0d5cda8b66eeda719f11db7a5e51c1c0.jpg

Úspěšně jsem rekonstruoval stanici Zábřeh na Moravě. (klasická rozteč mezi perony ne 9, ale 6 m plus minus). Bylo hrozné zjištění, jakým způsobem jsem tehdy stavěl. Nyní je to úhledná stanice. Tehdy neexistovalo nic podobnéno jako www.mapy... , Google, atd. Výhybky na 1. a 2. koleji zachovány na svém místě.
Jelikož po následující aktualizaci bude hodně oprav na trasách, asi bych měl dodělat i zbytek až do Prahy. Tam bylo hodně také omylem 9m širokých peronů (dvakrát řež a jednou měř. Ale tenkrát nebylo podle čeho měřit)
Perony až do Prahy také kde byly 9 metrů už mám změněné na 6 a už zbývá jen přiklepnout blíž staniční koleje.
Pracnější budou velké stanice jako Praha Libeň a Kolín. Po aktualizaci by měl být finální celý úsek Praha - Olomouc. Pak si aktivitáři budou moci oddechnout, že alespoň někde to už bude stabilní. Zatím jsem to flikoval po částech.

Dříve také nebyly tolik vysoké nároky. Priorita byla, aby se to tak trochu podobalo a dalo se jet podle jízdního řádu. Pak přišli velmi kvalitní modeláři, nové stavebnice, nové možnosti, lepší zkušenosti, proto rekonstrukce.

To je nádhera ještě by to chtělo opravit stanici Choceň do reálu a je to pohoda. Chci se zeptat jestli náhodou neuvažujete o prodloužení úseku z Letohradu do Lichkova byl bych vám vděčen. Samozřejmě už by to bylo celé elektrifikované.

ondra135 napsal:
To je nádhera ještě by to chtělo opravit stanici Choceň do reálu a je to pohoda. Chci se zeptat jestli náhodou neuvažujete o prodloužení úseku z Letohradu do Lichkova byl bych vám vděčen. Samozřejmě už by to bylo celé elektrifikované.

Toto mne již také napadlo, ale místo otázek jsem začal jednat. Mám traťové poměry a zkouším vytvořit objekt domovské stanice Jablonné nad Orlicí. Pokud se mi to podaří tak zkusím s tímto přáním pana Šemoru kontaktovat. Ono na tyto otázky jsou tu lidé, jak jsem si všiml, dost alergičtí. Tak asi tak.;)

Začínám bojovat s větrnými mlýny. Zajímalo by mě, zda se něco podobného nějakému staviteli nestalo.

Ve stanici Šťěpánov mi kdysi před lety zmizela ve world jedna výhybka. Našel jsem ji v záloze a dokopíroval zpět. Pak jsem se bil v prsa jak jsem dobrej, protože databáze se znovu propojila.
Dnes jsem tady pracoval znovu a konkrétně jsem měnil peron za užší jako jinde. Nahradil jsem , promazal nadbytečné, restartoval terén, abych mohl dál pracovat. Najednou vidím, že zmizela stará zlobivá výhybka, zůstala jen šňůra databáze. Tak jsem ji doplnil opět zpět a pokračoval s úpravou stanice. Po dalším znovunačtení opět výhybka chyběla a také jsem si všiml, že mám duplicitní některé díly nástupiště, i když jsem je promazal. Opět oprava, znovunačtení a chyběla pro změnu kolej vedle výhybky, pak jiná kolej a tak stále dokola.
Pak jsem na to přišel. Jelikož se mi stále zjevovaly smazané duplicitní perony, tak jsem si je označil a podle souřadnic je vyhledal ve w. A hned bylo jasno. Měly stejné číslo UID. Taková prkotina. Jednoduše jsem je ve w smazal. Už je to OK. Pak jsem se odsunul zpět do Zábřehu a tady také chyběl dvoukolejný díl 1. a 2. koleje. Ale tohle byl naštěstí planý poplach, stačilo restartovat MSTS. :D
Píši to sem proto, kdyby náhodou někdo měl podobný problém, aby věděl jak to řešit. Nikdy se nemá propadat panice a zbytečně nezmatkovat.

ondra135 napsal:
To je nádhera ještě by to chtělo opravit stanici Choceň do reálu

...ale nač? Takhle je mnohem půvabnější. Tohle jsou právě ty třešničky téhle trati. K čemu mít Choceň pomalu jako každou druhou stanici na koridoru....

Mě by se zase líbila BP ve stavu z roku cca 1993, peróny skoro nikde, starý krasíkovský tunel, ruský AB, ve spoustě stanic směrová soustava, v Blavě na hlavním vložáky atd.
Mňam :-)

No tak nebylo by to špatný. Stavitel dělá současnost, Zbyšek bude dělat dobu, kdy pracoval na dráze. Todle téma bych skoval na slezinu.

Mám dotaz na Zbyňka: je možno udělat napojení staré tatenické trasy pomocí "neviditelných kolejnic" a krátkých výměn (viz Osek)? Bez návěstidel a jejich prolinkování. (to je asi nemožné).

Jinak považuji kombinaci starého a nového za super.

libor

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře